Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כי האטתי כבר למהירות הרצויה עם הבלמים ואני לא צריך עוד כוח האטה, או שאני רוצה להוריד הילוך בלי להאט בכלל. כשאני גם ככה מאיץ ממילא אין צורך בזה.

אבל עזוב, הבנת את הרעיון.

שמע, נהגתי במהלך חיי במכוניות עם תיבות ידניות,הכיף שלי היה להוריד הילוך עם גז ביניים כדי להתאים את מהירות המנוע למהירות הגלגלים.

כיום אני נוהג במכונית עם תיבת פלנטרית.

כך שניסיון בנהיגה על תיבות הילוכים שונות יש לי - ולא מעט.

מעולם לא קראתי או שמעתי על התיאוריה שכתבת כאן, אסתכן ואומר שאין כאן חבר פורום אחד שמבין איך אפשר לתת גז ביניים בתיבה אוטומטית (אולי בחד מצמדית ישנה זה יכול לעזור - בכל תיבה אחרת המחשב מבצע את הפעולה הזו בעצמו).

בכנות מוחלטת- אין לי מושג מהיכן הבאת את הטיעון הזה...:shock:

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני התכוונתי לשאול את השאלה הזאת וקצת התביישתי. עכשיו אני רואה שאני לא היחיד שמימיו לא שמע על גז ביניים בתיבה אוטומטית.

רווח לי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני חוזר: לא מדובר על גז ביניים במובן הרגיל אלא פשוט על קיזוז בלימת המנוע (במידה ואינני זקוק לה) על ידי לחיצה על הגז.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
כי האטתי כבר למהירות הרצויה עם הבלמים ואני לא צריך עוד כוח האטה, או שאני רוצה להוריד הילוך בלי להאט בכלל. כשאני גם ככה מאיץ ממילא אין צורך בזה.

אבל עזוב, הבנת את הרעיון.

ממש לא הבנתי את הרעיון.

אם אתה לא רוצה להאט וגם לא רוצה להאיץ אז בשביל מה הורדת הילוך( אלא אם כל מטרת ההורדה היא אותו "גז ביניים" במובן הפוסט מודרניסטי שלו ולא במובן הקלאסי).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תפתחו את הראש קצת ותקשיבו, ותצאו מהקבעונות, ואולי תלמדו משהו.

ההילוכים לא נועדו כדי להוריד מהירות, אלא כדי לשמור עליה.

כדי להתאים את מהירות הנסיעה למהירות הרצויה, עדיף עשרות מונים להשתמש בבלמים מאשר בגיר, וזאת מכיוון שההאטה יוצרת המון עומס, ועדיף שהוא יפגע בבלמים שמיועדים לכך, ולא בתיבת ההילוכים.

לאחר שהאטנו, ואנחנו רוצים לשמור על מהירות מסוימת, מתאימים את ההילוך אליה, ואז הוא שומר (הוא מנסה לשמור) על המהירות ומפחית את השימוש בבלמים.

מה שחן מתכוון אליו, הוא שבהורדת הילוך בהאטה, במקום לשחרר קלאטש או לתת להילוך להילוך להשתלב כאשר המנוע בסלד נמוך, ואז המהירות של הגלגלים תאיץ אותו (וכולנו מכירים את "המכה" הזו), לתת מעט גז, להעלות את הסלד, ולקבל העברת הילוך חלקה יותר. זה נכון לכל סוג גיר, כי אין פה בכלל השפעה על הגיר אלא על המנוע.

הגיר מסתובב בהתאם לגלגלים, בסך הכל מביאים את המנוע למהירות המתמאימה לגיר באופן יזום, ולא נותנים לזה לקרות באופן פסיבי.

פורסם

אין שום אפשרות לבצע ״גז ביניים״ בתיבות אוט׳ פלאנטריות או דו-מצמדיות (ב- DSG למשל, העברת הילוכים מתבצעת תוך כמה מאות מילי-שניות...)

חן, או שאין לך שמץ של מושג מה אתה כותב, או שאתה משתמש במונח שגוי לתאר משהו אחר שאתה עושה...

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
תפתחו את הראש קצת ותקשיבו, ותצאו מהקבעונות, ואולי תלמדו משהו.

ההילוכים לא נועדו כדי להוריד מהירות, אלא כדי לשמור עליה.

כדי להתאים את מהירות הנסיעה למהירות הרצויה, עדיף עשרות מונים להשתמש בבלמים מאשר בגיר, וזאת מכיוון שההאטה יוצרת המון עומס, ועדיף שהוא יפגע בבלמים שמיועדים לכך, ולא בתיבת ההילוכים.

לאחר שהאטנו, ואנחנו רוצים לשמור על מהירות מסוימת, מתאימים את ההילוך אליה, ואז הוא שומר (הוא מנסה לשמור) על המהירות ומפחית את השימוש בבלמים.

מה שחן מתכוון אליו, הוא שבהורדת הילוך בהאטה, במקום לשחרר קלאטש או לתת להילוך להילוך להשתלב כאשר המנוע בסלד נמוך, ואז המהירות של הגלגלים תאיץ אותו (וכולנו מכירים את "המכה" הזו), לתת מעט גז, להעלות את הסלד, ולקבל העברת הילוך חלקה יותר. זה נכון לכל סוג גיר, כי אין פה בכלל השפעה על הגיר אלא על המנוע.

הגיר מסתובב בהתאם לגלגלים, בסך הכל מביאים את המנוע למהירות המתמאימה לגיר באופן יזום, ולא נותנים לזה לקרות באופן פסיבי.

עם זה כולם מסכימים, וחלקנו (מי שנוהג במכוניות ידניות) לפעמים אפילו עושים את זה.

השאלה שנשאלה כאן הייתה "מה קשור גז ביניים לתיבת הילוכים כפולת מצמדים?" כי אי אפשר לבצע גז ביניים - לפחות לא במובן הקלאסי שלו, שאליו אתה התכוונת - בתיבה כזו (גם בתיבה פלאנטרית, ולצורך העניין גם תיבה רובוטית חד-מצמדית ובכל תיבה שבה הנהג לא שולט על הקלאץ').

חן ג. מנסה להסביר משהו אחר, משהו שאו שאני עדיין לא הצלחתי להבין עד הסוף, או שאין לו שום קשר למציאות - שתי התשובות סבירות באותה מידה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

כי אתם מדברים על גז ביניים במובן המסורתי, של סנכרון גלגלי השיניים.

חן קורה לזה גז ביניים כי זה ניתן באותו הזמן, בהחלפת ההילוך. והרעיון הוא בסך הכל התאמת סלד המנוע למהירות. אני אומר שוב, זה לא משפיע על מהירות גלגלי השיניים בגיר כהוא זה, אלא רק על הסלד.

נכון, זה לא גז ביניים במובן המוכר של המושג מבחינת התוצאה, אבל מבחינת הנהג הם מאוד מאוד דומים.

פורסם

אתה ואני אומרים אותו דבר. אני יודע מה זה גז ביניים ואני יודע מה זה התאמת סל"ד המנוע למהירות הנסיעה - כמו שאמרתי, חלק מהמגיבים בשרשור אפילו עושים את זה לפעמים. אבל, אתה ואני מדברים על תיבה ידנית, שם זה מאוד הגיוני שאפשר לעשות את זה בעוד שחן מדבר על תיבות בהן לנהג אין שליטה על הקלאץ' (אוטומטית/רובוטית). בתיבות כאלה *אי אפשר* לתת גז ביניים כדי להתאים את מהירות המנוע למהירות הנסיעה.

תן לי להסביר.

בתיבה אוטומטית, המנוע תמיד מחובר לגיר, שבתורו תמיד מחובר לגלגלים. לכן אם אתה נותן גז ביניים אתה סתם שולח מכת כח לגיר והורס אותו קצת במקרה הטוב או במקרה הרע מעביר את הכח לגלגלים ומזניק את האותו קדימה במכה לא צפויה שיכולה להסתיים בתוך פגוש של מישהו.

בתיבה רובוטית חד מצמדית, מחשב הגיר מנתק את הגז בזמן שהגיר מעביר הילוכים ולכן אין שום טעם לתת "גז ביניים" כי הגז פשוט לא מגיב.

בתיבה רובוטית כפולת מצמדים, ההילוכים תמיד משולבים בכפולות (נגיד אתה בהילוך 3 - הילוך רביעי כבר משולב), ברגע שאתה מבקש להוריד הילוך, הקלאץ שעכשיו משולב לרביעי עובר לשני (השלישי עדיין משולב, כן?) ואחרי זה ההינע עובר תוך בערך חצי אלפית השניה מיר אחד (של ההילוך השלישי) לציר השני (זה עם ההילוך השני שכבר השתלב מבעוד מועד). תיאורתית היית יכול לתת כאן גז ביניים, אבל המנוע שלך בחיים (אלא אם כן יש לך לקסוס LFA) לא יכול לטפס בסלד במהירות שנדרשת כדי להתאים אותו למהירות סיבוב הגלגלים.

או בקיצור - מה קשור גז ביניים ותיבה אוטומטית?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אין קשר למצמד. יש קשר לבלימת המנוע.

נניח שאני בהילוך שני. אני בולם ויורד להילוך ראשון. עדיף לבלום, לסיים את הבלימה, לעבור ללחיצה עדינה על הדלק ואז להוריד לראשון. אותו דבר נכון אם אני רוצה להישאר באותה מהירות אך להוריד הילוך כי ההילוך שבחרתי התברר כגבוה מדי או שאני רוצה להיות במהירות מנוע יותר גבוהה מסיבה כלשהי.

כל המטרה של השיטה היא פשוט לקזז את בלימת המנוע. לא להשוות מהירויות של גלגלי שיניים, לא להקל על החיים של סינכרונים - נטו לנטרל את בלימת המנוע כך שכל כוח הבלימה הנדרש יגיע מהבלמים, כפי שהוא אמור.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אנחנו עדיין מדברים על תיבת הילוכים אוטומטית, כן?

למה לי להוריד הילוך אם אני מיד נדרש לקזז את בלימת המנוע שהוא יוצר?

באמת, מנסה להבין על מה אתה כותב, לדמיין סיטואציה שבה הטיעון שלך יהיה הגיוני - ולא מצליח.

אולי בכל זאת תעלה לכאן סרט שמדגים את הטענה שלך ובכך נחכים כולנו.

פורסם

חן ג. לטובת מכלולי הגיר שלך הייתי ממליץ לך להשאר במצב אוטומטי מלא.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אגב, בזמן הורדת הילוך ידנית בתיבות אלו, ניתן ואף רצוי להעלות את מהירות המנוע ("גז ביניים").

המצערת והמוח של הגיר נשלטים ע"י מחשב והם מסונכרנים. מעבר לעובדה שאין שום מצב אשר יצריך את הפעולה המדוברת, זה גם לא באמת אפשרי ברמה הטכנית. מה שכן עלול להתרחש הוא שאנשים תמימים שיקראו את ההודעה הזו יתחילו לתרגל מתן "גז ביניים" וזה עלול להיות אפילו מסוכן.

אני ממליץ לרדת מהעץ הנ"ל ולזרוק את האמירה הזו למחסן "שטות של רגע".

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...