Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מיטו היא לא מכונית פרימיום. היא חולקת מכלולים רבים עם מכוניות זולות ונפוצות ומחיר החלקים בהתאם.

ירידת הערך היא הסעיף המשמעותי ביותר בעלות אחזקת רכב צעיר יחסית. במונחים שקליים הערך של המיטו שלך נמצא בצניחה חופשית לעומת פיקנטו.

זאת בדיוק הנקודה, המנוע משותף (אם כי בגירסאות מעט שונות) לעוד כמה דגמי פיאט עממים ולכן אין פה מנוע יחודי.

הביטוח והטסט יקרים יותר מסופר מיני סטנדרטית אם כי זה הגיוני ונגזר מהעלות הראשונית של הרכב. צריכת דלק, שוב סופר מיני עם מנוע מודרני וגיר ידני אין הפתעות מיוחדות בנושא. איפה כן יכול לבוא העוקץ? כאשר רכיב יקר כמו טורבו למשל יתקלקל בבוא היום מה שאין בחלק מהסופר מיני העממיות יותר.

הנושא אגב ממחיש במידה ניכרת מה ההבדל בין האלפות המודרניות של היום לאלו הישנות, בעוד החדשות הן לא הרבה יותר מגירסה מעוצבת ומעט מושחזת לאיזו פיאט עממית האלפות של פעם באמת היו יחודיות, בין אם זה הנעה אחורית, מערך מתלים מורכב ומסובך (שתרם את שלו ביכולת הדינימית) או סתם מנועים שונים עם אופי ספורטיבי ופס קול מרטיט. הנקודה החיובית בזה כנראה שהעליות אחזקה ירדו משמעותית.

• אחראי פורום
פורסם
לא אמרתי יקרה, אמרתי יקרה יותר מהג'ולייטה והמיטו.

צודק, טעות שלי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

כפי שנאמר הכסף הגדול טמון בירידת הערך:

רכב חדש ב-300 אש"ח, ירידת ערך ב-3 שנים ראשונות מעל 100 אש"ח

רכב חדש ב-130 אש"ח, ירידת ערך ב-3 שנים ראשונות כ-50 אש"ח

בטסט יש פער זניח של כ-100 ש"ח בחודש ובביטוח ובטיפולים אולי עוד כמה מאות ש"ח בודדים בחודש.

פורסם (נערך)
איפה החסכון ה"אדיר" שכולם מדברים עליו

ישראלים אוהבים לקנות בזול ולדבר על חסכון, בלי יותר מדי חישובים מדויקים.

יעדיפו לקנות טאבלט של AKAI ב-500 ש"ח ולזרוק לפח אחרי שנה, מאשר לקנות IPAD ב-2000 ש"ח ולמכור ב-1500 ש"ח אחרי שנה. לא באמת חוסכים כאן משהו, יש שיגידו ריבית וכיוב', בפועל זה עלה כמעט אותו דבר.

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אם הרכב קצת יותר פלפל, העלות קצת יותר גבוהה.

כמה יותר פלפל ככה העלות גבוהה יותר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מעבר למה שנכתב כאן על ירידת ערך, אני חושב שעלויות והוצאות שוטפות הן מן הסתם פונקציה של שימוש, ויכולות להשתנות מאוד מנהג לנהג.

סט של צמיגים סבירים (ס דרייב), לדוגמא, עולה לי בין 1600 ל2000 שקל. כמה סטים כאלו אתה מחליף וכל כמה זמן? זה מאוד משתנה מנהג לנהג. זה נכון גם לגבי בלמים, ואולי גם עוד רכיבים שאני פחות חושב עליהם כרגע.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני מסכים עם יבגני.

לדוגמא, להגיד שההבדל בעלות צמיגים היא 1,000 ש״ח ל3 שנים היא לא נכונה ותלויה באופי השימוש ברכב.

אבא שלי לדוגמא יצליח למשוך גם ארבע שנים על סט צמיגים, אבל נהג שיעשה טיול נהיגה אחת או פעמיים לחודש, יתקוף מחלף אקראי פה ושם וישתתף בג׳ימקאנות יעבור כמה סטים (וכנראה שגם יקרים יותר) בזמן הרבה יותר קצר.

מתוך כך נגזרות גם בלימות חזקות יותר, מה שמשליך על תדירות החלפת רפידות וצלחות בלם.

כמובן שזה הבסיס של הבסיס שרלוונטי לפיאט אונו כמו שרלוונטי לאלפא מיטו, לפני שהתחשבנו בדגם הספציפי, ספורטיבי יותר או פחות, זמינות חלפים, מחלות, טיפולים נחוצים ותדירותם, על כך יש להוסיף עלויות ביטוח וירידת ערך.

ואם כבר להכנס לתחשיב הספציפי:

הייתה לי מיטו, התחשיב שלך דיי אופטימי. עלויות האחזקה היו (הרבה יותר) גבוהות מרכב עממי.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם (נערך)

מבחינת ביטוח עד לפני שנה הייתי משלם גם משהו כזה (6500) וגם אגרת רישוי באזור ה1700 ש"ח.

הנתונים הנ"ל מתייחסים לסיוויק האצבק 2009 .

לשם השוואה חבר עם פיאסטה 2014 שילם ביטוחים באזור ה4700 ואגרה של 1300 ש"ח.

כבר פה בלי שאר הפרמטרים מדובר בהפרש דיי משמעותי.

עריכה אחרונה על ידי BIG PAPA

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

אגב, בוא לא נשכח שלא כולם הולכים על הפיקנטו אלא קונים רכב במחיר של המיטו אבל גדול יותר כמו הקורולה.

ואז גם נהנים מיותר רכב, גם יותר כוח, וגם פחות ירידת ערך. סביר להניח שזה מספיק בשביל הישראלי הממוצע.

Just daily

פורסם

קודם כל, לא בשביל כל אחד רכב גדול יותר שווה הנעה גדולה יותר.

שנית, איזו קורולה יותר חזקה מהמיטו 155?

ירידת ערך? אני חושבת שקורולה ומיטו שעולות היום כ60 אלף שח יאבדו את ערכן בקצב די דומה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אין מה להשוות רכב מיני למיטו, המיטו תהיה יקרה משמעותית, למשל הפנדה, טסט 1200,ביטוח עלה לי לגיל 25 3700 רק חסכת בערך 3 אלף בשנה, דבר שני צריכת דלק גם פה כמה מאות, יש לך פה חיסכון בערך של 3500 אלף בשנה, לא מעט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
קודם כל, לא בשביל כל אחד רכב גדול יותר שווה הנעה גדולה יותר.

שנית, איזו קורולה יותר חזקה מהמיטו 155?

ירידת ערך? אני חושבת שקורולה ומיטו שעולות היום כ60 אלף שח יאבדו את ערכן בקצב די דומה.

לא הבנת אותי, התכוונתי שכן משקיעים קצת יותר אבל לוקחים את זה לכיוון אחר.

Just daily

• תוכן חדש...