Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בהתקנת סלקל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לנו סלקל של חברת bebe confort עם בסיס מתאים. ניסיתי להתקין אותו בהתאם להוראות אבל כשאני מבצע בדיקה הסלקל זז בחופשיות יחסית לצדדים.

מישהו יכול לעזור/ רעיון מה אני עושה לא בסדר?

הרכב הוא מאזדה 3 2010 אם זה משנה.

אציין שיש לנו גם כסא בטיחות וסלקל של אוונפלו שאני קושר באמצעות איזופיקס והם לא זזים במילימטר, לא משנה לאיזה כיוון אני מנער (הסלקל זז טיפה יותר מכסא הבטיחות).

תודה

פורסם

הבסיס לא מתחבר עם איזופיקס (וגם אנחנו רוצים לחבר למושב שליד הנהג, כמובן שביטלתי את כרית האוויר)

פורסם

כשאנחנו חיברנו את הסלקל במושב הקדמי בזמנו, חיברנו אותו עם חגורת הבטיחות ובלי הבסיס.

את הבסיס חיברנו רק לאיזופיקס במושב האחורי, אולי זו הבעיה?

פורסם

הבסיס מתחבר רק עם חגורת בטיחות. אבל, גם בלי הבסיס הסלקל זז לצדדים. פחות מאשר עם הבסיס, אבל זז.

פורסם

אם אתה מחבר לנמושב שליד הנהג תנסה את הפרוצדורה הבאה:

להסיע את הכסא עד הסוף אחורה על המסילות.

לחבר את הסלקל כך שאתה מותח את חגורת הבטיחת כמה שניתן.

לאחר שהכל מחובר, להסיע את המושב על המסילה הכי הרבה שאפשר. פעולה זאת אמורה למתוח את חגורת הבטיחות ולמנוע את החופש שנשאר.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

מלבד ISOFIX/LATCH, משלבים יצרני הרכבים מספר עזרים נוספים לעיגון מושבי בטיחות כמו חגורות עם אפשרות לכוונון אורך ידני, אחרי שמושכים את כל אורך החגורה החוצה.

לכן, מאחר אינך מצליח להגיע לכוונון הנכון (ובשל סיבות נוספות), וותר על מיקום הסלקל ליד הנהג!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

רוב מושבי הבטיחות המודרניים כוללים מנגנונים לנעילת חגורת הבטיחות. המנגנון שונה מכסא לכסא (אצלנו בבריטקס זה שני תפסים מתחת לריפוד ואילו בקיקו זה תפס שנפתח בסיבוב בנקודת הכניסה של החגורה לתעלה) אתה צריך לעיין בעלון למשתמש (רצוי המקורי ולא הדף המתורגם לעברית) או לחילופין למצוא סרטון הדרכה ברשת.

בעת התקנת המושב יש ללחוץ עליו היטב אל תוך כסא הרכב, למתוח את חגורת הבטיחות היטב ואז לנעול את התפסים. אין משמעות לעניין הזחת כסא הרכב קדימה-אחורה כי בכל מקרה החלק של הרצועה היוצא מהקורה הוא דינמי.

מאוד לא מומלץ להתקין מושב בטיחות של תינוק במושב הקדמי וזאת משני טעמים עיקריים --

* המושב הקדמי נחשב לפחות בטוח בעת תאונה.

* יש יותר סיכוי שהתינוק יסיח את דעת הנהג.

פורסם
אין משמעות לעניין הזחת כסא הרכב קדימה-אחורה כי בכל מקרה החלק של הרצועה היוצא מהקורה הוא דינמי.

זה דווקא עובד. פשוט צריך למתוח את החגורה כך שהיא תינעל ואז להזיז את המושב לפנים.

השתמשתי בזה בעבר ברתימת מושבים וזה גם שימושי על הנהג עצמו בימי מסלול ואפילו סתם בנהיגה נמרצת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תודה לכולם על העזרה.

אורי, עשיתי את מה שאמרת וזה עובד! תודה רבה!!

אני יודע שהכי בטיחותי לשים את הילדים מאחור, אבל זה ברכב השני שמשמש בעיקר לנסיעות קצרות לטיפת חלב, סופר וכו'.

נראה לי שהשרשור הבא שלי יהיה המלצה לרכב עם מושב אחורי רחב יותר משל המאזדה 3 :)

• תוכן חדש...