Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה שבועות עלתה מודעה בפורום על מכירת פיאט פונטו מדגם דיינמיק שעל פניו נראתה שמורה.

לא היה לי זמן להגיע למוכר ולכן רק היום נפגשנו לראשונה.

מוכרח לציין שהוא אדם נדיר, פעם ראשונה שיצא לי לקנות רכב מחבר פורום ולא התאכזבתי. דובר אמת, לא מסבן, הוגן והגון - כמו שאמור להיות כל אדם נורמטיבי. מה חבל שאלו כה נדירים בארצנו.

האוטו באמת היה במצב שמור(חיים ממוסך שמשון ביהוד בדק ואישר), היו כמה ריג'קטים סבירים(טיימינג שהגיע זמנו לפי ספר הטיפולים, משאבת מים, שמן גיר בלמים אחוריים נוזל קירור וכמובן שכבר נחליף שמן מנוע ופילטר) ולכן ביקשתי כבר להשאיר את הרכב במוסך ליישור קו ושנתקדם להעברת בעלות.

היה צורך לחזור לת"א לביצוע העברת הבעלות, ולכן תפסנו מונית חזרה(זה המקום לספר על נהג המונית המנוול של GET TAXI, שהחליט להפעיל מונה בזמן המתנה מחוץ למוסך, למרות שהמוכר הבהיר שייקח טיפה זמן ושלא יפעיל מונה(היה צריך לאסוף דברים מהרכב ולקבל אישור סופי של הבעלים הרשומים ברישיון[האישה כמובן..]). 80 ש"ח על המתנה בלבד כשלאורך כל הדרך הוא לא צייץ על זה שהמונה רץ. מילא. עוד מנוול.

לענייננו - כשרצינו לגשת לעשות העברת בעלות, התברר שרשיון הרכב נשאר במוסך.

מה שלא סיפרתי עד כה זה שלמוכר יש בחנייה בנוסף לפונטו החמודה, S2000 מהממת, שרק מלראות אותה עלה לי האדרנלין. אני מעולם לא נהגתי ברכב עם הנעה אחורית ואפילו לא ישבתי באחד שכזה בזמן הנסיעה.

בנקודה הזו תהיתי שמא יש סיכוי שהוא יסכים שניסע בהונדה למוסך והוא בהחלט הסכים....

וואו. וואו. חוויה מדהימה. הוא הדגים ממש טיפה מיכולות הרכב בדריפט קטן פה ושם, ובשבילי זה היה מדהים.

אני בטוח שאלו שחוו נסיעות מלוות דריפטים על בשרם מכירים את תחושת האדרנלין היטב.

לאלו שלא, כמוני - הדרך הכי טובה לתאר את זה תהיה כך - מכירים את תחושת הנפילה שיש ברכבת הרים בלונה פארק, מיד אחרי שהיא סיימה את העלייה הגדולה? אז ככה. רק פי 100.

כמות האדרנלין שהציפה אותי היתה מטורפת. עכשיו אני מבין לחלוטין את כל עדת חובבי ההנעה האחורית - זה פשוט תענוג צרוף.

והסאונד. אלוהים ישמור. רכב נדיר.

בתור חולה פארקי שעשועים, החלטתי שאני רוצה גם. מה זה רוצה - חייב.

מן הסתם S2000 זה הרבה מעל לתקציב, וגם מעל ליכולות, לכן נראה לי שאתחיל לחפש מיאטה.

טוב, חלומות בצד. נחזור לעניין הקנייה.

סיימנו את העברת הבעלות(שגם בה היו קשיים, פקידה בדואר לא הסכימה לקבל תעודת זהות מצולמת וייפוי כוח של בעלים נוספים שרשומים על רישיון הרכב[האמא] אז הלכנו לסניף אחר ושם כן הסכימו. חבורה של ליצנים.) ויצאתי למוסך לקחת את הרכב לאחר יישור הקו. חיים פגש אותי, הסביר בצורה מפורטת וברורה על כל מה שנעשה ולמה ושלח אותי לדרכי. על הדרך דאג לזה שלא אשלם על החלפת פילטר שמן ושמן כיוון שהיה אמור להתקבל שובר בהעברת הבעלות בדואר ולא התקבל. כמוכן כשסגרתי חשבון קיבלתי שי נחמד לפסח - שוקולדים וריבה. מעולם לא יצאתי ממוסך בהרגשה כה טובה.

אוקיי, יוצא לדרך. פשוט נהדר. שדרוג רציני מהשרייד שאני נוסע איתה ביום יום. הגיר חלק ושקט, נוחות הנסיעה נפלאה, משייט ב120 ולא שומע כלום מבחוץ(לשם השוואה, בשרייד בשלב הזה יש שאון של חדר מכונות במפעל).

נוסע להנאתי, ופתאום שם לב שמחט הטמפ' מתחילה לנוע לאיטה למעלה.

לעזאזל פיאט, על הנסיעה הראשונה התחממות? ככה להצדיק את כל הסטיגמות שהאכילו אותי בבית שנים?

מיד חותך לשול הימני ומרים טלפון לחיים מיהוד(ותודה לקבוצת בראבו בוואטסאפ שדרכה הכרתי את חיים). הוא חושב שתי שניות ומיד אומר לי לבדוק האם פקק ניקוז האוויר ברדיאטור סגור. מרים מכסה ורואה שכל הנוזל מפוזר סביב, והפקק כמובן פתוח...שואל את חיים אם זה בסדר שאחזור למוסך כדי שיטפל במה שקרה, הוא לא מהסס ומסכים מייד(כבר אחרי 14:00 ביום שישי המוסך סגור ממזמן..).

אז מה עושים? כרגע אני תקוע בכביש ראשי עם מכוניות ששורקות לידי ב120 קמ"ש, כל ניסיון לזוז עם הרכב יותר מ10 מטר והוא מתחיל להתחמם.

טוב, אין מה לעשות, פותח ווייז, מחפש את תחנת הדלק הקרובה(כ1.5 ק"מ. מזל. יותר מזה והייתי חוטף התקף לב בחום הזה), יוצא דרך דלת הנוסע, קופץ לשדה שליד הכביש ומתחיל לרוץ לעברה.

מגיע, לוקח בקבוק עם מים ושם פעמיי חזרה אל הרכב. בדיוק כשסיימתי למלא את המיכל ברכב עצר בחור נחמד ברנו אקספרס ושאל אם הוא יכול לעזור. איפה הוא היה חצי שעה קודם.

במוסך - חיים כבר מחכה וכשאני נכנס הוא מרוקן את נוזל הקירור ושם חדש. בדיעבד אני מבין שהוא זה ששכח לסגור את הפקק... קורה גם לטובים ביותר. האמת, לא כעסתי בכלל, כל אחד יכול לטעות, וכמו שאמר לי פעם חבר פורום - גדולת המקום נמדדת באיך מגיבים על הטעות לא בהאם נעשתה טעות.

חיים בלי היסוס אמר לי שהוא לוקח את כל האחריות, לדעתו לא נגרם כל נזק כי האוטו לא באמת הספיק להתחמם(מזל שיש לי הרגל מהשרייד להעיף מבט כל כמה דקות ללוח השעונים למד טמפ') אבל אם יהיה משהו שלא אהיה מודאג.

אוקיי. אני יוצא לכיוון חיפה, נהנה מהנסיעה ברכב השקט והנח הזה ופשוט מתופף בהנאה על ההגה מרוב כיף(ושוב תודה לחבר הפורום שהשאיר את המערכת האדירה עם הבלוטות' המובנה).

מגיע הביתה לאישה, זורק לה מפתחות על השולחן ומעיר בשקט - מזל טוב ליום הנישואין, קניתי לך רכב.

אוף, איך שהיא השתוללה משמחה. היה שווה את כל הבלאגן.

אה וגם קניתי לה מכונת נספרסו. ככה שיהיה. נראה לי שהיא בכלל לא שמה לב לחבילה הענקית שהיתה במושב האחורי של הפיאט. נו מילא, מחר בבוקר. עם הקפה :lol:

שורה תחתונה - הנע(א)ה אחורית חברים. תודה לך חבר פורום יקר שפתחת לי צוהר קטן לעולם המדהים הזה. מקווה להפוך אותו לדלת מספיק גדולה בכדי שאעבור בה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כתבת יפה, סיפור קניה חווייתי. תתחדשו ותהנו!

נראה לי שהרכב הבא שלך זו S2000 8)

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם (נערך)

לא הבנתי למה אתה כועס על נהג המונית. האם הוא אמור לתרום מזמנו למען הרכישה שלך?

כתבת יפה. תתחדשו ותהנו.

טעמת מן הפרי האסור. אם תזכור את הטעם כנראה שבשלב זה או אחר תהיה חייב לסגור את הפינה הזו עם עצמך.

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כשהמונית הגיעה המוכר שוחח איתו והסביר שייקח זמן, לכן או שייחכה ולא יפעיל מונה או שייסע ונקרא למונית אחרת כשבאמת נהיה מוכנים לתזוזה.

נהג המונית אמר שאין לו בעיה לחכות, גם ככה הוא רוצה לחזור לכיוון ת"א. אז הוא המתין. ובכל זאת הפעיל מונה.

פורסם

תתחדש,היה באמת מעניין לקרוא.

אז שנה הבאה אתה קונה לאישתך את ההונדה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתה מדבר לא על להנעה אחורית אלא על הנעה אחורית בלי בקרות.

לא פלא שכמעט לא נשארו S2000 על הכביש. רכב מחבק עצים ועמודים זה.

פורסם

צר לי אבל התרגשות הקנייה והנסיעה על ה-S2000 עיוורה אותך קצת.

הקטע עם בורג ניקוז האוויר ביזיוני ביותר.

מסכים שטעויות יכולות לקרות, אבל במקרה הזה מדובר בזריקת ז*ן של המכונאי.

שלבי ניקוז אוויר בפונטו:

-מילוי פראפלו תוך כדי שבורג הניקוז הלבן על הרדיאטור והבורג השחור על צינור רדיאטור החימום פתוחים.

-בשלב מסויים יתחיל לזרום נוזל בצורה רציפה דרך בורג הניקוז הראשון שעל הרדיאטור. כשמוודאים שלא יוצאות בועות סוגרים על הזרם את הבורג.

-ממשיכים למלא נוזל עד ליציאת נוזל רציף מבורג הניקוז השחור. אפשר לאלץ אותו לצאת משם ע"י הצמדת הפה לפתח המילוי ונשיפה תוך כדי שאדם אחר סוגר את הבורג על הזרם.

-מילוי פראפלו עד סימון המקסימום.

- התנעת הרכב והמתנה לפעולת המאווררים ובדיקה שהטמפרטורה תקינה לפי המחוג.

כנראה שזה לא נעשה בצורה כזאת. למזלך לא נגרם נזק. בנוסף, האם ווידאת שהוא ממלא פראפלו אדום?

Stay Dirty

פורסם

בגלל זה אני אחרי כל טיפול ברכב ביציאה מהמוסך מול המוסך (והם כבר רגילים לזה) בודק שכל מה שנגעו בו סגור - פקקים למיניהם וגם מה שלא התעסקו איתו, בודק שבאמת מילאו מה שצריך. מחפש על הגריל מתחת למגבים שלא נשארו ברגים. מנסה לחפש שאין משהו פתוח. אם ניתן, בודק שכל ברגי הגלגל קיימים. אחרי כל התעסקות עם נוזל כלשהו ברכב אז למחרת בודק שלא חסר ובהמשך השבוע כל יומיים-שלושה שאין חוסר.

סך הכל המכונאים הם גם בני-אדם שטועים והאחריות שלי בתור בעל הרכב היא לנסות למזער נזק לכיס שלי ולבטיחות מטעויות כאלה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אסף הבעיה הייתה ששכחו לסגור את הפקק.

זה גם חמור, אבל הודות לערנות של פותח השרשור אני מאמין שלא נגרם נזק. מקווה שאם חס וחלילה נגרם ידעו לקחת אחריות.

אם מדובר במוסך מורשה אז מתעסקים שם רק עם פראפלו.

תתחדשו.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

זה גם חמור, אבל הודות לערנות של פותח השרשור אני מאמין שלא נגרם נזק. מקווה שאם חס וחלילה נגרם ידעו לקחת אחריות.

תתחדשו.

זה מה שאסף מנסה לומר, עצם העובדה ששכחו לסגור את הפקק מראה באופן גלוי שלא ביצעו את תהליך מילוי ניקוז ובדיקת מערכת הקירור כראוי. אחרת אין שום סיכוי בעולם לשכוח אותו פתוח.

יום טוב גם לך

פורסם

תתחדשו.

זה מה שאסף מנסה לומר, עצם העובדה ששכחו לסגור את הפקק מראה באופן גלוי שלא ביצעו את תהליך מילוי ניקוז ובדיקת מערכת הקירור כראוי. אחרת אין שום סיכוי בעולם לשכוח אותו פתוח.

החמור פה הוא לא הפקק הפתוח, אלא עצם העובדה שאף אחד לא הניע את הרכב לאחר העבודה, אפילו בשביל בדיקה ויזואלית פשוטה לנזילות

יום טוב גם לך

פורסם
צר לי אבל התרגשות הקנייה והנסיעה על ה-S2000 עיוורה אותך קצת.

הקטע עם בורג ניקוז האוויר ביזיוני ביותר.

מסכים שטעויות יכולות לקרות, אבל במקרה הזה מדובר בזריקת ז*ן של המכונאי.

שלבי ניקוז אוויר בפונטו:

-מילוי פראפלו תוך כדי שבורג הניקוז הלבן על הרדיאטור והבורג השחור על צינור רדיאטור החימום פתוחים.

-בשלב מסויים יתחיל לזרום נוזל בצורה רציפה דרך בורג הניקוז הראשון שעל הרדיאטור. כשמוודאים שלא יוצאות בועות סוגרים על הזרם את הבורג.

-ממשיכים למלא נוזל עד ליציאת נוזל רציף מבורג הניקוז השחור. אפשר לאלץ אותו לצאת משם ע"י הצמדת הפה לפתח המילוי ונשיפה תוך כדי שאדם אחר סוגר את הבורג על הזרם.

-מילוי פראפלו עד סימון המקסימום.

- התנעת הרכב והמתנה לפעולת המאווררים ובדיקה שהטמפרטורה תקינה לפי המחוג.

כנראה שזה לא נעשה בצורה כזאת. למזלך לא נגרם נזק. בנוסף, האם ווידאת שהוא ממלא פראפלו אדום?

לא יודע על איזו פונטו מדובר - אבל ביצעתי את הפעולה הזו מספר פעמים בפונטו ספייס שלי, ואני יכול להעיד שבורג הניקוז בראדיאטור מאוד מטעה - קרה לי שהייתי בטוח שהוא סגור והכל תקין, התנעתי, חיכיתי למאווררים, הכל טוב. לאחר נסיעה שמתי לב שיש בריחה של נוזל דרך בורג הניקוז בראדיאטור.

מהיכרות עם חיים ממוסך שמשון, מדובר בבן-אדם מקצועי והגון בצורה יוצאת דופן - טעויות קורות וכמו שכתבו למעלה - השאלה היא איך מתמודדים עם הטעויות. אני בטוח ב100 אחוז שאם אכן היה נגרם נזק כתוצאה מטעות של המוסך חיים היה לוקח על זה אחראיות מלאה.

גילוי נאות - אני בעל פונטו ספייס 2001 ואם אני לא מבצע את הטיפול לבד, המוסך היחיד שאני סומך עליו הוא מוסך שמשון, הגעתי אליו גם כשגרתי בב"ש והיום אני מגיע אליו גם כשאני גר באזור נתניה.

אגב שאלה לפות"ש - איזה פונטו קנית? יכול ליהיות ספייס בצבע תכלת? הייתי אתמול אצל שמשון גם לבדיקה לפני קנייה ולפני ראיתי שהוא בדק את אותה ספייס..בכל מקרה, תתחדש!

פורסם

החמור פה הוא לא הפקק הפתוח, אלא עצם העובדה שאף אחד לא הניע את הרכב לאחר העבודה, אפילו בשביל בדיקה ויזואלית פשוטה לנזילות

החמור כאן הוא עצירת רכב בצד ליד תנועה מהירה, הישארות בקרבת הרכב ואף נסיון לטפל בו, וכן עצירה של רכבים נוספים לסייע.

עדיף להמשיך לנסוע במהירות אטית עם חימום דולק לאוורור המנוע, עד שמגיעים למקום בטוח. דווקא העצירה המיידית בצד ודימום המנוע לא מאפשרים לו להתאוורר כראוי ועשויים לגרום לעיוות או סדק בראש המנוע.

כמובן שהדברים נכונים לכל תקלה, שכן חלקים ברכב אפשר להחליף ביתר קלות מחלקים בגוף האדם. אפילו אם עצרת, כמובן שאין לטפל ברכב אלא להתרחק הן ממנו והן מהכביש.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

עדיף להמשיך לנסוע במהירות אטית עם חימום דולק לאוורור המנוע, עד שמגיעים למקום בטוח. דווקא העצירה המיידית בצד ודימום המנוע לא מאפשרים לו להתאוורר כראוי ועשויים לגרום לעיוות או סדק בראש המנוע.

כשאין מים במערכת הפעלת חימום ברכב לא תעזור לך, הפעלת חימום עוזרת כאשר המערכת מלאה במים והעומס עולה על יעילות מערכת הקירור בפינוי חום.

לגבי דימום מנוע, שוב, כאשר אין מים, אין דבר אחר לעשות חוץ מלהרוג את מקור החום, כלומר לכבות. פות"ש עשה נכון.

לגבי עצירה בצד הדרך, אם צריך אז צריך. בשביל זה השוליים שם..

יש כאלה שיקחו את הסיכון ויש כאלה שלא.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

השול שם עבור תקלה משביתה.

אם יש בסביבה מקום בטוח שמופרד מהכביש, עדיף להגיע אליו גם אם זה אומר לנסוע עם נורת טמפרטורה או שמן, לזחול על השול עם תקר (גם בצד שאינו פונה לכביש) או להזיז רכב, שמנועו נכבה, בעזרת כוח המתנע בהילוך ראשון.

גם אם אין מקום כזה בסביבה ונאלצים לעצור, אין שום סיבה לנסות לטפל ברכב באופן עצמאי אלא יש להתרחק ממנו ומהכביש!

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...