Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי הונדה סיוייק 2008.

רציתי לדעת אם מישהו יוכל לומר לגבי הרכב הספציפי מהי מהירות הנסיעה האופטימלית בה צריכת הדלק תהיה הנמוכה ביותר.

תודה רבה

פורסם

בדקתי את הנושא עם מספר מכוניות ועם מספר סימולטורים ממוחשבים.

אתה לא תאהב את מה שאני הולך לכתוב --

מהירות הנסיעה האופטימלית ברוב מכוניות הנוסעים היא 70-80 קמ"ש בלבד בהילוך הגבוה ביותר.

פורסם

תבדוק במחשב ובצד ימין יש מד "אקו" , בלי בדיקות מעבדה ובהסתמך על המחשב ועל צריכה רגעית- הילוך 6 באזור ה85-90.

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

נהיגה במהירות נמוכה ממהירות התנועה תגרום לעליה בצריכת הדלק של אלו שיאלצו להאט ולצאת לעקיפה בגללך.

כך שהתנהגות כזו גובלת באגואיזם.

סע עם רכב תקין, הקפד על לחץ אוויר נכון ותהיה עדין עם הדוושות. זה מספיק טוב.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

בדקתי את הנושא שוב עם כמה אתרים רלוונטיים - משרד האנרגיה הקנדי מציין 70 קמ"ש, אבל רובם מציינים 50 מי"ש כמהירות אופטימלית (80 קמ"ש) כמעט בלי קשר לדגם הנבדק.

כעיקרון עד 90 קמ"ש התוספת בצריכת הדלק תהיה מזערית.

כמובן שאם נוהגים לאט אז רק בנתיב הימני ואם מדובר בכביש בין עירוני בעל נתיב אחד, אז מין הנימוס להצמד לשוליים ככל הניתן (או לרדת למפרץ אם יש) בכל פעם שרואים במראה מכונית מהירה ממך במראה - על מנת לחסוך לו עקיפה מסוכנת.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

0 קמ"ש. גם חסכוני ובוודאות עדיף על לנסוע 70 קמ"ש בכביש המהיר.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

ברכב הספיציפי הזה בגירסא האוטומטית 100-110 מגרד את ה2000 סלד ונראה כמו נקודת האיזון הטובה ביותר בין מהירות לצריכת דלק(כאשר בסביבות 95-100 היא אופטימלית).

פורסם (נערך)

0 קמ"ש. גם חסכוני ובוודאות עדיף על לנסוע 70 קמ"ש בכביש המהיר.

אין טעם להתרגז. הוא שאל שאלה ואני רשמתי את התשובה בהתבסס על מקורות מוסמכים ולא על סמך ניחושים או משאלת לב. אם זה נראה לך איטי מדי - תבוא בטענות לחוקי הפיזיקה ולא אלי.

ד"א - פעמיים ערכתי בדיקה של נסיעה יעילה מהמרכז לאיזור נהריה, כל פעם עם מכונית אחרת, כל פעם בשעה כזאת שהכבישים היו שוממים למדי. אני לא חושב שנהיגה ב-80 קמ"ש בנתיב הימני בכביש דו נתיבי עם תנועה מאוד דלילה מסכנת או מפריעה למישהו.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

לא בא בטענות. אבל, באופן כללי: לרוב האנשים יש עלות כלשהי של הזמן שלהם (בגלל זה הומצאו נתיבים מהירים בתשלום), ולכן לפעמים הנסיעה האיטית עולה יותר. לא חייבים להיות עו"ד שמחייב 500 דולר לשעה בשביל שיהיה ערך לזמן, מעבר לעובדה שזמנו בעולם הזה קצוב ורצוי לנצל אותו באופן אפקטיבי יותר מאשר לזחול עם עין על מד הדלק. ואם ב"שעה שהכבישים שוממים" הכוונה לשעת לילה מאוחרת, אז ודאי שרצוי להמנע ממהירות שבה הסיכויים להרדם עולים.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

לפני שנים לא מועטות, מישהו שהוא כמובן לא אני, נהג מאיזור המרכז לאיזור נהריה - מסלול של 150 ק"מ בערך, בצורה נמרצת למדי רוב הדרך (מהירות סביב 140-150 כאשר הכביש אפשר זאת). ההבדל בזמנים לעומת נהיגה מאוד נינוחה ב-80 קמ"ש במסלול דומה היה בערך 40 דקות. c'est tout.

במכונית כמו שיש לי היום ההבדל בין סגנונות הנהיגה האלו יהיה - 9 ליטרים בנהיגה המאוד נינוחה לעומת 15 ליטרים בנהיגה המאוד נמרצת. עכשיו שכל אחד יעשה את החשבון שלו.

ד"א - בסיטואציה מסוימת שהזמן שלי היה באמת יקר (מקטעי נהיגה מנהלתיים בזמן חופשה זוגית נדירה שבנדירות) והכביש אפשר זאת, בהחלט לחצתי עד לרמה שרעשי הרוח הפכו ללא נעימים (וכמובן שגם שילמתי על כך במשאבה).

פורסם
לא קשור למהירות,סל"ד בסביבות 1800-2100 בהילוך הגבוה ביותר.

שונה בן רכב אחד לאחר,ביחס העברה הסופי ובגיר עצמו.

:mm_yeah:

מנסיון של 3 שנים עם הרכב הנ"ל זהו הסל"ד האופטימלי.

נסיעה לאילת(הלוך-חזור) מהמרכז הניבה תוצאה של 1:15.5 בקירוב.

בנסיעות משולבות - 1:11-12

רגל קלה על דוושת האוץ. עם רגל כבדה, חברים עם רכבים זהים שתו 1:8-9.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אני כל יום נוסע 20 קילומטר הלוך ו 20 חזור במהירות של 80 קמ"ש,בנתיב הימני.

החסכון בשנה לאחר בדיקה שלי גבוה מאוד וההבדל הוא כ 5 דקות, בין נסיעה ב 110 קמ"ש לבין 80.

לא מבין את אלה שמתעצבנים כשאדם נוסע לאט בימני, ועוד בכביש מהיר בן 3 נתיבים (כן מבין את המשאיות, ולכן יורד לנתיב האמצעי נותן להם לעקוף וחוזר).

shayy, נהג שקול לא מאט ואז יוצא לעקיפה, הוא מזהה שהוא מתקדם לרכב שלפניו בקצב מהיר ממנו ויוצא לעקיפה עוד לפני שהוא נצמד אליו.

Miata ND2

• תוכן חדש...