רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אהלן, אני מחפש לקנות את החלק הזה בארץ, אשמח מאוד לעזרה. אין לי בעיה שהוא יהיה מכל חומר העיקר שיהיה רחב וישמור על רוב החלק הנפגע של הטמבון האחורי/קדמי. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב תגידו הניידות האלו של הבטיחות בדרכים יכולים לתת דוחות תנועה?
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- 1 תגובות
- 723 צפיות
שווה לשים את זה למקרים מדוייקים או שזה מציק?
הודעה אחרונה מאת tap, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
כל כך הרבה רכבים וידע, והנה לפעמים "נופלים" בדברים הקטנים הללו. 1-מפלס ישר, 4 שעות עמידה ויותר, מדיד מראה כ-70% מהכמות. 2-מפלס ישר, 5 דקות עמידה אחרי נסיעה, מפלס השמן מראה כמעט 100%. לפי החוברת הבדיקה הנכונה היא לחכות כמה דקות אחרי הנסיעה, ולבדוק. ואני חשבתי שדווקא ככל שמחכים יותר, יש יותר שמן באגן, ובבדיקה המדיד מראה מלא. עכשיו זה הפוך. יש לזה סיבה, לדעתכם?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
כשאני נמצא בעלייה ממש מתונה, האם כדאי לתת פול גז כדי להגיע למהירות נורמאלית (כמובן כמה שיותר בגדר החוק וההגיון) ולהגיע לסל"ד ממש גבוה או להשאר על סל"ד נמוך? כמובן שאני מדבר מבחינה של צריכת דלק\בלאי מכאני. אם זה משנה, אימפרזה 2001.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
קונסיומר ריפורטס (Consumer Reports) הוא אירגון אמריקאי ללא מטרות רווח אשר שם לעצמו למטרה להפוך את הצרכנים לנבונים יותר ואת השוק לצודק יותר לצרכנים. התוצאות של הדו"ח הנ"ל מתבססות של שיקלול של המון מידע, ממבחנים ישירים של הארגון ועד אגרגציה של דוחות חברות ביטוח, מוסכים וכד'. הסיכום של הארגון לשנת 2014... הרכבים הגרועים ביותר ב-2014 ג'יפ רנגלר אנלימיטד (20 נקודות) סמארט פור-טו (25 נקודות) מיצובישי מיראז (29 נקודות) מיצובישי אי-מיאב (25 נקודות) סייון אי-קיו (36 נקודות) שברולט ספארק (42 נקודות) סייון טי-סי (44 נקודות) לכתבה המלאה הרכבים עם התמורה הגבוהה ביותר לכסף ב-2014: קטגוריה כללית: טויוטה קאמרי קטגוריית SUV קטנים: סובארו פ…
הודעה אחרונה מאת 504L, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
השבוע שכרתי רכב לזמן מה מחברת השכרה ידועה. במקרה שמתי לב לעלויות שהם עלולים לגבות במקרה והשוכר אינו מחזיר את הרכב מתודלק מלא. מילא שהם גובים 11 ש"ח לליטר בנזין, הרי יש להם עלות מסויימת לדאוג לתדלק, עוד איך שהוא סביר ונסבל. מה שנראה לי כבר חזירות הינה העלות שהם יגבו אם שכרת רכב דיזל - 25.80 ש"ח לליטר ! בעירי דווקא מחיר הסולר בהרבה תחנות זול משמעותית ממחיר הבנזין (6.12-6.18 לסולר לעומת 6.50-6.65 בבנזין).
הודעה אחרונה מאת cars-@-lover, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
טויוטה הכניסה לא מעט שיפורים לאוריס המחודשת לשנת 2015. מדובר במכונית חסכונית יותר (כ-20 קילומטרים לליטר בנסיעה בין עירונית, 16.5 קילומטרים לליטר בפקקים), מעוצבת יותר ועם תא נוסעים איכותי יותר. רק אל תטעו ותחשבו שבגלל האנטנת כריש החדשה על הגג זאת מכונית לנהג הממהר. נהפוך הוא, זאת מכונית לנהג הרגוע והחסכן. טויוטה אוריס 2015 - מבחן דרך
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 3 תגובות
- 732 צפיות
שלום לכולם אשמח אם מישהו מבין יעזור לי במערכת מולטידמדיה של במוו אני מנסה לחבר אייפוד USB או כל דבר כזה או אחר וזה לא מצליח אשמח אם מישהו מבין בזה יעזור לי... תודה ושבת שלום!:-)
הודעה אחרונה מאת CiViC FB, -
- 0 תגובות
- 565 צפיות
למחוק את האשכול, לא מצליח לפרסם פה את המשרות כמו שצריך.
הודעה אחרונה מאת Josef Ovethsky, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, התקנתי מצלמת רכב מאחורי המראה בשמשה הקדמית. כבל החשמל והמצלמה חשופים לשמש באופן קבע וזה כנראה מזיק להן, ולכן אני מעוניין לכסותם כשאיני נמצא ברכב. חשבתי על בריסטול שחור כדי שלא ימשוך תשומת לב מבחוץ. החשש שלי הוא שהבריסטול עלול להדלק מחום הרכב בימים חמים (יכול להגיע ל-70 מעלות צלסזיוס לפי מה שידוע לי). האם למישהו יש מושג אם בריסטול שחור בשמשה הקדמית עלול להדלק מהחום ברכב ?
הודעה אחרונה מאת caeyal, -
-
מה הטייפקאסט שיש לכם בראש על מכוניות? נכון שכשאתם רואים רכב מסויים עם מישהו שיושב בתוכו אתם מקבלים מושג ראשוני על מי הבן אדם? בוא נמסד את זה, אני אתן דוגמא של מס' דגמים, אתם מוזמנים להגיב על הדגמים האלה או להעלות דגמים משל עצמכם: טויוטה קורולה לבנה - סתיו, הייטקיסט שקיבל רכב בליסינג ובגלל שהוא רוצה להרגיש אינדיבידואל יש לו דיסק של ניק קייב באוטו. מיצובישי אטארז - יעקב, נגד בקבע, סביר להניח עם שפם. אלא אם אשתו אסתר נוהגת באוטו. דיסק של עומר אדם יהיה שם בכל מקרה. יש מצב שגם שפם יהיה בכל מקרה. פיאט 500 בחורה - לוטם, בת 17.5 מהרצליה פיתוח, קיבלה את הרכב מתנה ליומהולדת 17 ו-4 חודשים. מיילי סיירוס ב-repeat. פיאט 500 גבר - רותם, משבר זהות מיני קשה, שומע את מיטב …
הודעה אחרונה מאת chaimb, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
מה הקשר בין רובוט לרובוטי? תקשיבו לידיעה מעניינת: תאונה מוזרה ומזעזעת לפני יומיים במפעל פולקסווגן בקאסל, גרמניה: עובד צעיר נהרג מרובוט שחבט בו ומחץ אותו...בדקתי מעבר לידיעה ב-YNET ומעניין בהקשר שלנו, שזה המפעל שמייצר את תיבות ה-DSG7... לפי האינטרנט, מסתבר שב-2006 הייתה שריפה במפעל הזה. מה קורה לגרמנים? והאם "טיב" הגירים הרובוטיים של פולקסווגן קשור להתנהלות המפעל? סתם, אני אומר את זה בחצי חיוך (למרות שזה ממש לא מצחיק, אדם נהרג) אבל כל דבר שקשור לסדרת הגירים ה"מהוללים" הללו פשוט מושך מיד את העין.
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
המחיר לידנית החל ב251 א 'ש"ח ולאוטומטית 258 א' ש"ח. לא זול בכלל אבל דגם מעניין מאוד. http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/2154/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99-%D7%92%27%D7%95%D7%9F-%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%A8-%D7%95%D7%95%D7%A8%D7%A7%D7%A1-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C
הודעה אחרונה מאת ~VIPER~, -
אני מעוניין לרכוש רכב מסוים רק שהבעיה היא שהצבע שלו מוזר, ירוק בקבוק. יש כמה תיקוני צבע באוטו אבל המחיר בהתאם. מה הייתם עושים? נ.ב כרגע אני מחזיק ברכב בצבע אפור כסוף. סיבת השידרוג היא מנוע יותר גדול.
הודעה אחרונה מאת Pavlik, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
ברשותי סובארו אימפרזה 2006. לא מזמן גנבו לי חלק ברכב שאיני יודע את שמו, מצרף תמונה: הלכתי למוסך והם אמרו שזה משהו של אלפי שקלים (הזוי קצת) ולא ידעתי את השם של החלק על מנת לחפש עוד מידע באינטרנט ולהשוות מחירים. אז ראשית אם תכתבו לי את השם בעברית ובאנגלית של החלק הזה אודה לכם מאוד! אם אתם מכירים מקומות שמוכרים את החלק בזול תכתבו בבקשה. בנוסף האי סימטריה מאוד מפריעה לי בעין ואני מעוניין לפרק את החלק השני ולשמור אותו במחסן עד שאני אקנה חלק חדש (אני בטח אזמין מאיביי וזה יקח איזה חודש-חודש וחצי רק שיגיע) אתם יכולים להסביר לי כיצד לעשות זאת? אם יש מדריכים/סרטונים או משהו יותר מאשמח. האם החלק יישמר טוב במחסן? כיצד אתם מציעים לי לאחסן אותו? והאם כל החלקי…
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
המשפחתיות של סיטרואן תמיד עמדו בצילן של האחיות מבית פיג'ו. ה-ZX תמיד הייתה קצת פחות נחשקת מה-306, הקסארה הייתה ברירת מחדל למי שלא הצליח למצוא 307 טובה. גם עכשיו, המצב דומה. סיטרואן C4 קיבלה סוף סוף יחידת הנעה חדשה, המבוססת על מנוע ה-1.2 ליטר טורבו-בנזין וגיר ה-6 הילוכים שפגשנו לראשונה ב-308 החדשה. אבל הפלטפורמה והעיצוב נותרו כמעט ללא שינויים. והתוצאה? סיטרואן C4 המחודשת - מבחן דרך
הודעה אחרונה מאת clohmh, -
-
- 0 תגובות
- 903 צפיות
[video=youtube;sUu0lF3A7-8]
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
פנגו לא יהיה פעיל מ-25/04/15 בערים רבות ללא חלופה (י-ם, פ"ת, חיפה, ב"ב, אילת ועוד) 1 2 3
מאת student- 40 תגובות
- 6 אלף צפיות
דייוח בגלובס וגם בכלכליסט מהערב מקור ולהמשך קריאה מלאה: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001029937#fromelement=hp_morearticles החל מיום א' הקרוב לא תתאפשר חניה באמצעות אפליקציית פנגו לחנייה סלולארית בערים רבות ברחבי הארץ. זאת, לאחר שחברת פנגו משכה מוקדם יותר היום (ב') את בקשתה להארכת ההתקשרות עם החברה למשק וכלכלה של מרכז השלטון המקומי (משכ"ל) ב-45 ימים נוספים. משמעות הדבר היא שבערים שבהן פנגו פועלת לבדה וללא מתחרים, מכוח ההסדר הארצי של משכ"ל, לא יהיה ניתן לחנות את הרכב באמצעים סלולאריים, אלא רק באמצעות מדחנים וכרטיסי חניה. זאת, עם עד יום א' לא ייחתמו הסכמים מקומיים בין עיריות אלה לבין ספקי החניה הסלולארית. הערים המרכזיות בהן מדובר הן…
הודעה אחרונה מאת audiR8, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 828 צפיות
היי, אני מחפש גטס במחיר של כ-10K, שתהיה עם ק"מ נחמד, חשבתי לעצמי, האם לחברות ליסינג כגון אלבר קיימים דברים כאלה ? אשמח לשמוע ממישהו שמכיר/עובד/יודע אם קיימת חייה כזו בחברות הליסינג ...
הודעה אחרונה מאת nisim91, -
-
היי! בסוף הקיץ אנו נוסעים ל-8 יום בסלובניה-קרואטיה(המלצות מיוחדות תתקבלנה בברכה). המליצו לנו לסגור את נושא הטיסה והרכב כבר עכשיו ועדיף קודם. אשמח לקבל המלצה לרכב סטיישן נוח שיתאים ל-3 מבוגרים מאחור(2 רזים, 1 מלא). איך יהיו: - סקודה אוקטביה - VW פאסאט. - פורד מונדאו (סטיישן כמובן). - אופל אינסיגניה. אם מתאימות למה שאנו מחפשים - מה העדיפה מבחינת נוחות נסיעה(הן לנהג, הן לנוסעים מאחור), צריכת דלק..? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 3 אלף צפיות
אז קראתי את השרשור בפורום על סוויץ' בעניין ואפילו בירכתי על היוזמה החדשה וסיפרתי לאנשים בעבודה שלי שמוכרים רכבים. כשהם התקשרו לספר לי על החברה החדשה שלהם דרך המודעה שלי ביד 2 עניתי בנימוס והבטחתי שאני אשתמש בשירותים שלהם אם אני לא אצליח למכור לבד. עכשיו אחרי הפעם ה5-6 של הספאם האנושי שלהם כבר צעקתי עליהם שלא יתקשרו יותר - יזהרו קוראי הפורום לא לעשות עסקאות עם החברה עם הפרקטיקות המפוקפקות האלה מספר הטלפון שלהם לצורך חסימה 04-6410505, הם יצטרפו לרשימת "לא לענות" המכובדת של קברי רחל למיניהם
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
דאציה דאסטר
מאת door2005- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מישהו פה רכש את הדאסטר? אך הוא? עשיתי עליו חיפוש בפורום ולא מצאתי חוות דעת ממישהו שיש לו.
הודעה אחרונה מאת domo2, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה שמתי לב שממש ליד מחלף שבעת הכוכבים קמו ונבנו להם מספר עמודים גדולים שאמורים לשאת גשר. מי שיוצא מאיילון צפון לכיוון הרצליה פיתוח (השלושה נתיבים ימינה) רואה מצד שמאל שלו את העמודים. בנוסף כל קטע הכביש מהרצליה ועד רעננה נחרש כבר לפני שנה בערך. מישהו יודע מה מתוכנן שם בדיוק? כרגע נראה שהגשר שאמור להבנות על העמודים מכוון לשדרות שבעת הכוכבים, והגובה של העמודים נראה תואם לאותו מפלס. אם התיכנון הוא שתנועה תיכנס משם לשדרות שבעת הכוכבים, הולך להיות שם שמח. כבר היום יש שם עומס רציני כל בוקר.
הודעה אחרונה מאת niger21, -
-
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה הכוונה שיש במכוניות חדשות תאורת יום יעודית? אני חשבתי שהכוונה ללדים הקדמיים שדולקים במהלך היום ברכבים חדשים, אבל אני רואה שגם ברכבים חדשים ללא לדים קדמיים כתוב במפרט "תאורת יום יעודית". מה הכוונה? האם זה הדלקה אוטומטית של תאורת חניה? או הדלקה של תאורה קדמית ראשית בעוצמה חלשה? האם נדלק אוטומטית או הנהג צריך להדליק? האם זה תקן חדש? אשמח להסבר. תודה
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 31 תגובות
- 7 אלף צפיות
בוקר טוב, אבי היקר בדיוק החליף את הרכב. לאור העובדה שהוא מבוגר ומבוגרי על כביש הם... מבוגרים על כביש. הצעתי לו להתקין מערכת שכזו. וכאן המקום לשאול איזו עדיפה? (הבנתי שישנן שתי סוגים) עלויות ומתקין מומלץ? בברכת יום נעים, טל
הודעה אחרונה מאת ping, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז יצא פרק 22, באורך של 80 דק' בערך, קטעי מעבר מונחים על ידי מאי והמונד בלי קלרקסון. בהחלט עצוב לראות את זה ולדעת שזה נגמר (עד שיעלו תוכנית בהנחייתם בערוץ אחר). מומלץ לראות בחום! פרק חביב ביותר. ואני רק אעלה את זה כהצצה...
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 680 צפיות
היי, חבר שלי עומד לרכוש רכב זול מאוד, ככה שהוא לא רוצה לעשות בדיקה, השאלה היא, איך לבדוק את הרכב בעת הקנייה, על מה להסתכל, הגיר למשל הוא אוט' אז איך לבדוק בנסיעה, מה חשוב לבדוק וכו. איך לנסות להבין שהמוכר לא רמאי וכו' וכו'.
הודעה אחרונה מאת martines, -
-
- 0 תגובות
- 635 צפיות
אני עובד בתחום ההשמה, יש לי משרה עם תנאים מצוינים למי שיש לו רשיון C1/C וגר בתל אביב. אנחנו מחפשים שני נהגים ואחד שיהיה אחראי קו חלוקה, גם לו חייב להיות רשיון C/C1. דברו איתי בפרטי אם תרצו עוד פרטים או שיש לכם חבר שזה יכול להתאים לו.
הודעה אחרונה מאת Josef Ovethsky, -
- 3 תגובות
- 941 צפיות
שלום לכולם אני חדש כאן ולא כל כך מכיר את הכללים אז להיתחשב בי:wink: אז ככה יש לי סובארו גראנד לאונה שנת 1998 והמנורות של הלוח שעונים לא עובדים ניסתי להחליף פיוז וכל פעם הוא נשרף איך שאני מדליק את האורות. מישהו יכול לעזור לי בעניין??
הודעה אחרונה מאת Amit Hershko,
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 325 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- david3692
- zaf
- וולברין
- sperial
- לירון .ה.
- asix
- pooh-bear
- Itzik-b
- שום מאכר
- Avia
- Dan___
- פול-טנק