Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה זה משנה שהכל מסונכרן אם הפקח מכניס מספר רכב לא נכון? אם הוא היה מכניס מספר רכב נכון, הוא היה רואה שהרכב מחנה באמצעות פנגו, ולא היה נותן דו"ח מלכתחילה.

כשאני קיבלתי דו"ח לא התרוצצתי בין אחד לשני. שלחתי מכתב לעירייה, ציינתי במכתב שחניתי באמצעות פנגו, *לא* צירפתי שום אסמכתא לכך, וקיבלתי תשובה שהדו"ח בוטל. גם אם הייתי צריך את פנגו, פשוט נכנסים לאתר ושולפים את הנתונים, זה ממש פשוט.

העירייה היא הבעיה. הפקחים שלא יודעים לקרוא מספר רכב, לא יודעים להקליד אותו, כשהם טועים ומגלים זאת אחר כך בעירייה משנים את המספר בדו"ח למספר רכב שלך למרות שהחנית באמצעות פנגו ושולחים לך דו"ח חדש.

לאורך כל זה, בכלל לא הייתי צריך את פנגו. העירייה ורק העירייה היא הבעיה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא אמרתי שזו בעייה של פנגו, אבל אני כן חושב שזו אחריותה של פנגו לפתור את הבעייה.

אחרי הכל, מבחינת פנגו זה אמור להיות ממש פשוט. הרי חניית הרכב רשומה אצלה במערכת - אם היא רק תסתנכרן למערכת הדוחות של העירייה, ושם יופיע דוח על רכב שחנה כדין - הוא יכול להתבטל אוטומטית.

כלומר אתה טוען שלא רק שחברה פרטית צריכה לקבל ממשק שמשנה אוטומטית נתונים במערכות המידע של השלטון המקומי, אלא שגם באחריותה לייצר את הממשק הזה...

פנגו הם מתווך בינך לבין העיריה ותו לו. מה שאתה טוען שווה ערך לכך שאם תקנה תו חניה במדחן ובכל זאת תקבל דו"ח, תלך לצעוק על המדחן ותגיד שזה באחריותו.

פורסם

אני לא מבין מה שאתה אומר - אם הפקח מכניס מס׳ לא נכון, למה אני מקבל בסוף את הדוח?

-- ואם זה בגלל שהעירייה יכולה בצורה כלשהי ״לנחש״ את המספר לבד (נניח, מהצלבה של דגם וצבע הרכב עם המספרים שכן הוקלדו נכון) - אז למה שפנגו (המסונכרנת, כזכור) לא תוכל לבטל את זה?

-- לעניין הביטול, כנראה שנפלת על עירייה נחמדה. יש עיריות שמבטלות דוחות אפילו אם לא ציינת שחנית בפנגו וכדומה, אלא סתם כי ביקשת יפה.

אבל לעומתן, יש עיריות שממש לא משנה להן שכתבת שחנית בפנגו אם לא צירפת אסמכתא. למשל עיריית י-ם.

פורסם

הפקח רואה את הרכב שלך, בודק את המספר של הרכב במערכת *וטועה* בהקלדה. הוא כמובן רואה שאתה לא משלם חניה, ומנפיק דו"ח עם מספר הרכב הלא נכון, לא לפני שהוא מצלם את הרכב. בגלל שזה לא המספר של הרכב שלך, אתה גם לא מקבל שום דבר בדואר.

כעבור מספר חודשים, העירייה מבינה שהדו"ח הזה לא מגיע ליעדו כי אין רכב כזה עם מספר כזה, פותחת את התמונות שהפקח צילם, מבינה את הטעות, לא בודקת במערכת האם מספר הרכב הזה שילם חניה באותו הזמן או לא, ופשוט מנפיקה דו"ח חדש, שהפעם כמובן כן מגיע אליך, ואפילו כבר עם ריבית.

אז אתה שולח להם מכתב, מסביר את מה שקרה, והם מבטלים את הדו"ח. במקסימום, תצטרך להציג את פירוט החניות שלך שתוכל להוציא דרך אתר פנגו בקלות.

אין להם ברירה אלא לבטל דו"ח כזה כי הוא לא חוקי. במידה והעירייה הייתה מחליטה לא לבטל, השופט שהיה מקבל את התיק הזה היה עושה מהם מטעמים.

Always go sideways

פורסם
כלומר אתה טוען שלא רק שחברה פרטית צריכה לקבל ממשק שמשנה אוטומטית נתונים במערכות המידע של השלטון המקומי, אלא שגם באחריותה לייצר את הממשק הזה...

פנגו הם מתווך בינך לבין העיריה ותו לו. מה שאתה טוען שווה ערך לכך שאם תקנה תו חניה במדחן ובכל זאת תקבל דו"ח, תלך לצעוק על המדחן ותגיד שזה באחריותו.

ממש לא דומה. במדחן אני משלם לעירייה. לא באופן עקיף - באופן ישיר.

אחרת, איך העירייה יודעת אם שילמת או לא למדחן? -- חייב להיות שיש לה מערכת שיודעת אם חניה מסוימת שולמה בזמן מסוים או לא, וכך העירייה לבדה יכולה לבטל לך את הדוח אם קיבלת בטעות.

לעומת זאת - כאשר שילמת בפנגו, כלל לא שילמת לעירייה אלא רק לפנגו. אם קיבלת דוח בטעות, לעירייה כיום אין דרך לדעת ששילמת אלא אם הבאת אסמכתא מפנגו - חברה חיצונית. זה נראה לך הגיוני?

-- לעניין היכולת של חברה פרטית ״לשנות נתונים במערכת השלטון״ - ראשית, למרות הטון הדרמטי לא צריכה להיות פה שום דרמה. פנגו לא תוכל לשנות שום דבר שהא לא יכולה לשנותו כבר כיום באופן מעשי (כשהיא מוציאה אסמכתא או כשהיא רושמת לפני כן ששילמת). היא לא תוכל לשנות דוח של מישהו שלא שילם בפנגו.

חוץ מזה, אני לא מבין איך ה״הפרטה״ המדוברת של מערכת השלטון המקומית טובה יותר כאשר לצורך ביטול דוח, עליך להביא אסמכתא מגורם חיצוני. לדעתי זו אפילו פגיעה חמורה יותר במינהל תקין - כי כאן גורם חיצוני מתערב ״מבחוץ״ בשיקולי השלטון, ולא כמיקור פנים.

גם אין כל צורך ״לייצר את הממשק הזה״ - הממשק כבר קיים במהותו כפי שאמרתי. בסה״כ צריך לתת לפנגו הרשאה מסויימת, או אפילו רק לאלץ אותה להפעיל את ההרשאה.

פורסם
הפקח רואה את הרכב שלך, בודק את המספר של הרכב במערכת *וטועה* בהקלדה. הוא כמובן רואה שאתה לא משלם חניה, ומנפיק דו"ח עם מספר הרכב הלא נכון, לא לפני שהוא מצלם את הרכב. בגלל שזה לא המספר של הרכב שלך, אתה גם לא מקבל שום דבר בדואר.

כעבור מספר חודשים, העירייה מבינה שהדו"ח הזה לא מגיע ליעדו כי אין רכב כזה עם מספר כזה, פותחת את התמונות שהפקח צילם, מבינה את הטעות, לא בודקת במערכת האם מספר הרכב הזה שילם חניה באותו הזמן או לא, ופשוט מנפיקה דו"ח חדש, שהפעם כמובן כן מגיע אליך, ואפילו כבר עם ריבית.

אז אתה שולח להם מכתב, מסביר את מה שקרה, והם מבטלים את הדו"ח. במקסימום, תצטרך להציג את פירוט החניות שלך שתוכל להוציא דרך אתר פנגו בקלות.

אין להם ברירה אלא לבטל דו"ח כזה כי הוא לא חוקי. במידה והעירייה הייתה מחליטה לא לבטל, השופט שהיה מקבל את התיק הזה היה עושה מהם מטעמים.

נו, אם זה כך אז מה הבעייה של פנגו להסתנכרן למערכת, גם כשהיא מכניסה רכבים חדשים (שבעבר לא נרשמו ״בטעות״), ולבטל את הדוח? - הרי לעירייה יש את נתון השעה והיום גם כשהיא מתקנת דוח כמו שאמרת. אז מה ההבדל?

ולעניין שופט וכו׳ - ברור שהעירייה תבטל אם תנפיק לה אסמכתא מפנגו. דווקא בגלל זה, הדבר אבסורדי. אם העירייה כ״כ סומכת על דברי פנגו כ״כזה ראה וקדש״ - אז למה שפנגו עצמה לא תבטל את הדוח מלכתחילה וחסל?

-- הפתרון הוא לפנות לשופט?

פורסם

שוב פעם, פנגו היא רק מתווך בין העירייה לאזרח. ושוב אני מזכיר לך, שפנגו תלויה בזה שהפקח יקליד את מספר הרכב הנכון. כל הבעיה מתחילה מפקח שלא יודע לקרוא מספר רכב או לא יודע להקליד מספר רכב במסופון.

אגב, כשאתה משלם במדחן, אין לך שום אסמכתא ששילמת על חנייה. אתה לא מקבל קבלה ולא כלום. פשוט משלם ומקווה שהפקח מספיק חכם כדי להסתכל במדחן.

בפנגו, יש לך רישומים של החניות שלך.

אז עוד פעם, פנגו רק מתווכים בין העירייה לאזרח, וזה מבורך. לא צריך להסתובב עם כסף קטן, לא צריך ללכת רחוק ולחפש את מכונת הנפקת כרטיסי החניה (וכבר שמעתי על מקרים שאדם הלך לחפש את המכונה וכשהוא חזר כבר היה דו"ח), פשוט להפעיל אפליקציה וזהו. במקום לרצות שהם יפלו אתה אמור לקוות שיקומו להם מתחרים ושהם לא יהיו לבד.

Always go sideways

פורסם (נערך)

1. קודם כל אני ממש לא רוצה שהם ייפלו. אני כן רוצה שהם לא ירגישו בטוחים מדי, ויזלזלו בתפקידם. (דרך טובה לזה היא כניסתם של מתחרים לשוק)

2. לא מבין את התשובה שלך - מה זה משנה אם הפקח טעה או לא? -- כאשר העירייה מתקנת את הטעות מס׳ הרכב הנכון מתעדכן ברישומיה במצורף לשעה וליום של העבירה. פנגו בהחלט יכולה, ללא שום בעייה, להסתנכרן למידע הזה באופן אוטומטי - ו״להודיע״ לו שהחניה באותו יום ובאותה שעה על אותו מס׳ רכב כבר שולמה.

3. במדחן, כפי שאמרתי, העירייה היא זו שגובה באופן ישיר. לכן, אמורים להיות לה רישומים של החניה, ואם שילמת - היא חייבת לתקן אם קרתה טעות. נכון שהיא יכולה לשקר או להעלים מידע, אבל לא בזה עסקינן.

לעומת זאת, בפנגו, ללא אסמכתא, העירייה פשוט מתנערת מאחריות כי ״זו אחריותה של פנגו״ - ופנגו מתנערת מאחריות לבטל את הדוח כי ״היא רק מתווכת״.

בעיניי זה לא מצב נורמלי.

עריכה אחרונה על ידי mogo
פורסם
ממש לא דומה. במדחן אני משלם לעירייה. לא באופן עקיף - באופן ישיר.

אחרת, איך העירייה יודעת אם שילמת או לא למדחן? -- חייב להיות שיש לה מערכת שיודעת אם חניה מסוימת שולמה בזמן מסוים או לא, וכך העירייה לבדה יכולה לבטל לך את הדוח אם קיבלת בטעות.

לעומת זאת - כאשר שילמת בפנגו, כלל לא שילמת לעירייה אלא רק לפנגו. אם קיבלת דוח בטעות, לעירייה כיום אין דרך לדעת ששילמת אלא אם הבאת אסמכתא מפנגו - חברה חיצונית. זה נראה לך הגיוני?

-- לעניין היכולת של חברה פרטית ״לשנות נתונים במערכת השלטון״ - ראשית, למרות הטון הדרמטי לא צריכה להיות פה שום דרמה. פנגו לא תוכל לשנות שום דבר שהא לא יכולה לשנותו כבר כיום באופן מעשי (כשהיא מוציאה אסמכתא או כשהיא רושמת לפני כן ששילמת). היא לא תוכל לשנות דוח של מישהו שלא שילם בפנגו.

חוץ מזה, אני לא מבין איך ה״הפרטה״ המדוברת של מערכת השלטון המקומית טובה יותר כאשר לצורך ביטול דוח, עליך להביא אסמכתא מגורם חיצוני. לדעתי זו אפילו פגיעה חמורה יותר במינהל תקין - כי כאן גורם חיצוני מתערב ״מבחוץ״ בשיקולי השלטון, ולא כמיקור פנים.

גם אין כל צורך ״לייצר את הממשק הזה״ - הממשק כבר קיים במהותו כפי שאמרתי. בסה״כ צריך לתת לפנגו הרשאה מסויימת, או אפילו רק לאלץ אותה להפעיל את ההרשאה.

א) מאיפה אתה יודע שבמדחן אתה משלם ישירות לעיריה? אתה יכול להיות בטוח ב-100% שאתה לא משלם לחברת "מדחנים 2000 בע"מ" שמעבירה את התשלום הלאה לעיריה?

וגם אם היום המדחנים כן שייכים ישירות לעיריות - יכול להיות שמחר הם יופרטו, ואתה לא תדע מזה, כי זה ממש לא משנה אם אתה משלם ישירות לעיריה או לצד שלישי שיש לו הסכם עם העיריה.

אם במקום הלוגו של פנגו היה לוגו של העיריה שלך, היית מתלונן? אם היית מקבל דו"ח מוטעה, היית ניגש ישר לעיריה - בדיוק כמו שאתה צריך לעשות היום. פנגו הם Proxy בינך לבין העיריה בשלב התשלום, לא יותר מזה.

ב) אתה שוב מראה שאתה לא מבין איך אמור לעבוד ממשק בין חברה פרטית לבין גוף ציבורי. החברה הפרטית לא יכולה לייצר שום ממשק עם שום מערכת של שום עיריה. בכדי לייצר את המנגנון שאתה רוצה - ביטול אוטומטי של דו"ח לרכב שרשום בפנגו - העירייה צריכה לפתח את הממשק (שלא קיים היום) ולתת לפנגו את ההרשאה להשתמש בו. שום שלב בתהליך הזה לא נמצא באחריות פנגו, ולא צריך להמצא באחריות פנגו או כל חברה פרטית.

פורסם

מה שיצא לטובה פה הוא שסלופארק חתמו על הסכם עם ערים נוספות כך שלדוגמה אצלי בירושלים אפשר להשתמש גם בהם וגם בפנגו.

מישהו יודע אם יש עלות הפעלה והפסקה דרך האפליקצייה של סלופארק ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
א) מאיפה אתה יודע שבמדחן אתה משלם ישירות לעיריה? אתה יכול להיות בטוח ב-100% שאתה לא משלם לחברת "מדחנים 2000 בע"מ" שמעבירה את התשלום הלאה לעיריה?

וגם אם היום המדחנים כן שייכים ישירות לעיריות - יכול להיות שמחר הם יופרטו, ואתה לא תדע מזה, כי זה ממש לא משנה אם אתה משלם ישירות לעיריה או לצד שלישי שיש לו הסכם עם העיריה.

אם במקום הלוגו של פנגו היה לוגו של העיריה שלך, היית מתלונן? אם היית מקבל דו"ח מוטעה, היית ניגש ישר לעיריה - בדיוק כמו שאתה צריך לעשות היום. פנגו הם Proxy בינך לבין העיריה בשלב התשלום, לא יותר מזה.

ב) אתה שוב מראה שאתה לא מבין איך אמור לעבוד ממשק בין חברה פרטית לבין גוף ציבורי. החברה הפרטית לא יכולה לייצר שום ממשק עם שום מערכת של שום עיריה. בכדי לייצר את המנגנון שאתה רוצה - ביטול אוטומטי של דו"ח לרכב שרשום בפנגו - העירייה צריכה לפתח את הממשק (שלא קיים היום) ולתת לפנגו את ההרשאה להשתמש בו. שום שלב בתהליך הזה לא נמצא באחריות פנגו, ולא צריך להמצא באחריות פנגו או כל חברה פרטית.

1. אם אכן במדחן אני לא משלם לעירייה אלא לחברה חיצונית, וכאשר תחול טעות, בגללה אקבל דוח למרות ששילמתי - אז באמת זה אותו דבר כמו פנגו אם לא אוכל לפנות לעירייה ישירות או לחברת המדחנים ישירות ולצפות שהם יפתרו לי את הבעייה מבלי שאביא אסמכתאות וכדומה. שום דבר בהקבלה שלך למדחן לא הופך את השאלה שלי ליותר מובנת. אני אומר שוב פעם - כיום לא מספיק (בחלק מהעיריות) לפנות רק לעירייה, אלא שצריך לפנות קודם לפנגו ולבקש אסמכתא ורק אז ניתן לפנות לעירייה.

2. יכול להיות שאני באמת ״לא מבין איך עובד הממשק״ כדבריך. אדרבה, תסביר לי. בינתיים לא ממש הבנתי מה בדיוק צריך לפתח פה, כאשר ללא ספק חלק מהמערכות של העירייה ופנגו מסונכרנות גם כך (ולכן פקח יכול לראות אצלו במכשיר שיהיה מסוימת שולמה ע״י פנגו).

אבל גם אם צריך לפתח משהו, וגם בהנחה שמדובר בפיתוח משמעותי - לא יודע אם זה באחריותה של פנגו או באחריותה של העירייה, אבל לדעתי אין ספק שזה באחריות הרגולטור (נניח, משרד הפנים) להסדיר את זה.

אתה נעול על ההיבט המשפטי - ובו אכן לפנגו אין חבות לפתח שום מערכת שהיא לא מחוייבת בה ע״פ ההסכם. אבל אין שום בעייה לאלץ אותה לפתח אותה בהסכם, ושזה יהיה תנאי להתקשרות עם חברה מסוגה.

פורסם
מישהו יודע אם יש עלות הפעלה והפסקה דרך האפליקצייה של סלופארק ?

בפנגו עלות ההפעלה היא 40 אג', ולמיטב ידיעתי זה אותו דבר גם בסלופארק.

Always go sideways

פורסם

פנגו יצרו את האפשרות להפעיל חניה בלחיצת כפתור ממכשיר שצמוד לכל אחד ואחד בין כה וכה (הסמארטפון). משלמים בדיוק על זמן החניה, לא פחות ולא יותר (אתייחס לעלות ההפעלה מאוחר יותר). איזה צורך יש במפעיל שני? מה בדיוק הוא הולך לשנות?

אם כבר רפורמה, שיעבירו את עלות ההפעלה לעירייה. כלומר שהתשלום שיתקבל בעירייה היא בניכוי עלות ההפעלה (או כל דרך אחרת שהם ימצאו לנכון לתמחר זאת) ושהדבר יהיה כמובן מעוגן בחוק.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...