Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש פה מישהו שיודע להכין רשימה שתדרג את איכותם של החלקים המיוצרים על ידי החברות ? משהו בסגנון של שרשור הצמיגים הזה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?421729-%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%A0%D7%91%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%AA%D7%92%D7%99-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%94%D7%A8%D7%A2-%D7%95%D7%94%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A0%D7%99&highlight=%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%92+%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7%9D

מי מייצר את המקורי ?

מי מייצר OEM ?

מי מייצר תחליפי טוב ?

מי מייצר תחליפי לא טוב ?

כל מידע יעזור.

תודה

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

לכל קבוצת יצרנים יש כמה יצרני OEM. גם אם תנסה לנהל רשימה כזאת עבור כלל היצרנים, לדעתי תקבל גיבוב שמות של יצרני חלפים שלא יועיל לך במאומה.

חוץ מזה, יש יצרני OEM שמתמחים בחלקים ספציפיים. דוגמה טובה לכך היא צמיגים - כל יצרן רכב בוחר לעצמו כמה ספקי צמיגים, וזה בעיקר מה שהם מייצרים לו (אם כי יש לציין שיש יצרני צמיגים כמו קונטיננטל, גודרייד ועוד שמייצרים גם חלקי גומי נוספים לרכב ואפילו רכיבי אלקטרוניקה).

בשורה התחתונה: לא רואה את התועלת בניהול רשימה כזאת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם (נערך)

היות ואני מזמין חלקים לסאאב שלי מחו"ל גם אני התחבטתי בסוגייה המעניינת שאמיר מעלה.

מדובר במבוך קשה לפיצוח ולהכללה. מ"מחקר" ממושך שערכתי עלו לי התובנות הבאות :

* נדיר עד לא קיים שהיצרן רכב מייצר בעצמו חלקים. עפ"ר דרך יצרן מתמחה , ולעיתים זה מתחלף או יש מקבילים.

* חלקים מקוריים לעיתים מוטבע עליהם בנוסף ל "GENUINE SAAB" (כדוגמא...) גם שם היצרן המתמחה ולעיתים לא. אם ניתן למצוא המידע , ולפעמים רק באמצעות מחקר קליל באינטרנט, בד"כ אותו חלק בדיוק עם לוגו יצרן המשנה OEM יהיה זול משמעותית.

* חלף שאינו של יצרן ה -OEM אלא חברה תחליפית מקבילה הוא הקשה להערכת איכותו. כאן כדאי לדבוק בחלק מיצרן עם שם מוכר, או מיצרן מארץ סבירה - למשל לסאאב יש חלפים תחליפיים ממגוון מקורות - גיליתי שכל היצרנים הקטנים השבדיים ורוב הגרמניים

והאמריקאיים טובים מאוד . יצרנים מסין - לא לגעת...

השיטה המומלצת לדעתי - לחפש לפי דגם הרכב והמותג באינטרנט אתרים ידועים לחלקי חילוף שמציגים חלופות מקבילות עם מידע. את זה כדאי להצליב עם עיון בפורומים בחו"ל עם חוות דעת. כמובן גוגל הוא הכלי המחקרי.

לדוגמא , אתר מעולה http://www.eeuroparts.com/ לחלפים ל - מרצדס,ב.מ.וו., VW, וולבו , סאאב.

ראה לדוגמא בחיפוש רפידות בלמים :

http://www.eeuroparts.com/Cars/SAAB/1859/2003-9-5-Arc-3-0L-6-Cyl-24-Valve-Turbo/4/Brakes/#frontbrakeshydraulics/1/

יש פירוט של כל החלופות לכל מק"ט , כולל מידע על החברה היצרנית. מצויין מי יצרן OEM , מי תחליפי ומה מאפיין את החברה.

ScreenShot_20150409102037.jpeg

בדוגמא זו לאחר שמצאתי יצרן שנראה ראוי לרפידות בלמים לסאאב אני מחפש בגוגל :

bosch front pads for saab 9-5 review או recommended front pads for saab 9-5

עריכה אחרונה על ידי orankohn
פורסם
(אם כי יש לציין שיש יצרני צמיגים כמו קונטיננטל, גודרייד ועוד שמייצרים גם חלקי גומי נוספים לרכב ואפילו רכיבי אלקטרוניקה)

הכוונה כמובן היא לגודייר ולא לשיקוץ הסיני בעל השם המבלבל :oops:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אני חושב שלא הובנתי נכון, אני אנסח שוב.

האם ניתן לקבוע כהכללה שחברת VALEO מייצרת חלקים באיכות טובה ?

מה לגבי MOOG או FRIGAIR ?

רשימה של חברות שמייצרות חלקים איכותיים יחסית תסייע לבחור מוצר איכותי יותר.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

המושג "איכות" הוא מאוד נזיל בהתאם לעין המתבונן.

נקח לדוגמה רפידות בלמים: בשביל אחד רפידות איכותיות הן רפידות זולות, בשביל אחר רפידות איכותיות הן רפידות בעלות תוחלת חיים ארוכה ובשביל שלישי רפידות איכותיות הן כאלה שעמידות בנהיגה ספורטיבית.

אתה מחליט מה נחשב עבורך איכותי ואנחנו נגיד לך מה עונה על הקריטריונים האלה.

פורסם

לפעמים חברות שמיצרות את החלקים ליצרני הרכב ,מייצרות את החלק הOEM קצת שונה (פחות טוב) מאותו חלק שנמכר לייצרניות הרכב (בדוק).

• תוכן חדש...