Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חבר עשה תאונה קטנה בחניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי

אני שואל בשביל חבר שלי, הוא עמד בחניה של הבית שלו ורכב נעמד מאחוריו, הוא נסע לאחור ולא שם לב שהוא עומד שם והוא עמד עם החלק האחורי אליו, ונכנס בטמבון האחורי שלו, הטמבון קצת נכנס לבפנים וכנראה שהפנס נסדק, לא מובן אם זה מהמכה או שכבר היה סדוק ובעל הרכב טוען שזה גם קרה מהמכה, בכל מקרה הרכב הנפגע הוא אקסנט 2006 בערך, לחבר שלי יש פונטו 97, יש לחבר ביטוח מקיף, הוא בן 22 לא נהג חדש,

מה לדעתכם כדי לו לעשות ? להפעיל ביטוח או לסדר לו לבד את המכה ? כי בעל הרכב מוכן שישלם לו על התיקון או שיתקן במוסך שחבר שלי יבחר.

אם חבר שלי מפעיל את הביטוח שלו הוא צריך לשלם השתתפות עצמית או רק במידה ויוכח שהוא אשם, מה שכנראה יקרה כי הוא נכנס בו, ואז כנראה יעלו לו את הביטוח בשנה הבאה, נכון ?

אשמח לעזרכתם.

תודה

עריכה אחרונה על ידי Mega
פורסם

לפי דבריך חברך אשם בתאונה. אם הבנתי נכון הרכב השני לא היה בתנועה.

קבל הצעת מחיר ממוסך ואז תחליט אם כדאי לתקן או להפעיל ביטוח.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

יש לו השתתפות עצמית של 1200 שח והוא קיבל כמה הצעות מחיר לפי תמונה של המכה והיו הצעות נמוכות מהשתתפות אז כנראה יתקן לבד

פורסם

תמיד תמיד עדיף לנסות להסתדר לבד. אם מערבים את הביטוח היחידים שירויחו זה הביטוח, השמאים, ובמיוחד הפחחים.

הייתה לי תאונה דומה לפני כשנה, כשאני הייתי זה מאחורה שהתנגשו בו ברוורס. ומה שמעניין שתמיד הצד הפוגע בטוח שהמכה הייתה מאד חלשה והוא לא עשה שום נזק, והנזקים שהוא גרם היו קודם ובעצם הנפגע הוא המנוול שמנסה לעשות עליו קופה ולדחוף לו פגיעות שהיו קודם.

בקיצור, ניסיתי להסתדר איתו לבד, הלכתי לפחח שהסכים לתקן את הנזק ב 800 שקל, אבל הבחור היה בפחדים שכולם מנסים לרמות אותו, גם אני וגם הפחח, רצה לעשות הכל דרך הביטוח. לקחתי שמאי ועשינו הכל לפי הביטוח, 4500 שקל עלה לי התיקון + שמאי (קיבלתי צ'ק מהביטוח שלו), ההשתתפות העצמית שלו כ 1300 שקל, וכמובן עלייה של הפרמיה בשנה הבאה שרק אלוהים יודע בכמה היא תסתכם.

פורסם

יש נזקים שלא תמיד נראים לעין ורק בבדיקה קפדנית יותר, מגלים כי נשברו קליפסים של הטמבון, של הפנס והתעקמו דברים או נזקים כאלו ואחרים.

גם בנו נכנס מישהו ברוורס "בקטנה" ומוכרת בחנות הייתה עדה למקרה ורשמה את הפרטים והשאירו לנו.

הנזק? עם כל הכבוד לתאונה הקטנה, הקליפסים נשברו בטמבון, בנוסף לכך גם הקליפסים של אחד הפנסים, מכסה המנוע התעקם קלות אך לא משהו שלא נראה תחת שמש או בזווית אבל זה מורגש וכו', בקיצור מרוורס בקטנה הוחלפו חלקים בעלות של 14K.

זוג פנסים,טמבון,מכסה מנוע ועבודה וכו'.

ונשאלת השאלה, למה אני אמור לספוג את זה או לוותר? מי שהיה מסתכל על הרכב שלנו? כמו חדש. בנגיעה? הכל היה תלוי על שיערה.

ככה שנכון, נחמד לתקן במידה ואלו רכבים בני עשור ומעלה אבל יש נזקים שבהחלט לא הייתי רוצה לוותר עליהם גם אם זה יעלה עוד 400 שקלים לאותו אדם.

פורסם
להבא ש'ישים לב' כי קודם מסתכלים במראות ורק אחרי זה נוסעים..

זה לא חוקי להסתמך על המראות בנסיעה לאחור, חייבים גם לסובב את הראש למבט מהשמשה האחורית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חבר שלך יצא בזול. ע"ע אמא עם עגלת תינוק / ילד שמשחק.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא מדוייק.

אין חובה מפורשת לא להסתכל במראות, לא להפנות את הראש, לא להשתמש במישהו שיכוון ולא להפעיל צפצוף רועש.

החוק היבש מאוד כללי ומטיל את כל האחריות על הנהג, כלומר, לא משנה באיזה אמצעים נקטת, אם היתה תאונה, אתה אשם:

תקנה 45: נוהג רכב לא יסיעו אחורנית אלא אם יש צורך בכך, ובמידת הצורך, ולאחר שנקט באמצעים הדרושים בנסיבות הקיימות כדי למנוע –

(1) סיכון או פגיעה;

(2) הטרדה או הפרעה.

פורסם
זה לא חוקי להסתמך על המראות בנסיעה לאחור, חייבים גם לסובב את הראש למבט מהשמשה האחורית.

אני מניח שהבנת את הכוונה שלי.. וגם במבט חטוף במראה אפשר להבחין שעומד מאחוריך רכב במשקל של טון

פורסם

יש ציטוט של החוק?

מכיוון שעם כיוון נכון של המראות, אני כבר שנים ובעצם מאז הרשיון לא עושה רוורס עם סיבוב הראש, תפיסת המשענת, סלטות וכל מיני פעלולים שאחרים עושים, זה מצחיק כי... אני רואה את כל השטחים שאני צריך בעזרת שלושת המראות שמכוונות בהתאם.

בנוסף, ברכבים חדשים ניתן לכייל בהכנסת הילוך הרוורס מראה בצד מסויים שתתכוונן בהתאם למה שאתה צריך ביום יום.

או מצלמת רוורס.

בכל אופן, זאת דעתי.

מי שעושה רוורס, ינקוט בכל האמצעים שיש לו להבטיח את הבטיחות שצריך לכל הסובבים אותו.

בנוסף לכך, אתה עם היד על המשענת ראש לאחור? האם אתה רואה את מה שקורה בצדדים שלך כשהרכב מסתובב? אני רואה הרבה כאלו שבכלל אל שמים לב לצד ימין או שמאל שלהם כשהרכב מתחיל להסתובב לכיוונים האלו ובמקומות האלו, יכול להגיח הולך רגל או מישהו שמתתין שתסיים את הרוורס שלך.

פורסם

אולי זה כי אני גבוה, אבל במבט ישיר לאחור רואים יותר אל תוך השטח המת שמאחורי הפגוש האחורי.

האם זה אומר שצריך לזנוח את המראות? ממש לא. המראות היו ונשארו המרכיב העיקרי של שדה הראיה לצדדים ולאחור. אבל צריך גם להעיף מבט מעבר לכתף.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

המבט היחידי שקיים זה עם משיכת המזומן מהכספומט.

פורסם
יש ציטוט של החוק?

לא, זה מהפסיקה, לא מהחקיקה.

אחת ההגנות שעומדות למי שנסע לאחור היא העובדה שהוא הפנה מבטו לפני תחילת הנסיעה.

מה שכן יש בחקיקה זה פטור מחובת חגירת חגורת בטיחות בעת נסיעה לאחור, בדיוק מסיבה זו, שהמחוקק מצפה שתפנה לאחור לפני הנסיעה וגם במהלכה, לפי הצורך.

כך גם מלמדים נהיגה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...