Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלימה בעת תמרון חד בכביש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח ואני נמצא בכביש מהיר ולפני נוסע רכב ולפתע בולם חזק ובחדות. אני בולם גם אך רואה שלא אספיק לבלום בזמן ומחליט לברוח לאחד הנתיבים האחרים.

האם בעת התמרון עליי להמשיך וללחוץ על הבלמים או שברגע שאני מסובב בחדות את ההגה לשחרר את הבלמים?

כנ"ל לגבי פניות חדות אם וכאשר מגיעים מהר אליהן.

איך לא להגיע למצב שמסתחררים ומאבדים שליטה?

אני שואל מפני שברוב הרכבים כבר יש esp, אך מה עם רכבים שבהם אין את המערכת? כיצד יש לפעול?

מוזמנים לשאול ולהתייעץ בתחום מצלמות דרך לרכב

פורסם

אם אתה שואל אז קורס נהיגה מתקדמת.

בסיטואציית הכביש המהיר זה מאוד תלוי, אם אתה חותך מישהו שממש קרוב אליך אז אתה חייב להוריד את הרגל מהברקס ואולי אפילו להאיץ כדי שהוא לא יכנס בך.

אם הנתיב פנוי אז ברגע שעברת אליו תעשה ככל העולה על רוחך, אם כולם נותנים ברקס (כלומר גם בנתיב שעברת אליו) אז אתה ממשיך לתת ברקס..

לגבי פניות חדות - נהיגה לא לומדים בהתכתבות.

ESP אינו קשור (ישירות) לבלימה, אתה מדבר על ABS? בכל מקרה חירום עם או בלי ABS בועטים בברקס ולא עוזבים עד שעוצרים או שהסכנה חולפת.

פורסם

אתה טועה, מטעה, וזה מסוכן.

ברכב בלי abs, ניסיון לפנות תו"כ "בעיטה" בברקס יגמר ברכב שממשיך ישר היישר לתוך המכשול. לגלגל נעול קשה לפנות, ולכן צריך "לפמפם" כדי לשחרר את הגלגל מעט, אם רוצים לשנות כיוון.

וברור שesp קשור ישירות לבלימה.

מה שכן, זה באמת לא חומר ללמוד בהתכתבות. שלם כמה מאות שקלים, תלמד בצורה מקצועית, תתרגל קצת באיזה מגרש חניה, ותציל את החיים שלך ושאל אלו מסביבך.

פורסם

מעבר לדברים הנכונים של phpclub, ובהתייחס לדוגמה שהבאת:

שמירת רווח תאפשר לך תמיד לעצור בזמן.

מודעות למתרחש מאחור תאפשר לך להגדיל מראש את הרווח וכך להימנע גם מפגיעה מאחור.

שמירת ימין תאפשר לך לחמוק לשול הימני בלי לחשוש מרכב נוסף המגיע מאחוריך.

באופן כללי, עדיף לבלום, להוריד כמה מהירות שרק אפשר, ואז לבצע את תמרון ההתחמקות.

לגבי פניות ו"כיצד לא להסתחרר" - תמיד האט לפני הפניה למהירות שבה תרגיש בטחון להרפות מן הבלמים ואף להאיץ מעט בכניסה לפניה. הפנית הגה הדרגתית ומדודה כשהרכב מיוצב במהירות קבועה או אף בהאצה קלילה תשפר את יציבות הרכב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

offload :

אתה טועה ומטעה, האם למדת או שסתם קראת?

שיטת הפמפום היא שגויה וישנה, למי שלא יודע ומנוסה מאוד (בתרגולים מעשיים ללא ABS) היא קשה עד בלתי אפשרית וייתכן שתגמר בתאונה - גם לי אין הנסיון הנ"ל, משום מה לא בא לי לגמור צמיגים בנסיונות כאלו.

בלימת חירום ללא ABS נעשית ע"י נעילת גלגלים והיא זאת שתגרום לרכב לעצור הכי מהר.

כמובן שאם צריך לסובב הגה אז משחררים את הברקס, פונים ואז ממשיכים בברקס רציף עד לעצירה.

בכל מקרה כל האמור מעלה למישהו ללא נסיון וידע במצב חירום אשר מלחיץ מטבעו לא יעזור כלל - לכן מייעצים על בלימת חירום חריפה גם עם נעילת גלגלים.

ESP קשור לבלימה כאשר הנושא הינו החלקה ואיבוד שליטה, לא כאשר מנסים לא לפגוע במישהו בקו ישר.

פורסם

בכל רכב לא תצטרך להיקלע למצב כזה אם תשמור מספיק מרחק מהרכב שלפניך.

ברכבים ללא ABS יש סיכון גבוהה יותר בתמרונים מסוג זה.

הדבר הכי נכון לעשות הוא קורס נהיגה מתקדמת בכדי להיות הכי מוכן שאפשר למצבי חירום בנהיגה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)

בלימת חירום ללא ABS נעשית ע"י נעילת גלגלים והיא זאת שתגרום לרכב לעצור הכי מהר.

כמובן שאם צריך לסובב הגה אז משחררים את הברקס, פונים ואז ממשיכים בברקס רציף עד לעצירה.

הכל כמובן נכון אבל יש מצב שבו הנהג יידרש להרפות מן הבלמים שלא בגלל נעילת הגלגלים או הצורך בהיגוי. ניקח לרגע את הדוגמה שלי בה יש נהג קרוב מאחור.

אני כמובן שומר רווח גם בשבילו אבל עדיין כאשר הנהג מלפנים מאלץ אותי לבלימת חירום אני אתחיל את הבלימה בכל הכוח.

רק אחרי תחילת הבלימה, כשברור שאני עומד לעצור מוקדם - אפשר להפחית את הלחץ על הדוושה ולנצל את כל הרווח ביני לבינו כדי לתת גם לרכב מאחור זמן לעצור.

בקורס נהיגה מתקדמת ניתן לתרגל גם את זה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
נניח ואני נמצא בכביש מהיר ולפני נוסע רכב ולפתע בולם חזק ובחדות. אני בולם גם אך רואה שלא אספיק לבלום בזמן ומחליט לברוח לאחד הנתיבים האחרים.

האם בעת התמרון עליי להמשיך וללחוץ על הבלמים או שברגע שאני מסובב בחדות את ההגה לשחרר את הבלמים?

כנ"ל לגבי פניות חדות אם וכאשר מגיעים מהר אליהן.

איך לא להגיע למצב שמסתחררים ומאבדים שליטה?

אני שואל מפני שברוב הרכבים כבר יש esp, אך מה עם רכבים שבהם אין את המערכת? כיצד יש לפעול?

אם יש ESP, להמשיך ללחוץ על הבלמים ולתמרן עם ההגה.

אם אין ESP אבל יש ABS, כנ"ל.

אם אין לא זה ולא זה ואתה לא מתורגל, תלחץ על הבלמים הכי חזק שאתה יכול ותתפלל.

כי לא משנה מה נכתוב לך כאן, אנשים לא מתורגלים לא עוזבים את הבלמים במצב חירום.

אף פעם.

אפילו אם הם חושבים שאולי צריך... הם לא עוזבים.

הפאניקה משתלטת.

ולכן צריך "לפמפם" כדי לשחרר את הגלגל מעט, אם רוצים לשנות כיוון.

לא צריך "לפמפם", צריך להרפות קלות, לשנות כיוון, וללחוץ שוב.

כאמור, אין שום סיכוי שנהג לא מיומן יעשה זאת, לכן עדיף שיישאר על הבלמים בכל הכוח, כי זה יותר טוב מכל אלטרנטיבה שהוא מסוגל לה.

הדיון הזה התנהל אינספור פעמים, אז לפני שיבוא החוכמולוג התורן ויחליט שהוא המציא תו"ל חדש (או אבא שלו לימד אותו מה לעשות) - ננעל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...