Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כמו שצריך. נמאס כבר מהמתאבדים האלה.

פעם היה שיעור חובה בבתי ספר על בטיחות בדרכים ברכיבה עם אופניים. היו לוקחים את התלמידים למגרש עם סימונים של תמרורים וחיצים ומסבירים להם איך זה עובד. אין את זה היום יותר?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

סתם התלהמות רגעית של התקשורת והמשטרה. גם הבנתי מהכתבה שהם מחפשים את האופניים הלא חוקיים, ולא את מי שרוכב על המדרכה. אני רוצה לראות את השוטר שיוריד ילד בן 10 עם האופניים לרכב על הכביש .. על הילד הראשון שייפגע מרכיבה בכביש יקומו כאלה צעקות בתקשורת שמה שקורה עכשיו זה כלום לעומת מה שיקרה אז.

רוכבי האופניים לא ייעלמו מהדרכים והמדרכות, כרגע יש צעקות שהם מסכנים את הולכי הרגל, אבל כשיכריכו אותם לרדת מהמדרכה לכביש יהיו פתאום הרבה יותר נפגעים והרבה יותר הרוגים. כנהג שכמעט פגע לא מזמן ברוכב אופניים שנסע כמו אידיוט אני חושב שלהוריד אותם לכביש הרבה יותר מסוכן מלהשאיר אותם על המדרכה.

מעניין אותי גם איזה "בדיקות" עשו אנשי משרד התחבורה כדי לקבוע אם האופניים חוקיים או לא.

ומעניין אותי גם מתי יקום הראשון שיתבע את הרשויות על החרמת האופניים שלו.

יש צורך אמיתי ודחוף בשבילים לאופניים, ובחינוך לנסיעה נכונה. יש מדינות שזה עובד מצויין אז כנראה שזה אפשרי אם משקיעים קצת.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם (נערך)

האמת שיש לך בעיה קלה בהבנה.

1. שוטר לא יוריד ילד בן 10 לכביש. הוא יוריד אותו לגמרי מהאופניים, ויתקשר להורים שלו שיבואו לקחת אותו הביתה.

כי החוק אוסר רכיבה על אופניים חשמליים מתחת לגיל 14. (אנחנו מדברים פה אך ורק על אופניים חשמליים, כן?)

2. לגבי "בדיקות" התקינות, גם זה פשוט מאוד ומוגדר בחוק.

• מנוע עד 250 וואט, מופעל דוושות בלבד (מצערת עד 6 קמ"ש)
  • מהירות מותרת עד 25 קמ"ש
  • חובת התקנת צופר או פעמון, פנס קדמי ואחורי ומחזירי אור
  • חובת סימון על השלדה כ"אופניים עם מנוע עזר"

YNET

ואף אחד לא יתבע, כי הם יודעים טוב מאוד על מה ולמה החרימו להם את הכלים.

יש צורך אמיתי ודחוף בשבילים לאופניים, ובחינוך לנסיעה נכונה. יש מדינות שזה עובד מצויין אז כנראה שזה אפשרי אם משקיעים קצת.

מסכים לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי TDean

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם

יש גם יש !

מלפפים את המנוע החשמלי מחדש , משנים את המערכות שמספקות את הזרם למנוע

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם
אופניים זה עדיין לא אקדח טעון אצל ילד בן 5, לא צריך גם להיסחף אחר ההתלהמות של התקשורת (שמתלהמת על כל דבר שקיים כאן במדינה בערך).

אולי נתון מעניין שלא הרבה מכירים אותו, הוא שלמעלה מ90% מהנפגעים בתאונות האופניים החשמליים זה בכלל הרוכבים עצמם.

זה לא נתון סקסי וגם אי אפשר להיסחף אתו להתלהמות נגד כל רוכבי האופניים אז בכלל הוא כנראה די גרוע.

אגב, אני לא יודע מה יותר בטיחותי על הכביש, אופניים ב25 קמ"ש או 40 קמ"ש (על הכביש כן?), נראה לי שה40 יותר בטיחותי.

אני חושב שהכי טוב היה להכריח כל אחד שרוכב על אופניים חשמליים לפחות לעשות סוג של מבחן תיאוריה ולהסתובב עם אישור של כזה (כמו רישיון).

ובכלל באופן כללי, כל מי שמתחת לגיל 14 שיחרימו לו את האופניים לתקופה ארוכה במיידי. נראה לי שדי מהר התופעה תיעלם.

ד"א, שהם אומרים שהם החרימו.. הם מתכוונים לצמיתות? יש חקיקה לדבר הזה?

מעבר לזה: אפשר לעצור את כל הרכיבה על המדרכות במיידי בלי הרבה בעיה אם באמת רוצים. שיחוקקו שעל המדרכה מותר רק ללכת עם האופניים. אסור לרכב אפילו מטר. מי שייתפס רוכב על המדרכה באותו רגע קנס 1000 שקל והחרמה לחודש.

תוך שבוע לא תראה רוכב אחד על המדרכה. (בתנאי שטיפה ישקיעו גם באכיפה).

למי אכפת? שיהרגו את עצמם. הבעיה מתחילה כשהם הורגים/פוצעים אנשים אחרים.

אופניים חשמליים צריכים להיות מוגדרים ככלי רכב בחוק, בקטגוריה מתחת לאופנוע.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

הגזמת. מי שחשובה לו הבטיחות בדרכים ומניעת הקטל צריך להתחשב בכל סוגי הקטל בדרכים, על כל כלי רכב. מאופניים (אפילו לא ממונעות) ועד רכב כבד.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כל זה לא משנה, כל יום מוסיפים עוד חוקים ועוד חוקים, אבל את החוקים שכבר יש המשטרה לא מצליחה לאכוף - אז למה זה טוב? נראה לכם באמת שמשטרת ישראל יכולה לעשות משהו כנגד האופניים? עד שלא יחליפו פה את המשטרה, שום דבר לא ישתנה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
האמת שיש לך בעיה קלה בהבנה.

1. שוטר לא יוריד ילד בן 10 לכביש. הוא יוריד אותו לגמרי מהאופניים, ויתקשר להורים שלו שיבואו לקחת אותו הביתה.

כי החוק אוסר רכיבה על אופניים חשמליים מתחת לגיל 14. (אנחנו מדברים פה אך ורק על אופניים חשמליים, כן?)

2. לגבי "בדיקות" התקינות, גם זה פשוט מאוד ומוגדר בחוק.

ואף אחד לא יתבע, כי הם יודעים טוב מאוד על מה ולמה החרימו להם את הכלים.

[/color]

[/right]

1. שוטר יקרא להורים ? איזה הורים ? ראית את הסרט שצילמתי של בני 15-14 על טרקטורון שמשתוללים בכביש ועוברים באדום מלא ? זה אולי יעבוד על סוג ההורים שמחנכים את הילדים שלהם, לא על כאלה שיקנו לילד אופניים חשמליים בגיל 10 ואח"כ טרקטורון לבר מצווה.

2. כולם מכירים מה החוק דורש, אותי מעניין איך הם בודקים בשטח , בלי מעבדה, שהאופניים עומדות בתקן ?. מתחילים לפרק את הבקר של המנוע ומנתחים את המעגלים בפנים לראות שלא איפשרו לעקוף את מגבלת המהירות של 25 ?, שהמצערת עד 6 קמ"ש ? שהמנוע באמת 250W ?

פורסם (נערך)

ראיתי את הסרטון שלך.

אבל תרשה לי לא להתייחס בצורה שווה לשני המקרים.

בראשון, אנחנו מדברים על נערים מעל גיל 14, שפשוט מבצעים עבירות ללא הפסקה וחובה לעצור אותם בהקדם.

1. נהיגה ללא רשיון (14?)

2. מעבר באור אדום

3. נסיעה על כביש (לא ינהג אדם בטרקטורון בכביש אלא לשם חצייתו)

בשני, אנחנו מדברים על דוגמת ילד בן 10, חסר אחריות כל שהיא למעשיו, שמי שצריך לתת את הדין בעניינו זה ההורים שלו.

במקרה כזה של ילד על אופניים חשמליים, יש להחרים את האופניים גם אם הן תקינות ובטח לא להוריד אותו להמשך נסיעה בכביש.

יש חוק. אגב, לדעתי, צריך להתייחס לילדים מעל גיל 14 שמבצעים עבירות באותה הרצינות כמו לעבריינים מהסרטון שלך.

לגבי בדיקת התקינות, זה באמת די מעניין.

יש את הדברים הבסיסים שהמשטרה יכולה לבדוק וויזואלית, כמו המצאות פעמון, פנסים ומחזירי אור, אה, וגם קסדה על הרוכב.

לגבי מהירות ושאר הפרמטרים - אין לי מושג איך הם בודקים.

אולי שוטר אחד עולה על האופניים ושוטר אחר מלייזר אותו? :-P

עריכה אחרונה על ידי TDean

פורסם

איפה ראית אכיפה בשנים האחרונות או בכלל? אני לא מדבר על ילדים שרוכבים על אופניים אלא על עברות תנועה, גניבות, תפיסת שודדים, עבריינים, אנסים ורוצחים.

אתה באמת רואה בדמיון של שוטרים רודפים אחרי ילדים בני 10 על אופניים חשמליים ? מה עם הטוסטוסים המשטרתיים ? על המדרכות ? תוך שהם בעצמם מסכנים את הולכי הרגל ואת הילדים שבורחים מהם ?

פורסם

מאיפה הבאת את כל הסצנה הזאת? :|

בקיצור, שאלת שאלה: האם שוטר יוריד ילד בן 10 לכביש?

עניתי: לא.

כל שאר התוספות הם פרי דמיונך.

פורסם

בינתיים, בת"א מנהל החינוך אסר הגעה באופניים חשמליים לילדים מתחת לגיל 14 (בהתאם לחוק).

ילד שיגיע עם אופנייים חשמליים, לא יורשה להכנס לבית הספר (לפחות תאורטית...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
תגיד לי, גם כשעושים זה לא טוב?!

מה רצית, שיכניסו את גולני וצנחנים, בחיפוי שיריון וח"א לכל ערי הארץ בו"ז?!

כן. ושתהיה ליד משאית עם מגרסה שתגרוס להם את האופניים, יחד עם זינזאנה שתקח את העבריינים הצעירים למעצר.

ויס"מניקים על אופנועים שיעצרו את אלה שמנסים לברוח.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...