Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
את האמת, שאם היו מחליפים למנוע חדש ברכב שלי לאחר שנסע כמות ק"מ כזה - לא הייתי מתנגד אלא להיפך נשמע לי טוב יותר.

אני לא רואה הבדל אמיתי בין רכב שנסע 20K ל40K ק"מ.

נכון שזה פי שניים, אבל עדיין בסקלה הנמוכה של הנסועה.

ולגופו של עניין: אפ לפני היו 2 אפשרויות - רכבו של פות"ש ורכב אחר זהה עם 40K ק"מ שלא הוחלף לו מנוע, הייתי בוחר בשני.

הסיבה היא שפו"ה מנוע הוא תהליך ארוך ומורכב, הכולל פתיחת מאות ברגים / פירוק צינורות/ /חיישנים וכו' וכו'.

לומר לכם שאני סומך על המכונאים שיעשו עבודה כזו בלי לשכוח בורג, והכל סגור כמו שצריך עם מפתח מומנט וכו'? ממש לא.

עדיף לי משהו שהגיע ישירות מהמפעל, מורכב בידי רובוטים.

כמובן שאם שני הרכבים נסעו 100K ק"מ, ולאחד הוחלף מנוע והחדש נסע רק 20K, זה כבר משנה את תמונה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

כשאתה מוכר את הרכב, אנא שלח לי הודעה פרטית, אני בדיוק מחפש עבור מישהו אחר, יונדאי i10 בשנתון שלך +-.

אין לי בעיה עם החלפת המנוע.

פורסם (נערך)

avargel, עברה כבר יותר משנה ועדיין לא עף לי שום בורג מהמנוע ואפילו לא גומיה. טפו טפו, כמו שאמרתי גם עד עכשיו האוטו לא נכנס למוסך אפילו פעם אחת חוץ מטיפולים שנתיים.

אגב, מחיפוש ביד 2, יש סהכ 4 רכבים עם נתונים כמו שלי. אבל כן, אני יכול להבין את הבן אדם שיעדיף משהו שהגיע ישר מהמפעל ולא הוחלף. לצערי, ככה קיבלתי את האוטו.

עריכה אחרונה על ידי mazinya
פורסם

לא כתבתי שיעופו ברגים או גומיות. התכוונתי שקרוב לוודאי שזו לא אותה איכות הרכבה כמו במפעל.

ייתכן גם שיש ברגים שלא הורכבו כלל, אז אין מצב שהם יעופו.

קרה לי כבר [לא במוסך שאני מטפל היום] שבסיום החלפת קיט טיימינג נשאר למכונאי בורג ביד. אני שואל אותו "מה זה"? הוא עונה לי "סתם. האוטו עובד גם בלעדיו".

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

יש להבחין בין המצב הטכני למצב המסחרי.

נכון שלכאורה ברכב הותקן מנוע חדש ולכן בעל הרכב לא ניזוק מכך, מאידך מבחינה מסחרית הרכב נפגע גם נפגע - כי יהיו מספיק רוכשים פוטנציאליים שפשוט ידלגו על הרכב ויעברו לרכב הבא.

דעתי שאם הייתי מחפש רכב משומש לא הייתי אפילו בוחן את האופציה הזו משום ש:

א. אין לי חשק ורצון לבדוק מה הסיבה "האמתית" להחלפת המנוע.

ב. האמון שאני רוחש למכונאי עברי עם מברג גדול הוא נמוך מאוד: לא ברור כמה מתוך הברגים שפורקו גם חזרו למקומם, לא בטוח שהם חזרו עם השיבות שלהם, בטוח לגמרי שהברגים שפורקו נסגרו שלא במומנט הנכון אלא "איך שיצא" וגם לא אופתע אם חלק ממחברי חשמל נמעכו תוך כדי עבודה וייגרמו בתורם לתקלות חשמל שונות ומשונות.

צריך רק להתבונן בחלקים שפורקו מהרכב וזרוקים על רצפת המוסך - כדי להבין שרכב כזה לעולם לא יחזור למה שהיה.

בקיצור - מבחינתי מדובר ברכב שחור משחור שלא הייתי מתקרב אליו.

כמובן שאם היה מדובר ברכב אספנות עם מנוע חדש זה היה משנה את התמונה לחיוב, אבל ברכב חדש? SORRY

פורסם

אני עם דורקי במיוחד לגבי סעיף א.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני אישית לא הייתי רוצה לקנות רכב שהוחלף לו מנוע,אלא אם כן מדובר באיזשהי מסחרית שכבר גמעה כמה מאות אלפים ואני חייב אותה מסיבה כלשהי.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
בדר"כ החשש מרכב עם מנוע שהוחלף הוא הזנחה כללית של כל מכלולי הרכב וטיפול לקוי.

גם, וגם - כי החלפת מנוע זה תהליך מורכב מאד, וזה לא משנה שההליך הנ״ל בוצע במוסך מורשה כזה או אחר.

Never the less - קונה נבון שמבין קצת במוטוריקה יעשה את הבדיקות במכון בדיקה אמין, ואם הכל יהיה תקין אז העניין של ה20 אלף ק״מ במקום 40 ישחק לטובתך.

פיג׳ו 307 XSI 2.0 2004 אוטומט

איביזה 2014 1.2 FR ידנית

LEON FR 2017' 150HP 1.4T ידנית

ספורטג׳ דיזל אורבן 2019 מליסינג 🥲

פורסם

האנשים שהרכיבו את המנוע המקורי, זאת העבודה שלהם.

מי שיחליף את המנוע, מבצע את העבודה הזאת פעם ב.

החלפת מנוע/ שיפוץ מנוע בארץ זה רולטה רוסית.

פורסם

מצטרף לכותבים שמעלי. עדיין לא נתקלתי במוסך ישראלי שרמת העבודה בו גבוהה עד כדי כך שהייתי מפקיר בידיהם התקנת מנוע.

אם אין ברירה אז אין ברירה, אבל צריך להבין שהרכב לא יחזור לעולם למצבו המקורי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

למה שיזיק אם אין שום בעיה ברכב כמו שאתה מתאר?! הרכב הגיע עם מנוע דפוק, החליפו אותו וקיבלת מנוע חדש שלא עושה בעיות. אני הייתי מעדיף לקנות ממך את הרכב עם מנוע חליפי טוב מאשר רכב עם מנוע מקורי שעושה בעיות.

פורסם

זה נכון,אבל לא היית מעדיף לקנות רכב עם מנוע מקורי תקין?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...