Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים עם 911.

גולש גבוה, מה השוות פה? אגסים לסברס? מיני לאוריס? מיני לפריוס? אוריס משפחתית קומפקטית ופריוס בין משפחתית קומפקטית למשפחתית גדולה. מכוניות בסגמנט הזה הן גולף, מאזדה 3, I30 וכו'.

רוצה לעשות השוואה נכונה? תשווה סופר מיני לסופר מיני היברידית. תשווה את היאריס ההיברידית והג'אז ההיברידית למכוניות סופר-מיני-אוטומטיות, כמו קליו, I20, פאביה, מאזדה 2 וכו' (כי יאריס וג'אז הן סופרמיני ולא מיני). ואז תראה שגם שם, יש להיברידי יתרון גדול ופער המחירים לא באמת בשמיים (במיוחד כשמשקללים ירידת ערך וצריכת דלק).

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתגובה הקודמת לא פירטתי כי כתבתי מהנייד.

המקרה שלי הוא כזה, אני חייב שני רכבים, אחד מהם משמש לנסיעות קצרות בתוך העיר. הרכב נוסע 12,000 ק"מ בשנה.

בעיר הרכב אוכל 1:10, כלומר 1200 ליטר בשנה.

יום יבוא ואני אצטרך להחליף אותו. האפשרויות שלי הם כאלו (בהנחה ואני קונה חדש):

1. לקנות משהו סביב ה 85 אלף ש"ח ולהמשיך לשלם על 1200 ליטר דלק בשנה.

2. לקנות היברידי, נניח הכי זול שיש, כלומר יאריס ב 118 אלף ש"ח, ולשלם רק על 600 ליטר דלק בשנה.

נניח ש 600 ליטר דלק עולים 4000 ש"ח בשנה (והם לא).

ההפרש בין הרכבים עומד על 33,000 ש"ח. נניח שבמכירה הוא יצטמצם לחצי, כלומר ההפסד בירידת הערך בהיברידי הוא 16,000 ש"ח. 16,000 לחלק ל 4000 = פי 4.

האם זה שווה לי, כנראה שלא.

כיום רכב היברידי, מצדיק את עצמו רק למי שנוסע הרבה, למי שנוסע מעט, זה לא מתאים בגלל המחיר הגבוה. בדיוק כמו דיזל.

אם היה רכב חשמלי בלבד, שנטען מהשקע ויכול להבטיח 100-120 ק"מ בין טעינות במחיר סביר, זה היה מעולה.

ברור לי שזה לא יקרה, כי המדינה מפחדת שהפרה החולבת שלה תרזה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אז אני מסכים שעקרונית רכב היברידי מסגמנט סופר מיני, במיוחד אם לא ייסע הרבה, לא כדאי. למען האמת, במקרה כזה בכלל לא כדאי רכב חדש.

אבל אם תסתכל על משפחתיות, באמת שקשה לי להבין למה לא לקנות היברידי לאור האופציות שיש אם הרכב ייסע גם בעיר (רכב שייסע רק בבינעירוני זה כבר סיפור אחר והפלואנס דיזל מתאימה יותר)

• תוכן חדש...