Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כולם מכירים את תחנת האוטובס והטרמפים של הרצליה פיתוח שעדין קיימת בכביש החוף לכיוון צפון. תמיד זה גרם למטרד תעבורתי אבל מאז שפתחו את מחלף הסירה, הבעיה הפכה גרועה שבעתיים ואיך עדין נותנים לדבר הזה להתקיים? ממהירות תלת סיפרתית אנשים צריכים לעצור לחלוטין במידה ויש אוטובוס שעוצר בתחנה ומיד נוצר פקק ומגיעות מכוניות ממחלף הסירה שלא יכולות להשתלב ואז הן חותכות את שטח ההפרדה המסומן ונכנסות לנתיבים שמגיעים במהירות מתל אביב, שלא לדבר על הסיכון לאנשים שעומדים בתחנה מטר מנתיב של כביש מהיר ורק בנס עד היום לא אירעה שם תאונה קטלנית. מישהו יכול לתת הסבר למה התחנה הזאת עדין קיימת ומה ההגיון בה?

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם (נערך)

פעם אחת ולתמיד:

זה שלכביש יש כמה נתיבים בכל כיוון וגדר הפרדה לא הופך אותו לדרך מהירה!

בדרך מהירה אין תחנות אוטובוס, אין כניסות ויציאות היישר לתוך יישובים ואין (בעקרון) כניסות ויציאות היישר לתחנות דלק. בדרך מהירה כניסת בעלי חיים והולכי רגל נמנעת על ידי גידור ייעודי.

בדרך מהירה תכנון העקומות (רדיוס ושפיעה) אמור לאפשר פניה בבטחון רב גם במהירויות בדיוניות. תאורטית, בעקומות קלות מכונית תקינה במהירות המותרת תוכל לנסוע ללא הפנית הגה הודות לשפיעה.

באופן כללי, דרך מהירה צריכה להינות מאיכות כללית טובה יותר של התשתיות, כולל איכות אספלט (מיקרו ומקרו), תאורה, גדרות בטחון, מפרצי עצירה וכך הלאה.

אז בפעם הבאה שאתם יוצאים למסע בעקבות מנתק ההצתה על כביש 2 או 4, תחשבו על זה...:wink:

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

התחנה הזאת שם מסיבות היסטוריות - פעם הייתה שם צומת מרומזרת. אני עוד זוכר בתור ילד איך היינו עומדים שם בפקקים ביום שבת אחרי הצהריים, בדרך חזרה מהצפון. רק שמאז אני לא ילד, הצומת כבר לא קיים (בוטל כשפתחו את מחלף כפר שמריהו) אבל את התחנה אף אחד לא חשב לבטל.

אגב, כמה מאות מטרים צפונה, קצת לפני מחלף כפר שמריהו, יש עוד תחנה מיותרת באמצע שום מקום. בתחנה ההיא אפילו אין מפרץ עצירה מינימלי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ההמשך של איילון בבנייה והכביש יגיע עד שפיים מה שיעלים את רוב התנועה מהאיזור ובכך יפתור גם את הבעיה הזאת.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כן רק שמהירות הנסיעה המותרת שם היא 100 קמ"ש, בדיוק כמו בכבישים פרבריים חד מסלוליים.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בכביש המדובר בגרמניה? כן, ידוע. השורה הזו נכתבה כקונטרסט ל"רק בישראל".

והשורה השניה מדברת על המהירות המותרת בכביש החוף והפעם כקונטרסט לכך שבגרמניה המהירות אפילו יותר גבוהה.

פורסם

האמת שבשעות העמוסות אין שום סיכון כי כל האזור הזה פקק אחד גדול.

בשעות היותר פנויות אפשר להשתלב לפני האוטובוס ולא לחצות אי תנועה.

כמובן שזה לא מיקום אופטימלי [בלשון המעטה], אבל אני לא זוכר אי פעם שמישהו שהשתלב מהמחלף הפריע לי [ואני תמיד בימני שם].

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

טום, הכביש המדובר הוא כביש "B" - כלומר אינו כביש מהיר. השווה אותו, נניח, לכביש 70. אז אצלנו מותר 90 ובגרמניה 100 קמ"ש, אבל בכך מסתכם ההבדל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אושריקו, צביקה פיק התייחס לזה.

זה אכן תכנון לא נכון 'ששכחו' לעדכן.

כל האיזור הזה (כוולל מחלף כפר שמריהו מצפון ומחלף גלילות מערב מדרום) מתוכנן ככבישים עירוניים וממש לא מתאימים לקצב הבינעירוני שם (אין שוליים, רוחב נתיבים, זוויות).

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אותה הבעיה בדיוק בתחנות אוטובוס על כביש החוף ליד כפר ויתקין וגבעת אולגה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
טום, הכביש המדובר הוא כביש "B" - כלומר אינו כביש מהיר. השווה אותו, נניח, לכביש 70. אז אצלנו מותר 90 ובגרמניה 100 קמ"ש, אבל בכך מסתכם ההבדל.

לא רשמתי כביש מהיר, רשמתי כביש בינעירוני.

המהירות המותרת בצמוד לתחנת אוטובוס, היא חלק ממה שהתרעם פותה"ש לגביו.

פורסם

תחנות אוטובוס הסמוכות לכבישים בין עירוניים יש בארץ לא עשרות וגם לא מאות, אלא אלפים. לפחות שתיים בכל מסעף של כניסה ליישוב, בהרבה מאד צמתים ולפעמים סתם באמצע שום מקום, בשביל גישה למאהל בדואי או מחנה צה"לי שנסתרים מעבר לגבעות. חלקן גם בכבישים כפולי נתיבים ומופרדים פיזית עם היתר לנהיגה במהירות 90 קמ"ש.

היסטורית כביש 2 בקטע שבין מחלף קיסריה ובין דרך נמיר בת"א נבנה טלאי על טלאי - מנתיב אחד הך לשניים, משניים לארבעה, מארבעה לששה או יותר, נוספו גשרים, מנהרות ומחלפים, וכאשר כביש נבנה בדרך זו נוצרות אנומליות כמו העקומות ההדוקות בגשרים הקשתיים של גלילות או תחנות אוטובוס המוצבות בצורה מוזרה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...