Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דו קיום? רוכבי אופניים ונהגים. רעיון שהועבר לWAZE.

Talgaz
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

כולנו נתקלנו בקבוצות רוכבים, יחידים רוכבים, או לפחות באחרים שנתקלו בהם.

ותכלס? פחד אלוהים.

כי הם אוהבים את אותם כבישים שאנחנו אוהבים ואותן השעות. רק שהמפגש עלול להיות קטלני.

פוסט שמצאתי בפייסבוק מציע רעיון מעולה שיוכל להביא נחת לשני הצדדים.

בספטמבר האחרון איבדנו את אחי הצעיר, חגי, שנהרג על ידי מכונית חולפת בזמן אימון אופניים בשולי כביש 4 בשבת בבוקר.אחי הגדול, שי, העלה היום רעיון יפה לתיבת ההצעות של waze להגברת בטיחות רוכבי האופניים – רוכבים יוכלו לסמן לאפליקציה עם תחילת רכיבתם לצד כביש, האפליקציה תזהה ותלווה אותם, ותספק מראש התראה לנהגים שבקרבתם על רוכב אופנים בשולי הכביש, בדומה להתראות אחרות.נודה מאוד אם תוכלו לעזור לנו לקדם את הרעיון – על ידי הצבעה בלינק המצורף או בכל דרך אחרת שיש לכם.

והנה הלינק.

מה דעתכם על הרעיון?

עריכה אחרונה על ידי Talgaz

מה חתימה? תתפשטי!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רעיון חכם מאוד, די פשוט למימוש מבחינת ווייז, לא ברור לי למה אין את זה עדיין. כולה צריך שרוכב/מס'-רוכבים יעשו start-ride בwaze, ואז האפליקציה יודעת בזמן אמת איפה הם בדיוק. זה כ"כ פשוט ומתבקש - איך זה לא נעשה עדיין??

אחלה רעיון.

נ.ב. לא היה מזיק אם היית משתמש בשפה קצת פחות פוגענית (מגרדים אותם מהכביש).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא יעזור לדעתי.

הבעיה היא לא (רק) שלא רואים אותם, הבעיה היא שהם (בהרבה מקרים) חושבים שזה שהם רוכבים על אופניים, אז מותר להם לעשות הכל.

יותר מידי פעמים יצא לי להיתקע מאחורי רוכב אופניים (או שניים, או קבוצה) שהחליטו שהם יכולים לחסום את הנתיב לגמרי, פשוט נוסעים באמצע.

עכשיו, ברור שהכביש זה אכן מקומם של אופניים, כמו כל כלי רכב אחר, אבל למה לעשות דווקא? למה לא לזוז לשנייה אחת הצידה ולתת לרכב לעקוף (לפחות במקרה של רוכבים בודדים ולא של קבוצה)?

סתם מקרה אחר שזכור לי (מה זה זכור, חרוט לי במוח), במחלף יגור, בדרך חזרה הבייתה אחרי טיול נהיגה. אני מגיע מכיון יקנעם, ויוצא ימינה. בדיוק באותה שנייה, רוכב אופניים החליט שזה בסדר לחצות את הכביש לרוחבו. לא נתיב-נתיב, אלא בניצב לכביש, עם האופניים כמובן כן? לא ברגל כשהוא מחזיק את האופניים ועובר במעבר חצייה. בלימה פסיכית, צפצוף ארוך של עצבים, וצרור ברכות לרוכב האופניים. אחר כך הוא עוד מעיז לעצור לידי ברמזור ולטעון שאני זה שלא בסדר :roll: .

בקיצור, ברור לי שלא כל רוכבי האופניים הם כאלה, פשוט עד היום, מכל הפעמים שיצא לי להיתקל ברוכבי אופניים, אולי פעם-פעמיים מתוכם הם היו בסדר.

מה שעוד יותר לא ברור לי, זה מה הם חושבים לעצמם. הרי זה אותו דבר כמו לרכב על אופנוע - במקרה של תאונה עם מכונית, ברור לכולם מי יסבול יותר. בגלל זה כשרכבתי על אופנוע, כל רכב מבחינתי היה שם במטרה לרצוח אותי, ונזהרתי שבעתיים.

אז זה שהנהגים ידעו שהם שם זה אחלה, אבל לא מספיק. כמו כל דבר שקשור לתחום הרכב במדינתנו הקטנטונת, הבעיה היא תרבות הנהיגה (והרכיבה).

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבעיה שכשהם נוסעים על השוליים אף אחד לא רואה אותם/עוברים בצמוד אליהם בצורה מאוד מסוכנת.

מבחינת רוכב האופניים עדיף לו להיות באמצע הנתיב, לכן אני יכול להבין רוכבים שמחליטים "דווקא" להיות באמצע הנתיב.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וכשהם לא בשוליים אלא במרכז הנתיב זה גורם לרכב לבלום ולחכות שהם יזוזו? לא.

הנהג פשוט יזלוג לנתיב הנגדי, ויחלוף על פני הרוכב במהירות גבוהה רק שהוא גם יסכן את עצמו, את הרוכב, ואת הרכב שבא ממול.

צר לי, אנחנו פשוט לא מדינה לכלי רכב דו גלגליים. לא אופנועים ולא אופניים. עד שלא ישתנה משהו בתרבות הנהיגה, שום ווייז לא יעזור.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בחיים לא נתקלתי במצב בו יש נתיב אחד, והרוכבים רוכבים בו, ולא מפנים אותו עבורי.

כן נתקלתי במצב בו יש שני נתיבים (ומעלה), ואז הם רוכבים בנתיב הימני ואני 'נאלץ' לעקוף בשמאלי. אני עושה זאת בכיף, גם אם זה דורש ממני להאט את המהירות ולהשתלב לשמאלי בזהירות - מעדיף את זה על האלטרנטיבה שהם בשוליים ונהג לא שם לב אליהם.

במקרים של נתיב אחד (נניח מכיוון צומת התשבי אל הזורע), הם משתדלים לרכב על השוליים. רכב הליווי שלהם (כשיש כזה) נוסע בנתיב עצמו, וכשהוא רואה רכב מגיח מאחור הוא זז לשוליים, וזה גורם לדבוקה לעבור לרכיבה בטור (אם לא היו בטור עד כה) בגבול, ואתה מבצע עקיפה בטוחה.

ברוכבים מטומטמים נתקלתי, בטח שנתקלתי. גם בנהגים מטומטמים נתקלתי. מנסיוני - חלק הארי של הרוכבים הם מתחשבים, לא מתלהמים, ולא עושים את השטויות האלו שתיארת.

לדעתי הבעיה היא בעיקר בחוסר סובלנות של מרבית הנהגים, וכן גם בחוסר הסובלנות של חלק מרוכבי האופניים.

רכבתי על הכביש תקופה קצרה מאוד, וזכור לי איך רכבים עברו וצפצפו בעצבים (כשהייתי בשוליים), ועוד כל מיני מקרים מגעילים. אצלנו במדינה יש קטע כזה של 'אם אני לא עושה את זה, אז אני לא מתכוון להביע שום אמפתיה למי שכן', זה נכון לאופניים ונכון לעוד אלף ואחת דברים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

oryo - ירידה לכיוון ים המלח, שעת בוקר מוקדמת. רוכבי אופניים נוהגים בתפזורת (הקבוצה התפזרה) בזוגות אשר תופסים את כל רוחב הנתיב. קו הפרדה רצוף, אין אפשרות לעקוף. צפצוף עדין זוכה בהתעלמות. צפצוף נוסף בתנועות ידיים. מה נראה לך נורמלי בתמונה הזאת?

המדגם די מייצג, לצערי הרב. העובדה היא שהתחביב הזה תפס אצל חלק ניכר מהאוכלוסיה ובאמתלה של ספורט בריא הם בטוחים שהנתיב רשום על שמם בטאבו. גם אם הם צודקים (והם לא) חכמים הם בטוח לא - כי בהתמודדות שבין טון וחצי של אוטו ו-100 קילו של אופניים + רוכב רק אחד יכול לצאת בלי חברה קדישא. גם אם הדורס ישב בכלא, הרוכב יהיה six feet under, עם תחושת צדק מופלאה שיש לו (הייתה לו) זכות לתפוס את הנתיב. אז לא - אין לו את הזכות, כי אם יש לו - לי יש את הזכות לגרזן בנס הרים/בית אורן/כל כביש שהוא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בואו נבדיל בין רוכבים בדרכים מפותלות, בעיר וכדומה, לבין רוכבים בשול בכביש הפתוח.

בתנועה אטית יותר ובכבישים שמאלצים את הנהג להתרכז - הבעיה קטנה יותר (אם כי מבאסת יותר את נהג המכונית הנמרץ :cry:) והפתרון הזה יכול להועיל.

בכביש הפתוח - גם אם השול רחב והרוכב מתרחק מנתיב הנסיעה - הסכנה גדולה מאוד, והפתרון הזה רק נותן לגיטימציה לסוג רכיבה שהוא מסוכן ובחלק מהמקרים (כשמדובר בכביש מהיר) אינו חוקי בעליל.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רומן קראת מה רשמתי?

קראת את הקטע

ברוכבים מטומטמים נתקלתי, בטח שנתקלתי

אז גם אתה נתקלת.

אתה לא תגרום לי להצדיק רוכבים מטומטמים, מהסיבה שאני לא מסכים איתם... אני לא כמו החבר'ה הדוגמטיים שלוקחים צד ועכשיו מסנגרים עליו עד כלות.

אני לא נתקלתי אף פעם בתופעה כזו - אבל אני בטוח שהיא קיימת. כל שאמרתי זה שאני סבור שרוב הרוכבים לא שייכים לזן המטומטם/סוציומט שאתה מתאר. אם בכביש אתה מדבר עליו היו שוליים, והם בחרו לנסוע באמצע למרות שיש נתיב אחד ולמרות שזה מטרד בכביש, אז הם לא בסדר. יש מספיק כבישים אחרים שנוחים לרכיבה.

אבל עם יד על הלב, ברוב הפעמים שראית רוכבי אופני כביש, הם התנהגו כמו בסיפור שתיארת, או כמו בהודעה שאני רשמתי לפני כן?

(וזה בלי להכנס לכך שאנחנו תמיד זוכרים את המקרים הרעים, ולא תמיד את המקרים הטובים, כי המקרים הטובים לא השפיעו עלינו אישית)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברובם המכריע של המקרים בהם ראיתי רוכבי כביש בכבישים מפותלים (לא ראשיים), הם התנהגו כפי שתיארתי או, לחלופין, היה להם רכב ליווי שעיכב את התנועה (מה שאומר שאם יש פס הפרדה רצוף - חסם את התנועה). לא מספיק בקי בדיני התעבורה כדי להגיד לך אם זה חוקי או לא, אבל זה בוודאי מגעיל.

בכבישים מהירים לרוב הרוכבים נשארים בשוליים, אבל אם כבר חוק - אני כלל לא בטוח שמותר להם להיות שם בכלל. חכם זה לא, איך שלא תסתכל על זה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בכביש מהיר בהגדרה אסור להם, אז הם הולכים לכבישים שלא מוכרים ככבישים מהירים, כמו קטעים בכבישים 4 ו-2.

מישהו צריך לספר להם שאם רכב פוגע בהם בכביש 4 במהירות 80 קילומטרים לשעה אז הם ימותו, ואם הוא יפגע בהם ב-110 בכביש 6 אם הם ממש ימותו. זה לא בדיוק הבדל שמשחק לטובת אף אחד...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי גם הולכי על שתיים שחייבים לרוץ בכביש? הבוקר עליתי בפרויד, מדרכה ברוחב 3 מ' אבל צמד רצים חיב להיות על הכביש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לצערי הרב, יצא לי לראות הרבה יותר קבוצות אופניים עם רוכבים שלא רוכבים בשיירה מסודרת לצד הכביש אלא רוכבים 2-3 זה לצד זה ולפעמים מנהלים שיחה תוך כדי, כשכל מה שנותר לנהג זה להתייבש מאחוריהם בהילוך ראשון ולחכות למקום שמאפשר עקיפה בטוחה.

הדבר השהכי הפליא אותי קרה ברחובות כרכור: אבא ובן (ילד בן 7-8) רוכבים באמצע הכביש כשהילד לשמאלו (!!!) של האב וכל מה שאבא מצא לנכון היה לסמן לרכב מאחוריו עם הידיים ש"ירגע" :?.

Mini Cooper S R56 - לכיף

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה יעזור לרוכבים לא לעבור באדום? :-P

EDIT: אספר קצת על מה שאני רואה. האיזור - נחשון, מגרש המשחקים של לא מעט רוכבי אופניים. יש שם גם, במקרה, כבישים.

אחוז גדול של רוכבים כן רוכב בזהירות.

האחוז הנותר רוכב בצורה שאני לא מבין ועיקרה התעלמות מוחלטת מקיומו של כל כלי רכב אחר או רמזור על הכביש.

רכבי ליווי גורמים לי לרצון עז לקחת RPG ולהסיר את המכשול מהכביש. לא משהו הגיוני במיוחד, אלא תגובה ראשונית לעצם שחוסם את הנתיב עם אורות מהבהבים.

אלה חוויות קבועות בסופי השבוע.

עריכה אחרונה על ידי MadCat_LE

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...