Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה לגבי סוויץ'? בדקת אצלם?

שלום

אני מחפש דיי הרבה זמן אוטו לנסיעות קצרות ובגלל שאני רוצה להישאר עם האוטו לתקופה ארוכה של מעל 10 שנים

אני מחפש רכב יד 1 עם ק"מ נמוך מאוד שכעט,מפרטי ולא מסוחר וכל המכוניות שאני רואה משום מה רשומים תמיד על "חמותי"

וגם בצרוף מקרים לבעל הרכב יש תמיד יש מכוניות למכירה, ההורים אומרים שרכב שלא רשום על שם בעל הרכב יש קאץ' וזה לא נשמע אמין.

למה זה ככה? אין אנשים פרטים שמוכרים מכוניות עם נתונים טובים?

אני אציין גם שמדובר שמכוניות שאין להם שוק(צרפתיות)

שלום, תודה לפריג'י על הפרגון!

אני רואה שאתה מחפש רכב יד שנייה לקנייה, פג'ו או סיטרואן אם הבנתי נכון, כדאי לך לבדוק ב SWITCH

באתר תמצא רק רכבים מבעלות פרטית שעברו בדיקה וסינון. אנחנו לא סוחרי רכב, אנחנו מציעים למכירה את הרכבים הפרטיים הכי טובים ומציגים לך בפגישה את הבדיקה שנערכה במכון מורשה של משרד התחבורה. כמו-כן אנחנו מוודאים שאכן הרכב לא היה בעבר בעלות ליסינג / השכרה / חברה / קיבוץ וכו'... ומוודאים שבעל הרכב בלבד הוא זה שמוכר את הרכב דרכנו ולא נציג כלשהו מטעמו.

תציץ באתר שלנו, על כל רכבי הפג'ו והסיטרואן בקישור הזה:

https://switch.co.il/cars/order-kilometers-asc/?maker=citroen&maker=peugeot

בהצלחה

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

א. לא תמיד מה שמפרסמים במודעה הוא באמת נכון. כבר יצא לי לראות רכבים שפרסמו אותם בתור יד ראשונה וכשהגעתי מצאתי רכב יד שנייה או שלישית.

ב. ק"מ נמוך ויד נמוכה לא מבטיחים לך אמינות. צא מיזה.

ג. חשוב יותר איך טיפלו ברכב. ק"מ גם אפשר לזייף.

ד. מה התקציב שלך ומה הדרישות? אם לשפוט לפי השרשור הזה שפתחת:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?563545-%D7%A4%D7%99%D7%92-%D7%95-405-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98-%D7%91%D7%9E%D7%A6%D7%91-%D7%A0%D7%93%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%A7%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%95-%D7%9C%D7%90

אז לקנות רכב בן 20 זה להכניס את עצמך למיטה חולה מאוד ובדרך כלל לקנות רכב נבלה טרפה וכשקונים רכב ישן מתמקדים ברכב השמור ביותר עם היסטוריית טיפולים מלאה טסט ארוך ושכל המכלולים בו עובדים.

למידע נוסף אתה מוזמן להיכנס למדריך שכתבתי ונמצא בחתימה שלי.

אגב: רכבים מבוקשים באמת ונדירים, לא מגיעים לסוחרים בד"כ.

פורסם
הרכב עם נתונים טובים במודעה, אבל אולי הורידו ק"מ? אולי היה ליסינג? איך אפשר לבדוק את זה?

למשל לא מזמן שמעתי סיפור על מישהי שקנתה אוטו מסוחר והאוטו היה של קיבוץ והיא לא ידעה בכלל עד שהרכב עבר תאונה וחברת הביטח עלתה על זה איך שהוא.

אגב לפני חודש ראיתי מודעה ביד 2 של 406 עם 89,000 ק"מ טען שהוא שמור במצב כמו חדש ולא שכך להגיד שלרכב יש רק 89 אלף ודורש 1000 שקל מעל מחירון (הרכב גם כן רשום על חמו)

הבנאדם גר לא רחוק ממני אז הלכתי ישר לראות את הרכב חיצונית (הוא לא היה בבית) וראיתי שכל הרכב צריך צבע -צבע זהוי,בנתיים ירדדתי מיזה, לאחר כמה ימים אני רואה במודעה את אותו אוטו עם 120,000 ק"מ ולא הגיוני שהוא נסע 30,000 בכמה ימים.

לא, אני מתכוון למצב בו הרכב במצב טוב באמת ונמכר על ידי סוחר, אז לא קונים כי זה מסוחר.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

הכותרת מבדרת, עד היום לא פגשתי אף רכב אצל סוחר/מגרש שנתן פייט למה שאפשר היה לדוג בשוק הפרטי.

זה אולי מתאים למי שקונה בלחץ (צריך את הרכב עכשיו ולא יכול להמתין), או למי שחושש להתעסק עם אנשים פרטיים, או למי שסתם מתעצל ומעדיף לחסוך נסיעות.

אני רכשתי כמה וכמה רכבים, הן לעצמי והן עם חברים, טרם פגשתי סוחר רכב. אין לי כוונה לזלזל באף אחד - אבל בכנות, אני חושב שצריך מעט מאוד תושיה בשביל להצליח להמנע מסוחרים... סינון לפי פרמטרים ושיחת טלפון עד כה הניבה 100% הצלחה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לתשומת לבך ORYO בכל זאת מדובר על שוק מאוד גדול של אנשים,שלא יכול גם למכור את רכבו שלו

וגם לממן את הרכב הבא . אז יש פיתרן ,נגשים לסוחר ויש מבחר גדול יותר.בודקים את הרכב טוב טוב,

כאילו בא מיד פרטית. יש הרבה נוכלים אנחנו יודעים ונזהרים,גם מזה וגם מזה. דין קניה מסוחר בעיני

הוא אותו המצב של קניה מפרטי.

בשוק הפרטי לא רץ המוכר למכור לך כלום,בשוק המסחרי מחליפים לי צמיגים עושים טיפול וגם מבחן שנתי

אם צריך וצובע לך פגושים על חשבונו. והמחיר יותר טוב תאמין לי מהשוק הפרטי ולפעמים מקבלים

מימון מועדף ודחיית תשלומים לעתיד ומועד מאוחר.

אל תישכחו שליפול אפשר גם כשעושים הכל מצויין. אני לא סוחר ולא מבין גדול,אבל כל שנה וחצי מחליף

וקונה,זה אחד התחביבים שלי ומחזיק במקביל 4 רכבים וכולם למעט גיפ גרנד צירוקי עם מוע 6.1 ליטר רכב דפוק

מהיסוד. כולם היו מצויינים ועדיין מצוינים ונוסעים .

אז יש ויש.

האודי 2011 S3 נקנתה מרשת (סוחרים)ידועה.

יונדאי סנטה פה 2007 נקנתה מסוחר ונמכרה לסוחר אחר.

קיה ספורטאז 2010 נקנתה מסוחר ועדין אצלי.

לי זה מתאים יש כאלו שלא מתאים להם ,אצלי החוויה היתה טובה עד היום,ולא לשכוח

שחלק גדול מהרכבים למכירה נמצא ונמכר ע"י השוק המסחרי...לדעתי מעל 45 אחוז מסחרי,

שזה המון. עובדה.

פורסם (נערך)

אתה צודק בנוגע לאפשרויות מימון, אלי זה לא מדבר.

לגבי 'המחיר טוב יותר מהשוק הפרטי', צר לי אך אני ממש לא מסכים, הן מהנסיון האישי שלי והן מתוך ראיה כלכלית בסיסית: הסוחר צריך להרוויח פרימיה שתצדיק את הסיכון והעבודה שהוא עושה, הפרימיה הזו לא נוחתת עליו מהשמיים אלא מגיעה מאיתנו. הדיון בינינו יכול להיות על כמה הפרימיה מוצדקת (נניח, זה שמחליפים/מתקנים לך דברים במעמד הרכישה), אבל ברגע שאתה מסביר לי שלעבוד מול סוחר נותן מחירים טובים יותר, אתה בעצם אומר שהכסף נופל מהשמיים (אם טוב למכור לסוחר וטוב לרכוש מסוחר, אזי שקיבלת יותר כשמכרת ושילמת פחות כשרכשת, זה לא ממש נסכם...).

אני לא חושב שכל רכב שנרכש מסוחר הוא חתול בשק, אני כן חושב שיש לא פחות כאלו מאשר השוק הפרטי (אם לא יותר), ושהתמורה למחיר שלך בנוגע לרכב עצמו תהיה פחות טובה. אתה יכול להצדיק את ההפרש בתמורה למחיר ע"י זה שחסכת זמן לנסוע לאנשים פרטיים, חסכת כאב ראש של סינון, חסכת נסיעה לפנצ'רייה - אבל מכאן עד לספר שהמחיר יותר טוב מהשוק הפרטי? צר לי, עבורי זה לא מתיישב עם הגיון בסיסי.

וגם, כאמור, כשחיפשתי רכב עברתי במגרשים בשביל לא להתנהג כמו אדם עם קבעון מחשבתי ("אני נגד סוחרים ולכן לא אבדוק אופציות!"), הייתי בכמה וכמה מגרשים, הסחורה היתה פחות טובה, והמחירים היו יותר גבוהים. מה שכן היה ניילון על המושבים, boo-fuckin-hoo.

הנתון המספרי שלך בסוף (45% נמכרים ע"י השוק המסחרי) הוא אולי עובדה, אבל הוא לא מוכיח דבר. ממש כמו שזה שיש הרבה מזדה 3 ופורד פוקוס לא מוכיח שהם הרכבים הכי טובים בסגמנט. מה שזה כן מוכיח - להרבה אנשים השוק המסחרי מתאים להעדפות האישיות שלהם. כאן לי ולך אין בכלל ויכוח - אני סבור שלהרבה אנשים תנאי מימון / פחות התעסקות / 'אחריות' וכו' מדבר הרבה יותר מאשר מקסום התמורה למחיר ומציאת אקזמפלר סופר שמור.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לסוחרים יש את השיטות שלהן למכור ולהרויח כסף,קטונתי מלפרט ולפרסם.

סוחר קונה במחיר יותר טוב מאיתנו ובדרך כלל מגובה בסוכנות רכב(בכמה אלפים) שבה הוא יושב.

בדרך כלל סוחרים שעובדים אם סוכנות רכב ,גם לא משלמים סחירות חודשית על השולחן שבו יושבים.

סוחר רוצה וצריך למכור מהר,מלכתחילה אני מחפש רכבים בעלי נתונים טובים יותר,כמו כולם.

אני לא אומר שאני לגמריי לא מחפש בשוק הפרטי,יש לי גם כאלה בחניה (קנייה מפרטי) אבל ,

בוחן את הקניה באותה צורה ,גם אם היא פרטית או לא.

זת אומרת שאותי לא מפחידה הקניה,לא מזה ולא מזה.

בקיצר ,הכל טוב. סמיילי.

פורסם
אם הרכב טוב תקנה אותו, מה זה משנה מי מוכר לך אותו?

אני לא יודע איך אתה קונה רכבים, אבל שאני הולך לקנות רכב יד שניה, התחושה שלי מבעל הרכב המוכר חשובה לא פחות מהרכב.

ולכן קשה לי לקנות רכב שאני לא פוגש את בעל הרכב, סוחר זאת אחת הדוגמאות.

בדיוק מאותה סיבה יש אנשים שאני מקשר לגבי הרכב ואני כבר מבין בטלפון שאת הרכב הזה אני לא הולך לראות ולא משנה מה המצב שלו.

פורסם

פלג,אנחנו חולקים את אותן תחושות.גם אני אוהב להסתכל בעניים,גם של הסוחר ולנהל שיחה.

היו רכבים שפסלתי בגלל מוכר או סוחר,אני לא מסתמך על מזל וזהו.

כל אחד והשיטה שלו,הכל הולך. יש לי נסיון אם סוחרים וחוש ריח מצוין.כשמשהו לא נראה לי

אני קם הולך ולא רואים אותי יותר ויש יותר ממקום אחד ששם לא יראו אותי יותר.

פורסם

לפות"ש:

אם התובנה שלך היא ממודעות ביד2, אז יש כמה אופציות:

א) הרכב לא באמת בעל נתונים טובים, הנתונים טובים רק במודעה, וייתכן שכשתגיע אל הרכב, תראה משהו אחר לגמרי (במקרה הטוב הושמטו פרטים, במקרה הפחות טוב, הקשר בין מה שכתוב ביד2 למציאות הוא מקרי לחלוטין)

ב) במידה ומדובר במגרש, יכול להיות שהרכב לא בדיוק קיים, והמודעה נמצאת כדי למשוך לקוחות למגרש. כשתגיע לראות את הרכב, המוכר יספר לך סיפורים על זה שבדיוק בא מישהו עם חבילת שטרות ביד וחטף את האוטו בלי בדיקה.

ג) האוטו באמת היה ונמכר (לפעמים מגיעים גם רכבים טובים למגרשים, יש המון אנשים שאין להם כח להתעסקויות עם יד2, ומעדיפים לעשות טרייד אין), ושכחו להוריד את המודעה, או השאירו אותה בכוונה כדי למשוך קונים לרכבים אחרים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מה שאצל סוחרים זה בד"כ רכבים שעברו תאונות קשות ותוקנו, או לחלופין רכבים שעמדו בלוחות הרבה זמן, ומתוך חוסר ברירה/סבלנות נמכרו לסוחרים במחירי שחיטה.

לא מבין מאיפה הקביעה הזו.

אומנם במשפחתי מעולם לא נקנה רכב מסוחר, אבל נראה לי שאתה קצת מגזים.

יש אנשים שזו הפרנסה שלהם, וקביעות כאלו לא הוגנות לדעתי כלפי אותם אנשים.

מה אין מוכרים פרטיים שמוכרים רכבים לאחר תאונה? אין סוכנויות טרייד אין שמוכרות רכבים לאחר תאונה? רק סוחרים?

יש מוכרים פרטיים רמאים, יש סוכניות טרייד רמאיות, יש חברות ליסינג שמרמות, ויש גם שוכרים שמרמים.

אם אתה כקונה פועל נכון, הסיכוי שתיפול בפח אצל מוכר פרטי או סוחר הוא זהה לדעתי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
ישר? הבעלים לא מנסה אפילו למכור אותם לפני?

מנין לך שלא ניסו והתייאשו כבר?

השוק מאוד קשה, לא כולם מסוגלים להתמודד עם מכירת רכב ליד שנייה כשכל קונה בא עם מצ'טה כדי לשחוט את המוכר.

אז מכוניות מגיעות לסוחרים. האמת את האוטו שלי קניתי מסוחר, וזה לחלוטין אוטו שהיה ראוי להימכר מפרטי, אבל אתה יודע איך השוק "סובארו? לא סחיר עזוב אחשלי", אז בנאדם התייאש ונתן אוטו עם נתונים מדהימים לסוחר.

אגב, סוויץ' באו לתת פתרון למוכרים האלה של המכוניות המצוינות שאתה מחפש.

אופנוען

פורסם (נערך)
לא מבין מאיפה הקביעה הזו.

אומנם במשפחתי מעולם לא נקנה רכב מסוחר, אבל נראה לי שאתה קצת מגזים.

יש אנשים שזו הפרנסה שלהם, וקביעות כאלו לא הוגנות לדעתי כלפי אותם אנשים.

מה אין מוכרים פרטיים שמוכרים רכבים לאחר תאונה? אין סוכנויות טרייד אין שמוכרות רכבים לאחר תאונה? רק סוחרים?

יש מוכרים פרטיים רמאים, יש סוכניות טרייד רמאיות, יש חברות ליסינג שמרמות, ויש גם שוכרים שמרמים.

אם אתה כקונה פועל נכון, הסיכוי שתיפול בפח אצל מוכר פרטי או סוחר הוא זהה לדעתי.

לא אמרתי שום דבר על מוכרים פרטיים או סוכניות טרייד-אין, כך שאין לי כל כך מה להגיד על החלק השני של תגובתך, היות והוא לא קשור לשלי.

אנסה להסביר כדי שתבין מאיפה התגובה שלי באה: אני דיברתי על סוחרים, ואמרתי שבד"כ [לא תמיד, אבל לרוב] מה שיש אצל סוחרים זה רכבים שנקנו במחירי שחיטה [אחרת הסוחר לא היה קונה, אין רווח] או רכבים שעברו תאונות ותוקנו. רכב שנקנה במחיר שחיטה מסיבה כזו או אחרת, לא בהכרח רכב רע. רכב שעבר תאונה קשה ותוקן זה רכב שלא הייתי רוכש, בגלל סיבות בטיחותיות.

לא חסרים שרשורים בפורום על קניה מסוחרים שרימו לקוחות. לעומת זאת, אין הרבה שרשורים "אדם פרטי רימה אותי". אז נכון, הפורום הוא לא כל תושבי ישראל, אבל לדעתי הוא בהחלט מיני מדגם מייצג.

סוחר שיהיה הגון פרנסתו לא תיפגע. בטח שלא בגלל דעה אחת בקארספורום, שרובה בכלל לא שלילי [רכבים במחיר זול]. כמה נכתב פה על DSG וצ'מפיון ממשיכים למכור מצוין. אני ממליץ לך לעבור בין כמה סוחרים [בהנחה שיאמרו לך שהם סוחרים, ולא רכב של דודה שלי], לקחת כמה רכבים לבדיקה, ואולי תוכיח שאני טועה בדעתי. מקווה שאתה צודק. באמת.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לפני כמה שנים כשעוד הייתי צעיר ויפה (היום אני רק יפה ;) ) בהיותי בשירות סדיר בצה"ל הוריי חיפשו רכב. מצאתי מודעה ביד 2 בנוגע לסיאט איביזה ידנית 1.4 עם 100 כ"ס שמורה ומטופלת במוסך מורשה יבואן, יד 2 וק"מ נמוך, מסוחר. כשהגענו, איך שאבא שלי ראה את הרכב מרחוק הוא אמר לי "עזוב, בוא נלך. הרכב קיבל מכה מאחורה". אני התעקשתי ולקחנו את הרכב לבדיקה. אחרי הבדיקה, ואחרי בירור מול מוסך מורשה צ'מפיון - עמדתי להתפוצץ מעצבים. לא רק שכן היתה תאונה (המוכר התחייב שאין תאונות כלל) אלא ההיתה דולקת נורת כרית אויר, נורת ניהול מנוע ועוד איזו נורה, הסוחר חירטט שזה מהמצבר, כמו כן היה צורך להחליף רצועות טיימינג ולבצע טיפול גדול. מאז, אני משתדל מאוד לא להתקרב לסוחרים. אגב לא חסרים פה גם הרבה מקרים בפורום של מוכרים פרטיים שרימו קונים. לאחר מכן שהחלטנו להמתין ולחפש רכב שמור יותר, רכשנו סיאט לאון יד 1 מעורך דין שטיפל במוסך רון לפי הספר והרכב היה מוצלח מאוד, נקנה מעל המחירון עקב הנתונים המרשימים והיה אצלנו עד שלצערנו הלך טוטאל לוסט (כל כך אהבתי את הרכב שרציתי להחזיק אותו עוד הרבה שנים לעצמי).

• תוכן חדש...