Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוטובוסים סיניים Yutong

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם כבר באוטובוסים עסקינן, מה לגבי הסולאריס 12 של המפעיל ששכחתי איך קוראים, אי שם בצפון.

הרכבה פולנית, מנוע DAF גיר של VOITH - כנראה מגיעים מוגמרים הישר מפולין , יש תלונות?

מנוע וגיר אמינים. הרכבה איכותית. החומרים פחות.. תופס חלודה מהר מאוד (לפחות אלו הרשמים בגרמניה).

Golf MK3 1997 1.8

• 3 חודשים מאוחר יותר...
  • תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לאחרונה נסגר מפעל Paltechnica הישראלי, מפעל וותיק שהיה מייצר כיסאות לאוטובוסים עבור מפעל "הארגז" וגם עבור רכבת ישראל.

סיבה עיקרית לסגירת המפעל לפי מה שנאמר בחדשית - פתיחת השק ליבוא אוטובוסים מסין, מה שגרם לצמצום משמעותי של הזמנות מ"הארגז".

פורסם

גם ההרכבות המקומיות של מרכבים והארגז לא להיט לעומת האוטובוסים האירופאים שמגיעים מוגמרים.

בתור נוסע אני דווקא חושב שהאוטובוסים הסיניים מאוד נוחים וגם נראים טוב מבפנים.

אולי זה ידרבן את מפעלי ההרכבה בארץ לשפר את איכות ההרכבה כדי ליצור להם יתרון על פני האוטובוסים הסינים.

פורסם

יצא לי לנסוע עם כזה,בפנים האמת מרשים,הגג גבוהה באזור הנהג,תאורה נחמדה,מושבים גם בסדר גמור,מה שמעצבן כשהדלתות פתוחות יש ציפצוף מעצבן,סך הכול לא רואה לרעה מול אוטובוסים של חברות מוכרות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

בעבודה שלי אנחנו נוסעים די הרבה באוטובוס סיני יוטונג של חברת ג'אק יוליזרי. הם קנו שלושה אוטובוסים כאלה מהדגם האחרון, בו הדלת האחורית כבר עברה אחורה וקוטר סיבוב ההגה שופר ( יש לציין שהסינים מגיבים ומשתפרים מהר מדגם לדגם).

לנוסע האוטובוס נוח ומרווח. הנהג שיבח את המנוע ו הגיר. הוא מודע לכך שהאוטובוסים נקנו מטעמי חסכון . היבואן נותן הרבה צ'ופרים כדי שרק יקנו -אחריות יותר ארוכה, אשראי. בגדול האוטובוסים עושים את העבודה בצורה טובה. מדובר באוטובוס תיירות.

רק הזמן יגיד לגבי שרידות שלהם. זה לא הולך להיות כמו וולוו b 12 שגם אחרי 10 שנים הכל בפנים שלם מבחינת הפלסטיקים.

לשם השוואה, האוטובוס הקבוע שלנו מחברת Iveco חדש לגמרי ביקר במוסך באופן קבוע. עד שגילו מה מקור התקלה - מערכת פליטה בתקן יורו 4 ( נדמה לי נקראת orea ). גם כאן האיטלקים חסכו בחומרים בפנים לטובת המחיר.

לא כולם נוסעים במרצדס או וולוו....[emoji591]

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לאחרונה נסגר מפעל Paltechnica הישראלי, מפעל וותיק שהיה מייצר כיסאות לאוטובוסים עבור מפעל "הארגז" וגם עבור רכבת ישראל.

סיבה עיקרית לסגירת המפעל לפי מה שנאמר בחדשית - פתיחת השק ליבוא אוטובוסים מסין, מה שגרם לצמצום משמעותי של הזמנות מ"הארגז".

אחד המפעלים או המפעל היחיד?

הרי הארגז משתמשים רק בכיסאות שלהם עבור הרכבה.

פורסם

פלטכניקה היה מנוהל כמו מפעל קיבוצי של פעם.

הוא ייצר גם כיסאות לאוטובוסים אבל גם לרכבות ולמשרד. פשוט היעילות היתה ממנו והלאה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
פלטכניקה היה מנוהל כמו מפעל קיבוצי של פעם.

הוא ייצר גם כיסאות לאוטובוסים אבל גם לרכבות ולמשרד. פשוט היעילות היתה ממנו והלאה.

זה באמת היה מפעל קיבוצי, חלק מהעובדים היו חברי קיבוץ.

פורסם

פלטכניקה מהתרשמות שלי ממה שקראתי בעיתונות, חי על חוזים של רכש גומלין שחייבו את ספקיות הקרונות לרכבת ישראל לרכוש אחוז מסוים מהחוזה בארץ. וכאשר החוזים נגמרו היצרניות מחו"ל לא המשיכו לרכוש ממנו.

פורסם

שמפעל לא יעיל אז הוא נסגר, עם כל הצער שבדבר.

חוץ מה"ברק" עם מרכב יורו 6 שנמסר לאגד ועוד אוטובוסים עירוניים (בעיקר של דן) לא יצא לי לראות אוטובוסים חדשים של הארגז.

ה"סער" התיירותי בקושי נמכר לעומת ה"אפולו" של מרכבים, וגם רוב האוטובוסים הבינעורוניים החדשים שרואים הם של מרכבים.

אגב, מי שנוסע על כביש 1 יכול לראות שהגיע דגם חדש של יוטונג לאגד תעבורה שמשמש את הקוים לחניון שפירים.

המנוע הוא של דאף לעומת קאמינס בדגמים האחרים (בכל זאת תעבורה היא ייבואנית של דאף).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

האיסוזו אלה אוטובוסים שמורכבים בטורקיה.

חזרו גם לייבא מטורקיה גם אוטובוסים של טמסה, כנראה כדי להתחרות באוטובוסים הסיניים, לעומת זאת הפסיקו לייבא אוטובוסים של bmc ובמקומם מייבאים אוטובוסים פולנים של סולאריס.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כל הזין גם לנו, היינו ספקי משנה שלהם בפלסטיקה לכסאות של הרכבת וכו'. דווקא היו לקוח טוב.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בהחלט כואב לשמוע על זה. אבל כנראה שהם לא השכילו לנצל את העבודה והכסף שהם קיבלו כתוצאה מתקנות ממשלתיות כדי להתייעל ולהיות תחרותיים גם בלי הגנה ממשלתית.

• תוכן חדש...