רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יזמים ישראלים הקימו אתר לתפוס את עברייני הכביש ברחבי העולם, האתר מראה את העברה ומפרסם את המספר רכב . http://roadshamer.com/ מה אתם אומרים ? דפדפתי שם בסרטונים ולא להאמין כמה אנשים משתמשים בטלפון בזמן נהיגה
הודעה אחרונה מאת MaorMasas, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 511 צפיות
כבל קלאץ' - FIRST LINE FKC1124 טרמוסטט - ROVER PEL10018EVA חלקים חדשים. חושב שמתאימים לרובר (יכול להיות לעוד רכבים), אך לא סגור על הדגם והשנה. נמצא בחיפה. אולג
הודעה אחרונה מאת oleg_kra, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
נתחיל בשורה התחתונה - אין שינוי במחירים. נמשיך בשורה העליונה - יש שלל שדרוגים. עיצוב חיצוני חדש וספורטיבי יותר, כיול מתלים חדש, מערכת מולטימדיה חדשה, פנסים חדשים, בקרת שיוט ועוד. ונסיים בקצת נתונים - 92% מהאוריס שנמכרות בארץ הם מהדגמים ההיברידיים (האצ'בק וסטיישן). 67% מהרכבים הם בתצורת סטיישן. טויוטה אוריס החדשה בישראל
הודעה אחרונה מאת yehuda renault, -
-
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
כיום אני מחזיק אלפא מיטו דגם 155 כ'ס שנת 2010 עושה לי 1 ל12, משלם 6500 ש'ח ביטוח מקיף + חובה ( נער צעיר, בן 23 עם עבר נקי ) דלק יוצא לי 500 ש'ח בחודש (לא נורא בכלל) טסט שנתי עולה בערך 1500-1700 ש"ח (ממוצע כל הרכבים גם) אחזקה בהתאם לנסיעה תעלה (בחישוב של 850 ק'מ בחודש=10,200 קמ בשנה): 400 שקל טיפול שוטף, עוד נגיד 600 שקל על הבלאי (צמיגים, בלמים, קלאץ, טיימינג. בחלוקה לכמה שנים כמובן לא כל שנה עושים) החישוב יוצא: 15 אלף לשנה, לא כולל הירידת ערך. אז חוץ מהקניה עצמה, איפה החסכון ה"אדיר" שכולם מדברים עליו בקניית רכב כמו פיאט 500 נגיד או פיקנטו? לפי הנוסחה שלי הכל מאוד ממוצע- חוץ מהביטוח. אני מנסה לחשוב אולי משהו בנוסחה שלי לא נכון, ואולי לא מתאים…
הודעה אחרונה מאת Freak_Miky, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4 אלף צפיות
היי קודם כל בשעה טובה רכשנו טויוטה קורולה סאן+ 2012 (אם יהיה ביקוש אעשה השוואה מול המאזדה 3 2008) ועכשיו לשאלה במעמד המסירה שרכשנו את הרכב ממגרש מכוניות X הבנו שהרכב כרגע משועבד לבנק ורק בעוד 3 שבועות אנו נקבל העברת בעלות (זאת אומרת קונים את הרכב בזכרון דברים ) . למי שקנה ממגרש מכוניות (שכרגע אני לא רוצה לפרט ממי קנינו ) גם לכם עשו את אותו הדבר ? מעוניין לשמוע עד כמה חוקי העניין .
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אהלן, רציתי לשתף בעיה שיש לי עם אחת חברות הליסינג בשש השנים האחרונות. כמו רבים אחרים ברשותי רכב חברה, אך לא רכב שנועד לצרכי החברה והיא משלמת עליו, אלא אני מוותר על סכום נכבד בכל חודש על מנת לקבלו (בסופו של דבר זה משתלם רק בשל העובדה שיש ברכב דלקן שהעבודה משלמת עליו) - נהג יחיד. על פי החוזה, כאשר הרכב נכנס לתיקון\טיפול אצל חברת הליסינג, אני אמור לקבל רכב באותה "דרגה" או באותה "קטגוריה" כמו הרכב שלי. מה שקורה בפועל הוא שאני מקבל כרכב חלופי רכבי השכרה שאלוהים יודע מה עבר עליהם, ושכל אדם שפוי וצלול יכול להבין שלא משנה מה ההגדרה של חברת הליסינג "לאותה רמה\קטגוריה", זה לא באמת אותה רמה - זה פשוט ביזיון. יכול להיות שאנשים יגידו פה שאני "מתבכיין" ושאני אג…
הודעה אחרונה מאת Blacko, -
- 4 תגובות
- 735 צפיות
איפה אני יכול להשוות ולקבל את הצעת הביטוח הזולה ביותר לנהג חדש וצעיר . בwobi אי אפשר להשוות נהגים צעירים, ומצאתי רק אתרים שמשווים רק ביטוח חובה . ואנחנו רוצים לעשות גם מקיף או צד ג, בשביל שנחליט אנחנו צריכים לראות הצעות מחירים . האם להתקשר לחברות או שיש אתר שפשוט לא מצאתי ? (אם זה משנה, הרכב הוא i30 2009) *יש לציין שיש ב3 שנים האחרונות 2 תביעות גוף ומודעים למחיר הביטוח שככל הנראה ישחט אותנו .
הודעה אחרונה מאת eliran769, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אשמח לקבל פידבקים על הנסיעת מבחן
הודעה אחרונה מאת koka, -
- 2 תגובות
- 852 צפיות
שלום חברים אז היום קיבלתי מכתב שאומר שאני צריך לעשות השתלמות בנהיגה עכשיו הקטע שרשום שם שאם אני לא עושה אז זה ימנע את חידוש הרישיון שלי וצריך לעשות בהקדם. השאלה שלי אם אפשר לדחות את זה קצת(בכל זאת שמעתי שזה עולה 600 שקלים) מכיוון שהרישיון שלי התוקף שלו בכלל עד 2017 זה אפשרי?
הודעה אחרונה מאת sapancool, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 43 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אאודי A4 החדשה בתפריט - פלטפורמה חדשה, מנועים מעודכנים, עיצוב חדש (יחסית לאודי, בכל זאת...), תוספת אבזור ומערכות בטיחות, DSG7 ותוספות קטנות לחלק מהנתונים הנמדדים בסנטימטרים. תגיע לארץ בסוף השנה הנוכחית. אני כבר רואה מה הולך להיות פה בינואר 2016 בסגמנט הזה, מרצדס וב.מ.וו יצטרכו לעבוד קשה מאוד, וגם זה לא בטוח יעזור להם.
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לאחרונה רכשתי רכב חדש.האם זה תקין כשהרכב עומד בהילוך סרק כמה דקות החום יעלה ל96-97 המאוורר נכנס לפעולה והחום חוזר ל87-90.תודה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4665979,00.html מה אתם אומרים? לדעתי יוזמה מאוד מבורכת.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 6 תגובות
- 968 צפיות
אהלן, אני בתהליך רכישת רכב דרך SWITCH, אני בן 21 , יש לי רישיון 3 וחצי שנים ולא היה שום רכב במשפחה לפני זה. רציתי לדעת אם יש חברות ביטוח שאתם מכירים ויכולים לתת פידבק עליהן. בנוסף רציתי לדעת מה ההבדלים בין ביטוחי החובה בחברות השונות, אם יש בכלל כאלה ומה יכולים להיות ההבדלים בביטוחי צד ג' מלבד שירותי גרירה ושמשות? מה אתם חושבים על ביטוח ישיר? 1515ש"ח לצד ג' כולל שמשות ,גרירה, ייצוג בתביעה, 1150ש"ח~ השתתפות עצמית. יש לי הצעה מהראל לביטוח חובה ב2500ש"ח ובביטוח שלמה כפי שראיתי זה עולה 2314ש"ח, האם יש סיבה להעדיף את הראל? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת avi13s, -
- 0 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, אני עובר לספרד בחודשיים הקרובים לתקופה של לפחות שנתיים, על הדרך החלטתי להגשים חלום נעורים ולקנות את הניסאן Z3508) אחרי שחיפשתי לא מעט באתרים באנגלית,בספרדית לא הצלחתי למצוא משהו שדומה לבדיקה ממוחשבת לבדיקה כמו של מצב הרכב כמו שיש בארץ. האם מישהו מכיר מכונים דומים בספרד? ובאופן כללי אם יש למישהו טיפים לגבי הליך הקנייה אני מאוד אשמח לשמוע, כי בקניית רכבים ייצא לי כבר ליפול לא פעם ולא פעמיים בתודה מראש לכל חברי הפורום
הודעה אחרונה מאת ser_man, -
שלום אני מחפש דיי הרבה זמן אוטו לנסיעות קצרות ובגלל שאני רוצה להישאר עם האוטו לתקופה ארוכה של מעל 10 שנים אני מחפש רכב יד 1 עם ק"מ נמוך מאוד שכעט,מפרטי ולא מסוחר וכל המכוניות שאני רואה משום מה רשומים תמיד על "חמותי" וגם בצרוף מקרים לבעל הרכב יש תמיד יש מכוניות למכירה, ההורים אומרים שרכב שלא רשום על שם בעל הרכב יש קאץ' וזה לא נשמע אמין. למה זה ככה? אין אנשים פרטים שמוכרים מכוניות עם נתונים טובים? אני אציין גם שמדובר שמכוניות שאין להם שוק(צרפתיות)
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שילבתי להילוך ראשון (אוטומט) ונתתי גז ובלי לשים לב הגעתי ל-7,000 סל"ד והאוטו התחיל לגמגם בדומה לגימגום שיש בניוטל בסביבות ה4,000 סל"ד האם זהו מנתק ההצתה?
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 856 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4673553,00.html לקסוס IS - מעכשיו IS 200t גם בגרסת טורבו-בנזין א - מצד אחד IS 300h - מנוע 2.5 ליטר + מנוע חשמלי 223 כ"ס ומומנט 22.6 קג"מ, ממסרה רציפה ב - מנגד IS 200t - מנוע 2.0 ליטר מוגדשת 245 כ"ס מומנט 35.7 ממסרה אוטמטית 8 הילוכים ומשקל קל יותר . ביצועי הגרסה החדשה טובים משמעותית - עם 7.0 שניות מעמידה ל-100 קמ"ש (לעומת 8.4) ומהירות מרבית של 230 קמ"ש (לעומת 200). תצרוכת הדלק גבוהה יותר - 14.3 ק"מ לליטר בממוצע בתנאי מעבדה, לעומת 22.7 בגרסת ה-300h. ל-200t מידות חיצוניות ועיצוב זהים, אך היא קלה עם משקל עצמי של 1,590 ק"ג לעומת 1,680. ויתור על מצברי מערכת הכלאיים גם סייע להגדלת תא המטען - עם 480 ליטר לעומת…
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 38 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום רב, ברשותי רכב מסוג אינפיניטי, מיותר לציין שלעולם לא אתקרב יותר לקבוצה בעקבות היחס שקיבלתי במהלך השלוש שנים האחרונות. הרכב עבר את 60 אלף הק"מ וכעת צריך לעבור טיפול "בינוני" לטענתם. כששמעתי את המחיר - 2600 שקל, התעניינתי עבור מה אני משלם, נאמר לי שעבור: שמן פילטר שמן טבעת אטימה נוזל בלמים 2 פילטרים במנוע (תמוה כי אני יודע רק על אחד) פילטר אוויר במזגן זה הכל. כאשר ביקשתי רשימה של החלפים ומחירם (לא הצעת מחיר עבור הטיפול, אלא רק מחיר החלפים) נענתי בשלילה. האם זה בניגוד לחוק? האם המוסך המרכזי אינו מחוייב לפרסם מחיר חלפים? תודה, תומר
-
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
החל מהאחד ביולי, יוכלו נהגים לשלם את אגרת רישיון הרכב ("טסט"), באמצעות האינטרנט או המוקד הטלפוני ולבצע מיידית את מבחן הרישוי השנתי לרכב, בלי להמתין לאישור תשלום של הבנק. עד כה, נאלצו נהגים ששילמו את אגרת רישיון הרכב, הנדרשת לצורך ביצוע ה"טסט", באינטרנט או במוקד הטלפוני, להמתין כמה ימים עד לקבלת הטופס שעליו מוטבעת חותמת תשלום של הבנק "שולם". עד לקבלת אישור תשלום של הבנק, לא התאפשר לבעלי הרכב ששילמו את האגרה באמצעים המקוונים, לבצע את מבחן הרישוי השנתי, למעט מי שהנפיק טופס אגרה באמצעות עמדות הרישיומט, המוצבות כיום בסניפי הסופר פארם ובמשרדי הרישוי. בתום מבחן הרישוי השנתי לרכב ולאחר קבלת דיווח ממכון הרישוי, כי הרכב עבר את הטסט בהצלחה, משרד התחבורה ישלח לבעל הרכ…
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היום בשנת 1953 יוצרה הקורבט הראשונה. במשך שנים קריאת התיגר שלה על עילית תוצרת הספורט האירופית הייתה שאפתנית, אבל הדור הקודם ויותר מכך האחרון הבהירו כי הפער נסגר ואפילו יותר מכך http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4674170,00.html הנה 13 דברים שלא בהכרח ידעתם על הקורבט.
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
אני מתעתד להחליף רביעיית צמיגים בקאפה במידה 205/55R16 ואני מעוניין לקנות צמיגים שקטים, הכי שקטים שיש. מאחר והרכב סטנדרטי לחלוטין (כ-200 כ"ס) מניסיוני צמיג סביר (לא סיני/ יבש) יספק אחיזה סבירה אבל אני לא מעוניין שהשקט יבוא על חשבון אחיזה. האם בהכרח צמיג שקט יאחז פחות וההיפך ?
הודעה אחרונה מאת Soundman, -
-
- 2 תגובות
- 968 צפיות
אני נוסעת דרך כביש עפר, שהיו בו בורות והיה לא חלק באופן כללי, אז שמו חצץ או אספלט אבל לא כבשו אותו. פשוט שפכו על הכל. המכוניות שנוסעות שם מזיזות את החצץ מפה לשם, ועכשיו נוצר מצב שכשנוסעים אפשר פתאום לשקוע באיזה בור עם גלגל אחד, והחצץ עולה ושורט את המלמטה של המכונית ועושה רעש ממש לא נעים.. (אין אפשרות לראות אם הולכים לשקוע או לא כי הכל מכוסה) אני נוסעת על ראשון לאט ובזהירות אבל זה נורא מלחיץ ואני פוחדת שמשהו יקרה לאוטו. העניין הוא שאנשים נוסעים שם כל יום ויוצאים מזה בחיים, אז השאלה שלי, האם זה מסוכן לאוטו ויש סיכוי שהחצץ יצליח לעשות חורים או שאר תקלות? או שזה סתם לא נוח ולא נעים ולא מזיק?
הודעה אחרונה מאת יונו, -
- 0 תגובות
- 614 צפיות
היי יש לכם מקום מומלץ ליקנות מצבר לאופנוע ים , שלא ישחוט אותי במחיר, תודה
הודעה אחרונה מאת eyal177, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 892 צפיות
הנדסאי מכונות רכב במכללת עתיד לימודי ערב. מישהו שמע? יכול לשפוך אור על הנושא? מקצוע מעניין ללמוד לעבוד בוא? יש שוק עבודות במקצוע? עד כמה זה באמת דיאגנןסטיקה של רכבים אחרי התעודה או עבודת מכונאות פיזי? אשמח לכול תושבה
הודעה אחרונה מאת vogel, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 459 צפיות
אהלן חברים, הוצאתי את השלט של הרכב וגיליתי שהכיסוי של הסוללה בשלט נעלם. (איתו נעלמה גם הסוללה אבל זה פחות חשוב) תוכלו לעזור לי איפה אני יכול לרכוש את החתיכות פלסטיק הזאת? תודה
הודעה אחרונה מאת eshtul, -
היום הייתי באירוע הנהיגה של אלפא רומיאו תלתן ירוק. יצאתי קצת ברגשות מעורבים. אני אתחיל במחמאות, באמת שכל הכבוד לאנשי אלפא והיבואנית על הפקת האירוע, אין הרבה אירועים בהם יבואנית מעמידה 4 מכוניות ספורט להדגמה לקהל הרכב ועוד נותנת להם להתעלל ברכב. רעיון טוב נוסף היה שהם העמידו 3 שולחנות עם סוכנים ומספר ריכבי הדגמה ללקוחות פוטנציאלים. בנוסף, להצמיד מדריך נהיגה מוסמך לכל מכונית הדגמה שנותן מעט דגשים בזמן המועט שעומד לרשותו. נחמד, מועיל ונותן בהחלט תחושה טובה. לשלילה אני אציין את הכמות הגדולה של האנשים שהם הזמינו. מצד אחד לא הורגש פיצוץ אולכולסין אבל מצד שני היה מאוד קצר, הבנתי שהתחילו מ-3 הקפות למבקר וירדו ל-2. דבר נוסף שביאס אותי הוא שלא יכלתי לבחור באיזה מהמכ…
הודעה אחרונה מאת oryo, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב. אני רוצה לחדש את ההגה הבלוי שלי ומצאתי כמה אופציות מעניינות באיביי גרמניה. האם עושים על זה בעיות במכס? ההגה הוא הגה מחודש של m3 עם כרית אוויר. אשמח לשמוע אנשים עם נסיון לגבי חוקיות וכמה מעמ ומכס אצטרך לשלם במקרה וזה אפשרי בכלל. תודה.
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 34 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/item/2867448 מרצדס ביצעה מתיחת פנים לA קלאס, וגם שינתה קצת מנועים. בין היתר, גרסת הA45 מקבלת תוספת קטנה להספק ותעמוד כעת עם 381 סוסים גרמניים. מסכנה אודי, בדיוק שחררה את הRS3 וקיבלה את תואר ההאץ' החזקה בעולם, ומיד באה מרצדס ובועטת אותה למטה.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כבר כמה שבועות שאני רואה את הרכב הזה מסתובב באזור הדרום עם לוחית רישוי ״במבחן״, על פניו נראה כמו סוג של האמר מוגבה ומוארך, מישהו שמע/ראה את הכלי הזה קודם? צירפתי תמונות שהספקתי לקלוט תוך כדי נסיעה, הוא בדיוק חזר בחזרה למתקן רמתא, הצלחתי לשים לב לחריטה מאחורה של המילה "RAM״.
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, האם מישהו מכיר חברה שמשכירה את אחד מדגמי "Mini"? עדיפות למיני קבריו. (הרכב של Car2go נבחן ונמצא לא מתאים..) תודה מראש על העזרה
הודעה אחרונה מאת robertf,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 322 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- om2
- פינדר
- Shmelov
- גולדן191
- yor2
- RK
- amosbmw
- ניקו פ.
- farkash7
- אורי מ.
- Avia
- NEW10