Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קטע מוזר , לפחות פעמיים היתה לי גטס ידנית כרכב גישור אני מודה שאני לא זוכר עם איזה מנוע בדיוק אבל התקשתי להגיע איתה לצריכה של 1/10 בממוצע . אם כי אני לא נוהג כמו שאתם מתארים כאן ועושה הכל כדי לחסוך. בכל זאת הנתונים של הגטס נשמעים לי קצת הזויים . לגבי המרצדס זה לא ממש בעיה במהירות סבירה בכביש 6 בהתחשב בעובדה שבמהירויות החוקיות הרכב הזה מתגלגל בסלדים די נמוכים .

לאחרונה עשיתי בדיקה דומה וחד פעמית עם המיני שלי - תדלקתי בקרית גת ונסעתי למחסן שלנו בבני ברק כאשר בכל הדרך אני משייט על 110 שהם בערך 2100 סלד בהילוך 6 , כמובן עם מזגן ועם הפקקים של בני ברק שבהם המערכת סטופ סטארט עובדת . הצריכה בסוף היתה 1/18.5 אבל זה ממש לא משקף את ההתנהלות היומיומית שהיא בממוצע סביב ה1/14 ,לכן אני עוד יותר מתקשה להאמין שפותח השרשור מצליח באופן קבוע להגיע לנתון של 1/16. ההתעסקות הזאת עם הצריכה נראת לי קצת אובססיבית בלי שום כוונה להעליב.

לא רואה כאן בעיה. הנתונים שאתה הצגת לגבי האוטו שלך די דומים ליונדאי המתוארת בפתיחה, לשתיהן משקל דומה, מנוע דומה בגודלו ומדובר בכאמור בגטס חדשה, לא זוללת הדלק של העבר.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא רואה כאן בעיה. הנתונים שאתה הצגת לגבי האוטו שלך די דומים ליונדאי המתוארת בפתיחה, לשתיהן משקל דומה, מנוע דומה בגודלו ומדובר בכאמור בגטס חדשה, לא זוללת הדלק של העבר.

יש לי את הגטס דור ראשון. היא חדשה עבורי אך לא בתכליתה.

כמו בחדר המיטות, להיות עדין זה נחמד אבל לפעמים (או לרוב) צריך משהו תשוקתי וחייתי יותר.

רציתי לעשות השוואה כזו בהתחלה , אני מטפס לעיתים לסלדים גבוהים יותר אבל רכב הוא מכונה ולכן היא גם תיב בהתאם לא כמו אישה (או גבר :) )שבאמת צריכה עליות ומורדות , לא הייתי מרביץ לחברה שלי כדי להינות (בדיוק כמו הגטס השוואתי את זה לבלאי מוגבר של הרכב)

קטע מוזר , לפחות פעמיים היתה לי גטס ידנית כרכב גישור אני מודה שאני לא זוכר עם איזה מנוע בדיוק אבל התקשתי להגיע איתה לצריכה של 1/10 בממוצע . אם כי אני לא נוהג כמו שאתם מתארים כאן ועושה הכל כדי לחסוך. בכל זאת הנתונים של הגטס נשמעים לי קצת הזויים . לגבי המרצדס זה לא ממש בעיה במהירות סבירה בכביש 6 בהתחשב בעובדה שבמהירויות החוקיות הרכב הזה מתגלגל בסלדים די נמוכים .

לאחרונה עשיתי בדיקה דומה וחד פעמית עם המיני שלי - תדלקתי בקרית גת ונסעתי למחסן שלנו בבני ברק כאשר בכל הדרך אני משייט על 110 שהם בערך 2100 סלד בהילוך 6 , כמובן עם מזגן ועם הפקקים של בני ברק שבהם המערכת סטופ סטארט עובדת . הצריכה בסוף היתה 1/18.5 אבל זה ממש לא משקף את ההתנהלות היומיומית שהיא בממוצע סביב ה1/14 ,לכן אני עוד יותר מתקשה להאמין שפותח השרשור מצליח באופן קבוע להגיע לנתון של 1/16. ההתעסקות הזאת עם הצריכה נראת לי קצת אובססיבית בלי שום כוונה להעליב.

אני בודק מאז ומתמיד צריכה בכל תדלוק ככה גם עליתי על בעיות שהיו לי באקסנט , לדעתי זה דבר פשוט שלוקח בדיוק חצי דקה ויכול להגיד הרבה.

פורסם

כל החבר׳ה שבשיוט על 100 קמ״ש הראה להם 1:15 או אחרי 50 ק״מ הראה להם 1:16, תמדדו בבקשה בדרך הפרימיטבית של חילוק הק״מ בליטרים שתדלקתם, עשו זאת 5-6-7 פעמים במגוון סוגי נסיעות, ואז תבואו עם תוצאות.

מדידה רגעית ממחשב הרכב לא מעידה על כלום. :?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)

הכוונה הייתה לתדלוק מיכל מלא, נסיעה עד מתחת לרבע (אפשר עד שנדלקת הנורה), תדלוק מיכל מלא וחילוק הקילומטרים בליטרים שנכנסו

צריכת דלק של רכב בודקים ע"י מילוי מיכל הרכב על פול, עד שהמשאבה קופצת, מאפסים את הספידומטר, נוסעים עד שהמחוג יורד מהרבע ואפילו עד שנדלקת הנורה, חוזרים למלא דלק (עדיף באותה משאבה באותה תחנה) ממלאים פול עד שהמשאבה קופצת, ואת מספר הליטרים שתדלקת מחלקים במספר הקילומטרים שנסעת. כדי להגיע לתוצאות מדוייקות עדיף לעשות זאת כמה פעמים.
עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)

יום חמישי האחרון , נסיעה לת"א מחיפה - הלוך דרך כביש 6 חזור דרך כביש החוף ( לא היו פקקים בשני הכיוונים) , מדדים אופסו בתחילת הנסיעה - 15.5 ק"מ לליטר בA1 ע"פ מחשב הדרך. מהירות ממוצעת 130 שבכמה קטעים גם הייתה גבוהה יותר . לא בדקתי ידנית לאחר מכן , עד כמה מחשב הדרך מזייף?

עריכה אחרונה על ידי Mjko
פורסם

הסקסו שלי(1.4 בנזין) עם מעל 200 אלף ק"מ ושנתון "טיפה" יותר נמוך עושה 1-20 בנסיעה שהיא 100% בינעירונית. זה נמדד לפי השיטה ששביט הציג.

צריכה משולבת הייתה 1-16 או 1-15 תלוי כמה נסיעה הייתה בעיר.

*רוב הנסיעות היו ללא מזגן.

הצריכה של הגטס סבירה לא יותר מכך.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

עם איזה מנוע?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בכל רכב זה שונה, יש כאלה שמדוייקים יותר ויש כאלה שפחות. דיוק מחשב הרכב משתפר ככל שנוסעים קילומטרז' גדול יותר.

בכל מקרה קשה לי להאמין שהצריכה האמיתית היא 15.5 ק"מ/ל' בתנאים שציינת, אולי רק ברכב דיזל.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר אם זה הופנה אליי גם אני הופתעתי, אבל זו הצריכה. האמן לי מד הדלק לא עובד בתקופה האחרונה ואני בכל פעם מאפס את מונה הק"מ וממלא מיכל מלא. כך יצא לי לחשב את הצריכה בתדירות גבוהה מאוד ע"י חילוק הקמ בכמות שנכנסה ואלו התוצאות שקיבלתי.

פורסם

לא, דיברתי על הצריכה ש Mjko ציין. הנתונים שציינת על הסקסו ריאליים מאוד.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הנסועה הייתה 211 ק"מ הלוך חזור וה15.5 נופיע בשני שעוני מדידה שונים במחשב הדרך. גם אני חושב שזו צריכה אופטימית מדי , חבל שלא בדקתי ידנית לאחר מכן.

פורסם

שהיית לי טויוטה אייגו השכרה-חברה, הייתי נוסע בתוך העיר 90%, נוסע מהר, פזיז, קורע את הרכב ובדרך הזויה מגיע ל1 ל16-17!

עכשיו אני עם המיטו (1.4T עם 155 כ"ס) גם 90% בעיר ומגיע ל1 ל13, נוסע כמובן יותר בעדינות ונהנה מכל רגע גם בנסיעה איטית ורגועה. (כדי לשמור על הרכב ולא על הצריכת דלק)

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם
הסקסו שלי(1.4 בנזין) עם מעל 200 אלף ק"מ ושנתון "טיפה" יותר נמוך עושה 1-20 בנסיעה שהיא 100% בינעירונית. זה נמדד לפי השיטה ששביט הציג.

צריכה משולבת הייתה 1-16 או 1-15 תלוי כמה נסיעה הייתה בעיר.

*רוב הנסיעות היו ללא מזגן.

הצריכה של הגטס סבירה לא יותר מכך.

מניח שלא קראת יותר מדי מההודעה שלי, כמו רבים שהגיבו, 'צריכת דלק מנצחת' אינה מדוברת יחסית לרכביםאחרים, אלא יחסית לשם ה'שתייני' שקיבלה הגטס.

פורסם

קודם כל הכי חשוב שאתה מבסוט מהרכב ותתחדש.

אם ביחס לציפיות הגטס לדעתך מנצחת אז שוב אני שמח שאתה מרוצה.

קראתי שוב את ההודעה הראשונה שלך אני עדיין חושב שלקרוא לצריכת הדלק של הגטס מנצחת זה קצת מוגזם, גם אם השד כביכול פחות נורא ממה שחושבים.

בכל מקרה מדובר ברכב טוב עם יתרונות. מה שחוסכים ברכבים אחרים בדלק משלמים בחלפים/תקלות שאני מקווה שלא יגיעו אליך.

• תוכן חדש...