Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טעית כשהתעצבנת מהתשובה, אף אחד לא מכיר אותך פה, לטוב או לרע.

שאלת שאלה, אנשים ענו א' ב' וג', ואתה בא בטענות למה קראו לך א' ב' וג', או שאני מפספס פה משהו.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני הייתי מעדיף לקנות רכב שהוחלף בו כל המנוע קומפלט, מאשר רכב שששופץ בו ראש המנוע לדוגמא.

פורסם
Rk. אתה יודע על הזנחה שלי או משהו כזה ? למה אתה קובע שזה הזנחה? אני מבטיח לך שכל בעיה הכי קטנה שהייתה הרכב הזה טופל,

מתחיל לי לעצבן אותי הקטע הזה שכולם עושים הלאום עליי כאילו אני נוכלברכב הזה כל החלקים בלי יוצא מהכלל , בכל טיפול ובכל דבר אחר , הכול חלקים מקוריים ולא תחליפים

אין לך מה להתעצבן. שאלת שאלה, ענו לך. בלי לדעת את פרטי המקרה זה נראה מאוד חשוד ומסריח זה הכל.

אבל את התשובות תצטרך לספק לאדם שיגיע לקנות את הרכב.

פורסם

גם אני קניתי רכב שהוחלף בו מנוע - אך זה בוצע במוסך מורשה, עם כל הטפסים ולפי כל הנהלים וגם כ 3 שנים ו

60K ק"מ טרם הרכישה.

כאשר אתה מוכר רכב שהחלפת בו מנוע רק לא מזמן, זה ניראה כאילו אתה רק רוצה להיפטר מהנבלה ומחפש

את הפראייר שייקח ממך את ערימת התקלות.

השקעת סכום לא קטן של כסף על החלפת מנוע ומיד אח"כ אתה רוצה למכור -כך זה ניראה:

א. כניראה שהלכת על עבודה הכי זולה וחאפרית רק בכדי שניתן יהיה "להעיף" את האוטו, הרי ממילא אתה מוכר מיד בסיום התיקון.

ב. משהו השתבש בהחלפה, לכן הצליחו לסדר את זה חלקית או לחילופין יש עוד הרבה תקלות שיש לטפל בהן

(כמו זאת שגרמה למנוע הקודם לסיים את חייו) והמוסכניק אמר לך להיפטר מהרכב בהקדם.

בפועל, זה לא כל כך רחוק מהמציאות - החלפת מנוע אחת כשלה, השנייה ככל הניראה הצליחה (לדבריך), נמאס לך

להתעסק עם רכב ישן על תקלותיו, לכן אתה בוחר להתקדם לרכב חדש יותר.

זה בסדר גמור ואין בכך שום דבר פסול, רק אל תופתע כאשר קונים פוטנציאליים נרתעים מכך.

פורסם
אני הייתי מעדיף לקנות רכב שהוחלף בו כל המנוע קומפלט, מאשר רכב שששופץ בו ראש המנוע לדוגמא.

זו נבלה וזו טרפה.

מנוע שמוחלף, הוא בד"כ מנוע משומש, נדיר ששמים מנוע חדש, אולי רק אם מתגלה תקלה סדרתית במנוע, והיצרן מחליף מנועים במסגרת האחריות אחרי תביעה ייצוגית.

כשמוחלף מנוע ברכב ישן, אפשר להבין את זה איכשהו (למרות שהיום מעדיפים לא להתעסק, והאוטו מסיים את חייו יחד עם המנוע המקורי).

כשמוחלף מנוע באוטו יחסית חדיש, אז מתעוררות שאלות.

א) מכונית ממוצעת היום, בטיפול נכון יכולה לתת שקט לפחות ל150-200 אק"מ.

ב) כתוצאה מא', החלפת מנוע בקילומטראז'ים נמוכים היא דבר חריג.

ג) כתוצאה מא' וב', בסטנדרט אמינות שהורגלנו אליו (פעם זה לא היה ככה), מגיעים למצב של החלפת מנוע בד"כ או אחרי הזנחה טוטלית, או אחרי שימוש לא סביר.

ד) הזנחה ושימוש לא סביר פוגעים לא רק במנוע. אז המנוע הוחלף, אבל מה עם שאר הדברים באוטו? סביר להניח שגם הם במצב סופני.

ה) מכונאים בישראל זה לא בדיוק עם שסומכים על איכות העבודה שלו. אני לא אומר שכולם גרועים, אבל זו הדעה הרווחת, לכן יש חשד סביר שהעבודה נעשתה ברמה נמוכה, ועם חיסכון איפה שאפשר ואי אפשר.

ו) חשוד פי כמה, אם הדבר נעשה בסמוך למכירה של הרכב. זה אומר שנעשה מינימום מאמצים כדי להעמיד את הרכב במצב נסיעה, ולהעיף.

ז) גם אם הכל מושלם, מנוע שהוחלף יקשה על מכירה עתידית של האוטו. במדינה שבה חושבים על איך למכור את האוטו עוד לפני שהולכים לנסיעת מבחן, זה פרמטר חשוב.

וזה למה אנשים נרתעים מאוטו שהוחלף בו מנוע.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא תמיד מנוע שמוחלף הוא טוב יותר ממנוע שבו תוקן ראש.

לפני שנים רבות אני נפלתי על מנוע *רא שבקושי סחב לאחר שבחרתי לעשות החלפה לאחד מיבוא במקום לעשות ראש.

אם הייתי רק עושה תיקום ראש אז הכל היה אחרת.

והמחיר? עלה אותו דבר.

פורסם

פותח השרשור, אתה מסתכל מנקודת מבט של מוכר והאינטרס שלך למכור את הרכב.

אבל, שים את עצמך לרגע בנעלי הקונה שאינטרס שלו לרכוש רכב אמין. האם אתה הית רוכש רכב שהוחלף בו מנוע פעמים (פעם אחר פעם) והמוכר רוצה מיד למכור את הרכב?

זה נשמע חשוד. וגם לא מעט "בעלי מקצוע" לא יודעים לעשות את העבודה ומחפפים, לכן החלפת מנוע היא בעיתית - יהיו חסרים ברגים, בעיות התאמה, אטמים, קומבינות וכד'. אתה היית רוצה לנהוג על רכב כזה?

אני לא. וגם מניח שהקונה הממוצע לא. אז נכון שהרכב טופל כמו שצריך והשקעת לא מעט כסף באחזקה ובהחלפת המנוע, אבל בכל זאת - המנוע הוחלף וזה יכול לגרום למוכר לשאול שאלות.

לפני כמה שנים טובות, אחד הרכבים שרכשתי הגיע עליי עם מנוע פגום והחלפתי. את ההחלפה ביצעתי אצל אחד ממכונאי המנועים הטובים ביותר בארץ והרכב היה נדיר ומיוחד. כאשר רציתי למכור את הרכב - מכרתי ללא בעיה. אבל, אילו הרכב לא היה נדיר או שההחלפה הייתה מבוצעת בסמוך למכירה, אני בטוח שהקונה היה חושש והמכירה הייתה לוקחת יותר זמן, אם בכלל הייתי מצליח למכור.

היום שוק של קונים, אין שום סיבה למישהו לרכוש רכב לא סופר נדיר, שהמנוע בו הוחלף. אלא אם כן המחיר מאוד מאוד מפתה. לכן, אם אתה רוצה למכור והרכב לא סופר נדיר = תוריד במחיר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...