Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בהעברת הילוכים ידנית בגיר אוטומטי משתמשים כאשר יש צורך למשוך הילוך בעליה או בהאצה, או לכדי להישאר בהילוך נמוך בירידה (כדי לא לשחוק את הבלמים.

אומנם לא המקרה של קיה סיד, אבל זה גם יכול לשמש לנהיגה ספורטיבית, היום הרבה רכבים ספורטיביים מגיעים עם תיבות אוטומטיות (יותר נכון רובוטיות), עם אפשרות העברת הילוכים ידנית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שימושים אפשריים בהעברת הילוכים או קיבוע הרכב בהילוך:

משיכת הילוכים בעליה.

זירוז ההאצה בזמן עקיפה.

קיבוע מהירות הרכב בירידה, כולל בתיבה רציפה.

נסיעה בתנועה עירונית כבדה או בכבישים מפותלים כדי למנוע שיטוט מיותר בין הילוכים.

אגב, בזמן הורדת הילוך ידנית בתיבות אלו, ניתן ואף רצוי להעלות את מהירות המנוע ("גז ביניים").

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בקיה זה עובד קצת שונה. בעזרת המונופים אכן ניתן לעבור למוד ידני. מנוף ימני להעלות הילוך, מנוף שמאלי להוריד. לאחר זמן יחסית קצר הגיר חוזר למוד אוט' מלא. הדרך היחידה להישאר במוד ידני לזמן בלתי מוגבל היא ע"י העברת ידית ההילוכים ימינה למצב "ספורט".

S60 Rdesign

פורסם
אגב, בזמן הורדת הילוך ידנית בתיבות אלו, ניתן ואף רצוי להעלות את מהירות המנוע ("גז ביניים").

בשביל מה בדיוק לתת גז ביניים בתיבה פלנטרית? נשמע כמו משהו שיגרום נזק לתיבה.

חוץ מזה, בתיבה אוטומטית, לתת גז כשהרכב בהילוך, יגרום להאצה. לחכות לרגע שבו הגיר מעביר הילוך, ואז לתת גז? בשביל מה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כשאתה מוריד הילוך ידנית בתיבה אוטומטית פלנטרית או חד-מצמדית - זה עובד, ולא גורם נזק.

בתיבה דו-מצמדית בדרך כלל התהליך מתבצע אוטומטית על ידי התיבה.

פורסם

חן, כנראה שקראת איךה שהוא שיש מושג כזה גז ביניים בהורדת הילוך ואתה משתמש בו בלי שמץ של מושג מה זה.

תפקיד גז הביניים הוא להתאים את מהירות הסיבוב של גלגלי השיניים כדי להקל על השילוב ונילד בימי התיבות הלא מסונכרנות. גם הביצוע היה על ידי הוצאה לניוטראל, שחרור הקלאץ, גז, לחיצה ושילוב להילוך הנמוך.

בתיבה פלנטארית מן הסתם זה מיותר לחלוטין כי גלגלי השיניים כבר משולבים ובכל הרובוטיות זה מיותר לחלוטין כי בכפולות המצמדים השילוב בכלל בציר אחר ונעשה לפני שחרור המצמד ובחד מצמדיות המחשב לא ישחרר לך את הקלאץ' כדי שתוכל בכלל לתת גז ביניים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ברור שבתיבה אוטומטית אין צורך להתאים את מהירות הסיבוב של ההילוך למנוע. המטרה של האצת ביניים בהעברה ידנית ברכב אוטומטי היא פשוט לנטרל את בלימת המנוע. זה הכל.

פורסם

זה גיר רובוטי כפול מצמדים , אלא אם מדובר בסיד דיזל אוט' ששם זה גיר אוטומטי פלנטרי.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם
ברור שבתיבה אוטומטית אין צורך להתאים את מהירות הסיבוב של ההילוך למנוע. המטרה של האצת ביניים בהעברה ידנית ברכב אוטומטי היא פשוט לנטרל את בלימת המנוע. זה הכל.

אם אתה מוריד הילוך כדי להאט אז למה לבטל את בלימת המנוע ואם כדי להאיץ אז ממילא הגז לחוץ אז למה לשנות את מצבו?

בקיצור, אין צורך בשום משחק עם דוושת הגז וזה בלי קשר לאובדה שאין שום קשר בין זה לגז ביניים חוץ מהמילה גז.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
זה גיר רובוטי כפול מצמדים , אלא אם מדובר בסיד דיזל אוט' ששם זה גיר אוטומטי פלנטרי.

DCT מצמד כפול

פורסם
אם אתה מוריד הילוך כדי להאט אז למה לבטל את בלימת המנוע ואם כדי להאיץ אז ממילא הגז לחוץ אז למה לשנות את מצבו?

בקיצור, אין צורך בשום משחק עם דוושת הגז וזה בלי קשר לאובדה שאין שום קשר בין זה לגז ביניים חוץ מהמילה גז.

"גז ביניים" הפך איכשהו לתרגום של "revmatching" שזה משהו שאני מאמין שכולנו עושים כשנוהגים בידני.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם (נערך)
אם אתה מוריד הילוך כדי להאט אז למה לבטל את בלימת המנוע.

כי האטתי כבר למהירות הרצויה עם הבלמים ואני לא צריך עוד כוח האטה, או שאני רוצה להוריד הילוך בלי להאט בכלל. כשאני גם ככה מאיץ ממילא אין צורך בזה.

אבל עזוב, הבנת את הרעיון.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
"גז ביניים" הפך איכשהו לתרגום של "revmatching" שזה משהו שאני מאמין שכולנו עושים כשנוהגים בידני.

המונח המתאים הוא "התאמת סל"ד". כיום גז ביניים כדאי לבצע, למי שיודע, רק בהורדה לראשון (ובשילוב רוורס, רק לשחרר קלאץ' בניוטראל, ללא גז).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...