Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתחיל בזה שהשיטה המקובלת לצריכת דלק: (תדלוק, איפוס המד, תדלוק שני וחלוקת המרחק בליטרים) היא אינה מספיק מדויקת כיוון שהיא תלויה בכמות הליטר שנכנסו עד שהידית קפצה.

השיטה הכי מדויקת לצריכת דלק היא מדידה רציפה, אני מתעד את כל החשבוניות ועל כל אחת רושם את הק"מ במועד התדלוק ומעביר לאקסל, כך שאם באחד התדלוקים המכונה זייפה (הידית קפצה מהר), יגיע תיקון בתדלוק הבא.

לאחר 8 חודשים עם פריוס 2008, נסעתי 13,000 ק"מ, הרכב עם 195,000 ק"מ אני מציג כאן את נתוני צריכת הדלק שלי ואת הלקחים:

Capture.PNG

1. צריכת הדלק הממוצעת היא 18.9 ק"מ לליטר, נסועה שהיא 60% עירוני ו40% בינעירוני קשה לירושלים עם עוד 3 נוסעים.

2. בחודשי החורף הקרים ינואר-פברואר ישנה הרעה של 5% בצריכת הדלק, כנראה שהשפעת המזגן בחימום גורמת ליותר נזק מאשר בקירור. ( ינואר פברואר 18.3 יתר החודשים 19.2).

3. עולה שהנסועה הבינעירונית (נסועה קשה לירושלים עם עוד 3 מבוגרים) יש הרעה של כ 4% בצריכת הדלק לעומת נסועה עירונית. יש לציין כי בנסועה בינעירונית במישור החוף הצריכה הממוצעת טובה יותר, כמו בעירונית.

4. קיבלתי את הרכב עם צמיגים סינים חדשים, כל אחד מפירמה שונה, לא החלפתי בגלל שהם חדשים, אבל מתכנן להחליף בעתיד לצמיג איכותי.

5. אני מעריך שבנסועה רגועה יותר, ובתוואי פשוט יותר ניתן להגיע לצריכה של קצת מעל ל 20 קמ"ל.

6. בחישוב לתקופה זו הפריוס הביאה לחיסכון בדלק של כ 3,700 ש"ח לעומת רכב בנזין אחר. (בנסועה כמו שלי, הצריכה ברכבים אחרים נאמדת בכ 10.5 קמ"ל).

7. נראה שמחשב הרכב הוא טיפה אופטימי, כשאני מודד 19 הוא מראה 20, כמובן שלא התייחסתי אליו והצגתי צריכה אמיתית.

זהו לעיונכם, אשמח לשמוע פידבקים.

נוסע בפריוס 2008

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני שמח לראות שלקחת את הנושא הזה ברצינות, יש אנשים כיום שרכב היברידי בשבילם הוא הבחירה הכי נכונה.

השאלה היא האם הכסף חסכת בדלק החזיר את ההשקעה שבקניית הרכב הזה על פני רכב בנזין או דיזל דומה.

הייתי ממליץ לך בחום להחליף לצמיגים בטיחותיים יותר, יש צמיגים שגם יעזרו לך קצת בצריכת הדלק.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

שיטת מדידה מצויינת.

כאשר הייתי רווק ניהלתי טבלת אקסל (בעצם עדיין לא היה אקסל, זה היה Framework II) עם חישוב ממוצע מחליק (sliding average) ל-10 תדלוקים אחרונים. כיום, עם 2 מכוניות ובעקר 4 נהגים זה כבר הופך למטלה בעייתית.

בכל מקרה, הממצאים שלך יענו להרבה חברי פורום שמתלבטים ברכישת רכב היברידי ישן, שזה בעצם פריוס או פריוס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בהתחשב בנסועה של 60% עירוני צריכת הדלק מרשימה...

אם הפריוס שלך יא 2008 יתכן שצריכת הדלק ישתפרה בדגמים החדשים?

פורסם

2. בחודשי החורף הקרים ינואר-פברואר ישנה הרעה של 5% בצריכת הדלק, כנראה שהשפעת המזגן בחימום גורמת ליותר נזק מאשר בקירור. ( ינואר פברואר 18.3 יתר החודשים 19.2).

מעניין... אני לא חושב שדוקא החימום אחראי לעלייה בצריכה. אולי קשור לצמיגות השמן במנוע הקר יותר? בנוסף, נראה לי שבחורף יש יותר פקקים ועומסי תנועה, שמרעים את צריכת הדלק. מצד שני, בתנאי מזג אויר קשים נוטים לנסוע (מהירות/תאוצה) בצורה זהירה (וחסכונית) יותר.

:turn-l:
פורסם

הסיפור של עלית צריכת הדלק בחורף לא נראה לי קשור לחימום - אלא אם יש במכונית גם אלמנט חימום חשמלי. אם החימום מבוסס על מי הרדיאטור הוא דווקא אמור להיות חסכוני יותר מאשר הקירור האקטיבי בקיץ.

עם זאת כבר נתקלתי בעניין של עליה בצריכת הדלק בחורף - אם בשל אופי נהיגה שונה, הגעה מאוחרת של המנוע לטמפרטורת עבודה או השפעות אחרות שאיני יכוללהסביר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

SPRING, המלצה ממני שתעזור לך מבחינת תיעוד:

במקום להשתמש באקסל, תשתמש בGOOGLE SPREADSHEET. יש לך את אותו כוח חישובי, אבל זמינות בכל מקום. אתה מתקין את האפליקציה על הסלולר שלך, ואז מעדכן את דף האקסל כאשר אתה עדיין בתחנה עצמה, ונמנע מ'דף ועט' שזה כ"כ שנות ה90.... ;)

זה מה שאני עושה כרגע, וזה סופר נוח.

מה שכן אתה צודק לגבי המדידה הרציפה, ואני אחליף את המדידה הרגילה שלי בשיטה שאתה הצגת כאן.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

כאשר הייתי רווק ניהלתי טבלת אקסל (בעצם עדיין לא היה אקסל, זה היה Framework II) עם חישוב ממוצע מחליק (sliding average) ל-10 תדלוקים אחרונים. כיום, עם 2 מכוניות ובעקר 4 נהגים זה כבר הופך למטלה בעייתית.

בכל מקרה, הממצאים שלך יענו להרבה חברי פורום שמתלבטים ברכישת רכב היברידי ישן, שזה בעצם פריוס או פריוס.

לא מקבל, 2 מכוניות באקסל יותר פשוט מ Framework אחד :lol:

בהתחשב בנסועה של 60% עירוני צריכת הדלק מרשימה...

אם הפריוס שלך יא 2008 יתכן שצריכת הדלק ישתפרה בדגמים החדשים?

שים לב שבעיר צריכת הדלק מעט טובה יותר מבינעירוני. וכן בפריוס דור שלוש צריכת הדלק על הנייר טובה יותר משלי.

נחמד.

למה בחרת דווקא רגרסיה פולונימיאלית? על כמה נקודות מבוססת המסקנה שלך לגבי החורף?

הרגרסיה הפולינומלית נבחרה כי היא מבטלת את הקפיצות בצורה נאה לעין.

כל הנקודות מופיעות בגרף, היו לי 18 תדלוקים, 5 מתוכם היו בחודשי החורף.

מעניין... אני לא חושב שדוקא החימום אחראי לעלייה בצריכה. אולי קשור לצמיגות השמן במנוע הקר יותר? בנוסף, נראה לי שבחורף יש יותר פקקים ועומסי תנועה, שמרעים את צריכת הדלק. מצד שני, בתנאי מזג אויר קשים נוטים לנסוע (מהירות/תאוצה) בצורה זהירה (וחסכונית) יותר.
בהחלט החימום אחראי, ברגע שאתה מפעיל חימום, אתה רואה בצג איך צריכת הדלק קופצת, ואילו בקרור אתה ממש לא רואה שינוי. שיטת החימום בפריוס היא חשמלית וזה שונה מרכב רגיל. אולי בזבזנית אבל החימום כאן הרבה יותר נעים.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
SPRING, המלצה ממני שתעזור לך מבחינת תיעוד:

במקום להשתמש באקסל, תשתמש בGOOGLE SPREADSHEET. יש לך את אותו כוח חישובי, אבל זמינות בכל מקום. אתה מתקין את האפליקציה על הסלולר שלך, ואז מעדכן את דף האקסל כאשר אתה עדיין בתחנה עצמה, ונמנע מ'דף ועט' שזה כ"כ שנות ה90.... ;)

זה מה שאני עושה כרגע, וזה סופר נוח.

מה שכן אתה צודק לגבי המדידה הרציפה, ואני אחליף את המדידה הרגילה שלי בשיטה שאתה הצגת כאן.

תפסת אותי, אני כל כך שנות ה 90, אני דובר אקסלית שוטפת, מה שאני יכול לעשות באקסל אני לא מחליף בשום אפליקציה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

ברור שבנסיעה עירונית היא חסכונית יותר מבנסיעה בין עירונית.

בעיר השימוש במנוע החשמלי רב בהרבה, ובמקרים רבים מחליף את מנוע הבנזין.

בנסיעה בין עירונית מנוע הבנזין פועל תמיד, לכן היא "רק" חסכונית מאד.

מכוניות דיזל מגיעות לצריכה זהה בנסיעה בין עירונית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

השאלה היא האם הכסף חסכת בדלק החזיר את ההשקעה שבקניית הרכב הזה על פני רכב בנזין או דיזל דומה.

הייתי ממליץ לך בחום להחליף לצמיגים בטיחותיים יותר, יש צמיגים שגם יעזרו לך קצת בצריכת הדלק.

איזה השקעה ? מדובר ברכב בן 8 שנים שעלה לי 43,500 ש"ח, כל החלופות ברמת הרכב שלי, שהיו לי בבנזין היו יקרות יותר. חוצמזה מבחינת עלויות, מה שמדבר כאן זה לא מחיר הקנייה אלא ירידת הערך.

לגבי הצמיגים, אני אפתח פוסט נפרד עם השמות המוזרים שלהם לקבלת חוות דעת מהמומחים כאן. מצד אחד צמיגים סינים זולים, מצד שני הם חדשים...דילמה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

הזכרת נסיעה לירושלים - נראה לי שבנסיעה עם עליות ארוכות וירידות ארוכות למכונית היברידית כנראה לא יהיה יתרון רב על מנוע בנזין יחיד, שכן האנרגיה החשמלית השמורה תגמר בתחילת העלייה, ומצד שני, הרגנרציה תטען את המצבר במלואו בתחילת הירידה (ושאר האנרגיה לא תשמר).

שיטת החימום בפריוס היא חשמלית וזה שונה מרכב רגיל. אולי בזבזנית אבל החימום כאן הרבה יותר נעים.

מעניין. דוקא במכונית חסכונית בחרו בצורת חימום בזבזנית במקום חימום "חינם" בעזרת נוזל הקירור של המנוע?

:turn-l:
פורסם
הזכרת נסיעה לירושלים - נראה לי שבנסיעה עם עליות ארוכות וירידות ארוכות למכונית היברידית כנראה לא יהיה יתרון רב על מנוע בנזין יחיד, שכן האנרגיה החשמלית השמורה תגמר בתחילת העלייה, ומצד שני, הרגנרציה תטען את המצבר במלואו בתחילת הירידה (ושאר האנרגיה לא תשמר).

מעניין. דוקא במכונית חסכונית בחרו בצורת חימום בזבזנית במקום חימום "חינם" בעזרת נוזל הקירור של המנוע?

להפתעתי, הפגיעה בצריכת הדלק בנסיעות לירושלים כמעט ואינה מורגשת ועוד עם 3 מבוגרים חוץ ממני. בירידות צריכת הדלק שואפת ל 0 ולא רק בתחיל הירידה אלא בכל הירידה. החיסכון בירידה כמעט ומצליח להחזיר את הבזבוז בעליות, לפעמים הרכב נוסע בירידות על חשמל במהירות 100 קמ"ש. משהו בין נסיעה על חשמל לבין כאילו התדרדרות עם מנוע כבוי.

מבחינתי, רכב היברידי לא חסכוני בבינעירוני ובעיקר בעליות, זה עוד סטיגמה שהתנפצה.

זה בדיוק המטרה שלי כאן, להביא נתוני אמת במקום אמירות כלליות של אנשים שהתענינו באינטרנט.

לגבי החימום, שמע הכל שונה ברכב הזה, נכון שהוא פועל בצורה בזבזנית, ממש לא ברוח הפריוס החסכונית, אבל הוא מה זה נעים ומחמם תוך שנייה, לא כמו ברכב רגיל שנדרש איזה חמש דקות נסיעה עד שהחימום מתחיל לעבוד.

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...