Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפעמים השמש מגיעה מכל הכיוונים, המגן שמש הקדמי כבר לא מועיל ובאשכרה לא רואים כלום

ראיתי כל מיני מוצרים משחירים כאלה שמדביקים על חלונות ואמורים לא לפגוע בשדה הראייה.

מישהו ניסה משהו כזה? זה חרטא?

תודה

פורסם

תמיד יש אפשרות להכהות במעט את השמשה הקדמית.

אבא שלי עם הרבה בעיות בעיניים סובל מאוד מהשמש. השחיר ממש מעט את החלון הקדמי והרכב הרבה יותר מוצל ויותר נוח לנהוג בו בשעות השמש.

למרות שפעם אחת נפלה עליו משטרה חיפשה על מה ליפול ובסוף לקחו לו את הרישיון בגלל שהבוחן הבחין בהשחרה. (בכל זאת, במוו חלונות שחורים תמיד יחפשו יותר). הוריד את ההשחרה שילם 100 שח קנס וזהו

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

עד כדי כך? אולי משקפיים יותר כהות?

יש כל מיני וילוניות כאלו, או מדבקות נגד שמש, אך אני לא יודע מה יעילותם, וכמה זה חכם לשים משהו כזה על החלונות הקדמיים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

משקפי שמש טובות נותנות מענה לכל סינוור מהשמש

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
משקפי שמש טובות נותנות מענה לכל סינוור מהשמש

אוקיי אני מודה ומתוודה שיש לי משקפי פח...

מה זה אומר משקפי שמש טובות? מאיזה מחיר להתחיל? אילו מותגים מומלצים?

תודה

עריכה אחרונה על ידי נופר שיטרית
פורסם

משקפי שמש מקוטבים.

יש לי משקפי שמש יחסית פשוטים, כ200 ש"ח של קרולינה למפקה אבל מקוטבים, אני גם לא מסוגל לנהוג עם משקפי שמש רגילות

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

בדיוק כפי שאמר מקס לפניי, אין לזה קשר למחיר או למותג, גם אצלי יש של קרולינה למפקה (שילוב של למקה ולמפה :) ) מקטבים שעושים את העבודה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

משקפי שמש איכותיים, עדיף מקטבים (ולא איכותיות, או מקטבות, בדיוק כמו מכנסיים ארוכים ולא ארוכות), בשילוב עם חלון נקי ושימוש נכון בסך שמש תקין יפתרו 99% מבעיות הסינוור משמש.

כמובן - להפטר ממראה פנורמית, אם מותקנת במכוניתך!! היא מפריעה לשימוש בסך השמש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לכל מי שאמר שמשקפיים יפתרו "הכל", זה לא נכון. אנשים עם עיניים בהירות לרוב סובלים מאוד מסנוור וגם משקפי שמש טובות לא תמיד עוזרות, מנסיון.

משקפיים מקוטבים לא מונעים סינוור, הם מעלימים השתקפויות. מה שצריך לחפש זה ציפוי מונע השתקפות (anti reflectvie) שבאופן אירוני משהו הוא זה שמונע סנוור.

הציפוי מתאפיין בגוון כחלחל בצד הפנימי של העדשה ולמרבה המזל הוא קיים ברוב (אם לא בכל) המשקפיים המקוטבים.

למותגים רציניים יותר מקרולינה (כמו סרנגטי) יש עדשות פוטו-כרומיות (או פוטו-כרומטיות, תלוי את מי שואלים) שיכולות להתכהות בדרגה מסוימת בהתאם לאור.

שימי לב שיש כמה דרגות (אם אני לא טועה, יש ארבע) של כהות העדשה ויכול להיות שתתאים לך אחת בדרגה כהה יחסית.

עדיף להימנע מכל מיני טריקים ושטיקים של הכהיית השמשה הקדמית כי זה יפריע משמעותית לראות בלילה, או כמו שאמר סמארט קופה, יכולים להוריד את הרכב מהכביש וזה כבר סתם כאב ראש מיותר.

משקפיים טובים עולים סביב 1000 שקלים, ב-200 קשה לי להאמין שתמצאי משהו באמת איכותי (עם כל הכבוד לקרולינה).

בברכה, עוד מישהו שסובל מסנוור נוראי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

גם לא כל משקפי השמש מגנות בכל הזוויות של סנוור מהצד ויש לבחור משקפיים שנותנות מענה גם לזה, אבל לא מסתירות שדה ראיה בזוויות העיניים.

לא כדאי להכהות שמשות וחלונות מלפנים. גם רשתות הצללה יוצרות בעיות עם שדה ראיה ואף עשויות להפריע לפעולת כרית אוויר "וילון".

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני נמצא איפשהו באמצע בגוון העיניים, כנראה שבהירי העיניים צריכים להשקיע יותר

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

אני מאוד ממליץ על משקפי שמש של "סרנגטי" .

ניסיתי המון מותגי משקפיים, אבל מאז שעברתי לסרנגטי אני לא קונה שום דבר אחר.

עדשות פולרייזד מזכוכית.

שמירה על תכונות צבע לאחר סינון- התחושה היא כאילו ירד הערב, אבל כל הצבעים נשארים זהים. אין עיוות צבע על ידי עדשות המשקף.

משקפיים אלגנטיות שנראות טוב ועושות עבודה נפלאה.

החיסרון שהן דיי יקרות (700+) וצריך לשמור עליהן מנפילה בגלל שמדובר בעדשות זכוכית.

מאוד מומלץ !

הנה קצת מידע על המותג:

"

חברת Serengeti שמה דגש בעיקר על נוחות בנהיגה והפחתת סנוורים בימי אור בהירים במיוחד. בזכות הטכנולוגיות החדישות נחשבות משקפי Serengeti לטובות בעולם:

טכנולוגיית פולרואיד (=Polarized) - פולרואיד הוא חומר הגלם היחיד שמעביר את האור בזווית מסויימת (תהליך הנקרא 'קיטוב') כך שהאור והחזריו לא יפריעו בזמן נהיגה ובימי שמש בהירים במיוחד. אדם המרכיב עדשות רגילות שאינן פולרואיד יסבול מסנוורים רבים ומאמץ בעיניים לעומת אדם שמרכיב פולרואיד.

טכנולוגיית הפוטו-כרומטית - מאפשרת התכהות והתבהרות העדשה באופן ישיר לכמות האור. טכנולוגייה זו מספקת מעבר אור אולטימטיבי בכל מזג אוויר והעיניים לא מרגישות מתיחות או עייפות כלל.

שיפור בקונטרסט ובראיית הצבעים - עדשת ה-Serengeti לעומת עדשות רגילות מאפשרת מינימום פגיעה בראיית הצבעים, ובכך מספקת לנו תפישה צבעים מציאותית. דבר נוסף שתורם רבות לאיכות העדשה ולראיית הצבעים והנוחות בהרכבה הוא הפחתת מעבר הצבע הכחול לעין עד 95%.

ראיית צבעים טובה יותר - האור הכחול שנמצא באטמוספירה של כדור הארץ מסנוור מאוד את העיניים שלנו, וגורם למאמץ ועייפות העיניים. עדשות Serengeti מפחיתות את מעבר האור הכחול לעין עד 95%, ועל ידי כך הרכבתן היא הרבה יותר נוחה לעין.

הגנה מקרינת UVB/UVA - קרינת UV (אולטרא-סגול) יכולה לגרום בין היתר לקטרקט, גידולים, עיוורון שלג ומחלות רשתית. עדשות Serengeti כוללות הגנה מקרינת UV ומפחיתה בצורה משמעותית סיכונים אלו."

עריכה אחרונה על ידי papikian

זמין 8)

פורסם

לא יודע אם זה הובן מההודעה שלי (עכשיו שאני קורא אותה שוב אני מבין שאולי לא כל כך), אבל אני גם מאוד ממליץ על סרנגטי. היו לי הרבה זוגות משקפיים, הייתי מחליף בממוצע פעם בשנה. עם הזוג של סרנגטי אני כבר מעל ל-6 שנים. הצבע על המסגרת כבר מתקלף, האפון (הגומיה שמתיישבת על האף) נתלשה והוחלפה, ואפילו נפלה עליהם תמונה גדולה שגרמה לשבר קטן בפינה של אחת העדשות ואני עדיין לא מוצא משקפיים אחרות שיוכלו להחליף אותן בכבוד. חוץ מעוד זוג של סרנגטי, אבל משום מה ממש לא בא לי להוציא 1100-1300 שקל על פחות או יותר זוג של משקפיים זהים לחלוטין.

MX, אתה צודק לגמרי. בעלי עיניים בהירות מסתנוורים יותר. זה סוג של נקמה על זה שבלונדיניות נהנות יותר :)

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...