Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יבוא רכב אשר ניתן במתנה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי משפחה באירופה שרוצה להביא לי את רכבם במתנה.

הרכב עולה על דרישות היבוא (עד 24 חודשים על הכביש מתאריך הייצור,תקינה אירופאית וכו...).

במשך ימים חרשתי את הרשת ולא מצאתי דבר בקשר ייבוא רכב אשר ניתן במתנה ואת תשלום המיסים עליו.

לפני שאגש לייעוץ מקצועי אשר יעלה לא מעט,רציתי להתייעץ בפורום ולראות אם למישהו יש תשובה.

השאלה היא מה קורה עם תשלום המס כאשר הרכב ניתן במתנה.

תודה מראש לכולם.

חג שמח !

פורסם

אמא שלי בדקה את הנושא אבל זה היה לפני הרבה שנים. מה שהיה נכון אז זה תשלום מס כמו יבוא רגיל, אם אין מחיר קניה (מתנה) אז לפי מחירון כלשהו

פורסם

בכל מקרה תידרש להציג חשבונית רכישה או bill of sale, גם אם הרכב התקבל ללא תמורה. תשלום המס יהיה בהתאם להערכת שמאי שמן הסתם תתבסס על מחירונים בינלאומיים .

על מנת להקל על עצמך וללכת במסלול מוכר וידוע דאג לעצמך בכל מקרה להוכחת תשלום.

אל תשאל אותי איך ...

פורסם

אם מדובר בניסיון לתחמן את הרשויות - הסר דאגה מליבך, זה לא יעזור. הם אוכלים את זה לארוחת בוקר בלי מלח. לא עלית כאן על סטארט-אפ.

אם מדובר במתנה אמיתית, אתה תידרש כנראה לשלם מיסוי מלא, בהתאם להערכת שמאי, ולא שמאי מטעמך אלא מכזה שעובד עם המדינה ומבין מי שולח לו פרנסה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הם שם במכס יודעים להעריך את האוטו יותר מכל שמאי. בכל מקרה, גם אם היית נביא להם הוכחת תשלום - הם יכולים לא לקבל אותה ועשות הערכה לפי מה שנראה להם.

כך שבאמת הסר דאגה מלבך. המכס יקח את שלו וזה לא יהיה גרושים.

פורסם

אם הם חוזרים לארץ ומוכרים בתור תושבים חוזרים אזי הם יכולים לייבא רכב עד גיל 4 שנים בניגוד לכל אזרח ישראלי שיכול לייבא רכב עד גיל שנתיים.

אם הם שם ונשארים שם ורוצים לשלוח לך רכב שלהם אזי אתה כמו כולם לא יכול לייבא רכב מעל גיל שנתיים.

לגבי מיסים, בכל המקרים, הן תושב חוזר והן תושב הארץ מדובר על אותם מיסים. היתרון היחידי כאמור שיש לתושב חוזר זה רק לגבי גיל הרכב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

כבר נאמר כאן בצורה כזאת או אחרת אבל אחדד ואומר ,דין רכב שניתן במתנה לצורך חישוב המיסים הוא כדין רכב שנקנה . כלומר תשלם אותם מיסים.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

יש למכס מחירונים.

לדוגמא: מחירו של רכב אמריקאי נקבע ע"י מחירון "קלי בלו בוק", במחירון זה ישנה גם האפשרות לשכלל את כל התוספות שהרכב מגיע איתן במקור וכו'.

אני בטוח שיש להם גם מחירונים לפי מדינת המוצא\יצור של הרכב.

פורסם

האם לא משתלם יותר למכור את הרכב בארץ מוצאו ולקחת את הכסף?

נכון שלא בודקים שיניים של סוס שניתן במתנה, אבל אני צופה פה הרבה כאב ראש, תשלום גדול, התמודדות מול בירוקרטיה, ימי חופש, עצבים וכו'

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אם הוא ניתן במתנה, ונגיד שניתן bill of sale רק בשביל להראות העברת כספים, זה עדיין יהיה חצי מחיר, לא? אם מדובר על טויוטה קורולה, נראה לי מיותר, אבל הרכב מעניין, עיין יחסכו כאן כ50%, לא? לדוגמה, רכב שבארץ המוצא בתשלום מחירון כולל ייבוא, מיסים וכיו"ב היה עולה 300 אש"ח בארץ אחרי הכל יעלה כ150 אש"ח אם ניתן במתנה?

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

במקרה של רכב שניתן במתנה הוא יוערך לפי המחירון המשמש את המכס לצורך הערכת הדגם הספציפי.

בגלל הביורוקרטיה והעלויות הנלוות, וכן אם מדובר בדגם עממי יחסית, סביר שמכירה שלו בחו"ל וקניית רכב מקביל פה בארץ תשתלם יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...