Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כותרת

:roll:

העניין הוא כזה, אני מחפש רכב לאימי,

בין השאר עלו מספר מכוניות שהיוו לאופציה כמו הונדה אינסייט, סוזוקי SX4 ובעצם רוב המכוניות המיני או משפחתיות שיש בליסינג.

נכנסתי ל 5 חברות (בניהם 3 גדולות), ובאמת הנציג מקצועי ויודע לערבב והכל נשמע נחמד.

אחרי יומיים שאני אוסף חומר מכמה חברות, מגיע הביתה ומתחיל להשוות מחירים בין יד 2 לליסינג (יש לציין רוב הרכבים שנת 2010-2012), ואני פשוט לא רואה סיבה למה בכלל לקנות מליסינג.

המחיר הוא פחות או יותר אותו הדבר, ואני אפילו אלך לכיוון הפחות לטובת יד 2.

נכון שיש אנשים שדורשים מחירון על הרכב, אבל אחרי 3-4 חודשים יורדים מהר מאד מהעץ ומבינים שהשוק השתנה מאחר שהרכב שלהם הוא מנהלי (ככה קוראים לזה היום לא?) .

תוך כדי שקבעתי פגישה עם אישה נחמדה, יד 1 כמובן פרטית, קילומטרז' נמוך, עם קבלות מהמוסך המרכזי ושהיא מתה להיפטר מהרכב, אני מקבל טלפון מחברה אלזוניביר (השם שונה לצורך שמירה על פרטיות) והשיחה מתרחשת כך:

נציג :“ אז חשבת על ההצעה ? “

אני: “כן אבל המחיר שלכם יקר לעומת השוק ביד2”

נציג: “מה ? אנחנו מוכרים 15% מתחת למחירון”

אני: “כן אבל הרכב נסחר מתחת למחירון, למה לי לקנות מליסינג שאפשר מפרטי עם 50 אחוז פחות קילומטרז’ באותו מחיר? “

נציג: “אבל הרכבים שלנו עברו בדיקה, וגם יש לך אחריות לשנה”

אני: “המוכר מתחייב לי בבדיקה (גיר, שילדה ומנוע) אם לא מחזיר לי את כספי הבדיקה ומעבר לזה הסיכוי שיקרה משהו למנוע אטמוספרי בשנה הראשונה, מקביל לסיכוי שלי עם ברפאלי, טוב טיפה קצת יותר”.

נציג: “אוקי, מימון יכול לעניין אותך?”

אני: “לא”

נציג: “תן לי לחזור אליך אם יהיו לי התפתחויות בנושא”

נפגשתי עם המוכרת, יד ראשונה, 15 אחוז מתחת למחירון, קילומטרז’ נמוך, אוטו מאובזר כמו שצריך, היסטוריית טיפולים מלאה והכי חשוב עולה לי פחות מכל החברות שהייתי בהם.

אני מנסה לשים את היתרונות מול החסרונות, אז נכון ליסינג נותנים מימון בד”כ, והקנייה מולם אולי קלה יותר, ויש אחריות שנה, אבל בתכלס

רכבי ליסינג זה רכבים עם קילומטרז’ גבוה, ואנשים נוטים לא לרדת מה 4-6 טור (גורמים לבלאי מואץ), ואם הם נוסעים נורמלי אז הילדים שלהם גומרים את הרכב, ואם אין להם ילדים אז הנציג של אלזוניביר עושה צחוקים ונוסע ברכב עם בלם יד מורם.

מעבר לזה, האבזור בד”כ עלוב כי זה ליסינג, והכי מעצבן שמחיר לא כזה מפתה.

אני חושב שאנשים הבינו שההמון לא אוהב להסתובב יותר מידי, ורואים את ההצפה בכלי רכב בשוק (כל שנה נמכרים גם יותר רכבים ויש יותר מסירות לעומת שנים עברו), וכמה לא נחמד שזה נשמע, אנשים פשוט מתפשרים ומוכרים נמוך, ובעצם נוצרה תחרות נחמדה בין הליסינג לא פרטי.

אשמח לדעתכם

עריכה אחרונה על ידי mohen

אוטו-מאניה :-)

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו הרבה דברים בחיים, אם תעשה שיעורי בית ותגיע מוכן - תצליח. (במקרה הזה תחסוך)

אממה, לאנשים היום אין זמן לרוץ אחרי מוכרים, בדיקות, רמאים, מוסכניקים ובניהם כמה סוחרים.

זה שוק צפוף. וגם ככה הרכב מוחלף כל כמה שנים.

אז אתה הולך לחברת ליסינג מקבל באותו יום מפתח, קל ופשוט.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

אני: “המוכר מתחייב לי בבדיקה (גיר, שילדה ומנוע) אם לא מחזיר לי את כספי הבדיקה ומעבר לזה הסיכוי שיקרה משהו למנוע אטמוספרי בשנה הראשונה, מקביל לסיכוי שלי עם ברפאלי, טוב טיפה קצת יותר”.

כי מנוע טורבו פחות אמין ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אתה משלם על 'נוחות', ואפשרות למימון. זהו בגדול.

אם אתה לא עצלן, ואם אין לך בעיה כספית, אין בזה ממש הגיון.

הבדיקות של חברות הליסינג האלו כבר הראו בעבר מה הן שוות, וישנם לא מעט מקרים בהם ה'אחריות' שלהם פתאום נראתה פחות 'אחריות-ית' לאחר הרכישה. סתם דוגמא: מכר רכש רכב ש"עבר בדיקה" והכל מאחת החברות, לאחר מס' ימים בודדים עם הרכב הוא שם לב שההתנהגות שלו לא כפי שהיא אמורה להיות, הלך לבדיקה נוספת שם התגלה שהטורבו דפוק. כשדרש מימוש אחריות (מנוע) נאמר לו שטורבו זה לא מנוע ושלחו אותו לחפש מי ינדנד אותו...

כשאני חיפשתי רכב, עשיתי סיבוב במגרשים האלו למרות הסלידה הטבעית שלי מהם - בשביל לוודא שאני לא מפספס דברים בגלל דעות קדומות. הרכבים שראיתי היום במצב לא מזהיר במחירים גבוהים מהשוק הפרטי, אבל היי - היו ניילונים על המושבים זה בטוח מצדיק רכישה מהמקום(!)

אתה צריך לזכור עוד דבר אחד, מגרשים שכאלו מתעסקים ברכבים למחייתם, זה אומר שהסיכוי למצוא 'מציאה' הוא אפסי, כאשר 'מציאה' אני מגדיר כרכב שנמכר מתחת לשווי האמיתי שלו בשוק. הסיבה פשוטה - מוכר פרטי עלול למכור מציאה שכזו כי הוא זקוק לכסף בדחיפות / אין לו כוח להתעסק עם אנשים / לא מכיר את השוק וכו' וכו', כל הסיבות האלו לא ממש תופסות במגרשים.

ודבר אחרון - המגרשים האלו לא בדיוק אלטרואיסטים, קרי הם בנויים לעשות רווח על מכירת הרכבים שלהם, וברור לך מי מממן את הרווח הזה כן?

קיצר, חסכון בזמן ו'כאב ראש' של חיפוש רכב, אלו הסיבות המרכזיות לקנות במגרשים (ליסינג/פרטיים). מבחינתי הכסף שאתה חוסך על מציאת אקזמפלר פרטי שמור שווה הרבה יותר. כל אחד וה"משוואה" הפרטית שלו.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לפני הכניסה שלי לסוכנות של סוזוקי גם כן חשבתי למה לא נכנס לליסינג כדי לחסוך זמן בקנייה וכמו שהכותב אמר, המחירים די דומים למה שנמכר בשוק הפרטי. אחרי מעבר ב3 חברות ליסינג גדולות וידועות לא מצאתי רכב ידני ואז הגעתי לחברה טיפה קטנה יותר ופחות ידועה ותפסה את עיניי פיאט פונטו גרנדה 2010 עם 45 אלף קילומטר יד ראשונה, במבט מהיר על הרכב הצמיגים היו צהובים ולא שחורים ובעצם מה שמנע ממני לקנות מהם זה המשפט הבא: "מה הבעייה חביבי קצת מים, סבון וספריי צמיגים והם יראו כאילו אתמול ירדו מהפס יצור אז המחיר הוא XX אלף ולא שקל פחות". כנראה הנציג שם חשב שמדובר בילד עם חוסר ידע רציני ושקצת שרירים ומילים טובות על "הרכב פיקס ומטופל כמו שעון" יקנו אותי.

באמת שאם היה לי מספיק כסף מזומן ביד לרכב עד 3-4 שנים על הכביש הייתי מעדיף לקנות מיד פרטית ולא מליסינג.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

חברות ליסינג לא עוסקות במכירת רכב. הן עוסקות במכירת הלוואות.

אם אתה מחפש רכב, ולא הלוואות, לך למקום אחר.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

היתרון העיקרי והמובהק של לקנות מסוחרים גדולים וידועים כמו אוטו סנטר , אוטודיל או חברות ליסינג הוא בראש ובראשונה נוחות, היצע רכבים ושקיפות. אתה מגיע למגרש, עומד לפניך היצע אדיר של הכל מהכל , מטפל בך נציג באופן אישי, אתה מקבל את כל ההסטוריה של הרכב כתובה (וקרוב לוודאי שרכב מליסינג טופל באופן מסודר) , בדיקה על חשבונם ובד"כ גם מחליפים לך צמיגים אם צריך ועושים תיקוני פחחות קלים. בנוסף, תקבל גם אחריות של חצי שנה עד שנה על מנוע, גיר ושלדה תלוי במקום.

אתה יכול גם לעשות TRADE IN לאוטו הישן שלך ולקבל מימון על החדש.

כל זה חוסך לך המון כאב ראש וזמן.. אתה יכול תוך חצי שעה לסגור עסקה עם אתה יודע מה אתה מחפש. מאד פשוט.

לעומת זאת, בקניה משוק פרטי אתה יכול לבזבז שבועות וחודשים בחיפושים וגם את תחסוך בסוף כמה אלפים, זה לא שוווה את הזמן לרוב האנשים.

:twisted:Seat Leon FR 1.8T APR Tuned 2014 :twisted:
פורסם
היתרון העיקרי והמובהק של לקנות מסוחרים גדולים וידועים כמו אוטו סנטר , אוטודיל או חברות ליסינג הוא בראש ובראשונה נוחות, היצע רכבים ושקיפות. אתה מגיע למגרש, עומד לפניך היצע אדיר של הכל מהכל , מטפל בך נציג באופן אישי, אתה מקבל את כל ההסטוריה של הרכב כתובה (וקרוב לוודאי שרכב מליסינג טופל באופן מסודר) , בדיקה על חשבונם ובד"כ גם מחליפים לך צמיגים אם צריך ועושים תיקוני פחחות קלים. בנוסף, תקבל גם אחריות של חצי שנה עד שנה על מנוע, גיר ושלדה תלוי במקום.

כל זה חוסך לך המון כאב ראש וזמן.. אתה יכול תוך חצי שעה לסגור עסקה עם אתה יודע מה אתה מחפש. מאד פשוט.

לעומת זאת, בקניה משוק פרטי אתה יכול לבזבז שבועות וחודשים בחיפושים וגם את תחסוך בסוף כמה אלפים, זה לא שוווה את הזמן לרוב האנשים.

קשה לי להסכים עם החוסך המון כאב ראש וזמן.

כלומר, אני מסכים שזה כאב ראש וזמן שמתבזבז לך בחיפוש אחר רכב, אבל אתה קונה רכב שישרת אותך 5 שנים לפחות ולא חולצה באינטרט. אנשים עובדים כלכך קשה בשביל 5-6 אלף שקל בחודש, קורעים את התחת, ושמגיע לקניית רכב אז פתאום זה מבזבז להם זמן והם מעדיפים להפסיד כסף וככל הנראה גם איכות.

מעבר לזה, ה TRADE IN זה פשוט גניבה. אתה מחזיר את הרכב שקנית ואתה מקבל עליו פשוט גרושים ועוד ותשכח בלקבל הנחה על רכב חדש, אתה תשלם מחירון.

אז נכון שהם עושים לך תיקונים קטנים, אבל כל העניין הזה מסתכם גג בכסף יחסית קטן שאתה יכול לעשות בעצמך (אם כמובן זה לא מבזבז לך זמן).

השוק יד 2 מוצף ברכבים, ככה שלא הייתי הולך עם האימרה "לבזבז שבועות וחודשים" ... אלא אם כן זה באמת רכב נדיר, אבל זה כבר לא משנה כי רוב הסיכויים שהונדה 2000 לא תיהיה שם :lol:.

בגדול אני מבין את הראייה, אבל קשה לי להסכים איתה.

הייתי מסכים איתה אם המחיר היה טיפה זול יותר ממה שהשוק מציע, ואם מסתכלים על ההתנהלות היום, כמעט כל אחד שהיה קונה רכב יד 2 בעבר, קונה רכב סופר מיני או מיני חדש מהחברה, לכן השוק מוצף.

אוטו-מאניה :-)

פורסם

אוי התמימות.

בדיקה על חשבונם? תראה לי טופס בדיקה אמיתי אחד של רכב שעבר יותר מ100KKM ועוד עם תיבה אוטומטית כשבכל הסעיפים הכל יוצא תקין פרט לכמה שריטות בפגושים.

שקיפות? תעשה קצת חיפוש בפורום על כמה פעמים אנשים לקחו רכבים ממגרשים גדולים ומוכרים לבדיקות אמיותיות על חשבונם וחזרו עם תוצאות של פגיעות שלדה (אבל בבדיקה שהראו להם בסוכנות היה כתום רק שריטות עם משמעות שולית).

מחליפים צמיגים? כן, אבל בדר"כ הם שמים צמיגים מהסוג שתעדיף שלא יחבר בינך לכביש.

היסטוריה כתובה: היה לא ממש מזמן סיפור בפורום על נציג ששיפץ את ההיסטוריה של הרכב והציג בפני הקונה רק את הטיפולים השוטפים, אגב, המקרה קרה בטרייד אין של יבואן גדול ומוכר.

טיפולים מסודרים בחברות ליסינג? איפה הבחור שהתלונן באופן קבוע על אותה התקלה והרכב חזר אליו ושוב ושוב עד שפשוט העלה להבות בצד הדרך?

לגבי הטרייד אין, תהיה בטוח שלא מדובר במוסדות צדקה ואתה לא באמת תקבל על האוטו שלך את מחיר השוק וגם לא משהו שקרוב אליו.

נכון, לא תמיד הכל שחור ויש עיסקאות מאוד מוצלחות גם מליסינג, אבל המציאות מלמדת שהדברים רחוקים מלהיות ורודים כמו שאתה מצייר אותם.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

טוב, בעברי עבדתי בליסינג. אני יכול לומר לך שהתחזוקת שבר של חברות הליסינג עתידה לעשות הרבה בעיות לבעל רכב יד שנייה מליסינג. פעם דעתי הייתה אחרת אבל ככל שנחשפתי יותר ויותר לתחזוקה הנמוכה ולתחליפים הזולים, אין מנוס מלא לקנות מליסינג. אבל! גם ביד 2 יש הרבה לקוחות פרטיים שיסתירו ממך בעיה כזו או אחרת ברכב, גם כאשר הרכב יעבור בדיקה.

קנייה של רכב יד 2 פשוט עניין של מזל. גם מליסינג יכול וטיפול על רכב יחסית בסדר שלא קרעו אותו ותהנה ממנו מאוד.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

מצטרף לפות"ש.

לא מכבר סייעתי לאחי לרכוש רכב.

הוא היה נעול להיכנס לחברה מסויימת [ענקית], ולראות שם מה יש להם להציע.

רוב הרכבים עם בעיות [מתוך 8 אקסנט אחת בלי תאונת שלדה] וק"מ גבוה.

הגיחוך הוא שאת ה"הנחה" הם מחשבים מהמחירון הלא משוקלל, מה שבעצם נותן לך מחיר מחירון מדוייק, ממנו ניתן להתמקח ולהוזיל מעט מאוד [קיבלת כבר 12,000 ש"ח הנחה...].

לשם הדגמה בלבד, הציעו לו יונדאי i30 יש 2 [היתה בליסינג וחזרה אליהם בטרייד] שנת 2011 150,000 ק"מ, ב50,000 ש"ח אחרי מיקוח נוקשה.

חיפושון קטן ביד 2 העלה לא מעט רכבים באותה סביבת מחירים, מיד ראשונה / שניה, פרטית, הסטוריה מתועדת וכו'.

לדעתי, אם לא מדובר במציאה מטורפת פשוט חבל על הזמן לגשת לשם בכלל.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

אף אחד לא אמר שלא מדובר בעניין של מזל, השאלות המרכזיות הן

א. כיצד לצמצם את ההסתברות לחתול בשק

ב. איפה ישנה הסתברות גבוהה יותר להשיג עסקה טובה יותר

ג. איזה הליך יהיה הכי מהיר וידרוש מעט התעסקות במציאת/רכישת הרכב

לדעתי, א. ו-ב. לטובת השוק הפרטי (בבירור), ג. לטובת שוק המגרשים/ליסינג.

עריכה: עוד חיזוק לכמה שווה בדיקה של המגרשים החביבים שלנו בארץ.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני לא יודע עד כמה המקרה שלי חריג.

בכל מקרה קניתי רכב מאלבר. ופשוט קבלתי חתול בשק.

עשיתי הכל לקחתי את הרכב לבדיקה ובדקתי את ההסטוריה של הרכב.

אבל לאחר הקניה התברר לי שהוחלף מגדש טורבו. והמנוע בלוי כמו מנוע שעבר 200k כמו כן הרכב צרך שמן בצורה חריגה.

כל הסרט יכל להמנע אם רק הייתי יודע מה ההסטוריה של הרכב.

לא הייתי מתעסק עם שלפני 100k כבר הספיק להגרר למוסך על מגדש טורבו.

• תוכן חדש...