Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

המכונית הושכרה מסוכנות גדולה בשד"ת מלפנזה (התייחסות לסוכנות הספציפית לאחר שנראה את כל החיובים, לא הכל הלך חלק). ביקרנו באגם מאג'ורה עם נסיעה לאורך הגדה המערבית שלו עד לאסקונה, שוויץ. בהמשך נסענו בדרכי B עד לאאוסטה. הנקודה המרוחקת ביותר הייתה לה-פלוד (משם לקחנו את הרכבל לרכס המון-בלאן) וסיור בעמק ferret. חזרה לשדה התעופה. סך הכל כ-630 ק"מ.

מדובר בג'יפון עירוני קטן המבוסס על פלטפורמה חדשה של קונצרן פיאט ומשמש גם את הג'יפון החדש של ג'יפ. העיצוב מנסה לשמור על דמיון ל-500 הקטנה יותר ומצליח חלקית. התוצאה הכללית נאה.

על ההנעה מופקד מנוע דיזל 1.6 בעל הספק צנוע ומומנט גיבור. הכוח עובר לגלגלים הקדמיים דרך תיבת שישה הילוכים ידנית. אין כל יומרות שטח מלבד מרווח גחון משופר. המכונית נועלת צמיגי קיץ ברוחב 215 על חישוקי 17. יש בורר מצבי נהיגה (ספורט, חיסכון, גשם/שלג) שאמור להשפיע על תגובת המצערת וההיגוח אולם לא מצאתי לו שימוש רב. יש מערכת hill-hold מאוד מאוד אפקטיבית.

17061196930_637f70ed2d_k.jpg

תא הנוסעים ואבזור -- מושב הנהג מעט קשיח אבל בעיני היה נוח מאוד ותומך. קל היה לי להגיע לתנוחת נהיגה אידיאלית. כצפוי תנוחת הנהיגה יחסית גבוהה ותא הנוסעים מואר ואוורירי מלבד החלון האחורי אשר הוקרב על מזבח העיצוב.

לוח המכוונים נאה ובמרכזו מסך רב תכליתי. מד המהירות נדחק הצידה ולא נוח לקרוא אותו בנהיגה מאומצת או מהירה, אולם ניתן להגדיר שהמסך המרכזי יציג את המהירות באופן ברור.

מערכת המידע-בידור הינה ה-uconnect המצוינת שהגיע מקרייזלר. נתקלתי בה בעבר, בגרסה בכירה יותר, ב-300 ששכרתי בקנדה והיא עדיפה עשרות מונים על הזוועה שפיאט התקינו בדור הקודם של המכוניות שלהם (שאני מכיר ולא מוקיר אישית בפיאט בראבו שלנו).

המערכת נשלטת על ידי מגוון כפתורים נוחים על ההגה, מספר כפתורים על יד המסך ודרך מסך המגע עצמו. היא לא מתוחכמת או מתחכמת ובכך לפי דעתי גדולתה.

המכונית שקיבלנו הייתה מאובזרת באופן בסיסי למדי, אולם גם אבזור בסיסי זה היה די מספק --

* חלונות ומראות חשמליות.

* בקרת אקלים מפוצלת ימין-שמאל עם מזגן וחימום מאוד אפקטיביים. לא ראיתי פתח אוורור אחורי

* מערכת אודיו באיכות סבירה עם כניסות AUX ו-USB (חשוב מאוד בטיולים) ומקלט DAB

* בקרת שיוט ומגביל מהירות נוחים מאוד לתפעול.

* מערכת עצור-סע שפועלת באופן חלק והצילה אותי פעמיים שדוממתי את המנוע בטעות (אני לרוב נוהג על גיר רובוטי).

היינו רק מבוגר וילד על בוסטר ברכב, אבל ראוי לציין המושב האחורי יחסית שטוח ויש מקום נסבל גם ל-3 מבוגרים (או שלושה ילדים בהתקנים). מרווח רגליים וראש די טוב. תא מטען סביר לקטגוריה אם כי פתח הטענה מעט גבוה. הכנסתי מזוודה גדולה ומזוודה בינונית וזה די גמר את המקום. למשפחה בהרכב מלא עם ציוד רב אני ממליץ שלא לקחת רכב כזה אלא מיניואן או משפחתית גדולה סטיישן.

יכולות דינמיות --

המנוע מספק תאוצות סבירות, לא משהו מרגש, אבל מספיק להשתלב בבטחה בתנועה ומדי פעם לצאת לעקיפה. המומנט הרב שזמין מסל"ד נמוך הופך את הנהיגה בהרים לפשוטה - פשוט משלבים להילוך שלישי ומתחילים לטפס. כמובן שמי שמחפש נהיגה נמרצת יותר יאלץ להעביר הילוכים מדי פעם, אבל זאת לא המכונית לנהיגה כזאת.

זאת בגלל שההגה די מדויק אבל אילם למדי. התנהגות הכביש מרוסנת אבל לא מרגשת וללא פידבק. הצמיגים מספקים המון אחיזה אבל פוגמים בנוחות הנסיעה אשר די בינונית בסך הכל. לציין רעשי רוח ורעש בכלל הינו סביר לרכב משפחתי.

צריכת דלק -- משהו משהו. נסיעה לא פשוטה בכבישי B איטיים להחריד, כולל עליות תלולות ומספר גיחות לאיזורים עירוניים עלתה לנו 36 ליטרים ל-630 ק"מ - מדוד לפי משאבת התדלוק בתחנה.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

בהחלט רכב מעניין. תודה על הסקירה. קצרה וממצה.

יש לך עוד תמונות? בעיקר של הפנים.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

הביקורת הראשונה שאני קורא בעברית על הרכב. הוא יכול להיות להיט לא קטן במדינה שלנו אם יכניסו אותו נכון לשוק.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

יכניסו אותו לשוק זאת הגדרה שהייתי מייחס לשיווק של מיקרוואן או רכב שחורג מהסטנדרט הישראלי או מביא איתו משהו חדש.

עם הרכב הזה? נטו תמחור. הג'יפונים האלה מוכרים את עצמם, זאת הסחורה הכי חמה שיש היום.

אם הוא יתומחר ברמה של הג'וק/קפצ'ור כלומר מחיר של משפחתומטית ממוצעת הוא ימצא לעצמו קהל רוכשים נכבד מאוד. גם במעט יותר מהם הוא יהיה פופולארי.

אולי סמל"ת יזכרו מה קרה עם ה-500 בתחילת השיווק ואיך דברים השתנו כשהמחיר ירד לרמה הגיונית.

פורסם

^

מצטרף. הם איבדו את כל החמידות של ה-500 המקורית עם העיצוב הזה.

מצד שני, לא יותר מכוער מניסן ג'וק מצוי, אז (כנראה שבתמחור נכון) הוא יימכר מעצמו.

• אחראי פורום
פורסם

אני דווקא חושב שתיקנו יפה את העיוות הנקרא 500L.

תודה על הסקירה, רלוונטית במיוחד שכן האיקס הוא אחד המועמדים להחליף את הבראבו.

איך היית משווה את המרווח מאחור (במיוחד במה שנוגע לילדים על מושבי בטיחות)

ואת תא המטען לבראבו?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לטעמי, מדובר ברכב פנאי הכי יפה בקטגוריה, בהפרש ניכר משאר האופציות שעולות לי לראש - בכלליות אני חושב שהרכב מאוד יפה. אבל נראה לי שזה מסוג הרכבים של אוהב/שונא.

סקירה עניינית ומנוסחת היטב, היה כיף לקרוא!

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הזווית בתמונה של הרופא האיטי מאד לא מחמיאה לרכב, אבל אני חושב שהיא מייצגת יותר מאשר תמונות הפרסום.

כאמור זו שאלה של תמחור. אם סמלת ישכילו להיות תחרותיים בפלח הגיפונים האורבניים ולא ייפלו למלכודת היענו פרימיום של ראשית ימי ה500 בארץ, יכול להיות מעניין.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם (נערך)
איך היית משווה את המרווח מאחור (במיוחד במה שנוגע לילדים על מושבי בטיחות)

ואת תא המטען לבראבו?

המושב האחורי טוב בהרבה לפי דעתי ותא הנוסעים בגלל הרבה יותר אוורירי מהאשר זה המעט צפוף של הבראבו. תא המטען מעט גדול יותר, אבל לא בצורה משמעותית.

אני לא הייתי אפילו שוקל להחליף את הבראבו בדבר הזה, הוא לא מספיק פרקטי, לא מספיק כיף לנהיגה, לא יורד לשטח, סתם יפה ולא אופה. קרוסאובר עירוני טיפוסי.

בשביל אפשרות לרדת לשטח יש XV (או דאסטר)

בשביל נפח הטענה של מגוון של סטיישנים.

בשביל שילוב של שניהם יש סובארו אאוטבק.

הזווית בתמונה של הרופא האיטי מאד לא מחמיאה לרכב, אבל אני חושב שהיא מייצגת יותר מאשר תמונות הפרסום.

מאחר ולא קיבלתי כסף מסמל"ת או מפיאט ואת הרכב שכרתי בכסף מלא (ואחרי בזבוז זמן יקר וויכוחים בדלפק ההשכרה), לא היה לי שום אינטרס לחפש זוויות מחמיאות, אלא תמונה שתופסת גם את הנוף. אני חושב שיש לי בכרטיס עוד כמה תמונות, אני אפשפש בו ואעלה במידת האפשר.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

סלח לי אבל איזה ריגוש חיפשת בדיוק בג׳יפון של פיאט?

מיני רכב פנאי קטן ונחמד וזה הכל, מעבר לכך כל מה שציינת בונוס.

• אחראי פורום
פורסם
המושב האחורי טוב בהרבה לפי דעתי ותא הנוסעים בגלל הרבה יותר אוורירי מהאשר זה המעט צפוף של הבראבו. תא המטען מעט גדול יותר, אבל לא בצורה משמעותית.

אני לא הייתי אפילו שוקל להחליף את הבראבו בדבר הזה, הוא לא מספיק פרקטי, לא מספיק כיף לנהיגה, לא יורד לשטח, סתם יפה ולא אופה. קרוסאובר עירוני טיפוסי.

בשביל אפשרות לרדת לשטח יש XV (או דאסטר)

בשביל נפח הטענה של מגוון של סטיישנים.

בשביל שילוב של שניהם יש סובארו אאוטבק.

לא מחפש שטח ולהנאה מנהיגה יש כלים אחרים. מחפש מנוע טוב (זה שבחנת מניח שלא יגיע לארץ, הלוואי והיה), צריכת דלק טובה, שיהיה שימושי למשפחה קטנה.

הסטיישנים למינהם ברובם לא משלבים את כל הנ"ל (אולי למעט הסיד אבל לא חפרתי בסגמנט, לא עושה לנו את זה) ואאוטבק יקר ושתיין.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...