Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר דיברתי פה לפני לא מעט זמן על היונדאי I10 שלי שנה 2011 שנקנה חדש מהניילונים מהיבואן. האוטו היה אוכל שמן בצורה מוגזמת. אחרי הרבה בדיקות והחלפה של חלקים שונים (מייסבים וכו'), הוחלט שיכול להיות שיש תקלת ייצור והבעיה היא במנוע. המנוע הוחלף לחדש כמובן במסגרת האחריות כאשר לאוטו היו 24 אלף קילומטר על השעון (הכל במוסך היבואן כמובן) וכצפוי, אחרי החלפת המנוע האוטו הפסיק לאכול שמן.

היום הרכב עם כ 40K קילומטר. כל ה 4 שנים האלו לא הייתי צריך להיכנס למוסך חוץ מלעשות טיפולים שנתיים. (פעם אחת היה צריך לעשות עדכון גרסה למחשב וזהו)

בקרוב ארצה להחליף את הרכב, ואני חושש שעניין החלפת המנוע יראה לא טוב/אצטרך בגלל זה להוריד הרבה במכירה. האם יש צדק בחששות שלי? אני מנסה להסתכל על זה בצורה אופטימית שזה בעצם אוטו שנת 2011 עם מנוע שעשה כ 20K קילומטר, אבל אולי אני טועה בראייה שלי.

פורסם

בדר"כ החשש מרכב עם מנוע שהוחלף הוא הזנחה כללית של כל מכלולי הרכב וטיפול לקוי.

במקרה שלך לא נשמע סביר שהרכב הגיע להחלפת המנוע עקב הזנחה אלא עקב תקלה שכבר תוקנה, במוסך מורשה בצורה מסודרת עם קבלות.

הסר דאגה מליבך, כנראה שמצב שוק המשומשות ישפיע על מחיר המכירה שלך יותר מהנושא הנ"ל.

פורסם

לא צופה שההחלפה שבוצעה במסגרת אחריות למנוע חדש מקורי, אמורה לפגוע במכירה , אולי אפילו להיפך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תמיד לקונה יהיו שאלות וחששות וירצו לרדת מהמחירון גם אם תסביר מה קרה.

וזה שיקנה ממך את הרכב יצטרך להסביר הלאה.

קיבלת פיצוי עבור מה שקרה מיונדאי? כמו קניה חוזרת של הרכב במחיר מחירון, במידה ותרכוש מהם רכב נוסף.

פורסם

אני עם d300 לדעתי הקונה הרגיל לא ירוץ לקנות רכב יחסית חדש שהוחלף לו מנוע אפילו שזה נעשה במוסך מורשה מהסיבה הנורא פשוטה שיש עוד המון רכבים כאלו בשוק שלא עשו זאת והכל תקין איתם, אכן תבדוק מול כלמוביל על פיצוי או על קנייה חוזרת של הרכב, תמיד אפשר לאיים בתביעה מה שכן זה לדעתי גם הגיוני אבל צריך להתייעץ עם עו"ד: קנית רכב חדש ובגלל תקלה שלהם אתה עלול להפסיד הרבה כסף במכירה לא לדבר על ימי עבודה שבזבזת וכו' (כמובן זה רק רעיון שעלה לי ואין לי מושג אם דבר כזה יתפוס או לא, צריך סמכות מקצועית שתבדוק לך את זה)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה צריך להציג את ה"חיסרון" הזה כיתרון. הרכב בעצם עם מנוע חדש מהחברה שעבר רק 20K ק"מ.

לדעתי אין על מה להוריד במחיר כל עוד הרכב תקין לחלוטין.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא קיבלתי פיצוי כספי או הבטחה לקניה חוזרת ואני כנראה לא אעשה זאת עכשיו. עברה לפחות שנה לדעתי וגם אין לי כוח להיכנס איתם לויכוחים. לקח לי זמן בכלל לשכנע אותם שהבעיה היא במנוע ועד שהחליטו להחליף מנוע החליפו מייסבים, גומיות וחלקים אחרים לחדשים ועדיין זה לא עזר. רק בזמנו כשהוחלף המנוע קיבלתי מהיבואן עוד שנה אחריות על המנוע שכאמור בחודש מאי האחרון הסתיימה. הרכב שמור בצורה טובה גם מבחוץ וגם מכאנית. הרכב לא נראה מוזנח בשום צורה שהיא, 3 שנים כמובן טופל במוסך היבואן ושנה רביעית טופל במוסך מורשה.

פורסם

קודם כל שיהיה בהצלחה, לדעתי שווה לנסות לדבר מול כלמוביל אבל אם אין לך כוח בשביל זה לדעתי חבל, נשמח לעדכון לגבי המכירה של האוטו :)

פורסם
תמיד אפשר לאיים בתביעה

איזה בסיס יש כאן לאיום שכזה?

הייתה תקלה, הרכב היה באחריות. היבואן מימש את האחריות וטיפל בבעיה. לא שם לו מנוע מפירוק עם 100 אלף ק"מ על מד האוץ, אלא מנוע מקורי וחדש.

התיקון אינו גורר ירידת ערך.

מה השלב הבא? לבקש מהיבואן פיצוי על כך שמכר לך רכב בצבע שאינו מבוקש בשוק המשומשות?

מה קורה לנו? קצת פרופורציות.

פורסם
תמיד אפשר לאיים בתביעה מה שכן זה לדעתי גם הגיוני אבל צריך להתייעץ עם עו"ד

תמיד אפשר לאיים בתביעה ולתבוע מחד, ומאידך תמיד אפשר להפסיד במשפט, לשלם הוצאות משפט ליבואן ולעצבן את השופט עד רמה שהוא זורק את התובע מהאולם.

היבואן פעל כשורה, המנוע היה דפוק - מחליפים לחדש מהניילון. לדעתי כל עוד אין קביעה לירידת ערך משמאי אין קייס לתביעה בביהמ"ש.

פות"ש - האם אכן יש קביעה לירידת ערך כלשהי ברכבך?

פורסם

את האמת, שאם היו מחליפים למנוע חדש ברכב שלי לאחר שנסע כמות ק"מ כזה - לא הייתי מתנגד אלא להיפך נשמע לי טוב יותר.

כמובן שמי שקונה צריך בעצם להבין את המשמעות והסיבה של החלפת המנוע (שלא בגלל הזנחה או תאונה אלא פגם ייצור)

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

לרגע אחד לא אמרתי שהם לא טיפלו כראוי במקרה אבל עם זאת אם הוא לא יצליח למכור את הרכב בגלל החלפת המנוע ובעקבות זאת יאבד אלפי שקלים בגלל תקלה שלהם האם אין מקום לפיצוי? לפי דעתי יש מקום לבדוק את הנושא וכפי שאמרתי צריך להתייעץ עם גורם מוסמך שיבדוק זאת.

בנוגע לירידת ערך מצאתי את זה באתר של לוי יצחק מדור שאלות ותשובות:

אבקש לדעת האם החלפת מנוע ברכב משנת 2008 לאחר 30,000 ק"מ תגרום לירידת ערך הרכב. (רונית ש.)החלפת מנוע בשנה הראשונה לעלייתו של הרכב לכביש מפחיתה מערך הרכב.

לאחר שנה הראשונה החלפת מנוע אינה מפחיתה מערך הרכב.

הערה: לאחר מספר שנים החלפת מנוע עשוייה להוסיף לערך הרכב.

עריכה אחרונה על ידי eliran769
הוספת מלל
פורסם
תמיד אפשר לאיים בתביעה ולתבוע מחד, ומאידך תמיד אפשר להפסיד במשפט, לשלם הוצאות משפט ליבואן ולעצבן את השופט עד רמה שהוא זורק את התובע מהאולם.

היבואן פעל כשורה, המנוע היה דפוק - מחליפים לחדש מהניילון. לדעתי כל עוד אין קביעה לירידת ערך משמאי אין קייס לתביעה בביהמ"ש.

פות"ש - האם אכן יש קביעה לירידת ערך כלשהי ברכבך?

האמת היא שאין לי מושג. לא חשבתי באותו רגע שיש צורך לערב שמאי כיוון שהמנוע הוא חדש

פורסם

יכול להיות שזה ירתיע חלק מהקונים אבל הקונה הנכון לא ינסה להוריד במחיר על זה לדעתי.

צריך להיות לך מסמך שמעיד על הסיבה שבגללה המנוע הוחלף, תציג אותו.

• תוכן חדש...