Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקרון זה שנה פחות שבוע אבל אתם תסלחו לי :wink:

מטילדה החליפה ידיים ב12/9/2014 עם "37541" ק"מ (המד מתאפס כל 100K) והיום אנחנו עומדים על "50311" - משמע אני והיא גמענו השנה קצת מתחת ל13K (אם רוצים להיות מדוייקים - 12770 ק"מ)

נקנתה בערך חצי שנה לפני השחרור שלי והייתה איתי בכל חור בערך חוץ מאילת (גם לשם נגיע)

הפרטים היבשים: אני יד עשירית, מנוע 1300, הבעלים הקודמת (כן כן, נקבה!) החזיקה בה 11 שנים (!!) ונסעה איתה יום יום עד שבגיל 37 החליטה שהגיע הזמן להחליף למשהו יותר מודרני ובעיקר עם מזגן.

אז למה חיפושית?

לפני הגיוס יצאתי עם בחורה שאבא שלה היה משפץ בתור תחביב רכבי אספנות. ככה לבד, במיני גראז' של החנות אופניים שלו הוא היה לוקח פרוייקט בתחילת החורף ומסיים אותו לקראת הקיץ. מפה לשם הוא שיפץ חיפושית שנת 80' שבתור מתנת גיוס קיבלתי אותה כדי שיהיה לי עם מה להתנייד בסופי שבוע 8)

למרות כל צחנת הדלק, המנוע העצל, החום הבלתי נסבל, המושבים הממש לא תומכים והאין ספור פעמים שנתקעתי התאהבתי ברכב ובכל החסרונות המדוברים שציינתי למעלה והחלטתי אחרי שנפרדנו שלי תהיה יום אחד חיפושית משלי

ולמה מטילדה?

שיר של להקה שאני ממש אוהב, שבמקרה היה גם השיר הראשון ששמעתי בה

אבזור -

פחחח

בלת"מים -

טפו טפו טפו עברה עלינו שנת שלום וחסד, לא היו בלת"מים רציניים חוץ מדינמו ששרפתי כשניסיתי להחליף פחמים לבד :oops: (עלות התיקון הסתכמה בהרבה בושה וחבר שהיה לו דינמו ספייר)

שלושה חודשים אחרי הקניה, בדצמבר 14' מטילדה עברה טסט במכה ראשונה :-)

לפני חודש בוצע יישור קו רציני יחסית שכלל פירוק המנוע והגיר מהרכב ואת כל הדברים הבאים:

החלפת שמנים מנוע וגיר, צינור ופילטר דלק (כולל את כל הצנרת והצינור מתכת הראשי), חידוש כל מערכת הבלימה (צינורות, משאבות, סנדלים), הסבת דינמו לאלטרנטור, מחזיר שמן מנוע, מחזיר שמן גיר, תותב לאחד הראשים, כבל קלאץ' ומוביל, כבל גז, מיסב לחץ (קלאץ'), זוג תושבות גיר, משאבת דלק, חוטי הצתה, פלאגים, קבל, פלטינה, מכסה מפלג ורוטור, אטמים למסנן שמן ומכסה שסתומים, גומיה ופחית T לידית הילוכים, גומיית מנוע אחורית, זוג מחזירי שמן גיר מאחורי הגרמושקות ועוד כמה דברים שמביאים את הסכום הכולל לאיזור ה5.7K (כולל עבודה)

צריכת דלק -

צריכת דלק ממוצעת עומדת על 10.5 כשהנסיעות הן 50-50 וכוללות פקקים והתגרזנות פה ושם.

התגרזנות בחיפושית דרך אגב זה לנוע על כל מהירות שעולה על 80 :?

ממליץ?

לא.

אין מזגן. אין בידוד רעשים. אין כמעט כלום חוץ מגלגלים, מנוע והגה. אין שום אפשרות לקבל בחזרה את ההשקעה כמעט כמו בכל רכב.

אבל! וזה אבל גדול ומשמעותי - ביטוח לרכבי אספנות זול משמעותית מרכב רגיל למי שלא יודע. בתור נהג חדש וצעיר, ביטוח לשנה כולל חובה צד ג' וגרירה עמד על 1400 שקל בשנה (!!!) ובתקופה שקניתי אותה בתור חייל זה היה מדהים לעומת ה6K שהייתי משלם על מקיף בכל רכב אחר.

חוץ מזה באמת צריך להיות דפוק בשביל ליסוע ברכב בן 43 יום יום, בלי מזגן או איבזור בטיחותי כלשהו ובאמת להנות מזה...

אני כנראה דפוק :-D

מה בהמשך?

מטילדה כנראה תכנס במהלך השנה הקרובה לתרדמת שיפוץ שכוללת טלאים, צבע וריפוד פנים חדש כשאמצא דיילי אחרת שתחליף אותה

סיכום שנתי מבחינת עלויות -

ספטמבר 14':

מחיר קניה - 7500₪

מצבר 55 אמפר - 500₪

----

ביטוח חובה - 750₪

צד ג' - 420₪

גרירה - 260₪

סה"כ ביטוח - 1430₪ פר שנה

----

דצמבר 14':

טסט (כולל אישור מוסך מורשה ואישור בלמים) - 350₪

אגרה שנתית - 347₪

אוגוסט 15':

יישור קו כולל טיפול שנתי - 5700₪~

----

דלק (עפ"י ממוצע של 10.5 לק"מ ומחיר של 6.5 לליטר) - 7905₪

עלות כוללת (בלי חישובי דלק) - 15827₪

עלות כוללת (עם חישובי דלק) - 23732₪

עלות חודשית בשנה הראשונה של אחזקה עומדת על 1319₪ בלי דלק או 1977₪ עם דלק.

וההיילייטס של השנה:

SOL_8126-4-3072.jpg.IMG_20150427_175901.jpg.IMG_20150808_183151.jpg.IMG_20150903_092748.jpg.IMG_20150904_184952.jpg.SOL_8233_4_5_tonemapped-4-final2-1280.jpg.10005978_10152846373887300_333474472023428376_o.jpg.SOL_8190-1280.jpg

זהו בסך הכל... נתראה שנה הבאה :-)

'06 Daihatsu Sirion > '72 1302 VW Beetle > '94 Renault Twingo > '02 Fiat Punto HGT > '14 Suzuki Alto > '15 Citroen C4 Cactus > '20 Hyundai i20 > '23 Mazda 2 > '74 1300 VW Beetle + '16 Volvo V40

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חמודה מטילדה.

אני אישית מאד אוהב מכוניות אספנות לא מלוקקות, ומטילדה עונה היטב על ההגדרה הזו.

מקווה שביישור הקו הנרחב שביצעת קנית מסנן דלק וצינורות דלק איכותיים, כמו גם בנדים טובים.

כל מערכת הדלק בחיפושית עוברת מעל מערכת ההצתה, ונזילות דלק מיסתיימות לעיתים רע.

אם המנוע במצב טוב, חיפושית 1.3 עומדת בקצב התנועה לא רע בכלל.

תודה על הסיכום !

לפי אורך מכסה האין מנוע, מטילדה נראית כמו 1302, אני צודק או שאני צריך דיאופטר גבוה יותר ?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שווה כל כאב ראש בעיניי.

גם לי יש חיבה לרכבי אספנות שנראים כמו רכבי אספנות. שאפו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
חמודה מטילדה.

אני אישית מאד אוהב מכוניות אספנות לא מלוקקות, ומטילדה עונה היטב על ההגדרה הזו.

מקווה שביישור הקו הנרחב שביצעת קנית מסנן דלק וצינורות דלק איכותיים, כמו גם בנדים טובים.

כל מערכת הדלק בחיפושית עוברת מעל מערכת ההצתה, ונזילות דלק מיסתיימות לעיתים רע.

אם המנוע במצב טוב, חיפושית 1.3 עומדת בקצב התנועה לא רע בכלל.

תודה על הסיכום !

לפי אורך מכסה האין מנוע, מטילדה נראית כמו 1302, אני צודק או שאני צריך דיאופטר גבוה יותר ?

היי חן, קודם כל תודה רבה :) החיפושית אכן 1302 וכמובן נקנו צינורות ובנדים איכותיים (מהסוג שלא פוצע את הצינור) בגלל הנטייה הידועה של חיפושיות להתלקח בפתאומיות מכל נזילת דלק קטנה. המנוע במצב סביר, לא מושלם אבל גם לא קטטוני.. מעט חופש בפולי, מאמין שנחזיק ככה עד שנה הבאה ונעשה כבר הגדלה ל1600 כשיגיע זמנו

עמית, ניקו ויוחאי - מטילדה מוסרת לכם את אהבתה :)

'06 Daihatsu Sirion > '72 1302 VW Beetle > '94 Renault Twingo > '02 Fiat Punto HGT > '14 Suzuki Alto > '15 Citroen C4 Cactus > '20 Hyundai i20 > '23 Mazda 2 > '74 1300 VW Beetle + '16 Volvo V40

פורסם

קל מאד לעלות נפח בחיפושית מ 1.3 ל 1.6; כל שנדרש הוא להחליף את הצילינדרים והבוכנות.

למנוע ה 1.6 יש הספק מטאורי של 50 כ"ס (!), ובזכות מומנט טוב היא מתגלגלת יפה.

ל 1302 יש מלבד תא מטען גדול יותר, מיתלים אחוריים נפרדים לחלוטין עם 2 מפרקים, מתלי ק'פרסון קדמיים והגה מסרק ומוט משונן, וזה שיפר מאד את התנהגות הכביש ונוחות הנסיעה גם יחד.

מאחל לכם עוד הרבה שנים טובות !

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תעשה ממנה rat look

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כל הכבוד, ממש נהניתי לקרוא!

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נראה שבסופו של דבר אתה נהנה.

גם אני חשבתי על חיפושית כרכב יום יומי אבל בסוף הלכתי לכיוון אחר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

או! זה סיכום שלא קוראים כל יום.

יפה מאוד, גם התמונות מעולות.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תוכן חדש...