Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין. דוקא במכונית חסכונית בחרו בצורת חימום בזבזנית במקום חימום "חינם" בעזרת נוזל הקירור של המנוע?

ומה תעשה כשהרכב נוסע בעזרת הסוללה והמנוע כבוי?

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סוללות חשמליות,לתיום פולימר/יון והשותפות הדומות,הוכח שבמזג אויר קר התפוקה יורדת.

נדמה לי שקראתי על הנושא בכתבה שפרסה טסלה בניסוי שעשתה לרכביה החשמליים.

פורסם

צריכת הדלק היא אפס בירידה ארוכה גם במנוע בנזין מוזרק. במנוע היברידי היא צריכה להיות "שלילית" (האנרגיה נשמרת במצבר). השאלה היא כמה אנרגיית רגנרציה יכולה להשמר בפריוס ולאיזו עלייה אח"כ היא תספיק.

אין לי נסיון בהיברידות (רק נסיון קצר בפלואנס ZE, שם המצבר כמובן גדול, ואתה יכול "לצאת מירושליים עם מצבר ריק ולהגיע לת"א עם מצבר חצי מלא").

:turn-l:
פורסם
ומה תעשה כשהרכב נוסע בעזרת הסוללה והמנוע כבוי?

גם בחימום וגם בקרור המזגן ממשיך לעבוד גם כשהמנוע כבוי.

למעשה, בחימום הוא כל כך מאמץ את המערכת, שמנוע הבנזין כמעט תמיד עובד, אפילו בעצירה ברמזור המנוע לפעמים עובד.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

לפני כמה חודשים קניתי פריוס 2010 - צריכת הדלק עומדת על 1:19 בערך בנסועה שרובה עירונית לא פקוקה במיוחד (באר-שבע).שיפור משמעותי יחסית לפוקוס שעשתה 1:10 בממוצע.יש בלוח שעונים שעון של צריכת דלק רגעית שהולך מ-0 (מנוע בנזין כבוי) עד 1:10 ושמתי לב שגם לחיצה עדינה יחסית על הדוושה מקפיצה אותו לקצה הסקאלה. זה משהו לא בסדר אצלי או שגם לאחרים?

פורסם
צריכת הדלק היא אפס בירידה ארוכה גם במנוע בנזין מוזרק. במנוע היברידי היא צריכה להיות "שלילית" (האנרגיה נשמרת במצבר). השאלה היא כמה אנרגיית רגנרציה יכולה להשמר בפריוס ולאיזו עלייה אח"כ היא תספיק.

אין לי נסיון בהיברידות (רק נסיון קצר בפלואנס ZE, שם המצבר כמובן גדול, ואתה יכול "לצאת מירושליים עם מצבר ריק ולהגיע לת"א עם מצבר חצי מלא").

בשורה התחתונה, נסיעה בין עירונית לירושלים וחזרה, צריכת הדלק נפגמת ב 4% לעומת נסיעה עירונית/בינעירונית, יוצא 1/18 במקום 1/19.

הטעינה בירידות ממש לא ברמה של ZE מה שכן, לאחר הירידות, כשמגיעים למישור, הסוללה מגיעה טעונה עד הסוף ומרבה להשתמש בחשמל במקום בבנזין.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אקדים ואומר שבחודש-חודשיים הקרובים צריכים כבר לחשוף את הפריוס דור 4!

כמו שמיקי אמר, בתנאי קור הסוללות מוציאות פחות טווח.

כשמפעילים חימום אז מנוע הבנזין מופעל לעיתים יותר דחופות, בהחלט שמים לב לזה.

אני חושב שגם אם לא מפעילים חימום מנוע הבנזין פועל קצת יותר מאשר בקיץ בייחוד בתחילת נסיעה.

הבנתי שבמרצדס אס קלאס ההיברידית התכנון הוא לצפות באמצעות ה-GPS אם בהמשך הדרך מתוכננת עליה או ירידה

רצינית ובכך להערך בהתאם. אם הולכת להיות ירידה אז הרכב ישתמש ביותר חשמל בעליה כדי שיוכל לטעון יותר את

המצברים בירידה לאחר מכן. אמרו שזה יוסיף 15%-20% לחסכון.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לא מקבל, 2 מכוניות באקסל יותר פשוט מ Framework אחד :lol:

קצת OT, אבל להסביר את הרקע: השנה 1989, המחשב "סברה" (החנות השכונתית של דניה בחיפה) מבוסס 8086 וצריך לתקוע איזה דיסקט בכונן כדי לעקוף את "הגנת הפיראטיות" של ה-Framework. הרכב - רנו 14 (ואחרי שהתחתנתי - עוד רנו 14, במבט לאחור כנראה רכב משוחזר).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני כמה שנים הייתה לאבא שלי פריוס 2010 והצריכת דלק הייתה 1 ל 15 בגלל ש 90% מהנסיעות שלו הם בינערוני.

לכן הרכב מתאים למי שנוסע בעיקר בתוך העיר אחרת הוא יאבד את החסכון שברכב היברידי.

רכב חדש נשאר חדש רק בעולם מקביל, בו רק לך יש רכב, אין כבישים, ואין ישראלים.

פורסם
תפסת אותי, אני כל כך שנות ה 90, אני דובר אקסלית שוטפת, מה שאני יכול לעשות באקסל אני לא מחליף בשום אפליקציה.

לא לגמרי הבנתי אם אתה ציני או לא.

google speadsheets זו לא אפליקציה (יש אפליקציה שמתקשרת עם הפריימוורק, אבל אני לא מדבר על זה), זה אחד מהכלים שגוגל שחררו לציבור הרחב. זה בעצם EXCEL אבל שנמצא על CLOUD, ונגיש לך מכל מקום וכל מכשיר.

הוא שקול לאקסל ברוב המקרים הנורמליים (כמו שלך), אני מניח שבחישובי-קצה אקסל חזק ממנו, חישובי דלק אלו לא חישובי קצה :)

טרם נתקלתי בהבדל בין התוכנות (אבל שוב, אני לא מבצע יישומי קצה באקסל אלא דברים פשוטים יחסית).

האם יש לך איזושהי סלידה מאקסל שזמין לך בכל מקום...? או חיבה מיוחדת לשמירת קבלות? :)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תודה על הסקירה המקצועית.

שמעתי בחצי אוזן על כך שעלויות ההחלפה בסוללות של פריוס גבוהה מאוד. תוכל לספר על כך מה שידוע לך?

פורסם

סקירה מצויינת וניתוח נתונים מעולה

האם הוחלפה סוללה ברכב עד היום? או שהרכב עם סוללה מקורית בכל ה195?

מה לגבי עלויות החלפה האם שוקללו גם בכוונות הרכישה הראשוניות?

ואני מעריך שבחדשה יותר בעקבות המנוע החזק יותר הנסיעה הבין עירונית משתפרת בתצרוכת הדלק שלה

אקדים ואומר שבחודש-חודשיים הקרובים צריכים כבר לחשוף את הפריוס דור 4!

לשמוע אותך מתרגש מזה...

"הצבי על במותיך חלל, איך נפלו גיבורים"

Confidence In Motion

פורסם

סוללה חדשה עולה כמה אלפי שקלים.יש מוניות פריוס עם כמה מאות אלפי קילומטרים שלא החליפו סוללה. כמו כן ניתן לעשות ביטוח למערכת ההיברידית במחיר של 300 ש"ח לשנה או 15K קילומטרים.

פורסם

X. כל התשובות נכונות.

בקרוב אסגור שנה עם הפריוס דור 3 שלי (קצה של הסוף של 2009). צריכת הדלק שלי לאוחר התקופה השתפרה פלאים ונראית יותר כמו עקומת למידה.

לוקח זמן להבין איך לנצל את המערכת ההיברידית כדי להגיע לתוצאות טובות. אנשים עם עור של פיל, עצבים מפלדה וסבלנות של נשוי ותיק לפולניה מסוגלים להגיע לתוצאות של 4.5 ליטר ל-100 ק"מ ואולי אף יותר אבל רובנו לא מסוגלים או מעדיפים לא לקבל דקירה מנהג המשאית שמהבהב בפנסים שלו בנתיב הימני (!).

הרכב אמנם חסכוני בפני עצמו אבל אני חושב שלפחות 50% מהחסכון הם תוצאה של פסיכולוגיה. יש מספר רב של אינדיקטורים לצריכת הדלק שמופיעים מול העיניים בכל רגע נתון וזה אפילו הופך לסוג של משחק. להגיע לתוצאה טובה יותר מאשר בתדלוק הקודם.

כל הדברים האלה משנים מאוד את אופי הנהיגה. ללא שינוי כזה התוצאות יהיו לא מזהירות לדעתי.

באשר לענייני חורף וקיץ - גם ליעילות הסוללה יש אפקט תלוי טמפרטורה, אך גם להתנגדות הרוח (במיוחד אם היא נגד כיוון הנסיעה ולמרות שזה נשמע מגוחך זה משמעותי), לחיכוך עם הכביש, למערכת חימום תא הנוסעים ואפילו למערכות החשמל הרבות יותר שעובדות - תאורה, מגבים ששואבים אנרגיה מהמצבר.

תצוגת הצריכה הרגעית שכמעט מיד קופצת ל-10 מראה שמנוע הבנזין עובד. בשיוט היא יורדת אך בעיר או בטעינה של המצבר היא תקפוץ ל-10 ליטר כמעט תמיד בגלל השימוש האגרסיבי למדיי במצערת בהאצות (גם המתונות שבהן).

לעניין הבין עירוני - גם בנסיעות האלה, במיוחד בנסיעות במהירות 80-100 קמ"ש (רצוי עם בקרת שיוט מופעלת) אפשר להגיע לתוצאות טובות יותר משל מנוע בנזין קונבנציונלי 1.6 בכ-20% בזכות הצללית של הרכב והגיר הרציף (ייתכן שמנוע החשמל דוחף קצת, אאל"ט ראיתי אינדיקציה שהוא עובד מידי פעם בכביש המהיר, ובכל מקרה אפשר להגיע עם מנוע חמשלי בלבד עד 70 קמ"ש, נבדק בכביש 44 במישור).

Live fast, die young - leave a better looking corpse

• תוכן חדש...