Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם לי. הרכב הראשון שנהגתי בו היה סאני 93 ידנית. בגב הרכב התנוסס כיתוב המודיע בגאווה שמדובר בהזרקה ישירה, והרכב צרך כ-1 ל-13 נסיעה לים המלח. נתון מרשים בהחלט לרכב כה מיושן.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הייתה לי כזו מודל 99 אוטומטית שנקנתה כחדשה ונמכרה לאח של חבר לאחר 10.5 שנים וכ-105,000 ש"מ.

אפס תקלות וכשאני אומר אפס אני מתכוון לאפס, לא מפסק, לא משאבה, לא צינור, לא גז במזגן ולא דבר.

הוחלפו צמיגים, מצבר, רפידות בלם, פעם אחת נורת ברקס ופעם אחת גומיה לציריה (שכנראה נקרעה בדרך עפר באחד הקיבוצים בגלל הסתבכות בחוט תיל).

מצד שני צריכת הדלק (בדגם האוטומטי) עמדה על בין 9 ל-10ק"מ/ליטר בנסיעה עירונית הרובה וכ-1:13 עד 1:14 בנסיעה בין עירונית רגועה.

האלמרה של סוף שנות ה-90 היתה רכב שלא הוערך דיו ולטעמי היה עדיף בכל פרמטר על הקורולה או ה-323 של אותם הימים.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם (נערך)
תקלות סבירות לגמרי,תודה על העידכון.

מעננין לשמעו עלות טיפול ומה בוצע בו.

הטיפול האחרון כלל החלפת שמן (ומסנן), נוזל קירור ומצתים. היות שהפעם את השמן הבאתי מהבית (עודף שהצטבר מטיפולים קודמים), זה חסך עלות של גלון וסה"כ עלות היתה 270 שקלים לפני מע"מ.

האם משתלם להחזיק רכב כזה?

אני לא הייתי מוותר על ABS.

משתלם וABS אלה 2 דברים שונים.

כלכלית? מאוד משתלם. תחזוקה כולל טסטים של 3 שנים עלו לי בערך כמו רק הישור קו לאלפא 147 שהייתה לי לפניה. התקלה המשביתה היחידה קרתה קצת אחרי שהרכב נרכש, קריעת רצועת אביזרים שהניעה את האלטרנטור ומדחס מזגן, עדיין אפשר לי לבצע נסיעה של כ60 ק"מ חזרה הבייתה.

ABS מערכת חשובה, גם אני לא רציתי לוותר, אבל בכנות, יש המון רכבים יומיומיים שנוסעים ללא ABS וללא כריות אויר. אם אני זוכר נכון בגטס הייתה רמת אבזור ללא ABS עד שנת אלפיים ומשהו, מאות אם לא אלפי רכבי אספנות שנעים על כבישי הארץ, ועוד המון רכבים משנות ה90 ו80. עם כל החשיבות למערכות בטיחות ויש המון חשיבות, לדעתי זה לא דיל ברייקר.

שאלת השאלות, האם משתלם להחזיק רכב "כזה" :)

לדעתי כן. מדובר על רכב שמציג אמינות וצריכת דלק מצוינת ככה שאין שום הצדקה בהחלפת הרכב.

[ אלא אם חשוב לו שיהיה לו בלוטוט' ברכב :) ].

דווקא חשוב לי הבלוטות' וזה נפתר יום לאחר רכישת הרכב באמצעות מערכת clarion cz302a שמחוברת לסט קומפוננט וסאב קטן.

יש לא מעט רכבים חדישים [150,000 אלף שקל, הלוואה לכמה שנים טובות] שנכנסים מספר לא מועט של פעמים למוסך.

מכיוון שרכב הוא לא השקעה, לדעתי אין שום הצדקה בקניה של רכב לא "כזה".

מסכים. לאבא שלי יש סיטרואן C4 שנת 2013 שנרכשה חדשה, עד היום רק הירידת ערך של הרכב שלו גדולה מכל ההוצאות שהיו לי על הניסן כולל עלות רכישה והתקנת מערכת.

מצטער אבל אני לא מאמין לצריכת הדלק. (לא שאתה משקר, אלא פשוט יש איזה פאק במדידה)

עם ניסאן מיקרה 2015, עם מנוע מודרני שיועד לחיסכון, ותיבה רציפה שמשאירה את הסל"ד ב-110 על סביבות ה-1500 סיבובים, בנסיעה לאילת הוצאתי צריכה של 18.5 לליטר.

פשוט אין סיכוי שאלמרה 1.6 בת 17 עם 200K קילומטרים תשיג באותם תנאים 1 ל-17.5. לצורך העניין לחבר שלי יש אלמרה 2003 1.8 אוטומט, והוא לא הצליח להשיג תוצאה טובה יותר מ-1 ל-13 בנסיעה כזאת.

פאק במדידה יכול להיות פעם אחת, לא פעמיים. ב2 הנסיעות לאילת תדלקתי לפני ואחרי הנסיעה באותה תחנה ובאותה המשאבה. סביבות ה700 ק"מ על בערך 40 ליטר.

בנוגע למיקרה, סל"ד זה לא הכל, בעליות לדוגמא מאוד חשוב המומנט. במנוע 1.6 הקג"מ המירבי יותר גבוה ומושג יותר קרוב לסל"ד עבודה.

לגבי האלמרה, להשוות צריכת דלק של רכב מסוים לרכב אחר שיותר כבד, עם מנוע יותר גדול ותיבה אוטומטית 4 הילוכים... קצת לא קשור.

הייתה לי כזו מודל 99 אוטומטית שנקנתה כחדשה ונמכרה לאח של חבר לאחר 10.5 שנים וכ-105,000 ש"מ.

אפס תקלות וכשאני אומר אפס אני מתכוון לאפס, לא מפסק, לא משאבה, לא צינור, לא גז במזגן ולא דבר.

הוחלפו צמיגים, מצבר, רפידות בלם, פעם אחת נורת ברקס ופעם אחת גומיה לציריה (שכנראה נקרעה בדרך עפר באחד הקיבוצים בגלל הסתבכות בחוט תיל).

מצד שני צריכת הדלק (בדגם האוטומטי) עמדה על בין 9 ל-10ק"מ/ליטר בנסיעה עירונית הרובה וכ-1:13 עד 1:14 בנסיעה בין עירונית רגועה.

האלמרה של סוף שנות ה-90 היתה רכב שלא הוערך דיו ולטעמי היה עדיף בכל פרמטר על הקורולה או ה-323 של אותם הימים.

גם לדעתי לא העריכו ועדיין לא מעריכים אותה מספיק, אבל במדינת ישראל קונים רכבים לפי הפרוספקט. בעוד שלאלמרה היו 102 כ"ס צנועים לסיויק של אותה תקופה היו 125 כ"ס, לסופר לנסר 113, לקורולה 111, ה323 הגיעה אמנם עם 105 כ"ס - אבל מאזדה הכי טוב.

וזה לפני שאנחנו מתחשבים בזה שלא הייתה אופציה לסאן רוף ופחות אפטר מרקט לשיפורי פוזה.

מה שאני מנסה להגיד זה שהחוסר ביקוש לאלמרה לא מפתיע.

עריכה אחרונה על ידי kookoo
פורסם

לגבי הabs מצבך עוד סביר, בבלאנו של חמי (1600 ידנית) אין אף כרית אויר ואין abs והיא משנתון מקביל לשלך.

לגבי צריכת דלק, האלמרה 1800(n16) לא הכי חסכונית, 13 קמ"ל זה נתון שלא הצלחתי להגיע אליו אף פעם בשנתיים שהיא אצלי.

עדיין בצריכת דלק, בקורולה של אימי (2001, 1600 אוטומט) הגעתי ל 16 קמ"ל (!) בנסיעה בינעירונית רגועה.

פורסם

אנשים שוכחים את צריכת הדלק של המכוניות הידניות, כי כולם נוסעים במשפחתומטיות.

אני מתנייד במגאן 2 ידנית - רכב לא קל משקל ולא מודרני יותר מדי, אבל הוא צורך פחות מדלק מסופר מיני אוטומטית (אמיתית, לא רובוטית)!

פורסם
לגבי הabs מצבך עוד סביר, בבלאנו של חמי (1600 ידנית) אין אף כרית אויר ואין abs והיא משנתון מקביל לשלך.

אוקי, זה באמת מרשים.

פורסם
גם לי. הרכב הראשון שנהגתי בו היה סאני 93 ידנית. בגב הרכב התנוסס כיתוב המודיע בגאווה שמדובר בהזרקה ישירה, והרכב צרך כ-1 ל-13 נסיעה לים המלח. נתון מרשים בהחלט לרכב כה מיושן.

הזרקת דלק רב נקודתית, אבל לא הזרקה ישירה. אגב, ABS היה אופציה (אצלי בסאני היה). וזה לא רכב כזה מיושן, היה מאוד מתקדם לזמנו - אותו מנוע שימש באלמרה דור ראשון.

:turn-l:
פורסם

לגבי צריכת דלק, האלמרה 1800(n16) לא הכי חסכונית, 13 קמ"ל זה נתון שלא הצלחתי להגיע אליו אף פעם בשנתיים שהיא אצלי.

עדיין בצריכת דלק, בקורולה של אימי (2001, 1600 אוטומט) הגעתי ל 16 קמ"ל (!) בנסיעה בינעירונית רגועה.

למיטב ידיעתי ביפניות של השנים ההן עדיף שהרכב יהיה כבר ללא כרית אוויר מאשר עם.

הן נפתחות כמו הכרית אוויר המוצגת בחלק השני של הסרטון הזה:

לגבי צריכת הדלק של האלמרה - בהחלט מרשימה!

פורסם (נערך)
הזרקת דלק רב נקודתית, אבל לא הזרקה ישירה. אגב, ABS היה אופציה (אצלי בסאני היה). וזה לא רכב כזה מיושן, היה מאוד מתקדם לזמנו - אותו מנוע שימש באלמרה דור ראשון.

ברור שהוא היה אופציה, רק בגרסא הכי מאובזרת שהגיעה גם עם כרית אויר נוספת. אם אני זוכר נכון ABS ועוד כרית אויר הפכו להיות תוספת איבזור בסאני של שנת 93 או 94.

לדעתי האלמרה הראשונה יותר קרובה להיות מתיחת פנים של הסאני(n14) מאשר רכב בפני עצמו.

עריכה אחרונה על ידי kookoo
פורסם (נערך)

כריות אויר לא היו בסאני שנמכרו בארץ, למיטב ידיעתי לפחות. רק ABS כאופציה.

האלמרה והסאני, שניהם שמות נוספים לפולסאר, (פולסאר N14 = סאני, פולסאר N15 = אלמרה), ובהחלט אבולוציה של אותו דגם.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
  • תוכן חדש...