Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן התכוונתי למסנן חלקיקים שיש במנועי דיזל מודרני. מה גם שמנועי דיזל הרבה יותר מזהמים (לבן אנוש, לא לסביבה) מאשר מנועי הבנזין. חלק ממדינות אירופה הבינו את זה.

כמו שאתה בטח יודע (לא בציניות), כל הרכבים הכבדים צריכים ממונט גבוה בסל"ד נמוך, לכן משתמשים בדיזל ולא בבנזין (לא מכיר מנועי בנזין לרכבים כבדים - בטוח שיש, אבל נדיר), גם אמינות של מנועי דיזל בדרך כלל תהיה טובה יותר.

אני אישית הייתי שמח אם בתוך העיר היו רכבים היברידים, אשר את רוב הנסועה בתוך העיר ישתמשו במנוע החשמלי ובנסיעות מחוץ לעיר בשניהם (בנזין + חשמל - על אותו רעיון דיזל + חשמל).

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פלואנס דיזל חסכוני מאוד, בעיקר בנסיעות בינעירוניות אבל גם בעירוניות הוא יותר חסכוני ממשפחתומטית בצורה משמעותית.

החסרונות הן:

מסנן חלקיקים שחייב להתאוורר מדי פעם מחוץ לעיר (אין לי מושג כל כמה זמן חייבים לאוורר אותו) ואם לא עושים את זה הוא נסתם ומתקלקל עלות ההחלפה לא שפויה!

כמו כן, הגיר הרובוטי לא רהוט בנסיעה פקוקה. לא משהו שאי אפשר לחיות איתו, אבל תענוג זה לא.

רכב היברידי מתאים יותר לתואי נסיעה עירוני, ויהיה יותר חסכוני מהדיזל (הדיזל מנצח בנסיעות בינעירוניות).

פורסם (נערך)

החסרונות הן:

מסנן חלקיקים שחייב להתאוורר מדי פעם מחוץ לעיר (אין לי מושג כל כמה זמן חייבים לאוורר אותו) ואם לא עושים את זה הוא נסתם ומתקלקל עלות ההחלפה לא שפויה!

אכן, זאת הבעיה המרכזית בדיזל מודרני קל (לא משאיות אוטובוסים וכד'). הבעיה שצריך לאוורר לפחות אחת לשבוע לפרק זמן משמעותי ולא מספיק סתם לשייט מחוץ לעיר בכיף. צריך לעשות את זה על 2500סל"ד+ כי אז יש מספיק גז פליטה כדי להעיף את כל החלקיקים האלו מפילטר החוצה (והלכו כל תקנות זיהום אויר :( ). מי שלא יוצא מחוץ לעיר, אז מופעל מנגנון ניקוי אקטיבי ששורף את תוכן הפילטר, הבעיה שזה גורם להזרקה של סולר נוסף שלא נשרף במנוע, אלא מגיע לפילטר ושורף את כל העסק. התוצאה: סולר בשמן, אלא אם כן יש לך רכב יקר עם מזרק סולר בתוך הDPF.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אכן, זאת הבעיה המרכזית בדיזל מודרני קל (לא משאיות אוטובוסים וכד'). הבעיה שצריך לאוורר לפחות אחת לשבוע לפרק זמן משמעותי ולא מספיק סתם לשייט מחוץ לעיר בכיף. צריך לעשות את זה על 2500סל"ד+ כי אז יש מספיק גז פליטה כדי להעיף את כל החלקיקים האלו מפילטר החוצה (והלכו כל תקנות זיהום אויר :( ). מי שלא יוצא מחוץ לעיר, אז מופעל מנגנון ניקוי אקטיבי ששורף את תוכן הפילטר, הבעיה שזה גורם להזרקה של סולר נוסף שלא נשרף במנוע, אלא מגיע לפילטר ושורף את כל העסק. התוצאה: סולר בשמן, אלא אם כן יש לך רכב יקר עם מזרק סולר בתוך הDPF.

השאלה איך זה בא לידי ביטוי ברנו פלואנס דיזל אוטומט ? מודל 2014-2015

פורסם

אני עם 1.9 TDI ידנית, בעיר צורכת מעט יותר ממחוץ לעיר, אבל בצורה משמעותית עד כדי חריגה. תלוי אומנם בסגנון נהיגה שלי, אבל בתוך העיר אני עושה 1 ל 14-16, מחוץ לעיר 1-18/19 וראיתי גם 19.5-20 בנהיגת סבתא.

הכל תלוי בסגנון נהיגה, אבל ברור שמחוץ לעיר הדיזל יהיה חסכוני בהרבה. מנסיון עם פלואנס דיזל ידנית, אפשר להגיע לצריכה מזעזעת בתוך העיר אם קורעים את הרכב. אם תנהג רגוע תקבל צריכת דלק נורמלית.

פורסם

מנסיון עם פלואנס דיזל ידנית, אפשר להגיע לצריכה מזעזעת בתוך העיר אם קורעים את הרכב. אם תנהג רגוע תקבל צריכת דלק נורמלית.

ואם תיקח פלואנס בנזין עם מנוע בהספק דומה ותקרע אותה באותה מידה תקבל צריכת דלק טובה יותר?!

בקיצור סוסים צריך להאכיל, אין סוסים שעובדים חינם. כל רכב שתלחץ אותו יאכל יותר דלק.

רק שסוסים של בנזין רעבים יותר מסוסים של דיזל.

ישי, סולר בשמן מדלל את השמן וגורע מתכונות השימון שלו בתנאים השונים.

יום טוב גם לך

פורסם

לא הבנת את כוונתי כלל, זו הייתה דוגמא לשאלה שלו, שכן ניתן ואפשרי לקבל צריכת דלק גרועה בתוך העיר גם בדיזל.

אבל אם תנהג רגוע תקבל צריכה נורמלית, יותר טובה מאם תנהג רגוע בבנזין.

אני גם עם דיזל, ועם מנוע יותר גדול משל הפלואנס דיזל ולדעתי אין תחליף לדיזל, אם מתרגלים לטורבו דיזל כבר קשה לחזור לבנזין אטמוספרי

פורסם

הבעיה העיקרית בלקנות היברידי לנסיעות עירוניות זה המחיר. את כל מה שתחסוך בדלק תשלם כפול 4 בקנייה.

ממילא רכב שנוסע בעיקר בעיר לא עושה מספיק קילומטרז', ממש מלכוד 22.

חבל שאין רכב חשמלי עירוני שנטען מהשקע במחיר שפוי. הייתי הראשון בתור.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

זה לא מדויק. יש אוריס היברידית במחיר מאוד קרוב למשפחתית רגילה. דיזל גם במחירים דומים (פלואנס) או הרבה יותר יקר (VAGיות).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
זה לא מדויק. יש אוריס היברידית במחיר מאוד קרוב למשפחתית רגילה. דיזל גם במחירים דומים (פלואנס) או הרבה יותר יקר (VAGיות).

ישנם חברי פורם רבים שנוהגים במנועי TSI+DSG ומדווחים על צריכת דלק של 1-15/6 ק"מ לליטר משולב.(קשה לי להאמין,אלא א מדובר בנסיעה מאוד מאוד רגועה)

במידה וזה אכן כך,הרי שאין יתרון גדול לדיזל על פני TSI...

פורסם

בתנאים שTSI עושה 1/16 דיזל מודרני עושה מעל ל 1/20.

ועל אמינות ופשטות מיותר לדבר..

כמות הטכנולוגיה שדוחפים בTSI המסכן כדי שיגיע לצריכה שדיזל מיושן היה עושה לפני 20 שנה.. והאמינות של הרכבים האלה בהתאם. אני עדיין מעדיף דיזל.

יום טוב גם לך

פורסם
הבעיה העיקרית בלקנות היברידי לנסיעות עירוניות זה המחיר. את כל מה שתחסוך בדלק תשלם כפול 4 בקנייה.

ממילא רכב שנוסע בעיקר בעיר לא עושה מספיק קילומטרז', ממש מלכוד 22.

חבל שאין רכב חשמלי עירוני שנטען מהשקע במחיר שפוי. הייתי הראשון בתור.

באיזה יקום אתה חי?, היברידי עולה פי 4 בקניה?!.

טיוטה אוריס 1.6 רגילה עולה 130 אלף ש"ח, ההיברדית עולה 136, סך הכל עוד 6 אלף ש"ח שאני מניח שגם חלק לא מבוטל מהם יחזור במכירת הרכב.

טיוטה פריוס עולה 155 אלף ש"ח שזה 20 אלף יותר ממשפחתית סטנדרטית (15-20 אחוז) בטח שלא פי 4 וגם פה שמירת הערך הגבוהה מפצה על האקסטרה מחיר ההתחלתי.

לטעמי ההיברידי לנסיעות עירוניות עדיף בהחלט מבחינת חיסכון ניתן להגיע למספרים יוצאי דופן בתוך העיר.

יחד עם זאת גם בשיוט הרכבים האלו חסכוניים יחסית, רב הדלק מתבזבז בהאצה של הרכב, גם מחוץ לעיר המנוע החשמלי עוזר לבנזין תחת האצות כאלו ואחרות מה שתורם לחיסכון בדלק, שיוט במהירות קבועה בכל מיקרה חסכוני גם בבנזין. צריך גם לזכור שבמקרה של הפריוס והאוריס המנוע בנזין עובד במחזור אטקינסון ומכוון לחיסכון על חשבון ביצועים (1.8 עם רק 100 כ"ס).

לגבי זמינות כוח, היא לא רעה בכלל בהיברידיות תודות למנוע החשמלי כל העסק מרגיש דיי זריז יחסית.

יתרון נוסף להיברידיות זה אורך החיים של הבלמים, הבלימה הראשונית נעשת ע"י טעינת המצברים ובלי שימוש ברפידות ולכן הבלמים שם מחזיקים המון ביחס לרכב רגיל.

פורסם (נערך)

לא הבנת אותי. כדי להתנייד בעיר מספיק רכב מקטגוריית הסופר מיני, נניח במחיר של 90,000 ואפשרי גם בפחות. לא רואה שום סיבה להוסיף עוד 46,000 ולקנות את ההיברידית הכי זולה, כדי לחסוך 4000 שח דלק בשנה.

ההפרש במחיר הקניה לא מצדיק היברידי.

לא מצליח להבין למה אין כאן עדיין רכב חשמלי לחלוטין, שנטען מהשקע, קומפקטי, במחיר של 60-70 אלף ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

מה הקשר לזה שאפשר לקנות רכב מיני?, ממתי ההיברידיות מוגבלות רק לנסיעה עירונית?.

מה שאתה טוען אפשר לטעון על כל רכב, מדוע לקנות מאזדה 3 ב-130 אלף ש"ח אם אפשר לקנות מיני ב-60 ?

ובכלל אוריס או פריוס הן משפחתיות (הפריוס אפילו גדולה יחסית למשפחתית סטנדרטית) ולכן ההשוואה לרכב מיני \ סופר מיני היא ממש לא נכונה,אלו קטגוריות שונות לגמרי, אתה לא יכול להשוות תפוחים לבננות. אני יגלה לך גם סוד אין מכונית סופר מיני אוטומטית שבתוך העיר תצרוך כמו היברידית (אלה אם כן היא יאריס היברידית).

דרך אגב אם אתה כבר משווה לסופר מיני כאלו ואחרות, יש גם את היאריס ההיברידית, עולה 118 אלף והמחיר הזה כבר יותר קרוב לסופר מיני רגילה (עוד 10 אלף ביחס לגירסה הרגילה של הרכב הנ"ל).

• תוכן חדש...