Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני בן 21, עובד כנהג בשכר של 5K ממוצע בחודש.

רכב ספורט זה חלום שלי מגיל ילדות, כרגע אני נוהג על 206 XS110, מאוד אוהב אותו אבל הוא לא באמת רכב ספורט.

חשבתי לקחת הלוואה בסדר גודל של 70K-80K ש"ח, לקנות איזו איביזה קופרה/לאון/גולף GTI/מיאטה ולסגור עניין,

הבעיה שאני לא יודע אם זה נכון להכנס לחוב כזה בגיל כזה,

מצד שני עוד כמה שנים אני אתחתן, אביא ילדים לעולם בעז"ה ואז הסיכוי לרכב ספורט לא יגיע יותר, אלא אם אהיה עשיר וזה סביר להניח לא יקרה.

מה אתם אומרים? דעות?

תודה רבה.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

ברמת העקרון אין שום סיכון משמעותי בלקיחת ההלוואה במצבך.

אני מאמין שאתה גר אצל ההורים איזה הוצאות יש לך כבר, מקסימום תמכור את הרכב קח עוד עבודה ותחזיר את החוב.

השאלה היא אם זה הדבר הנכון לעשות. לדעתי בגיל הזה יש דברים הרבה יותר טובים שאפשר לעשות עם 70K. דברים שבטווח הקצת רחוק יניבו לך גם כסף וגם רכב ספורטיבי או מידה של אושר שיהיה קשה להשיג בהמשך. תחשוב על זה.

בכל מקרה בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

תראה, אני כבן 18 אך אנסה לתת את דעתי על כך.

אני לא הייתי לוקח הלוואה, מהסיבה הפשוטה, שכרגע ברוך השם יש לך רכב עובד אף על פי שהוא לא ספורטיבי, הלוואה תשאיר אותך עם "עול" על הצוואר שתרגיש עד שתשלם אותה.

לדעתי האישית, אולי כדי לך לפזול על רכבים ספורטיבים לא פחות אך זולים יותר.

פורסם

בלקיחת הלוואה כנ"ל אתה משעבד את עתידך במחיר ההווה. הייתי חוסך, וקונה בעוד שנתיים שלוש ממה שיש. לרכישת כלי הרכב שאתה מחפש תצטרך לקחת הלוואה לכל מטרה שלא בטוח שיתנו, ואם כן, זה יהיה בריבית גבוהה יחסית, כי לא ניתן לשעבד את הרכב כי הוא ישן מדי עבור הבנק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

טורבו - מה תכניותיך לעתיד? להמשיךלנהוג בשכר של 5 אש"ח לחודש או למצוא דרך להתקדם?

אם אתה מסתפק ב-5 אש"ח בחודש, לוקח הלואה של 70 אש"ח ומחזיר רבע ממשכורתך - ייקח לך כ-5 שנים להחזיר את ההלואה. האם אתה מוכן להתחייבות כזו, כאשר יהיו לך גם לא מעט הוצאות תחזוקה שוטפות? האם תרצה להגיע לגיל 26 כאשר כל רכושך הוא מכונית חבוטה, שסביר שתהיה שוה שליש מהמחיר שתשלם תמורתה כעת.

אם אתה מתכוון להתקדם תזקק לכל פרוטה לצורך זה - אם ללימודים, אם להשקעה בעסק.

בקו התחתון - רכישת רכב תתמורת 70-80 אש"ח כאשר אתה צעיר, מרויח שכר מינימום וצריך לחשוב על עתידך, היא עסקה רעה מאד. אפילו החזקת הרכב הנוכחי נראית לי לא מוצדקת אם יש לך דרכי ניוד חלופיות סבירות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עברתי על ההודעות הקודמות שלך - אני ממליץ לך לרדת מזה, אלא אם יש לך גב כלכלי חזק של ההורים (או האשה לעתיד).

הוצאות שוטפות לפני דלק וקלקולים - בערך 1000 ש"ח לחודש.

דלק, תחזוקה (תלוי בנסועה, נניח ממוצעת) - עוד 1000 ש"ח לחודש.

זה משאיר לך 3000 ש"ח לפני הפתעות.

אפילו אם אתה חי אצל ההורים, לא משתתף בשום הוצאה של הבית ובאופן כללי קמצן מדופלם - עדיין אתה בטח מוציא 1000 ש"ח בחודש על השוטף (איזה בגד או נעל פה ושם, אולי חו"ח יוצא עם החברה).

זה משאיר לך 2000 ש"ח פנויים להחזר ההלוואה וזה בתסריט האופטימי שבאופטימיים. אפילו עם ריבית צנועה (שאתה לא תקבל כנראה) זה יצא 42 חודשי החזר.

תרד מזה ומהר.

פורסם

כמה שהרכב יותר ספורטיבי, ככה ההוצאות הקבועות גדולות יותר.

כמה שהרכב יותר ספורטיבי, ככה "ההפתעות" גדולות יותר - מכלולים מתקלקלים יותר מהר, צמיגים נשחקים מהר יותר ועוד.מעלות התיקונים יכולה להיות גדולה ומכאיבה בכיס.

כמו כן, אבדן הערך על רכבים כאלה אינו קטן.

במקומך הייתי מתאפק עוד כמה שנים ורוכש רכב כזה רק כשאני באמת מסוגל להחזיק אותו.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

הייתי במצב שלך לפני שמצאו לי את הרכב. בוא אומר לך כך: הלוואה של 70-80 אלף מהבנק אתה תקבל עם ריבית של לפחות 7 אחוז, מה שאומר שמעבר להלוואה למשך 60 חודשים, אתה תשלם גם בערך 12 אלף שקל על ההלוואה עצמה, ותצטרך להחזיר מעל 1000 שקל כל חודש רק על ההלוואה (בלי שדיברנו על עלות ביטוח + דלק + טיפולים של רכבי ספורט).

כל זה בהנחה כמובן שאתה קונה רכב יד 2, כי רכב ספורט חדש מהסוכנות במימון יותר אטרקטיבי יעלה לך כפול מהסכום שאתה חושב עליו. אז אומנם ההלוואה תהיה יותר אטרקטיבית (בדרך כלל ריבית פריים + חצי) אבל אתה עדין תצטרך לקחת הלוואה לטווח זמן קצר יותר ובהחזרים הרבה יותר גבוהים שספק אם תעמוד בהם.

תוותר על החלום עכשיו. רוצה השקעה יותר טובה? לך תלמד משהו כשבעתיד הלא רחוק תוכל להגדיל הכנסות, אתה מאוד צעיר. אני יותר מבוגר ממך וגם אני מת לרכב ספורטיבי חזק יותר מהפיג'ו 206 שבה אני משקיע לא מעט על תחזוקה שוטפת, ועדין האוטו יחסית חזק מהרבה רכבים אחרים ומהנה לנהיגה (ואמין, יחסית לרכב בן 10).

הלוואות זה תמיד אופציה גרועה.

מקווה שזה יעזור לך לחשוב על זה.

פורסם

שלילי קטלני. משכורת של 5.0K היא משכורת נמוכה. להתחייב על הלוואה של פי 15 מזה בגילך הצעיר, זה דבילי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני בערך בגיל שלך, יש לי כרגע רכב הרבה יותר מודרני שאני רוצה לשדרג, והוא שווה לפחות פי 2-3 מה206 שלך (רכב משנת 2012), אז כן, לקנות איזה רכב ספורטיבי בשבילי גם כן תהיה הגשמת חלום, אבל אני צריך להסתכל על המשך החיים שלי - לימודים, הוצאות בזמן לימודים (רכישת לפטופ, יציאות, אחזקת רכב בזמן הלימודים [דלק, תחזוקה, בלאי]).

הגעתי למסקנה שהרבה יותר חכם יהיה להשאר עם הרכב הנוכחי או לקנות רכב חדש אבל לא משהו יקר מדי.

בלי בסיס כלכלי אל תכנס להוצאה כזאת, רכב ספורטיבי יצרוך יותר דלק, הביטוח יהיה יקר יותר, התחזוקה יקרה יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מעניין שפות"ש נעלם. אבל אולי הוא צופה בנו במעמדה ירוקה או צהובה.

דור - נראה לי שאל לך להשוות את מצבך למצבו של פות"ש. למרות שהדבר לא נכתב בשום מקום, נדמה לי שלך יש גב כלכלי הרבה יותר איתן מאשר לו. והחשוב יותר - לך יש תוכניות ברורות לשנים הקרובות. הבחור לא מציין דבר מעבר לטווח רכישת הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

קודם כל, תודה רבה לכולם על התגובות, לא נעלמתי, פשוט השלמתי קצת שעות שינה. אני מקבל את כל מה שאתם אומרים ואתם צודקים, אבל השאלה היא - אם לא בשנה שנתיים הקרובות, מתי כן? בגיל 30 ומשהו? אני עכשיו בגיל שזה בדיוק הזמן מבחינתי לפוזה ולכיף, ברור שבגיל מבוגר לא אהנה מהרכב כמו שאהנה ממנו עכשיו. בנוגע ללימודים, ההורים שלי מעוניינים לשלם לי עליהם. מה לעשות? לוותר וזהו? קשה לי עם ויתורים על חלומות גדולים.

וד"א ספריאל - לדעתי להחזיק את הרכב שלי עכשיו זה כן מוצדק. אם אני יכול, למה להסחב בתחבורה ציבורית? חברה שלי גרה באורנית ואני בחולון, איך אני אמור להגיע אליה בסופשים או אפילו ביום חול? וחוץ מזה תמיד אהבתי להיות אדון לעצמי, שאני יכול ללכת לאן שאני רוצה מתי שאני רוצה, לא רואה בזה משהו רע(: .

עריכה אחרונה על ידי tourocdo
פורסם
מעניין שפות"ש נעלם. אבל אולי הוא צופה בנו במעמדה ירוקה או צהובה.

דור - נראה לי שאל לך להשוות את מצבך למצבו של פות"ש. למרות שהדבר לא נכתב בשום מקום, נדמה לי שלך יש גב כלכלי הרבה יותר איתן מאשר לו. והחשוב יותר - לך יש תוכניות ברורות לשנים הקרובות. הבחור לא מציין דבר מעבר לטווח רכישת הרכב.

גב כלכלי עם אבא שיושב בבית כבר כמעט 4 חודשים בגלל שביתה. :roll:

משתדל לכלכל את עצמי כמה שניתן, השתחררתי, עכשיו אני עובד וארוויח משכורת נורמלית ולא 600₪ בחודש.

מה שכן, צריך לחשוב על הכול. כן - אני יכול להחנק בשביל רכב כמו קליאו RS או 208GTI, אבל לא לחיות? לא לטוס לטיול שחרור? לא לנסוע קצת להופעות? לא לשמור קצת כסף? לא חכם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בלתי אפשרי ואף לא הוגן לנסות לתת לבן אדם עצות כלכליות בלי לראות את התמונה הגדולה.

יש אנשים שמרוויחים 20 נטו בחודש אבל הם ללא נכסים, מטופלים בילדים קטנים ובהורים חולים וכסף לפונטו חבוטה הם לא יכולים למצוא.

יש כאלו שמרוויחים גרושים, אבל קיבלו מההורים שתי דירות וממשיכים להתפנק עם קיצבה חודשית נאה.

(מכיר אישית כאלו וכאלו).

אין כאן עניין ביקורתי חו"ח, אלא פשוט עניין של לתת עצה נכונה לסיטואציה הרלוונטית.

• תוכן חדש...