Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בדיקת רציונליות לפרויקט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש מצב שזה מתאים לפורום טכני ולכן אני מצטער בפני המנהלים מראש.

אז לאחרונה עלה במוחי רעיון לפרויקט שבו אני אקנה רכב ישן בקטגורית מנהלים\משפחתיות גדולות, המטרה היא לשפץ אותו מהיסוד ופה נכנסות שאלות קונקרטיות לתחילת הפרויקט.

1) האם זה חכם לפרק מנוע, לנקות אותו לקנות סט אטמים חדש ואני מדבר על ממש חידוש כאילו יצא מהמפעל, האם זה נכון לפרק מנוע פועל? האם אני אוכל להחזיר לו את כל הסוסים שברחו במשך השנים כי זאת כל המטרה בקניית רכב מקטגוריה גבוה? האם כפרוק מנוע ראשון קניה של רכב עם מנוע גדול ומסובך היא בעייתית? ( אין מגבלת זמן)

2) אותו דבר לגבי גיר? האם חכם לפרק? הבנתי שתיבות הילוכים, כמובן ידנית אם זה משנה, הם מנגנון רגיש ושבניה מחדש שלהם בדרך כלל לא צולחת.

3)צביעת חלקי מתכת במקרה הצורך כמו סרנים? פעולה קשה לפרק אותם בתור פרויקט רכב ראשון?

4)המטרה היא לקנות רכב במצב עגום אבל חי, כמובן שבמצב פחחות כמה שיותר טוב כי אני לא מתכוון לעשות פחחות לבד כי אין לי תנור והיופי של הרכב חשוב לי, לא בצורה פדנטית אבל חשוב. ברור לי שאני הולך לבחור רכב עם חלפים יקרים כמו אאודי\פאסאט\אלפא\או אופציות אחרות אם תציעו ולכן רציתי לשאול אם זה לא סיכון גדול מדי לקחת רכב ישן כשאני מקציב בערך 10K לשיפוץ כי אם הולך מיסב זה כבר 1/20 מהתקציב?

5)כמובן שהפרויקט יהיה פרויקט מצולם ויועלה לפרום אם יצא לפועל.

6)אם מישהו יכול לתת קצת כללי עבודה על הרכב כדי לשמור על בטיחות כי אין לי חנייה מקורה וסגורה.

7)מישהו יודע מה עושים אם יש חלודה בתחתית הרכב? צובעים? זורקים?

8)כעיקרון בגלל שמדובר על רכב פרייבט לא אמור להיות לי עניין להיות מתחתיו אבל במקרה ויוצא, מה הכללים כדי לשמור על בטיחות? שמעתי שבוקים זה לא בטיחותי, מה כן?

9)מה מחליפים בבסיסי ברכב? ברקסים כמובן, אבל צינורות ברקסים? משאבות? רצועות?

10) אני מניח שיהיה הרבה ניסוי וטעיה בפרויקט ולכן אני צריך לדעת אם אחרי שיפוץ וניקוי המנוע אני מכניס שמן ואני צריך לשלוף את המנוע בחזרה כי לא הרכבתי משהו טוב? אפשר לרוקן את השמן ולהחזיר אותו?כי אני חושב שיקח איזה פעמיים (נקווה שלא) עד שאני אצליח בפעם הראשונה.

11) מתכוון לקנות סט בוקסות, סט מברגים, בקיצור סט מכל מה שפותח דברים באוטו שיקנה. מה עוד מומלץ?

תודה רבה מראש

מצטער שאני שואל כל כך הרבה שאלות פשוט מדובר על פרויקט ראשון ודי גדול בתור אחד כזה.

אני מניח שאי אפשר לעשות פרויקט קטן בעולם הרכב.

חשוב לדעת שאני לא מכונאי מוסמך אם לא הובן עד עכשיו.

באופן כללי אני גם אשמח לשמוע את דעתכם על הרעיון.

זה בעצם אספנות רק לפני שהם הופכים לאספנות.

פורסם

התקציב מאוד נמוך, זה אולי יספיק ליישור קו ראשוני.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

10K זה לא כסף לשיפוץ של רכב מנהלים/יוקרה ואני בספק שרכב עממי רגיל אפשר לשפץ בתקציב דומה למצב שאתה מתאר. זה תקציב יישור קו בסיסי שכולל החלפת כמה צינורות, צמיגים, מצבר ואולי סט ברקסים. לא כולל תקלות, תיקונים וכד'. וזה זה לא מספיק וזה לפני חיישנים עייפים וכד'.

לא ריאלי. עדיף תרכוש מראש רכב במצב כזה שאינו מצריך שיפוץ.

שיפוץ מהיסוד של רכב יוקרה? תכין משהו כמו 100K לפחות. רק פחחות איכותית תעלה 30K לפחות (כולל פירוק), אם אין בעיות ריקבונות וכד'.

סתם צביעה חיצונית לא איכותית עולה כיום כ6K. צביעה חאפרית כ4K ללא פירוק של כלום.

לרפד מחדש סאלון עור זה גם כמה אלפים טובים.

אם תקנה רכב יוקרה סופר שמור, תשמור תקציב שנתי של כ15K+ לתיקונים, יישור קו ואחזקה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מדובר על עבודה לבד ולכן המחיר הוא רק מחיר חלפים ואותם אני מתכן להביא מחו"ל.

בכל מקרה התחשיב שלי אמר שהשיפוץ מנוע יעלה החלפים בסביבות ה2000 כולל כל הרצועות כולל סט אטמים ומשאבת מים חדשה.

ברקסים+קלאצ עוד 1500.

תיבה אני לא יודע אבל שיערתי ש1000

צמיגים 1500-2000

שמנים וציוד 2000

והשאר לדברים שמקולקלים ולא בהכרח לישור קו.

בכל מקרה אני אשמח לדעת מה ההגדרה שלך לישור קו ראשוני.

ומה לדעתך צריך להיות התקציב בהנחה שאנחנו רוצים שזה עדיין יהיה משתלם.

עד עכשיו תודה על התגובות

פורסם

השאלה איזה רכב אתה מתכוון לשפץ - את זה לא רשמת. אם סובארו DL או פיאט אונו התחשיב נכון, ואולי אפילו ישאר לך עודף (לפני פחחות וריפוד).

אם אתה מכוון יוקרה גרמנית, ברקסים + קלאץ' ב1500? רק ברקסים יעלו לך הרבה יותר אם מדובר על חלקים תחליפיים איכותיים. וכדי ליבא לבד מחו"ל, צריך אישור משרד התחבורה.

סתם בשביל הספורט תבדוק כמה עולה סט של כל האטמים לבמוו. וגם אל תשכח צינורות של מערכת קירור. ואולי תזדקק גם לרדיאטור.

וגם ברכבים האלו לרוב צריך כלים יחודיים לפירוק של כל מיני דברים - זה כמובן עולה הרבה כסף.

אם הכוונה שלך ללשפץ זה לעשות טיפול ולנסוע, זה עינין אחר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בניגוד למה שאולי הובן פה אני לא מדבר על מרצדסים

הראש זה אלפא רומיאו נחמדה או איזה לגאסי דור 2/3 או אקורד ישנה

המטרה זה לא רכב יוקרה אלא רכב עם כח במקור שאפשר להחזיר

והמטרה זה ללמוד ולהנות מהתוצר.

אם גם זה אתם חושבים שיעלה יותר מדי לשפץ אני יורד מזה כנראה.

אין לי שום עניין לשפץ איביזה בשביל להחזיר לה את ה100כ"ס הצולעים שלה

אלא לחפש רכב עם לפחות 2000 סמ"ק ולפחות 130-150 כ"ס כש130 תהיה התפשרות על רכב עם יתרונות גדולים.

פורסם
השאלה איזה רכב אתה מתכוון לשפץ - את זה לא רשמת. אם סובארו DL או פיאט אונו התחשיב נכון, ואולי אפילו ישאר לך עודף (לפני פחחות וריפוד).

אם אתה מכוון יוקרה גרמנית, ברקסים + קלאץ' ב1500? רק ברקסים יעלו לך הרבה יותר אם מדובר על חלקים תחליפיים איכותיים. וכדי ליבא לבד מחו"ל, צריך אישור משרד התחבורה.

סתם בשביל הספורט תבדוק כמה עולה סט של כל האטמים לבמוו. וגם אל תשכח צינורות של מערכת קירור. ואולי תזדקק גם לרדיאטור.

וגם ברכבים האלו לרוב צריך כלים יחודיים לפירוק של כל מיני דברים - זה כמובן עולה הרבה כסף.

אם הכוונה שלך ללשפץ זה לעשות טיפול ולנסוע, זה עינין אחר.

ב.מ.וו זה חלום ישן שאולי יקרה יום אחד ואותו הדבר לגבי מרצדס אבל לא היום.

פורסם

כפי שצוין, התקציב נמוך מאוד. צביעה סבירה תשתה לך כמחצית ממנו. אם צריך גם עבודת פחחות, העסק מתחיל להתייקר.

ככלל אצבע: חלקים מכאניים לרוב אין בעיה להשיג, וניתן לצפות שמחירם יהיה בגבולות הסביר. לעומתם, חלקים קוסמטיים, בפרט כשמדובר במכונית מדגם שאינו נפוץ (גם אם היה נפוץ בעבר) יכולים להרקיע שחקים.

דיברת על אלפא רומיאו - אינני יודע לאיזה דגם אתה מכוון, אבל מלכתחילה אתה הולך לרכב שגם כחדש לא היה מאוד נפוץ - קל וחומר כאשר מדובר ברכב מיושן. עליך להיות מוכן לכך שתמצא את עצמך מבלה לא מעט באתרים בחו"ל, בחיפוש אחר חלקים.

בכנות: בתקציב כזה לא הייתי נכנס בכלל לפרוייקט מהסוג הזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות אני עדיין לא ירדתי מזה, וזה יקח זמן אם בכלל מדובר על כמה חודשים.

בכל מקרה אם מישהו יוכל לענות על חלק מהשאלות ששאלתי בהודעה המקורית זה מאוד יעזור במקרה והפרויקט יצא לאור

דרך אגב אלעד רשמתי שלא תהיה שום פחחות בטח שלא בתוכנית ובטח שלא לפני שאני אחליט שהרכב מוכן ויכול לתת עוד 300KKM מחדש בכל אופן ברור לי שאלפא כלשהי תכלול חלקים מחול למרות שגם ככה התכוונתי לעשות את זה בכל רכב.

פורסם

כדי להתחיל שיפוץ צריך מקום מתאים, אשר בו הרכב יכול לעמוד מספר חודשים ללא הפרעה.

חנייה גדולה ומקורה, שולחן עבודה אורות שקעי חשמל - וכלים להרמת הרכב בצורה בטוחה.

ספר הדרכה טכני המתאים לרכב, ורצוי קשר לאדם המבין במכונאות, ומחשבה לטווח ארוך.

ידע בקריאת מפרט ומספרים קטלוגים של חלקים, וקשרים להזמנת חלקי חילוף.

הרכב צריך להיות די נפוץ להשגת חלקי חילוף, אפשר גם מדגמים מקבילים.

והחשוב ביותר, כרגע יש לך זמן, מה יהיה בהמשך, אולי יהיו לך התחיבויות נוספות אשר יגזלו לך את הזמן.

לא תמיד חלקי החילוף זמינים, והשיפוץ נעצר לחודש עד הגעת חלקי החילוף.

פרוייקט שיפוץ מתאים לאנשים באמצע הדרך, אשר קצת מבוססים כספית.

סדר היום שלהם ידוע , והם יכולים להרשות לעצמם בזבוז כספי כתחביב.

מאחר ובשיפוץ אנו גם מבצעים טעויות כחלק מהמשחק, וטעויות עולות בזמן וכסף.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אם אתה שואל את דעתי הכנה- הפרוייקט שלך לא רציונלי בכלל.

התקציב שלך מאוד (מאוד מאוד) מצומצם ביחס לכמות הדברים שאתה רוצה לבצע.

יכול להיות שתצליח איכשהו לעשות הכל בתקציב שאתה מתכנן אבל הכל יצא במקרה הטוב “חצי עבודה“ ובמקרה הפחות טוב (והיותר רציונלי)- על הפנים.

10k שקלים כנראה אפילו לא יספיקו ליישור קו מקיף שתיאלץ לעשות בעת קניית רכב ישן, בטח שלא יספיקו לשיפוץ רציני על אחת כמה שאתה מדבר על רכב שככל הנראה לא בדיוק נופל להגדרה של נפוץ.

עצה שלי?

בוא תמתין עד ספטמבר, לרוב החזרה ללימודים מעמידה פרוייקטים באור אחר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני כבר לא בלימודים ולכן יש זמן.

מעבר לזה תודה רבה. העמדתם אותי על מקומי וטוב שכך.

בכל מקרה אני ידוע בפזיזות וקלות ראש בזמנים קשים ולכן רק הזמן יוכל לספר מה יקרה.

מבחינתי אפשר לנעול בהנחה ואם יצא לפועל התקציב יגדל ואני אנסה לחוות את דעתכם.

פורסם

תגיד, מה דעתך להתחיל עם רכב ישן אבל לא יותר מידי (נגיד סביב 20-25 שנה על הכביש), וקצת יותר שגרתי מ BMW או אלפא ישנה?

משהו כמו גולף או פיאסטה נגיד...

כן, זה הרבה פחות מרשים אבל מתאים הרבה יותר לרמת הידע שלך ולתקציב.

ב 10.000 ש"ח תוכל לקנות מכונית ישנה, לסדר אותה למצב תקין והכי חשוב - להתנסות וללמוד תוך כדי. וזה לא פחות כייף למי שנדבק בחיידק הזה.

ולא, לא צריך בשביל זה בית פרטי עם חניה או שטח פרטי סגור.

מספיק חניה במקום שקט ומוצל, באיזור ללא בעיות חניה איפה שאתה לא מפריע לאף אחד.

• תוכן חדש...