Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א. בשמש ולתת לאוטו להתבשל,

או

ב. בצל מתחת לעץ ולחטוף את לשלשת הציפורים (שרובן סובלות משלשול כרוני...)

אני יודע שזו בחירה בין דבר לכולירה אבל אולי בכל זאת יהיה למישהו רעיון.

פורסם

הצבע שלך יחזיק מעמד כמה שנים בשמש עם דהייה מינימלית שעדיפה על נזקים משמעותיים ונקודתיים שעושה הלשלשת החומצית.

פורסם

תחנה איפה שיש הכי פחות סיכוי שידפקו לך את הרכב או איפה שלא יחנו לך במרחק ס"מ מהאוטו ו/או איפה שלא תתפוס חנייה של אחד שרגיל לה כבר שנים וישאיר לך את דעתו על זה על הרכב שלך. (אני עדיין מחפש מקום כזה אצלי).

וברור שבין שתי האופציות שכתבת השמש עדיפה. שילך הצבע של הרכב, שליחטה ענקית פעמיים בשבוע, באמצע השמשה הקדמית בדיוק מול הפנים תבהיר לך שהשמש עדיפה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

הייתי באותה דילמה בידיוק, אחרי שנמאס לי לעשות סיבוב כל יום מסביב לאוטו עם מגבון לח החלטתי לחנות בשמש :evilbat::evilbat:

פורסם

גם אני הייתי מעדיף לחנות בשמש מאשר במל אבל עם קקי של ציפורים. הקקי שלהם עושה נזק נקודתי ומעצבן שלשמש ייקח כמה שנים לגרום לו.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

או אפשרות נוספת זה שימוש בכיסוי איכותי (רב שכבות שלא שורט אצ הצבע). ברכב לא רק הצבע חשוף, אלא גם פלסטיקים, גומיות, עדשות פלסטיק של הפנסים וכמובן גם הסאלון, כולל החום. הכיסוי בנוסף להכל מוריד את הטמפרטורה באופן משמעותי. וגם הכיסוי שומר על הרכב נקי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין דבר כזה כיסוי שלא גורם לשריטות, או לפחות אני לא שמעתי על דבר כזה.

זה לאו דווקא הכיסוי עצמו שגורם לשריטות, אלא גרגירי אבק וחול שמתיישבים על הרכב, וכשהכיסוי מתנפנף ברוח, הוא פשוט גורר את החול והאבק הזה על הפח.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

תחנה בצל ותקפיד על שטיפות בתדירות גבוהה, לשלשת ציפורים לא תפגע בצבע כשהיא לא יושבת עליו הרבה זמן או נרקבת בשמש.

Miata ND2

פורסם
אין דבר כזה כיסוי שלא גורם לשריטות, או לפחות אני לא שמעתי על דבר כזה.

זה לאו דווקא הכיסוי עצמו שגורם לשריטות, אלא גרגירי אבק וחול שמתיישבים על הרכב, וכשהכיסוי מתנפנף ברוח, הוא פשוט גורר את החול והאבק הזה על הפח.

אם הרכב יחסית נקי, כיסוי כבד לא מתנופף ברוח ולכן מעט האבק שיש לא גורם לנזק משמעותי, בטח לא משהו שפוליש יכול להתמודד איתו. להבדיל מנזק שגורמת השמש, כל הגומיות, פנסים וכד' - זה כבר נזק הרבה יותר יקר ובעייתי לסדר. הכיסוי שומר על הרכב נקי ומגן מפני נזקים וונדליזים קל.

בכיסוי איכותי רב שכבות השכבה הפנימית עדינה כמו בעטיפות של CD.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
תחנה בצל ותקפיד על שטיפות בתדירות גבוהה, לשלשת ציפורים לא תפגע בצבע כשהיא לא יושבת עליו הרבה זמן או נרקבת בשמש.

אני לא אומר שעדיף בצל, אבל מבחינה כימית, עיקר הנזק של לשלשת ציפרים זה כאשר הוא טרי, כך שהוא רטוב. אחרי שהוא כבר יבש, התגובות הכימיות חייבים להיות קטנות בהרבה.

אבל אכן השמש גורם לנזקים מצטברים גם לחלקי הגומי וגם לחלקים שבתוך האוטו וחשופים לשמש.

אני שמתי מאחור מגיני רוח, וצבעתי אותם בשחור, ואני משאיר את החלונות אחוריים פתוחים סנטימטר, כך שלפחות הטמפ' בתוך האוטו בשמש נמוכה יותר.

אבל לא בכל אוטו יהיה קל לסדר שיישארו החלונות האחוריים מעט פתוח בזמן נעילה.

השיקולים תלויים אולי גם בכמות הלשלשת היומית תחת העץ שלכם... אם זה נגיד אחד ביום, אולי זה לא נורא להחזיק חבילת מגבונים ולנקות אחד בממוצע בכל פעם.

פורסם
אני לא אומר שעדיף בצל, אבל מבחינה כימית, עיקר הנזק של לשלשת ציפרים זה כאשר הוא טרי, כך שהוא רטוב. אחרי שהוא כבר יבש, התגובות הכימיות חייבים להיות קטנות בהרבה.

אבל אכן השמש גורם לנזקים מצטברים גם לחלקי הגומי וגם לחלקים שבתוך האוטו וחשופים לשמש.

אני שמתי מאחור מגיני רוח, וצבעתי אותם בשחור, ואני משאיר את החלונות אחוריים פתוחים סנטימטר, כך שלפחות הטמפ' בתוך האוטו בשמש נמוכה יותר.

אבל לא בכל אוטו יהיה קל לסדר שיישארו החלונות האחוריים מעט פתוח בזמן נעילה.

השיקולים תלויים אולי גם בכמות הלשלשת היומית תחת העץ שלכם... אם זה נגיד אחד ביום, אולי זה לא נורא להחזיק חבילת מגבונים ולנקות אחד בממוצע בכל פעם.

מנסיון של שנים, כמה שתחזיק את הלשלשת יותר זמן על הצבע, הנזק יהיה יותר גדול.

זה נכון שכשהיא יבשה אז היא לא גורמת נזק אבל כל ערב מגיעה לה לחות שנספגת בחרא ומעוררת את החומציות לתחיה...:onfire:

פורסם

נתקלתי בדילמה.

בבניין בו אני גר,יש שני כניסות,קדמית ואחורית.

הקדמית - ללא צל בכלל,נמצאת בכניסה לשכונה שלי.

האחורית - חניה פרטית,מקורה.

ההבדל הוא 3 דק מאוד מעצבנות בעיקר בהתחשב בעובדה שרוב הנסיעות שלי הם 5 דק אם חניתי בכניסה הקדמית,והרבה פעמים אני קופץ לרגע הביתה,או לשעה שעתיים,בצהרים,ומתלבט בגלל מראות זוועה של מכוניות עם קילופים שהתפשטו על כל הרכב ודשבורדים בלויים שכולם מאשימים בהם את השמש.

הרכב שלי הוא משנת 2005 וחוץ פס השיזוף בפלסטיקה של תחילת החלון (איפה שהצ'ופצ'יק של נעילת הדלת) אין שום סימנים כאלה,האם כל פעם שאני בוחר לחסוך לי כמה דקות אני גורם נזק?? מה הייתם עושים במקומי?

פורסם

אני חונה תמיד בשמש כל עוד אני יכול, הפירות הרקובים של העץ ובעיקר הקקי של היונים מקלפים את הפח הזקן.

• תוכן חדש...