Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חד משמעית אני איתך, צמיגים חדשים בשני הסרנים, אך זה המצב האופטימלי,בפועל לרוב אתה נדרש להחליף זוג.

בנוגע לבלימה, רכב עם צמיגים ישנים מאחור, בבלימה המשקל עובר קדימה זה נכון, אבל זה משפיע יותר על הסרן האחורי.

שהמשקל עובר קדימה לסרן האחורי קל יותר לאבד אחיזה, כי גם הצמיגים שעליו לא משהו, וגם כל המשקל מוטה קדימה.

Esp או לא במצב כזה אתה בצרה צרורה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)

רוב הנהגים מחליפים צמיגים עקב התיישנות ולא שחיקה ובמצב זה אין הבדל גדול בין הארבעה. בצמיגים שכן נשחקים, יש למנוע שחיקה מוקדמת של הקדמיים על ידי סבב גלגלים קבוע, או העברה קדימה ואחורה בצמיגים א-סימטריים, זה עוד משהו שאתה לא יכול לעשות כשיש הבדלים בין הסרנים.

המצב היחיד שבו מתעוררת בעיה היא כאשר אחד הצמיגים כושל וזה לא מאורע כל כך נפוץ. כשזה כן קורה, אם ההבדלים בין הצמיגים קטנים (נגיד, שנה או עשרים אלף קילומטר) אז זה לא משנה על איזה סרן אתה שם אותם. אם הם גדולים - לא יקרה כלום את תחליף גם את הזוג השני קצת מוקדם מדי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

דווקא בחוברת "הצמיג והטיפול בו" שהפיץ משרד התחבורה מצוין:

כאשר כל הצמיגים ברכב הינם בעלי מבנה, מידה, קוד עומס ומהירות זהים, יש להרכיב ברכב בעל 4 גלגלים את החדשים מאחור, וברכב עם מספר גלגלים השונה מ-4 להרכיב את הצמיגים החדשים מלפנים.

אבל אני מודע לדעות לכאן ולכאן, ולא מתכוון בכך לקבוע אמת חד משמעית או להרחיב את הויכוח בנושא.

ובאותו ענין, האם האימפלה אינה בעלת הנעה אחורית?

ואם כן, האם יש לכך השפעה בבחירת מיקום צמד הצמיגים החדש?

פורסם (נערך)

הנעה אחורית לכאורה מחזקת את הצורך בלהרכיב את הטובים מאחור, שכן בדוגמת הבלימה של אריק לא רק שהמשקל יעבור קדימה מעל האחוריים אלא שגם תופעל עליהם בלימת מנוע שתגזול מאחיזתם.

עם זאת, ההשפעה של מערכת ההנעה (בהאצה וב-Overrun) קטנה לעומת השפעת חלוקת המשקל (שאמנם מושפעת ממנה), ותכנון השלדה והמתלים. למכוניות הנעה אחורית דווקא תהיה בדרך כלל מידה גדולה יותר של תת-היגוי.

מוכרת לי ההמלצה של משרד התחבורה ובפרט בנושא רכבים מרובי סרנים, אך חידה היא לי מדוע הוחלט כך. ברכבים מרובי סרנים ההחלטה היכן לשים את הצמיגים הטובים הרבה יותר מורכבת, ולכן אמרתי שהטובים - מקומם על כל (ולא "ארבעת") הגלגלים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חח.. הלוואי הנעה אחורית.. :-P

אז בעצם אפילו משרד התחבורה אומר לשים צמיגים חדשים מאחורה.

לרכב שלי אין ESP וכל המערכות החדשניות האלה. סך הכל מודל 2002.

אסתכל בערב על הצמיגים האחוריים ונראה בני כמה הם.

פורסם

צמיגי אבורוס בפתח תקווה, מנסיון שלי קיבלתי מהם את המחיר הטוב ביותר לצמיגים בגודל לא סטנדרטי (315/35r20)

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

• תוכן חדש...