Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם , ברשותי טויוטה יאריס רובוטי שנת 2010 - 100 כוחות סוס.

בלי שום קשר מרוצה מהרכב עד השמיים (עברתי מפיגו 206)

השאלה שלי היא כזאת: בספר רכב רשום שנסיעה מעל 120 או 140 אם אני לא טועה צריך לנפח לחץ אוויר בצמיגים על 35PSI אם אני לא טועה , ובנסיעה רגילה עד 120 או 140 לנפתח כרגיל:" קדימה 32 אחורה 33.

השאלה שלי בנסיעה לאילת לא רכב מלא(אני ועוד בנאדם) האם אני צריך לנפח ל35PSI או להשאיר כרגיל ?

אני שואל מכיוון שהדרך לאילת ארוכה(אני מהצפון) וכבישים מהירים+כביש הערבה ששם נוסעים מינימום 120 ומעלה

אשמח לעזרה בנושא , תודה מראש

פורסם
שלום לכולם , ברשותי טויוטה יאריס רובוטי שנת 2010 - 100 כוחות סוס.

בלי שום קשר מרוצה מהרכב עד השמיים (עברתי מפיגו 206)

השאלה שלי היא כזאת: בספר רכב רשום שנסיעה מעל 120 או 140 אם אני לא טועה צריך לנפח לחץ אוויר בצמיגים על 35PSI אם אני לא טועה , ובנסיעה רגילה עד 120 או 140 לנפתח כרגיל:" קדימה 32 אחורה 33.

השאלה שלי בנסיעה לאילת לא רכב מלא(אני ועוד בנאדם) האם אני צריך לנפח ל35PSI או להשאיר כרגיל ?

אני שואל מכיוון שהדרך לאילת ארוכה(אני מהצפון) וכבישים מהירים+כביש הערבה ששם נוסעים מינימום 120 ומעלה

אשמח לעזרה בנושא , תודה מראש

בכביש הערבה נוסעים מינימום 120 ומעלה...?! בהצלחה. קח בחשבון שכנראה תחזור בלי רישיון נהיגה. ולענייננו, תמלא לחץ אויר רגיל, גם אם תעלה למהירות גבוהה זה לא לטווח ארוך. רוב הנסיעה תהיה המהירויות רגילות ולכן מה שמומלץ הוא 32/33.

פורסם

תמלא לחץ אוויר רגיל (כפי שכתוב בספר הרכב או במדבקה הרלוונטית על הרכב עצמו) בבוקר ועם צמיגים קרים ככל שניתן.

בהמשך היום - בנסיעה מהירה על האספלט הלוהט בערבה הלחץ יטפס כבר ל-35PSI ומעלה.

ששם נוסעים מינימום 120 ומעלה

יש מארבי מהירות קבועים לאורך כביש הערבה. שים לב.

לא יודע באיזה מדינה נוסעים כל יום 400 ק"מ לעבודה, אולי באלסקה או בנורבגיה...

פורסם

בדוק את המלצת היצרן בספר הרכב, תוך שימת לב למידות הצמיגים המותקנים ברכבך (יש דגמי רכב המגיעים עם מידות צמיגים שונות המצריכים לחץ ניפוח שונה).

כמוכן - בדרך כלל היצרן נותן המלצות ללחץ ניפוח בתנאים שונים, למשל מספר הנוסעים וכמות המטען, או עדיפותלחסכון מול נוחות. ההפרשים עשויים להיות גדולים.

אישית אני נוהג לנפח ללחץ המומלץ המכסימלי מכמה סיבות:

1. חסכוני בדלק.

2. נותן "שפיל" יותר גדול מבחינת דליפת אויר, כך שגם אם מפספסים בדיקה בכמה ימים - לא נורא.

3. במקרה שלך - מתאים לרכב יותר עמוס, מה שקורה בד"כ בנהיגה לאילת.

ולא לשכוח: גם הגלגל הרזרבי דורש ניפוח, אם מדובר בצמיג סטנדרטי ללחץ הגבוה ביותר המומץ לרכב, אם צמיג קטן ("בייגלה") בדרך כלל לחץ גבוה סביב 60PSI, בדוק בספר הרכב או הרשום על הגלגל\צמיג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם הוא בא מהצפון זה 400-450 ק"מ,

אף אחד לא נוסע יום יום לעבודה מרחקים כאלה

תפעיל וויז בשביל לקבל אזהרות על שוטרים ותלחץ על הגז עד הסוף.

ברוב המדינות נסיעה למרחק כזה זאת נסיעה יום יומית לעבודה

פורסם

אתה באמת חושב כך?

הנסיעה הזו נחשבת ארוכה בכל מדינה בעולם. אני לא מאמין ש"ברוב המדינות" אנשים נוסעים 300-400 ק"מ (רק הלוך) באופן יום יומי לעבודה. נכון שהמדינה שלנו קטנה אבל זה עדיין מרחק אדיר שמצריך עירנות ועצירת התרעננות אחת לפחות.

פורסם

אכן. עצירת התרעננות קצרה פעם בשעה עד שעה וחצי טובה יותר מעצירה ארוכה באמצע הנסיעה (אחרי לפחות שעתיים נסיעה) שרוב האנשים עושים.

אישית אני נוהג לנפח ללחץ המומלץ המכסימלי מכמה סיבות:

1. חסכוני בדלק.

2. נותן "שפיל" יותר גדול מבחינת דליפת אויר, כך שגם אם מפספסים בדיקה בכמה ימים - לא נורא.

3. במקרה שלך - מתאים לרכב יותר עמוס, מה שקורה בד"כ בנהיגה לאילת.

4. זה לא באמת משנה את אופן שחיקת הצמיג ולא משפיע לרעה על האחיזה אלא להיפך, ולכן גם אני נוהג כך במקרים רבים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אם הוא בא מהצפון זה 400-450 ק"מ,

אף אחד לא נוסע יום יום לעבודה מרחקים כאלה

לא, אבל יש אנשים שנוסעים בעבודה מעצם התפקיד שלהם מרחקים כאלה.

פורסם

פות"ש, אני חושב שאתה מתבלבל בין שני נושאים שונים:

יש המלצה לבדוק לחץ אוויר (כשהצמיג קר) מדי X זמן/ק"מ (חודשיים/1500, ויש מחמירים יותר) ולפני כל נסיעה ארוכה.

נושא אחר הוא הגדלת לחץ אוויר -

בהתאם לעומס (אופייני לנסיעה ארוכה עם נוסעים רבים, ובהתאם למהירות (מעל 150 קמ"ש, לא ק"מ, ההמלצות משתנות ומדברות על הוספת יחידת PSI כל כל 10 קמ"ש מעל המהירות הנ"ל, משתנה מצמיג לצמיג).

פורסם (נערך)

תדע לך שזה משפט לחתימה, אני שוקל לאמץ אותו.

אני נסעתי מהצפון מעל 400 ק"מ לאילת עם הרכב שלי, נהגתי את כל הדרך גם בהלוך וגם בחזור (אף אחד לא יזיז אותי מההגה), אם כי לא עברתי 120 קמ"ש בכביש הערבה.

עצרתי פעם אחת בדימונה לחצי שעה והמשכתי. כשהגעתי למלון הורדתי את הרכב לחניה והמשכתי לבריכה כאילו כלום...

לחץ אוויר מילאתי 32 בכל הגלגלים (מעל המלצת היצרן) כולל בגלגל הרזרבי. פות"ש תבדוק מפלסי נוזלים ושים לב ליתר בטחון למד חום מנוע או לנורת ביקורת - היו שם מכוניות שנתקעו בגלל זה.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

מדהים איך מנסיעה שגרתית לאילת עשו בשנים האחרונות מינימום מסע השרדות בדקאר. :roll:

ובמיוחד שהרכבים של היום חזקים ואמינים מאי פעם.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

אנשים עושים עם רנו אקספרס מרחקים יותר ארוכים מזה ביום.

אנחנו מדינה קטנה, מה שלנו נראה כמו נסיעה ארוכה זה קפיצה לסופר במקומות אחרים

אייל

פורסם

בדיקה שגרתית של הרכב צריכה להתבצע בלי קשל לנסועה.

נסיעה ארוכה\עמוסה במיוחד מצריכה הכנת הרכב, למשל הוצאת חפצים מיותרים מתא המטען, התאמת לחץ האויר בצמיגים לעומס החריג או התאמת זוית הפנסים הקדמים ("גלגלת") לחלוקת העומס.

לוטוס - אני מניח שהאקספרס שלך זוכה לבדיקה ולטיפול בתדירות גבוהה מזו של רכב משפחתי שעושה 12,000 ק"מ בשנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...