Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לנסוע בצורה חסכונית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

נגיד ובן אדם נקלע למצב של נסיעה עם ליטר דלק, מהי הדרך הכי טובה לעשות את זה.

נגיד ואתם במצב הנ"ל, מה הייתם עושים בכדי לנסוע כמה שיותר (או עד לתחנה הבאה).

יש שאומרים, נסיעה במהירות גבוה ושיוט על מנת שהרכב לא "יתקשה".

יש אחרים שאומרים, נסיעה איטית ורגועה (מה שיכול להקשות על הרכב בתנאי כביש הררים).

-ברכבים שיש גיר טיפטרוניק העברה לגיר הנ"ל ונסיעה על הילוך 2 - 3 במהירות נמוכה.

אשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

נסיעה אטית וכמה שיותר אחידה מבחינת מהירות הנסעה, ללא שינויים תכופים במהירות.

שאלת התנאים ההרריים אינה קשורה למהירות הכביש אלא למהירות המנוע, ולכן תחת עומס יש לנהוג בהילוך נמוך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בכזה סלד כמה כבר הרכב יסע מהר? 30 קמ"ש?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אל תיסע מהר, פעם יצאתי מטבריה לכיוון צומת גולני בערך עם 5 ליטר במיכל,תכננתי לתדלק בגולני ומשם להמשיך אז פחדתי שיגמר לי הדלק, נסעתי 130-150 כל הדרך (4000+ סל''ד).

בתחנת דלק נכנס לי כמעט 49 ליטר, ז''א שנותר לי ליטר אחד או פחות במיכל (מיכל של 50).

עכשיו, המרחק בין טבריה לצומת גולני הוא כ15 קילומטר, הרכב צורך בממוצע ליטר ל 12/13 קילומטר. עכשיו תבין כמה נפגעה הצריכה בכך שטסתי כל הדרך ועוד בתוך טבריה בעליות לקחתי את הסל''ד גבוהה מאוד.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

תודה לכולם.

אל תיסע מהר, פעם יצאתי מטבריה לכיוון צומת גולני בערך עם 5 ליטר במיכל,תכננתי לתדלק בגולני ומשם להמשיך אז פחדתי שיגמר לי הדלק, נסעתי 130-150 כל הדרך (4000+ סל''ד).

בתחנת דלק נכנס לי כמעט 49 ליטר, ז''א שנותר לי ליטר אחד או פחות במיכל (מיכל של 50).

עכשיו, המרחק בין טבריה לצומת גולני הוא כ15 קילומטר, הרכב צורך בממוצע ליטר ל 12/13 קילומטר. עכשיו תבין כמה נפגעה הצריכה בכך שטסתי כל הדרך ועוד בתוך טבריה בעליות לקחתי את הסל''ד גבוהה מאוד.

אכן, כך חשבתי, מהירות גבוה בעצם גורמת לשתייה מרובה יותר, אני שמעתי גם דעות של "לוחץ מגיע ל-120 ואז מוריד רגל מהגז והרכב משייט".

השיטה הטובה ביותר לפי מה שאני מבין גם מכאן וגם מאנשים אחרים ובכללי מתי שרוצים לחסוך בדלק, נסיעה במהירות של 50 - 70 קמ"ש, במהירות אחידה.

פורסם

מהירות השיוט החסכונית של רוב הרכבים נעה בסביבות ה80 קמ"ש, זה מאד משתנה ותלוי בהמון דברים (האווירודינמיקה של הרכב, עקומת הכח של המנוע, יחסי ההעברה בגיר ועוד).

כעקרון, תלחץ פחות גז = תצרוך פחות דלק.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ה"מהירות היעילה" שונה מרכב לרכב. לא נכון לקבוע שזה ב 80 או 110 קמ"ש אבל ניתן לומר שאלה הם פחות או יותר גבולות הגזרה של הצריכה האידאלית, מי יותר ומי פחות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תוספת קטנה- בסןף ירידה לקראת עליה, מומלץ לתת גז כדי להגיע לעלייה במהירות סבירה. יש כאלה ש"חוסכים" דלק בירידה ומשלמים בגדול בעלייה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

במהירות הנמוכה ביותר שאפשרית בהילוך הגבוה ביותר, כנראה סביב 60-70.

תוסיף לזה נסיעה אחרי משאית להגנה מהרוח ותראה שצריכת הדלק יורדת פלאים.

הבעיה למי יש סבלנות לזה!?

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
מהירות הכי גבוה בהילוך הכי גבוה בסל"ד 1500.

יש לו ליטר אחד של דלק. עד שהוא יגיע למהירות הכי גבוהה בהילוך הכי גבוה, ישאר לו חצי מזה.

פורסם (נערך)

תוסיף לזה נסיעה אחרי משאית להגנה מהרוח ותראה שצריכת הדלק יורדת פלאים.

הבעיה למי יש סבלנות לזה!?

השאלה אינה מי מספיק סבלני אלא מי מספיק אידיוט.

היתרון בנסיעה בוקואום שמאחורי משאית (ואתה צריך להיות ממש צמוד בשביל זה) מתקזז ברגע הראשון שאתה נוגע בבלם כי נהג המשאית האט קצת. מה גם שלא ייכנס אוויר לרדיאטור ולבלמים שבמקום זאת "יאכלו" את רסס הכביש של המשאית...

ועוד לא התחלנו לדבר על זה שנהג המשאית לא יראה אותך בכלל, יהיה לך מאוד קשה לעקוף אותו, וכן לא תוכל להגיב לבלימה חזקה שלו או למצב שבו הוא נעצר באחת עקב התנגשות או שנופל ממנו מטען או צמיג, או בתמרונים עירוניים כשייתכן שהוא יצטרך לנסוע לאחור...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אתה לא צריך להיות בוואקום, ניתן לשמור מרחק ועדיין "להנות" מהאפקט של הזזת האוויר, מה גם שניתן לעשות זאת גם מאחורי רכב מסחרי כלשהו.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

• תוכן חדש...