Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנהרות הכרמל שוב העלו מחירים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום נאלצתי לעבור דרך המנהרות. אני משתדל להמנע מלעבור דרכן בגלל המחירים שהם גובים.

שמתי לב שהמחיר שוב עלה מ 7.40 ל 7.47 בפעם המי יודע כמה.

מה קורה פה? למה שוב ההעלאה? אין פיקוח? ואם יש מי מפקח עליהם?

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו כל נותן שירות, יש להם זכות להעלות מחירים בגבולות הסביר.

בשורה התחתונה השינוי הזה עולה עוד 102.2שח בשנה למי שעושה שני קטעים מלאים בכל יום באופן קבוע.

תאמין לי שהעליות במחירי הדלק (שלכולם כבר נמאס לדבר עליהם) עולות לך הרבה יותר מזה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לא מהמחיר ההתחלתי שלהם שהיה 5.40 תחשב ככה ותקבל מספרים אחרים לגמרי.

אני בטוח שהמדד לא עלה באחוזים כאלה. גם לא המשכורות.

כל כמה חודשים הם מעלים. בשיטת הסלמי. פרוסות דקות דקות. מה זה 7 אגורות..?

השאלה היא האם מישהו מפקח עליהם?

פורסם

בנאדם, לעלות את פרוייד או את נו"ש יעלה לך הרבה יותר מ7 שקלים (או 14 ש"ח במידה ואתה עושה מצד לצד).

אני מודה כל יום שיש לנו את האופציה לחתוך את כל הפקקים והעליות..

דיי להתקטנן..

פורסם

הסכם הזיכיון עם המדינה מגדיר הצמדה למדד אחת לרבעון

מנהרות הכרמל - עליית תעריפים קטע אחד שני קטעים

פתיחת המנהרות 5.70 שקלים 11.40 שקלים

יולי 2011 6.00 שקלים 12.00 שקלים

יולי 2012 6.50 שקלים 13.00 שקלים

ינואר 2013 7.00 שקלים 14.00 שקלים

יולי 2013 7.40 שקלים 14.80 שקלים

אוקטובר 2013 7.47 שקלים 14.94 שקלים

* מנהרות הכרמל - כרוניקה של התייקרות

פורסם

בחודשים האחרונים צמצמתי מאוד את הנסיעות דרך המנהרה, וכך גם אשתי

אבל בדיוק הנושא עלה דדיון בינינו.

שנינו סבלנו היום קשות בדרך לעוקף נו"ש - היא ביציאה מטבעת פז ואני בגשר הזרע.

המסקנה שהתקבלה היתה שאם מגיעים מכיוון המפרץ בין 15:30-18:00 (לא בדקנו יותר מאוחר) - המנהרות חוסכות הרבה זמן ועצבים, ומצדיקות את מחירן, למרות שלדעתי הוא מופקע. ובכל מקרה - נשתמש רק בקטע אחד, למרות שיותר נוח לנו להגיע הביתה מכיוון חוף הכרמל מאשר מחורב (בגלל עומס קל שיש בחורב בשעות אחה"צ).

בכל מקרה - אם בשנה הראשונה החברה הכניסה מאיתנו 100-150 ש"ח בחודש הרי שלאחרונה ההכנסה ירדה לסביבות 50-70 ש"ח בחודש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא יעזור. זה לא שאבי כץ יבוא ויפתח את מנהרות הכרמלFIX בעלות של 1.5 ש"ח למקטע.

למה סתם להגיד? כל הכלכלה בנויה בבסיסה על ביקוש והצע

דוגמא טובה היא המטרונית שעד היום פועלת חינם בגלל מוניטין רע

פורסם

על סמך מה אתה יודע שזו הסיבה שבגללה המטרונית עדיין בחינם? למה סתם להגיד?

אני מבטיח לך שלאף אחד במשרד התחבורה לא אכפת מ"מוניטין" (אולי קצת, לפני שמתקיימות בחירות). המטרונית תמשיך לתפקד בצורה זוועתית כל עוד הרמזורים לנתיבים שלה לא יתוזמנו כראוי.

הבזיון שהולך בנקודת המפגש של דרך העצמאות עם שד' פלי"ם (לנוסעים צפונה) יכול לתקוע 3-4 מטרוניות אחת אחרי השניה, לפרקי זמן מגוחכים.

פורסם

המטרונית סובלת מהנהגים הישראליים - שחוסמים לה את הצירים בצמתים כמו הצלבות בשד' בן גוריון והמגינים. אני מקווה מאד שהקנסות שנקבעו למי שמפריע לרכבת הקלה בירושלים יוטלו גם על מי שמפריע למטרונית. ובמיוחד אני ממתין לאכיפה באיזור דרך ההגנה שבה היתה אכיפה כאשר היה מדובר בנת"צ רגיל, אבל כעת היא נעלמה.

ולגבי הרמזורים - בהחלט ראיתי בחלק מהמקומות תגובה מהירה מאד של הרמזורים להגעת מטרוניות. אבל יש מקומות, כמו, למשל ליד לב המפרץ, שבהם התנועה כבדה מאד בכל הנתיבים ואין ברירה אלא לאפשר לה לזרום, גם במחיר עיכוב המטרונית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
המטרונית סובלת מהנהגים הישראליים

כמו הקפה- הפוך, גוטה, הפוך.

הנהגים סובלים מהפקעת נתיבים שנהיו בלעדיים של המטרונית, בעוד שלפני המטרונית הם היו נתיבים לכלי רכב ולא נת"צ. כן, יש גם כמה נת"צים שהפכו לנתיבי מטרונית, אבל הם לחלוטין לא הרוב.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

המטרונית כשרק קמה היתה רעיון נחמד- אבל איפה הרעיון ואיפה המציאות?

במציאות זה פשוט עוד קווי אוטובוס, במקום לתגבר את אגד בעוד קווים ולרשת אותם בצורה חכמה הפקיעו מהם את הנת"צים המרכזיים, מה שיוצר מצב שאין מספיק מטרוניות ואין מספיק אוטובוסים ירוקים בכביש, במקום שהם יעבדו בהרמוניה זה יוצר מצב שבמידה ואתה צריך מסלול שדורש גם מטרונית וגם אוטובוס רגיל אתה תחכה חצי שעה למטרונית, תסע בה עד תחנת ההחלפה, תחכה חצי שעה לאוטובוס, כי אין מספיק מזה ומזה, ועוד האוטובוס הירוק יתקע בפקקים כי אסור לו לנסוע על נת"צים שחברת דן קנו.

הפרויקט הזה פשוט מריח כמו ריקבון ושחיטות מהיסוד שלו, מי אישר את התוכנית המתוקנת הזאת?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אני ביטלתי את המנוי בהנחה שהם גונבים לי

יוצא לי כל חודש 260 שקל מינימום לפעמיים 300 אבל כמעט אותו סכום כל חודש.

אני לא משתמש בהם כמו שהם טוענים וכשאני ועכשיו חודש שאני משלם במזומן יצא לי בערך 80-90 שקל

• תוכן חדש...