Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם אתם מאלה שמוכנים לקנות מכונית מיד שניה רק אם היא במצב מקורי?

או שאין לכם בעיה לקנות מכונית שעברה שינויים כמו:

- שינוי מידות צמיגים.

- התקנת מערכת סאונד שכללה איטומים למינהם (שזה כלל כמובן פירוק והרכבה של חלקי דלתות, הרמת שטיחים ועוד)

- מערכות פליטה שונות מהמקור.

- צ'יפ.

- שינויים מכניים נוספים (במנוע, מערכת בלימה).

- סאנרוף.

איך הדברים האלו משפיעים מבחינת מחיר. ואם יש למישהו ניסיון ממכירת מכונית שעשה לה שינויים - זה יכול לעניין. האם יותר קשה למכור מכונית "מיוחדת"? האם רוכש אותה בסוף מישהו שמכיר אותך ויודע שזה בסדר?

האם זה משמעותי יותר במכונית חדשה יחסית?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

שינוי מידות צמיגים- כל עוד זה מאושר ברשיון, אין לי בעייה.

מערכת שמע- אם הכל התקן ללא קומבינות, ולאחר הפירוק הכל חזר למקומו, ממש אין לי בעייה, ולעיתים אפילו הייתי מוכן לשלם יותר על ציוד איכותי ולא מוגזם.

מערכת פליטה- רק אם היא לא רועשת מידיי, של חברה מקורית וטובה, ולא פוגעת בביצועי הרכב.

שינויים במנוע+ציפ, בלמים- לא הייתי קונה רכב עם שינויים אלה מאדם שאיני מכיר, אם זה מאדם שאני מכיר, ויודע איפה בדיוק בוצעו ההתקנות, ואכן הן משפרות ואינן מזיקות לרכב אשקול זו.

(פורטינג, ודברים בסיגנון, לעולם לא)

סאנרוף, רק אם הותקן ברשת מקצועית, אם לא, זה מתכון קלאסי לבעיות.

בגדול, אני חושב שאנשים מיחסים יותר מדיי חשיבות לתוספות, אני אישית תמיד אעדיף לקנות רכב ערום, ובמידת הצורך והרצון, אני אבצע את השינויים.

רוב הציבור כנראה חושב אחרת, כי בכמה מכוניות שיצא לי לברר לגביי קנייה שלהן, הבעלים סיפרו לי על התוספות עוד לפני שדיברו על מצב הרכב עצמו, שכן אם מצבו גרוע, התוספות לא שוות כלום.

עריכה אחרונה על ידי Taipan
פורסם

מבחינתי אין תשובה מוחלטת, כשבאתי לרכוש רכבים יצא לי לראות בין היתר אקזמפלרים משופרים\מתוספים.

את חלקם פסלתי כי או שזה הרגיש לי מוגזם או שזה הרגיש לי לא איכותי אבל כאשר הרכב עצמו הרגיש טוב ובריא והשיפורים היו בטוב טעם בהחלט שקלתי ואת הבימר שלי רכשתי בזמנו כשמותקנת בה מערכת בלימה של ברמבו במקום זו המקורית.

מערכת סטריאו זה פלוס מבחינתי אם החלקים איכותיים וההתקנה ברמה תואמת.

מערכת פליטה משודרגת זה גם פלוס אם הסאונד שלה לטעמי ואין בעיה מבחינת מעבר טסט.

צ’יפ\תכנת ניהול אפטרמרקט- כל עוד זה מבית טוב ומוכר שמתעסק עם רכבים כאלה והמנוע מרגיש לי בריא- אין לי בעיה.

שיפורים יותר כירורגיים כמו פורטינג וחיזוקי מנוע- אך ורק אם אני מכיר את הרכב יחסית מקרוב ויודע מי בנה את המנוע וגם אז אעדיף לא להכנס לזה.

מבחינת מכירת רכב יכול לומר שבזמנו מכרתי 106XSI שעברה הסבת מתלים מלאה, סט אפ ששילב בין ראלי דור ראשון ל-GTI, הבולמ“ז המקוריים הוחלפו לבילשטיין אבל השיפור שכנראה היה הכי דומיננטי היה סטראט קדמי תחתון.

בנוסף המנוע הוחלף כאשר שמתי בלוק חדש יותר של 306 ועליו שמתי את הראש מנוע המקורי שלי שעבר שיפוץ ועל הדרך קצת הורדת יחס דחיסה.

כמובן שדרשתי (וקיבלתי) מעל המחירון אם כי ברמת השפויי, הרכב נמכר לאדם הראשון שבא לראות אותו, הוא כל כך התלהב מאיך שהרכב היה מתוקתק ושמור שפשוט ויתר על בדיקה במכון וביקש שניסע לבצע העברת בעלות ואפילו לא ביקש שאפחית במחיר.

מזה אתה יכול להסיק שבראש ובראשונה לדעתי מה שחשוב זו התחושה שלך כקונה לרכב.

אם הוא מרגיש טוב ושמור ומשופר “מבית טוב“ זו יכולה להיות רכישה מוצלחת ועל הדרך תרוויח שיפורים\תוספות שמישהו שילם עליהם לא מעט כסף.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בעבר לפני שנים רכשתי פיאט אונו עם התקנה מקומית של המזגן.

מיותר לציין שזה היה מקור הבעיות הכרוני היחיד של הרכב, נכון?

בקיצור, מעדיף שלא.

פורסם

הכל תלוי בשינויים ומה מטרתם ורמת ביצוע. אני אישית נורא מתחבר לרעיון של פרוייקים. אם הם לטעמי אני מוכן לשלם על זה.

פורסם

סאנרופ בהתקנה מקומית הוא לדעתי נו-גו כי הוא יכול לגרום להמון בעיות בהמשך מבחינת אטימה,

שדרוגים מכאנים ברמת המנוע, לא מחפש מכונת מלחמה ולא רוצה גם רכב ששיפרו אותו לקצה היכולת או ביצעו בו התקנות שלא יודע מה טיבן(מאמין שרוב השינויים הנל יצרו שחיקה גבוהה יותר במנוע) וכנל על מערכת הפליטה, מעדיף סטוק סומך על היצרן.

שאר הדברים אין בעיה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מהרגע שהתחלתי לקנות מכוניות חדשות, רוב הבעיות שהיו לי היו קשורות בצורה זו או אחרת להתקנות מקומיות. גם כאלה שבוצעו תחת אחריות היבואן. לכן מבחינתי כל התעסקות מקומית ברכב צריכה לעורר חשד אצל קונה פוטנציאלי.

פורסם

ממשיך את הקו של קודמיי. סאנרוף, מערכת סאונד - אם בוצעו התקנות נקיות ומסודרות, אין בעיה.

שיפורים ושאר דברים טכניים / מכניים - רק אם אני מכיר את הרכב / בעלים. לא יודע כמה אפשר לסמוך על בעלים של רכב משופר שאינך מכיר את סגנון ההתנהלות שלו עם הרכב - סגנון נהיגה, טיפול ברכב, תחזוקת מנע / שבר וכו'.

סייג: אהברוני ציין פרוייקטים. אם הפרוייקט מתועד באופן מלא וניתן להתרשם מהתיעוד על מהלך הפרוייקט והבעלים עצמו, הייתי חושב על זה.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

רק במצב bone stock, או עם תוספות שלא ממש השפיעו על הרכב עצמו.

שינוי מידת צמיגים זה משהו שהיה די מוריד אותי מהרכב (למידת גלגלים יש השפעה מאוד גדולה על התנהגות הרכב).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נמיני קופר S עם מותחני טיימינג משופרים וצינור מעקף של נשם. שני שיפורים שעוקפים את המחלות של המנוע N54. זה רכב ששופר עם מחשבה.

סיאט לאון עם קוילוברים של בילשטיין וקפיצי אייבך - שיפור שמשפר את ההתנהגות הבעייתית של סטוק. קולר שמן לגיר של מיצובישי - שיפור שמאריך חיי הגיר.

כל שיפור לגופו ומטרתו.

פורסם

חלקכם דיי צודקים וחלקכם מגזימים.

למה שתוספות אשר נקנו עד ידי המוכר יגיעו לידיכם בחינם.? (Freak_Miky)

לפני זמן לא רב מכרתי Gti Mk6 2011 בעלת תוספות של מעל 100k, הן קוסמטיות הן של הגדלת הדפק וכן של התנהגות ובלימה. כל החלקים אשר הותקנו היו הכי איכותיים שרק אפשר לאתר, הותקנו כמובן במוסכים וסדנאות מאוד מפורסמות ואיכותיות. מחירון הרכב היה 104k ודרשתי כמובן מעל המחירון.

היו כאלה שהציעו לי מחירון יבש, כשהצעתי לפרק הכל/חלק אז אותם הקונים ממש התעצבנו, "לא רוצה את הרכב ללא התוספות", זה ממש עצבן אותי.

בסופו של דבר מכרתי את הרכב כמעט סטוק, למעט תוכנה סטייג 1 של Apr. הרכב נמכר ב 123k שזה 19 מעל המחירון, הרכב ידני 3 דלתות ולכן נדיר יחסית. את התוספות מכרתי בסביבות 60K. ולכן בסופו של דבר קיבלתי לאחר כל הפירוק 180k. זהו לדעתי הצעד הנכון ביותר.

קונה רכב צריך להבין שהוא לא עושה טובה למוכר, הוא סך הכל מגיע לקנות רכב ולא להעשיר או לתת מתנה למוכר. לכן תהיו שקולים והגיוניים. במצבי, שקיבלתי עשרות שיחות כל יום לגביי הרכב, רובן סתם לשעשוע אך חלקן דיי פגעו בי.

פורסם

בגדול זה מאוד תלוי בקטגוריה:

רכב משפחתי סטנדרטי שנקנה למשפחה - עדיף כמו שיצא מהמפעל בארץ היצור שלו, למעט חידוש צמיגים תואמים וחלקים מתבלים.

רכב ספורטיבי - חובבי הז'אנר המסויים ידעו להעריך שיפורים איכותיים, כפי שכתבו קודמי.

כנ"ל רכבי שטח.

יוצא מכלל זה - רכב שקניתי ומכרתי. זיהיתי סלון עור מקורי של הדגם שהורכב על ידי אחד מחברי הפורום. התוספת יחסית סייעה במכירת הרכב. זה יוצא מהכלל אבל לא ממש - זאת תוספת מקורית של היצרן, שמגיעה רק בדגם היוקרה הבכיר, עם מנוע חזק יותר.

בגדול אני מעדיף גם מנוע וגיר מקוריים ותקינים מחדשים.

כמובן שתוספות קוסמטיות מקושקשות, גם ברכבים משפחתיים (כמו סופר לנסר) ידברו אל ליבם של רוכשים מסויימים (שהם לא אני, ולא חוג מכרי).

• תוכן חדש...