Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

When I'm 64 - התרשמות אישית ממרצדס E400.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי היום, באדיבות הנהלת הפורום, מרצדס E400S לכמה שעות, ויצאתי לגלות את צפונותיה.

מכונית המבחן היתה בצבע גרפיט כהה עם חישוקי 19' ענקיים, שאליהם עוד אשוב מאוחר יותר, מה שקצת ניתק אותה ממראה הטקסי שכה מאפיין את הדגם הזה, לטוב ולרע.

בכללי, סדרת ה E נראית כמו אחותה הגדולה של ה C הקודמת, עם פרופורציות קצת פחות מאוזנות, אך עדיין דובר במכונית נאה ומרשימה בהחלט.

כניסה למכונית מגלה תא נוסעים מרצדסי טיפוסי, עם הנדסת אנוש מעולה ותפעול פשוט יחסית ודי אינטואוטיבי, בייחוד למאותגר טכנולוגית כמוני, שחלונות חשמל נראים לו עדיין אביזר מותרות..:-P

לוח המחוונים נאה ופשוט יחסית, ולא מעיק על הנהג בעודף בעודף מידע מיותר.

גם תפעול מערכת בקרת האקלים פשוט וטבעי, ללא התחכמויות מיותרות וצגים מנצנצים, וכנ"ל גם תפעול מערכת השמע המעולה.

הצליל שבוקע מרשתות המתכת הדקיקות נהדר, ופיזור הצליל מעולה.

תנוחת הנהיגה מושלמת, כמצופה ממרצדס, ומיסתייעת בכיוונון חשמלי של המושבים החשמליים, כשזה של הנהג כולל הקשחה לגב התחתון, וגבי הדואב בהחלט אהב זאת, וכמובן שגם גלגל ההגה מצופה העור הנהדר מתכוונן חשמלית, ובעת כיבוי המכונית הוא מתרומם על מנת לסייע לנהג ביציאה מהמכונית.

סידור הדוושות נותר כמו בכל המרצדסים מ 30 השנה האחרונות, וגם מקומו של בלם הרגל העתיק לא נפקד, קצת לא לעיניין בימינו.

המרחב לרשות הנוסעים מאחור מכובד אם כי לא מדהים, ובהחלט ישנן מכוניות סאלון מרווחות יותר, וכמעט כרגיל המושב האמצעי אינו ממש נוח, אם כי שני הצדדיים עמוקים ונוחים.

כמובן שעור איכותי מצפה את כולם, וצבע הקרם שלהם נתן ניגוד יפה לצבע השחור של לוח המחוונים.

איכות הייצור היא כמצופה ממרצדס, איכות החומרים 10 והגימור מעל לכל ביקורת.

המרכב מוצק להפליא, איכות הצביעה מושלמת והדלתות נטרקות כדלתות כספת.

נו, ואיך היא נוסעת אתם שואלים ?

מנוע V6 מוגדש, 333 כ"ס ו 48.9(!) קג"מ ב 1400 סל"ד, תיבת 7 הילוכים, מה עוד אפשר לבקש ?

הביצועים, כצפוי, מדהימים, בכל מהירות ולכל מהירות.

מנוע ה V6 משמיע גרגור נעים ובשרני, כשבסל"ד נמוך קולו כמעט ואינו נשמע.

נעיצת הדוושה לכיוון הרצפה מפיקה תאוצה לינארית ומרשימה המזכירה המראה של מטוס, והתאוצה ממשיכה במלוא עוזה עד למהירויות ...טוב, הבנתם.

הבן שלי התרשם עמוקות מהתאוצה, ואמר לי "יאללה אבא, תעשה מטוס", הבהרתי שני דברים - שלא יתרגל, ושלאבא שלו לא יהיה אוטו כזה.:-P

גם תיבת ההילוכים משתפת פעולה, והמשוטים מאחורי גלגל ההגה מאפשרים שליטה ידנית נוחה ומהירה.

אהבתי גם את בורר ההילוכים שאינו תופס מקום רב ונוח לשימוש.

ואיך היא מתנהגת ?

כמו מכונית סאלון גדולה, מה שאומר שאתה בהחלט יכול לשחק איתה אבל לא בה, והגודל והמשקל בהחלט מורגשים.

ברור שעם צמיגים כאלו האחיזה גבוהה להפליא, וכמעט בלתי אפשרי להוציא אותה משלוותה, וגם אם כן, מערכת בקרת היציבות תחזיר אותה בעדינות למסלולה.

בפניות הדוקות, שאף פעם לא היו כוס התה של מכוניות סאלון, מורגש סירבול, אם כי סביר להניח שאף אחד מרוכשיה לא יחוש בכך.

ההיגוי מצויין, בעל משקל נכון, חדות טובה ורגש סביר.

הבלמים לעומת זאת, מעולים ובעלי יכולת מדהימה - הנשיכה החלטית, גם במהירויות מאד גבוהות, ויכולת ההאטה מרשימה.

נוחות הנסיעה טובה מאד, אך נפגמת בשל החישוקים הענקיים והצמיגים המאד רחבים, ובעיר מורגשת קשיחות מעט מוגזמת.

מחוץ לעיר הנוחות מצויינת, ובצירוף בידוד רעשים מעולה מתקבלת מכונית מאד נעימה שמסוגלת לכסות מרחקים בנוחות ונינוחות.

100 קמ"ש מתורגמים ל 1500 סל"ד, והתחושה היא שהמכונית מחליקה בניוטראל..

צריכת הדלק סבירה בהחלט בנסיעה רגועה, וכמובן שרגל כבדה תביא אותך לביקורים תכופים בתחנת הדלק.

שורה תחתונה - מדובר במכונית סאלון מעולה, שמשמרת את כל יתרונות מרצדס המוכרים והמסורתיים, אך חובבי ההגה לא ימצאו בה את מבוקשם, וקהל היעד שלה כולל בעיקר לקוחות מבוגרים, יכולת ספורטיבית לא תמצאו בה, וסביר להניח שאף אחד לא ממש יחפש.

P1010053.jpgP1010052.jpgP1010051.jpgP1010050.jpgP1010049.jpgP1010048.jpgP1010047.jpgP1010046.jpg

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אחלה סקירה !

אגב, התמונה צולמה בבלפור נכון ? בדיוק ליד הבית שלי חחח, הבניין מאחורי האוטו 8)

פורסם

אוטו מדהים!:inlove: תודה על הסקירה. :mm_yeah:

מבחינתי זה הרכב האולטימטיבי. הייתי כמובן שמח למנוע דיזל V8 (אבל מותר לחלום - לא?) :twisted:

וגם שילוב צבעים של אוונגרד, אני הייתי מעדיף סאלון בז' עם עץ אגוז.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הרכב מוכר לי מנסיעה שעשיתי עליו.

בגדול, אני די מתחבר לדעתו של חן על המכונית.

אם נגדיל את הרזולוציה אז מדובר באחלה כלי לאוטובנים ואוטוסטרדות, בכבישים האלה המכונית פורחת ונסיעה במהירויות שתגיע ל- ynet מבוצעת בקלילות תוך שמירת כיוון מרשימה.

התמונה מתהפכת כשהכביש מתהדק, ההיגוי הופך ללא מדויק, משקל הרכב הופך למוחשי וסיבובים שמתחרות אחרות מדויטשלנד יעשו בקלילות - יגרמו ברכב הזה לסחיפה על כל הגלגלים תוך תחושת חוסר ביטחון (יחסית לסגמנט, כן?) לנהג.

אני ממש לא אהבתי את הכבדות הזקנה של המכונה הזו, אבל יש לשער שישנו קהל לא קטן שמחפש בדיוק את מה שהרכב הזה מספק.

• אחראי פורום
פורסם

תודה על סקירה ממצה ועניינית.

נהגתי על ה-e200 והרשמים זהים.

ביצוע עילאי של ממש בתא הנוסעים, איכות וגימור שעכברי פאקים כמוני ממש מתרגשים מהם, רייד מושלם.

אני כמובן מוותר לה על היעדר היכולת הדינאמית כמעט בכלל כי זה לא תפקידה ועוד פחות מעניין את קהל היעד שלה,

רק חבל שזה מקצין לכדי רכות וגמלונית גם בעיקולים קלים, לזוויות מרכב גדולות ומוחשיות, להגה קל מדי.

ובאופן אישי אני פחות אוהב את הקו החדש של ההיצע. אהבתי את החזרה לקווים חדים א-לה אייטיז בדור הקודם

וחבל שננטש פה לטובת מופע עקומות לא ממש מגובש.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אחלה סקירה!

גודל הצמיגים המופרזים הפך למגפה של ממש בדור המכוניות הנוכחיות אשר לא פוסחת על אף סגמנט - ניצחון הצורה על המהות?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

נהגתי על ה-e200 והרשמים זהים.

ביצוע עילאי של ממש בתא הנוסעים, איכות וגימור שעכברי פאקים כמוני ממש מתרגשים מהם, רייד מושלם.

אני כמובן מוותר לה על היעדר היכולת הדינאמית כמעט בכלל כי זה לא תפקידה ועוד פחות מעניין את קהל היעד שלה,

רק חבל שזה מקצין לכדי רכות וגמלונית גם בעיקולים קלים, לזוויות מרכב גדולות ומוחשיות, להגה קל מדי.

ובאופן אישי אני פחות אוהב את הקו החדש של ההיצע. אהבתי את החזרה לקווים חדים א-לה אייטיז בדור הקודם

וחבל שננטש פה לטובת מופע עקומות לא ממש מגובש.

שלא יובן לא נכון, ה E400 רחוקה מלהיות רכיכה מוטורית סטייל האמריקאיות של שנות ה 70', והיכולת הדינאמית גבוהה מאד בכל קנה מידה, רק שניהוג ספורטיבי או משהו שמזכיר את זה, ממש לא בתפריט שלה.

להערכתי הצמיגים הסופר רחבים והחישוקים הענקיים מעניקים לה יכולת עדיפה על זה שבדגמי הבסיס.

מסכים לחלוטין בכל מה שנוגע לאיכות הייצור והגימור, פשוט מושלם.

כוחה של ה E400 בכוחה, תרתי משמע.

אבל מצד שני, אם המכונית אינה ממש מהנה ומושכת לנהיגה בכבישים מפותלים, מי צריך את מצבור הכוח הבלתי נדלה הזה ?

פורסם (נערך)

אבל מצד שני, אם המכונית אינה ממש מהנה ומושכת לנהיגה בכבישים מפותלים, מי צריך את מצבור הכוח הבלתי נדלה הזה ?

איש עסקים ממהר מאוד באיילון (כשפנוי).

עריכה אחרונה על ידי aka77

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

אותי דווקא מפתיע הביקורת על נוחות הנסיעה. זה משהו שעד היום מהדהד לי בראש כמצוין ב E200 החלופית שקיבלתי.

יכול להיות שכשאני אנהג על רכבים אחרים בסגמנט אני אגלה שסתם התלהבתי :-D

יופי של סקירה. קצרה וממצה.

פורסם

ה E200 אכן נוחה בהרבה, והסיבה היא הצמיגים הצרים והנמוכים בהרבה.

נוחות הנסיעה חוזרת להיות מעולה רק במהירויות גבוהות, שאז השפעת הצמיגים קטנה יחסית.

פורסם
ה E200 אכן נוחה בהרבה, והסיבה היא הצמיגים הצרים והנמוכים בהרבה.

נוחות הנסיעה חוזרת להיות מעולה רק במהירויות גבוהות, שאז השפעת הצמיגים קטנה יחסית.

אוקיי. הבנתי

תודה

• תוכן חדש...