Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מותר לצלם במרחב הציבורי כל זמן שאתה לא מצלם צילומים מביכים או מפיר כל מיני תקנות ביטחון. מותר כמובן לצלם שוטר במרחב הציבורי כל זמן שזה לא מפריע למילוי תפקידו.

העניין הוא ששוטר עלול להחליט שעצם זה שאתה עומד במרחק 20 מטרים ומצלם אותו "לא בא לו טוב בזווית של העין" ומפריע לו מאוד לעמוד מאחורי השיח ולחכות למכוניות שלא עוצרות בדיוק על קו העצירה. הוא בהחלט עלול לעצור אותך (ובדרך גם לרשום בדו"ח "התנגדות למעצר"). אתה כמובן תשוחרר אחרי מספר שעות ואולי אפילו תגיש למח"ש תלונה (שתסגר אחרי שנים "מחוסר עניין לציבור"). אתה גם תפרסם בפורום ובפייסבוק פוסט נזעם ותזכה בהמון לייקים. אבל האם זה שווה לך?

על כן בישראל אם שוטר אומר לך להפסיק לצלם או שהוא עוצר אותך, אז תפסיק לצלם. אלא אם אתה עיתונאי מיומן או עו"ד היודעים להתמודד עם מצבים כאלו.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

מסכים בחלק מהדברים של DOC אבל לא צריך להתרגש יותר מדי משוטר שלא מבין שאנחנו במדינה דמוקרטית ולא באיראן. תגיד לו שזכותך לצלם ואם זה מפריע לו איפה שאתה עומד אתה זז אבל לצלם מותר לך בלי חשש.

פורסם

מנקודת המבט של השוטר, כל מי ששרת אי פעם בשטחים יודע שהפגנה נראית אחרת לגמרי בשניה שמצלמות העיתונות מגיעות לזירה ולכן גם עם צילום אזרחי לחילוטין, שוטר בהחלט יכול להעריך (בין אם בצדק ובין אם לא) שכתוצאה מצילום הארוע, הוא עלול לאבד שליטה על הסיטואציה, אם הוא גם ישתמש ב"תירוץ" הזה, אני לא רואה בית משפט שמרשיע אותו על שיקול הדעת בצורך באותו רגע להפסיק את הצילום גם אם זה יעלה בשלילת חירות זמנית מהמצלם (יענו מעצר).

אין שום ספק שעל הדרך ידחפו לתיק גם "אי מילוי הוראת שוטר", "הפרעה לשוטר במילוי תפקידו" וסביר להניח שיתבלו גם ב "התנגדות למעצר" ו"תקיפת שוטר".

בכל מקרה, כשתבוא לדיון להארכת מעצר, מקווה שליסינג דרייבר יהיה שם בשביל לנחם אותך ב"לא צריך להתרגש". :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לא צריך להתרגש יותר מדי משוטר

בגלל אנשים כמוך אנחנו רואים בפייסבוק את כל הסרטונים של הילדי חרא בחופים ש"חוטפים מכות משוטרים" "סתם ככה" ודוחפים לשוטרים מצלמות לפנים בזמן שהם עוצרים את הילדים שיגדלו להיות עבריינים.

תנו לשוטרים לעבוד, כל אחד ניהיה לי פתאום פיטר פרקר.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם
האם מותר לצלם שוטר או שוטרת תנועה?

עדיף שלא, למרות שאם זה סוג הנשים שאתה אוהב- לבריאות

:-D

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

השנקל שלי בעניין-

ראשית אסייג ואומר שישנם מקרים קיצוניים של שוטרים סורחים שאכן נטפלים לאנשים נורמטיביים ומתנהגים בצורה מאוד בוטה\לא יפה\ברברית וכזו שבהחלט מצדיקה שליפת מצלמה ותיעוד האירוע ורק לאחרונה נחשפתי למקרה מאוד מקומם שכזה שקרה לחבר על לא עוול בכפו ואני מקווה שהשוטרים במקרה זה יבואו לדין.

having said that,

יצא לי לראות לא מעט סרטונים של אזרחים שתיעדו פעילות של שוטרים, בחלק מהמקרים השוטרים היו לא בסדר והתנהגו כפי שניתן לצפות ממי שהשתן עלה לו לראש, בחלק מהמקרים השוטרים התנהגו בצורה שלא נראתה חריגה והתיעוד נעשה מתוך תחושה של המצלם שנעשה עוול כלשהו (למשל שרוצים לתת לו דו"ח על עבירה שלא ביצע).

ברוב התיעודים שמתי לב למכנה משותף בולט- המצלם דיבר בטון תוקפני, השתמש בשפה לא יפה וניסה לעורר מהומה.

היו מקרים בודדים בהם המצלמים היו מתורבתים אבל אלה כאמור היו במיעוט.

אני חושב שבלא מעט פעמים תגובות מתסיסות של הקהל מסביב ושל אותם צלמים (שלעיתים מקורבים לאדם ש"הסתבך" עם השוטרים) גורמים להחמרת הסיטואציה ולעיתים מובילים לפעולות אגרסיביות יותר של השוטרים ממה שתכננו מראש.

שוטר ביום לא משהו יוכל בקלות למצוא סיבות לעצור אותך מהסיבות שבגירה ציין.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...