Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלומות לכולם,

מצטער מראש על היעדר כשרון כתיבה, שנינות וכדומה. אף אחד מכם לא ירותק למסך. מה שכן, אשתדל להיות תמציתי כמה שאפשר.

הזדמן לי לבלות חצי יום עם לנצ'יה אפסילון 1.2 ידנית 2014, וחצי יום עם אחת בגרסת 0.9 טורבו. הכתוב למטה רשמים אישיים שלי בלבד. הנני נהג ממוצע ותו לא. קחו את הדברים בערבון מוגבל.

עיצוב ואבזור

הרכבים נאים. מגיעים עם ג'אנטים, 2 דלתות ומראה מאוד נחמד בעיניי. כשנכנסים מגלים שהכל עדיין במקום, אין רעשים וקרקושים [רכב השכרה], ההגה נעים למגע [מצופה עור] והעיצוב הפנימי נאה וסולידי, אם כי משעמם מעט.

האבזור בגרסה הזולה לא קיים: אין חיבור USB או AUX, המערכת נשמעת כאילו מנוגנת ע"י רמקול יד 2 בשוק הפשפשים, ואין שום דבר שמושך את העין.

בגרסת הפלטינום הסיפור שונה: יש את כל החיבורים הרלוונטיים, בקרת אקלים מפוצלת, דיבורית "שן כחולה" מובנית, מושבי עור [נראה לי], שליטה על המערכת מההגה וכדומה.

דבר אחד שהפריע לי הוא מיקום פתחי המזגן המרכזיים. לי היה מאוד חם, אבל להגה - שקיבל את רוב האוויר, ולא משנה באיזו זווית כוונו הפתחים - בטח היה קריר ונעים. טמטום של הנדסת אנוש. כמובן שקיים הכפתור המיותר בעולם ASR OFF.

מנוע-גיר

מיותר לציין שה1.2 הוא מנוע חלש. להפתעתי עד 100 קמ"ש המנוע יחסית שקט ולא מפריע בשיוט, אבל מעבר לכך לא מדובר בשוס גדול. היעדר כוח ניכר גם בנהיגה מנהלתית. החיפוי על כך מגיע מצד הגיר: הגיר הידני עובר מהילוך להילוך בצורה חלקה והבחישה בהילוכים משכיחה מעט את היעדר הכח. חסרון אחד זה הוא הקלאץ' העמוק. בכל העברת הילוך הייתי צריך לגעת עם הרגל בגלגל הקדמי שמאלי. מזכיר לי סופות של צה"ל.

ב0.9, שוב, הסיפור שונה. המנוע מרגיש הרבה יותר נמרץ, ולי אישית לא היו בעיות עם הגיר הרובוטי. הוא תפקד חלק ומן הסתם שהורגשו הבדלים מהותיים בין הרכבים. בתחושות, ה1.2 לא מרגיש עדיף מה1.0 של המתחרות [i10 ופיקנטו למשל]. ה-0.9 נעים והבדיל מה1.2 מתפקד גם בפחות ממיליון סל"ד. עד כאן הכל כצפוי.

נוחות ופרקטיות

האמת? הופתעתי. הרכבים היו מאוד נוחים. עד 100 קמ"ש הרכב שקט, לא רועד, המושבים אוחזים היטב והתמיכה טובה מאוד. אין רעשי רוח. אנשים במושב האחורי דיווחו על רשמים זהים. הרכב גם מתוכנן היטב, ומאוד סביר לשבת מאחור. לא מרגיש קופסת סרדינים והראש לא נתקע בכלום [יש 2.01 בחבורה]. תא המטען לא גדול. לא היה אבטיח, אז צירפתי מפתח של פונטו לקנה מידה.

אחיזה ותחושות

האחיזה מן הסתם לא מעולה, אבל גם לא נוראית. לא התעמקתי בנושא המון כי לא ידעתי את טיב הצמיגים ומה עבר על הרכבים. פה ושם מעט תת היגוי, אבל לא קטסטרופלי. כל עוד שומרים את הרכב בקומפורט זון הכל בסדר. ההגה אנמי לחלוטין במהירויות איטיות, אבל כן מצליח לתת קצת פידבק בהתגרזנות, בעיקר במהירויות גבוהות. באופן מפתיע אין שטח מת. כל נגיעה והרכב פונה. מגניב. ה0.9 מרגישה הרבה יותר מתאימה לנהיגה נמרצת. ה1.2 לחלוטין לא. אין חדש תחת השמש.

לסיכום

לא הצלחתי למצוא הצדקה לקיומה של גרסת ה-1.2 הידנית. הרכב חסר אבזור, חסר ביצועים, והדבר היחיד שאולי יש לו זה אופי, וזה האמאמא של הסובייקטיביות. מכך, אני שמח שכיום נמכרת רק גרסת ה0.9. המכונית מקבלת מנוע ראוי [חבל שאין ידני!] וחבילת אבזור מצוינת. הרכב נוח ושקט, ואני מניח שגם חסכוני [לא טרחתי לחסוך]. ה0.9 מכונית טובה מאוד ועל אף שלא חפה מחסרונות, אני תמיד אשמח לנהוג באחת. תג המחיר לגרסה המאוברזת הוא 137K, מה שלדעתי הופך הרכב בעיקר לרכב נישה, ולא רכישה הגיונית, למרות היתרון על רכבי מיני אחרים.

אם יש למישהו הערות/שאלות/ביקורות/כל דבר אחר, אשמח לקרוא.

תמונות:

4.jpg

6.jpg

1.jpg2.jpg3.jpg

5.jpg9.jpg7.jpg

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

המחיר אינו קשור למציאות. לכן כנראה לא רואים כאלו על הכביש.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תודה על הביקורת.

רוב הכתבות מדברות על כך שעדיף דווקא את מנוע ה1.2, כי ה0.9 נורא מחוספס. מעניין לקרוא שהרגשת בדיוק ההפך.

הרכב לא נמכר יותר כחדש, נכון?

נ.ב

היא ממש מכוערת באדום...

פורסם

יסלחו לי חובבי המותג, וכנראה שלכולנו יש מקום חם בלב ללנצ'יה (אצלי הוא קשור לדלתא 1.3 ליטר משנת 82' שהיתה לי בעבר),

זה עניין מאוד סובייקטיבי, עד היום חשבתי שרכב הזה 'מכוער על' רק מבחוץ. מסתבר שעיצוב הפנים (לטעמי) מצליח לגבור בכיעורו על הכיעור החיצוני .

אח"כ מתפלאים למה מותג עם כזה שם וכזו היסטוריה נמוג ומתאדה.

דווקא מהבית של פיאט יוצאות מכוניות יפהפיות, עם עיצוב פנים מרשים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

137 אש"ח עבור הרכב הזה? אני מפספס משהו? הולי קראפ מי עושה כזה דבר..?

אתם חושבים שלשים קונסולה במרכז הרכב מקפיץ את התמחור שלו בכמה עשרות אלפי שקלים? זה יסביר את התמחור שלו ואת התמחור של עוד כמה רכבים... x.x

הייתי שמח לשמוע בעלים של רכב כזה, ששילם מכספו, מסביר את התופעה.

ניקו - כאחד שנהג על הרכב, יש משהו בו שמצדיק את התמחור ..?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הכותרת נאה גם אם לא רלבנטית, שהרי מה זה חשוב שהטורבו קיים אם אף אחד לא קונה ובמחיר ה"פסיכי" שהובא כאן גם די ברור למה. לגוף האוטו, הוא בהחלט מענין, נוח ומרווח מאוד יחסית לגודלו, חזק יחסית ויודע להגיב לא רע ואפילו הגיר הרובוטי די חביב. ביד שניה, שמור ובמחיר השוק המצחיק שלו, קניה מענינת.

פורסם

שמע, זה אחד הרכבים המכוערים. ועוד שמו לה שתי טאסות שונות מקדימה ומאחורה.

מה ההגיון בלשים את הקונסולה במרכז? אני באמת שואל.

זה נראה לי ממש מציק להסתכל כל פעם הצידה במקום רק להסיט את המבט למטה כמו ברכבים נורמלים?

פורסם

אני דווקא מאוד אוהב את העיצוב , גם של הדלתא.

כיד שניה מדובר ברכישה משתלמת יחסית למי שרוצה פנדה, אבל בעצם לא רוצה פנדה. הבעיה היא שכדי להמכר כיד שניה מישהו צריך לקנות אותה כחדשה, וזה נוגד את התכנית העסקית של סמל"ת או משהו כזה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

העיצוב של האפסילון לא קל לעיכול, אבל כשהעין מתרגלת הוא בכלל לא רע, אפילו מרתק. לדלתא מאידך עיצוב שאינו פחות ממרהיב. כל זה כמובן לטעמי ובכל מקרה בהתחשב במספר האקסמפלרים שנמכרו כאן משני הדגמים, כנראה שהטעם שלי מאוד ייחודי וגם אם לא אז למראה משמעות שולית ביחס למיתוג ולמחיר.

פורסם
כיד שניה מדובר ברכישה משתלמת יחסית למי שרוצה פנדה, אבל בעצם לא רוצה פנדה. הבעיה היא שכדי להמכר כיד שניה מישהו צריך לקנות אותה כחדשה, וזה נוגד את התכנית העסקית של סמל"ת או משהו כזה.

מילים כדורבנות !

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תמחור הזוי.

במחיר הזה אני מייבא שלוש כאלה (עוד מעט אספנות ואני זוכר שפינטזתי על כזאת בתחילת הניינטיז).

...כמובן שקיים הכפתור המיותר בעולם ASR OFF.

כך גם אני חשבתי עד שיום גשום אחד חניתי על הדשא מול הבית. כשרציתי לזוז משם הגלגלים השמיעו סימפוניית אנקות כשהחליקו בחוסר סנכרון על הדשא והבוץ, ניתקתי את ה ESP ונסעתי לשלום.

אני שונא כשהקולות בראש שלי משתתקים... אני אף פעם לא יודע מה הבני ז@נ$ת האלה מתכננים

• תוכן חדש...