Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי היום בבוקר ברדיו חיפה עם הרכב של אמא שלי לצורך בדיקה של האיתוראן והתעניינתי במחירים של תושבת קבועה לפלאפון(יש כבר תושבת שיוצאת מהדש בורד אבל היא קטנה מידי לפלאפונים של ימינו) וסידור החיוט של המצלמת דרך שיעבור דרך הגג לשירות לקופסאת פיוזים ולא כבל שילך לשקע מצת ויהיה תלוי באוויר כמו עכשיו.

מחיר התושבת היה 220 כולל התקנה ומחיר הטיפול בחיוט היה 300.

האם אלו מחירים סבירים לעבודה?

האם העבודה ברדיו חיפה היא ברמה גבוהה ומצדיקה את המחיר?

פורסם

פרק הזמן שיקח לך להסליק את החוט דרך הדאשבורד, הוא פחות מרבע שעה ואני מבטיח לך שזאת עבודה פשוטה לחלוטין,

הייתי מציע לך לחסוך אתה הכסף ולנסות לבד.

הראל

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

פורסם
פרק הזמן שיקח לך להסליק את החוט דרך הדאשבורד, הוא פחות מרבע שעה ואני מבטיח לך שזאת עבודה פשוטה לחלוטין,

הייתי מציע לך לחסוך אתה הכסף ולנסות לבד.

הרכב הוא רכב חדש ובנוסף לא שלי

לא יצא לי לבצע דבר כזה מעולם ולכן אני לא רוצה לקחת אחריות על כזה דבר

בנוסף, מאיפה אני מושך מתח למצלמה והאם אני צריך שנאי או שניתן לבצע חיבור ישיר?

פורסם

לא חסר סירטונים ביוטיוב שמראים כיצד לחווט מצלמה כזאת, וחוץ מזה אין מישהו שיקדיש מחשבה וישמור על חלקי הרכב יותר ממך.

אומנם אתה חסר ניסיון בדבר, אך ברגע שתיגש למשימה תבין שזה פאזל נחמד.

אך אינני רוצה להאיץ בך, זאת ההחלטה שלך.

לשאלתך השנייה, רוב המצלמות זקוקות למתח של 5V ולעומת זאת מהרכב תקבל 12V לכן תצטרך להפחית אותו על ידי שנאי(שבכל מקרה מגיע עם המצלמה).

הראל

איפה הקאץ' ?

פורסם (נערך)

המחיר סביר בהחלט, והעבודה אינה פשוטה כלל.

היא כוללת פירוק פלסטיקה (שצריכה לחזור למקומה בחתיכה אחת ומבלי שתתחיל לקרקש), וכמו כן חציית הכבלים את איזור פתיחת כריות האוויר בקורה A.

זו משימה שדורשת ידע כדי לא לפרוש כרית אוויר במהלך ההתקנה, או לבצע התקנה שתפריע בפרישתה בזמן תאונה, חו"ח.

אם פות"ש היה מבקש להתנסות, זה דבר אחד. אך לנסות לשכנעו לעשות כך, תוך הבטחה ש"זו עבודה של 5 דקות" זה כבר חוסר אחריות.

לא מכיר את המקום האמור או את טיב עבודתו.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
המחיר סביר בהחלט, והעבודה אינה פשוטה כלל.

היא כוללת פירוק פלסטיקה (שצריכה לחזור למקומה בחתיכה אחת ומבלי שתתחיל לקרקש), וכמו כן חציית הכבלים את איזור פתיחת כריות האוויר בקורה A.

זו משימה שדורשת ידע כדי לא לפרוש כרית אוויר במהלך ההתקנה, או לבצע התקנה שתפריע בפרישתה בזמן תאונה, חו"ח.

אם פות"ש היה מבקש להתנסות, זה דבר אחד. אך לנסות לשכנעו לעשות כך, תוך הבטחה ש"זו עבודה של 5 דקות" זה כבר חוסר אחריות.

לא מכיר את המקום האמור או את טיב עבודתו.

ידידי אני לא מקבל את הטענה שלך, בתור פורום של חובבי רכב זאת התגובה האוטומטית שלי למשימות שאפשר לבצע בעצמך,

אחרי, כי אם לא אפשר לשנות את שם הפורום ל"השוואת מחירים".

ומי אמר שיש כרית אוויר בקורה השמאלית ברכב? ויתרה מכך אין צורך לפרק אותה אלא רק להצמיד את הכבל לעבר הקורה.

הראל

איפה הקאץ' ?

פורסם

kfc-לא כל מי שנמצא בפורום בהכרח מבין מספיק בשביל לעשות עבודות כאלו בעצמו אולי לך המשימה נראית פשוטה אבל לאחרים זוהי לא משימה פשוטה, בנוסף לזאת אנשים מגיעים לפורום לא בשביל רק להשוות מחירים אלא לקבל חוות דעת של מומחים שנמצאים בפורום באופן קבוע,

לפות"ש גם לי המחירים נראים סבירים בתנאי שהם אכן אנשי מקצוע רציניים עם המלצות ולא 'חאפרים' שיעשו לך עבודה גרועה ואז חבל על הכסף ועל האוטו.

פורסם

האמת שפות"ש לא אמר בכלל באיזה רכב מדובר.

אני מניח בתמימותי, שב"רכב חדש" כהגדרתו של פות"ש תהיה כרית וילון בקורה A.

אם אתה רק מצמיד את החוט בין החלון הקדמי לקורה, אתה כנראה בסדר. (הקורה לרוב נפתחת מצד הגומיה של הדלת).

עבודה מושלמת תהיה לפתוח לגמרי את הפלסטיק ולהצמיד את הכבל עם שלות דביקות מאחורי הגליל של כרית האוויר.

יש לי תמונה של דבר כזה בדיוק מהשחלה בקורה C (של מצלמת הדרך האחורית אצלי. במאזדה יש כריות וילון גם מאחור). אני אנסה לחפש.

פורסם
kfc-לא כל מי שנמצא בפורום בהכרח מבין מספיק בשביל לעשות עבודות כאלו בעצמו אולי לך המשימה נראית פשוטה אבל לאחרים זוהי לא משימה פשוטה, בנוסף לזאת אנשים מגיעים לפורום לא בשביל רק להשוות מחירים אלא לקבל חוות דעת של מומחים שנמצאים בפורום באופן קבוע,

לפות"ש גם לי המחירים נראים סבירים בתנאי שהם אכן אנשי מקצוע רציניים עם המלצות ולא 'חאפרים' שיעשו לך עבודה גרועה ואז חבל על הכסף ועל האוטו.

שומע יש לי אחלה רעיון בשבילך בשביל שלא תדפוק את הרכב החדש והנוצץ שלך,

כל פעם שתרצה להתניע תן את המפתח למומחה שחס וחלילה לא תגרום נזק לסוויץ.

רוצה להציע לפות"ש מקום מומלץ? כיף חלאק.

זה לא שולל את האפשרות שלי להציע לפות"ש אלטרנטיבות נכונות.

הראל

איפה הקאץ' ?

פורסם

פששש.. 300 ש"ח לעבודה של 20 דקות.. לא רע.. הייתי צריך להזמין את עצמי לארוחת ערב זוגית+בקבוק יין+קינוח אחרי שהתקנתי את מצלמת הרכב שלי.

בנימה שונה - באמת, אבל באמת שבלי מטרה להעליב, מי שמשלם 300 ש"ח על עבודת חיווט פשוטה כזו (העברת כבל בדיפון הגג, חיווט בדיפון קורה, חיבור לקופסת פיוזים ע"י add-a-fuse לפיוז ignition) הוא פראייר. וסליחה אם אני בוטה.

פורסם

הרכב הוא פולקסוואגן ג'טה

ויש כריות אוויר בקורות

אני יבצע את אותה העבודה על המיצובישי לנסר שלי, אלמד מהנסיון ואז יעשה ברכב של ההורים

קיימים חיבורי חשמל בגג שאני יכול לעשות להם piggy back או שעדיף לקחת חיוט מתיבת הפיוזים?

פורסם (נערך)
פששש.. 300 ש"ח לעבודה של 20 דקות.. לא רע.. הייתי צריך להזמין את עצמי לארוחת ערב זוגית+בקבוק יין+קינוח אחרי שהתקנתי את מצלמת הרכב שלי.

בנימה שונה - באמת, אבל באמת שבלי מטרה להעליב, מי שמשלם 300 ש"ח על עבודת חיווט פשוטה כזו (העברת כבל בדיפון הגג, חיווט בדיפון קורה, חיבור לקופסת פיוזים ע"י add-a-fuse לפיוז ignition) הוא פראייר. וסליחה אם אני בוטה.

יש להתקין, ויש להתקין. (בלי להעליב :-P) עבודה יפה ונקייה בטח לא כוללת שימוש בTAP A FUSE (אני נשבע לך שכשהתוודעתי לראשונה לשיקוץ הזה התפלצתי. ).

אגב, זה לא ADD A FUSE, ואין נתיך שנקרא "IGNITION" (ואם כן, אני ממליץ לך מאד לא להתעלק עליו. אתה בטח מתכוון למתח אחרי סוויץ').

התקנה יפה לא תשאיר שום זכר לחוט גלוי בשום מקום, גם לא אחד שיציץ מתחת לפלסטיקה אחרי כמה באמפים. בטח שלא חוטים שנמתחים מהחלק הקדמי של קופסת הנתיכים.

פות"ש- אין לך מה לחפש בגג. אתה צריך מתח אחרי סוויץ'. תמצא כזה עם פלוק/נורת ביקורת. המצת שלך למשל, הוא כנראה כזה.

אל תפרק את הגג. אם אין כריות בקורות אל תפרק גם את חיפוי הקורה. תמשוך את גומיית הדלת החוצה ותרחיב מעט את הרווח בין הפח לדיפון הקורה.

ברווח שנפתח תשחיל סטלבנד בנקודה הגבוהה ביותר שאתה יכול (קרובה לגג) בכוון הכללי של מפגש הגג עם השמשה הקדמית.

עם קצת מזל, או מיומנות, או הרבה נסיונות :-P תוכל "לתפוס אותו" בגג. תמשוך את הכבל בעזרתו, ואז תדחף את הכבל במורד הקורה, בין הפח לדיפון, עד שתגיע אל מתחת לדשבורד.

משם אני מניח שתסתדר.

הגומייה נכנסת חזרה בלחיצה.

בינתיים, תמונות של פירוק כרית האוויר לא מצאתי, הגלקסי המנוח שלי כנראה לקח אותן איתו לעולם שכולו מטענים.

מצאתי שתי תמונות אחרות מאותה התקנה.

הראשונה, היא בדיוק לפני שמגיעים לקורה C, זה הדיפון שמתחתיה ורואים את הכבל שעולה אליה2013-06-15 12.38.56_resized.jpg

השניה, היא מהחלק הקדמי. פירוק תא הכפפות כדי למקם את המקליט במקום מוסתר ולחווט הלאה לרכיבים האחרים (אצלי המערכת מורכבת משתי מצלמות, מסך ומקליט).

2013-06-15 12.20.38_resized.jpg

אל תבהל, אתה לא צריך להגיע לרמת פירוק כזו.

אני גם שרוט מאד, וגם בעל נסיון מקצועי. :-P

עריכה אחרונה על ידי natco

פורסם
יש להתקין, ויש להתקין. (בלי להעליב :-P) עבודה יפה ונקייה בטח לא כוללת שימוש בTAP A FUSE (אני נשבע לך שכשהתוודעתי לראשונה לשיקוץ הזה התפלצתי. ).

אגב, זה לא ADD A FUSE, ואין נתיך שנקרא "IGNITION" (ואם כן, אני ממליץ לך מאד לא להתעלק עליו. אתה בטח מתכוון למתח אחרי סוויץ').

התקנה יפה לא תשאיר שום זכר לחוט גלוי בשום מקום, גם לא אחד שיציץ מתחת לפלסטיקה אחרי כמה באמפים. בטח שלא חוטים שנמתחים מהחלק הקדמי של קופסת הנתיכים.

Add-a-fuse\Tap-a-fuse אותו מושג. קיים בשתי השמות.

Ignition - הכוונה כמובן לא לנתיך שנקרא כך, אלא לנתיך שמופעל בעת סיבוב המפתח למצב ON.

אין בהתקנה שביצעתי שום חוט גלוי. הכל נראה מסודר ומקורי, מוסתר ומתואם.

אם מבצעים את ההתקנה הזאת בצורה מקצועית ולא חאפרית, אין סיבה לשום תקלה. יש להשתמש בפיוז בעל ערך נמוך ככל הניתן (אין צורך בפיוז בעל ערך גבוה להפעלת מצלמה), ויש לחבר בצורה נכונה ומאובטחת את הארכה.

לגבי מיקום חיבור המצלמה, יש רכבים (כמו שלי) שבהם גם המצת לא מתנתק מיד לאחר כיבוי הרכב, אלא לאחר זמן קבוע מראש. לצורך העניין - 30 דקות אצלי.

• תוכן חדש...