Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קח בחשבון שאסור לערבב חנקן עם אוויר רגיל, כך שכל חוסר של חנקן באחד הצמיגים תצטרך להיכנס לפנצ'יריה ולמלא חנקן.

זה לא נכון. ארבעת הצמיגים שלי מולאו בחנקן ובעסק שמילא לי אותו ציינו שאין שום בעיה להשלים חוסרים בניפוח אוויר רגיל. אגב, הם התחייבו למלא חנקן כל אימתי שיהיה חסר לי. עד כה, היה לי פעם אחת פנצ'ר, אחריו שהם תיקנו, מילאו לי מחדש את הצמיג בחנקן.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
...בעסק שמילא לי אותו ציינו שאין שום בעיה להשלים חוסרים בניפוח אוויר רגיל...

זה אולי מעין אישור שבתכל'ס זה לא משנה :)

האם חנקן חונק, אגב ? ואם לא, מדוע קראו לו "חנקן"?

The first one to get angry loses

פורסם
זה אולי מעין אישור שבתכל'ס זה לא משנה :)

האם חנקן חונק, אגב ? ואם לא, מדוע קראו לו "חנקן"?

כן.

אני מבין.

ירדתי מזה

תודה רבה

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אני לא השתכנעתי עדין ביעילות של זה למרות שאין לי שום כלים למדוד את ההשפעה. סתם כנראה משהו בראש כי הדעות חלוקות. אבל מה שכן, הצמיגאי שלי אמר לי שהמכונה עולה לו הרבה כסף ובגלל זה הוא לא מזמין אותה. אני מניח שזאת הסיבה שהמילוי הוא יקר ובטח יורד בהתאם לטראפיק שיש בכל מוסך אז אחד לוק 100 שקל ואחר 20.

פורסם

להגיד שיש לזה השפעה בנסיעה אגרסיבית ארוכה ,אן לי אפשרות לומר אם יש שינוי מוחשי

ומורגש,כלומר אני לא הרגשתי. אבל הרכב שנוסע אצלי בחנקן,לא דורש ניפוח כל שהוא כבר

חצי שנה ועומד על אותם לחצי ניפוח.

פורסם

לפי מה שאני יודע , ברכב סטנדרטי , עם צמיגים סטנדרטיים , אין שום יתרון במילוי הצמיגים בחנקן במקום באוויר .

היתרון הוא יותר ברכבים בעלי צמיגים עם חתך נמוך , צמיגים ''ספורטיביים'' יותר , ששם ישנו יתרון במילוי חנקן , כמה היתרון אני לא יודע להגיד בדיוק אבל לפי מה שהבנתי הוא קיים .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם (נערך)
לפי מה שאני יודע , ברכב סטנדרטי , עם צמיגים סטנדרטיים , אין שום יתרון במילוי הצמיגים בחנקן במקום באוויר .

היתרון הוא יותר ברכבים בעלי צמיגים עם חתך נמוך , צמיגים ''ספורטיביים'' יותר , ששם ישנו יתרון במילוי חנקן , כמה היתרון אני לא יודע להגיד בדיוק אבל לפי מה שהבנתי הוא קיים .

ההבדל הוא לכולם - מולקולות החנקן בגלל גודלן לא מצליחות לצאת דרך הגומי בניגוד למולקולות החמצן שבאוויר שקטנות מהן (שליש מגודל מולקולת חנקן) ולכן הלחץ נשאר בצמיג ולא מאבד מערכו כל חודש כמה PSI

כאן יש כתבה קטנה עליו מאתר של

http://www.nitrofill.com/nitrogen-in-tires.aspx

ומתורגם אם אתה רוצה

https://translate.google.com/translate?hl=en&sl=en&tl=iw&u=http%3A%2F%2Fwww.nitrofill.com%2Fnitrogen-in-tires.aspx&sandbox=1

ועוד אחת

http://www.popularmechanics.com/cars/how-to/a3894/4302788/

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם (נערך)

לפי זה, מילוי בחנקן הוא פתרון "טלאי" למי שלא בודק אוויר...

היתרונות האמתיים של מילוי בחנקן הם הקטנת ההתפשטות תחת חום (ולכן הקטנת העליה בלחץ האוויר) והקטנת זיקון הצמיג מבפנים עקב הלחות שבאוויר.

היתרונות הללו קיימים - אך מזעריים. באוויר יש כ-78% חנקן, ועוד יותר מכך בתוך חלל הצמיג. מנגד, החנקן שתכניס לצמיג אף פעם לא יהיה טהור לגמרי, וגם יתערבב באוויר שנשאר בצמיג.

יתרון נוסף, שבעטיו משתמשים בחנקן בכלי רכב המובילים חומרים מסוכנים, הוא שהסיכוי לדליקה עקב תקר קטן.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הנה קטע מfifth gear המראה שאין הבדל מהותי בין השניים

[video=youtube;kmnZ4-EUbIk]

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הנה קטע מfifth gear המראה שאין הבדל מהותי בין השניים

ההבדל קיים ואכן לא מהותי מבחינת ביצועי הרכב.

אתה רואה את ההבדל בדבר אחד עיקרי - חנקן לא מאבד לחץ (1PSI בחודש) בגלל שהמולקולות לא חודרות את הגומי

בניגוד לאוויר שם מולקולות החמצן קטנות מאד וכן מצליחות לצאת.

כל השאר (פחות חם וכו) לא משמעותיים

קובי

פורסם

זה הכי פחות משמעותי, אלא אם כן אתה לא בודק אוויר לעתים מספיק תכופות ואז יש לך בעיה הרבה יותר גדולה מאשר עצם הניפוח באוויר...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מיותר לשלם כסף על מילוי החנקן, פעם בשבוע בתדלוק עוצרים ליד המשאבה ובודקים לחץ אויר וממלאים במידת הצורך.

הכמה שניות האלה שזה לוקח עבור כל גלגל זו הזדמנות מצויינת לבחון את מצב הצמיגים ולוודא שהכל תקין.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אתה רואה את ההבדל בדבר אחד עיקרי - חנקן לא מאבד לחץ (1PSI בחודש) בגלל שהמולקולות לא חודרות את הגומי

וזו בדיוק הסיבה למה מהר מאוד ממילא נשאר לך רק חנקן בצמיג, גם מבלי שתמלא אותו בכוונה

יום טוב גם לך

פורסם
וזו בדיוק הסיבה למה מהר מאוד ממילא נשאר לך רק חנקן בצמיג, גם מבלי שתמלא אותו בכוונה

וואו כמה אני צוחק - אכן נכון בסופו של דבר נשאר החנקן :)

קובי

• תוכן חדש...