Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם

מי כמונו יודעים שבנסיעות בינעירוניות בשיוט אין תחליף לסולר למי שחשוב לו צריכת דלק ,אבל האם זה נכון גם לנסיעות עירוניות ?

תודה מראש.

נ.ב

בסיכומו של דבר מאחורי השאלה הזו עומדת ההתלבטות האם לרכוש רנו פלואנס דיזל אוטומט או טויוטה אוריס ?(שלפי הביקורת האחרונה באתר פה היא מגיעה ל 900 ק"מ לליטר)

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

900 ק"מ לליטר?

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

כנראה התכוון ל900 ק''מ למיכל.

מניסיון שלי עם מסחרית דיזל בעיר היא צורכת לפעמים פי 2 מאשר מחוץ לעיר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אתה צודק, לנסיעות בינעירוניות עדיף סולר, אבל אם אתה נוסע בעיקר נסיעות עירוניות, אז עדיף היברידי. יותר חסכוני ויותר יעיל.

לדיזל מודרני לא "בריא" לנסוע בעיקר בעיר עם פקקים. צריך מדי פעם לצאת לנסיעות מעל חצי שעה בכביש בינעירוני.

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם

דיזל הוא מנוע יעיל יותר מבנזין, בכל סיטואציה.

בשיוט, בסרק, בעירוני, בבין עירוני.

כמובן שאין לצפות משום מנוע שיתן בעירוני צריכת דלק של בינעירוני. מן הסתם גם בדיזל הצריכה בעיר עולה אבל הכל יחסי.

יום טוב גם לך

פורסם

ההגיון שלי הוא גם שה"גמישות" הטובה של הדיזל תהיה יתרון משמעותי בנהיגה עירונית.

אבל בסוף אין רכב ש"בריא" לו לנסוע רק בתוואי עירוני ובנסיעות קצרות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

רכב חשמלי יהיה מעולה לנסיעות קצרות היות ואין לו שמן גיר/ מנוע שצריכים להתחמם, סטארטר שעובד הרבה, מנוע שצריך להגיע לטמפ' עבודה.

פורסם

כדי להנות מכל העולמות צריך דיזל היברידי. אני יודע שלפג'ו כבר יש דגמים כאלה.

יש משהו כזה לרכישה בארץ?

פורסם
לדיזל מודרני לא "בריא" לנסוע בעיקר בעיר עם פקקים. צריך מדי פעם לצאת לנסיעות מעל חצי שעה בכביש בינעירוני.

אתה כמובן צודק. בגלל זה כל האוטובוסים, משאיות חלוקה, מוניות, מוניות שירות וכד' שנוסעות קבוע בתוך ערים מונעות באמצעות מנועי בנזין כבר עשרות שנים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

במבחן התוצאה יש כמה דוגמאות שמראות שהוא צודק, בגלל שישנו מסנן חלקיקים שדורש ניקוי וזה מתרחש רק בשיוט. דבר זה נכון לרכבים פרטיים. ע"ע מוניות קיה ריו/סיד שבעליהם מסירים את המסנן בגלל שהוא עושה תקלות עקב נסיעות מרובות בעיר (אגב, ידוע לי מרכבים צבאיים שגם שם הבעיה עם הרכיב הזה קיימת).

אני לא יודע איך עובד, אם בכלל קיים מסנן כזה, ברכבים כבדים. מן הסתם ברכבים שמיועדים להיות בנסועה עירונית ע"י היצרן, כמו אוטובוסים עירוניים ומשאיות חלוקה, התכנון שונה מאשר ברכב שנועד לבלות את מירב ימיו בדרכים בין עירוניות, וכמובן ישנם יצרנים שהמסנן שהתקינו יודע להסתגל יותר טוב לתנאים עירוניים מאשר של יצרנים אחרים.

פורסם (נערך)

לעיר היברידי עדיף - חסכוני יותר גם מדיזל. אומנם מנוע דיזל יעיל מבנזין, אבל לנסיעות בעיר באופן קבוע עדיף לא להשתמש בדיזל מודרני בגלל DPF כי תיהיה בעיה של סתימת הפילטר וניקויים מאולצים שגורמים לסולר בשמן (חוץ מדגמים יקרים עם מזרק נפרד בתוך DPF).

כך שדיזל הוא לא לעיר.

פריג'י, הניקוי הפאסיבי ללא הזרקה של סולר נוסף מתרחש רק בשיוט במהירות גבוהה על 2500סל"ד+, צריך לעשות ניקויים פאסיביים כאלה לעיתים קרובות ולמשך זמן ממושך. לא מספיק מהירות לשייט על 90~120.

דיסקו, למשאיות ואוטובוסים מסנן DPF ניתן לפירוק וניקוי - ברכב פרטי לא. למוניות שעובדות בעיר יש בעיות של סולר בשמן (אולי חוץ ממרצדס). חוץ מזה, מה שהיה לפני עשרות שנים, כבר לא נכון לימינו עם דרישות לזיהום אויר. פעם לא היה את כל הפילטרים. ככל שדרישות לזיהום אויר מחריפות, ככה היצרנים מכניסים יותר ויותר מערכות לטיפול בזיהום אויר, כגון DPF, EGR, נוזל אוריאה בחלק מהמקרים (במשאיות ואוטובוסים למשל) וכד'

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
שגיאות כתיב

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...