Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גוגל הביא את התוצאות הבאות:

http://www.gogo-shop.co.il/%D7%9E%D7%A9%D7%A7%D7%A4%D7%99-%D7%A0%D7%94%D7%99%D7%92%D7%AA-%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%94/1516/

אבל זה נראה כמו חרטא וזה גם בלי מספר..

מישהו יודע אם קיימת אפשרות באופטיקה מסויימת, להכין משקפיים בהזמנה אישית עם ראיית לילה?

וכעת לסיבה- אני מסתנוורת ומתאמצת מאד בנהיגת לילה ואם זאת נהיגה ממושכת אני חוזרת עם עיניים ממש כואבות.

אולי זה גם קשור לניסיון שהוא רק חצי שנה על הכביש? (נוהגת כל יום) אבל נהיגת לילה עבורי היא סיוט...

תודה!

פורסם

אפשר להתאים את המספר של המשקפיים לראיית לילה, אבל זה יהיה "תיקון יתר" לראיה ביום.

לא יודע אם זה פותר את בעיית הסנוור.

לכי לאופטומטריסט טוב והוא ייעץ לך מה לעשות.

פורסם

בעיה שפתרתי בדיוק לפני חודש.

מה שאת מתארת זה תופעה שלהפרעה ממש זניחה באישון וכנראה שאת צריכה רק צילינדר (זה מה שהסבירה לי האופטימטריסטית).

בכל מקרה, אני שם את שלי רק בלילה - אין להם מספר, רק צילינדר וזה עושה את כל ההבדל...תעדכני!

פיג׳ו 307 XSI 2.0 2004 אוטומט

איביזה 2014 1.2 FR ידנית

LEON FR 2017' 150HP 1.4T ידנית

ספורטג׳ דיזל אורבן 2019 מליסינג 🥲

פורסם

כמו שאמרו מעלי - אם המספר+צילינדר לא מדוייקים - יהיו תופעות לוואי כמו שאת מתארת.

אבל, בהנחה שהמספר מדוייק, כמה זמן המשקפיים ברשותך?

משקפיים בנות יותר משנה צוברות שריטות עדינות מאוד, גם בשימוש זהיר, וזה מוביל להיווצרות הילות סביב מקורות אור בלילה.

ההילות האלו הן מה שמסנוור אותך.

יש לי שני זוגות משקפיים: האחד לשימוש יום יומי, והשני רזרבי שלא השתמשתי בו כלל (העדשות במצב חדש לחלוטין), וכבר לאחר שנה וחצי יש הבדל מורגש ביניהם.

ואם המשקפיים חדשות, אז יתכן שהבעיה היא בעיניים שלך ורק ניתוח לייזר יכול לפתור את הבעיה.

יש לי חבר שהיה עם מידה 7.5 ותמיד סבל מהילות בלילה, גם בשימוש עם עדשות מגע.

אחרי הניתוח הוא רואה מושלם בלי הילות.

פורסם

[h=2]האם קיים דבר כזה- משקפי ראייה עם מספר שמותאמים לראיית לילה?[/h]

כן בהחלט.

אקילה,עדי,עכברוש,עכבר,לילית\שפנפן ועוד..

פורסם

יש לי משקפיים עם צילינדר.. ואני רואה בהן די חד בתנאים נורמליים.

אבל אני מודה ומתוודה שהן מושלכות באוטו ללא הנרתיק שלהן ויש סיכוי טוב שהעדשה נשרטה...

יש לי משקפים בסה"כ שנה, אז קיימת בורות מסוימת בחשיבות התחזוקה מסתבר..

אז אני הולכת לאופטומטריסט מספרת לו על הבעיה ושומרת שלא ישרטו לי. מקווה שיעזור!

פורסם
כמו שאמרו מעלי - אם המספר+צילינדר לא מדוייקים - יהיו תופעות לוואי כמו שאת מתארת.

אבל, בהנחה שהמספר מדוייק, כמה זמן המשקפיים ברשותך?

משקפיים בנות יותר משנה צוברות שריטות עדינות מאוד, גם בשימוש זהיר, וזה מוביל להיווצרות הילות סביב מקורות אור בלילה.

ההילות האלו הן מה שמסנוור אותך.

יש לי שני זוגות משקפיים: האחד לשימוש יום יומי, והשני רזרבי שלא השתמשתי בו כלל (העדשות במצב חדש לחלוטין), וכבר לאחר שנה וחצי יש הבדל מורגש ביניהם.

ואם המשקפיים חדשות, אז יתכן שהבעיה היא בעיניים שלך ורק ניתוח לייזר יכול לפתור את הבעיה.

יש לי חבר שהיה עם מידה 7.5 ותמיד סבל מהילות בלילה, גם בשימוש עם עדשות מגע.

אחרי הניתוח הוא רואה מושלם בלי הילות.

אני מסייגת את ההמלצה שלך, עם שמועה ששמעתי, שניתוח לייזר עשוי לפגוע לצמיתות בראיית הלילה של המנותח!

פורסם

לגבי המשקפים עם העדשות הצהובות – אינני יודע אם זה מיתוס או אמת – ישטענה שעדשות צהובות עוזרות בראיה בזמן לילה ע"י הגדלת הניגוד בין הצבעים.

אינני יודע אם זה נכון או לא. לא הצלחתי למצוא בגוגל שום מידע אמין בנושא – אלא רק מידע מאנשים בעליאינטרסים או אנשים חסרי ידע מקצועי (שמהללים את תכונות הפלא של הקסם החדש).

אם את שוקלת את הנושא – אני מציע לפנות לרופא עיניים ולהתייעץ איתו(אופטמטריסט הוא בעל אינטרס כלכלי – למכור כמה שיותר, ולא תמיד השיקול המקצועי הואזה שמנחה אותו).

לגבי עדשות משקפיים בהן את משתמשת – בתור מרכיב משקפים"מומחה", אינני יודע מה זה התאמת מספר משקפיים לשעות הלילה – האם בזמןהלילה מבנה העין משתנה (דבר שמשפיע על מספר העדשה במשקפיים) ? כמובן שלא. מה שכןמשתנה זה העוצמה בה שרירי העין פועלים (מגיבים פחות טוב עקב עייפות).

כבר מספר שנים שאופטמטריסטים מציעים ללקוחות להוסיף ציפוי נגד סינוור.

מירב הסיכויים שכאשר קנית את המשקפיים, קנית גם את הציפוי הנ"ל.אך מאחר והעדשות נשרטו, הציפוי ירד וכעת נשארה רק העדשה, בלי שום תוספת/ הגנה - וזהמה שגורם לסינוור. הפתרון לזה הוא החלפת עדשות המשקפיים ושמירה עליהן מבחינתתחזוקה/ נקיון.

קיימת אפשרות של בעיה/ מחלה בעין, וזה גורם לסינוור בלילה. ביקור אצלרופא עיניים יסגור את הפינה הזאת (בדיקה שגרתית אצל רופא עיניים מומלצת במיוחד אם אתמתקרבת/ עברת את גיל 40).

לגבי ניתוח לייזר – יש אפשרות שיגרום לפגיעה בראיית לילה. זאת לאשמועה אלא תופעת לוואי ידועה (וכמובן שהמנתחים בתחום, ממעטים בחשיבות/ בסיכון כדישאנשים יתפתו לעבור את הניתוח).

פורסם
אני מסייגת את ההמלצה שלך, עם שמועה ששמעתי, שניתוח לייזר עשוי לפגוע לצמיתות בראיית הלילה של המנותח!

זו לא שמועה, זו אמת.

ניתוח לייזר יכול לגרום לבעיות בראיית לילה במקרה הרע, או אפילו להוביל לעיוורון מוחלט במקרה הגרוע ביותר.

אבל זה לא סותר את מה שכתבתי קודם - אם את רואה לא טוב בלילה בגלל בעיה שקשורה לעיניים שלך, ומשקפיים/ עדשות לא עוזרים, אז ניתוח לייזר (בהנחה שעבר באופן תקין) יכול לשפר את ראיית לילה, כמו שקרה אצל חבר מהעבודה.

אין באמור המלצה לביצוע ניתוח.

• תוכן חדש...