Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוטובוסים סיניים Yutong

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיבה העיקרית להצלחת הסינים הוא המחיר כ 800K ליחידה, אוטובוס בהרכבה מקומית עולה כ 1.2 מילין ש"ח לכן במחיר של 3 מקומים אתה מקבל 4 סינים.

המנוע הוא 8 ליטר מוגדש של קמינגס עם תיב של ZF , ההרכבה היא סינית ולא איכותית במיוחד.

משחה עם נהגם מסתבר שהרכב אינו להיט , הסיבה היחידה לרכישה הוא המחיר ותו לא.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש סיבה לכך שיש אוטובוסים סיניים בארץ.

שר התחבורה ישראל כץ, החליט "לפתוח" את השוק של האוטובוסים ליבוא שלהם מסין.

חרף הבעיות שיש ביבוא מסין ואי עמידה בתקנים כאלה ואחרים, משרד התחבורה החליט לאשר ייבוא של האוטובוסים האלה ולמכור אותם לחברת "דן" ו-"אגד".

הרי, עד עכשיו המכירות ל"אגד ו"דן" היו בידי חברות ישראליות כמו "הארגז" ו"מרכבים".

הסיבה שבה החליט, השר, לפתוח את היבוא מסין קשורה כמובן בפוליטיקה.

היבואן של האוטובוסים מסין, הינו קבלן קולות בכיר בליכוד ולכן ישנו חשד לא קטן, שכל העניין נובע מאינטרס אישי של השר.

כל שלטעמי, האם יבוא האוטובוסים מסין בוצע בראש נקי ובהחלטה בריאה לטובת הציבור?, אני בספק.

וד"א...אני לא מתכוון ולא מדבר על פוליטיקה, אני רק מסביר למה החלו לייבא אוטובוסים מסין.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

ליוטונג יש כלי נסיוני אחד באגד ועוד כמה כלים באגד תיור ונופש.

מי שנסע ביוטונג מירושלים לבני ברק כנראה נסע באוטובוס של חברת "אפיקים" - חברה שהחליפה את הקווים הבינעירוניים של דן ואת חברת ויאוליה (קונקס).

אגב, איך מבדילים בין יוטונג מהדגם הראשוני לבין הדגם המשופר?

ומי שטוען על זה שהייבוא פוגע, האוטובוסים של יוטונג לא פוגעים באופן קריטי.

המידיבוס מתחרה בכלים של BMC ואירייזר שמגיעים מוגמרים מחו"ל.

האוטובוס הוא תיירותי ופחות בינעירוני ופרט לשני כלים של מרכבים והארגז (אפולו וסער) הוא מתחרה בעיקר באוטובוסים שהגיעו מוגמרים מאירופה - אירייזר, סנסנדגוי, ואן-הול (שבשנתיים האחרונות לא רואים כאלה חדשים).

יש גם אוטובוסים עירוניים של מטרודן.

אני משער שזה אחד מאלה או שילוב שלהם:

1. קבלת מחיר טוב. ממש טוב.

2. חבילת אחריות ארוכה וכוללת / חלפים זולים משמעותית.

3. קשרים עיסקיים / מונופול / תאגיד / כל מונח כלכלי אחר בין יבואני האוטובוסים לחברות ההסעות, ע"ע חברת קווים והאוטובוסים של וולבו.

איתמר

האוטובוסים האלה הם מתוצרת גולדן דרגון.

לאחרונה גם מטרופולין הביאו כמה עירוניים כאלה ולפני שבועיים ראיתי כאלה שעולים מאילת עם מדבקות של "סופרבוס".

יש עוד סיני חשמלי של BYD בחברת דן (אוטובוס עירוני כתום) ויש שמועות על עוד מותג סיני שייובא ע"י כלמוביל (קינג לונג).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

המחיר אומנם קורץ, ההרכבה סבירה מינוס, על הנייר הכל טוב, מנוע טוב ותיבת הילוכים מעולה. בנסיעת המבחן - אכזבה. לא סוחב כמו שצריך, קרקושים מכל הכיוונים ושריקות של הרוח. וכל זה, כשהאוטובוס חדש. מה יהיה אחרי שהוא יעבוד קצת? לא היינו מעוניינים לגלות.

Golf MK3 1997 1.8

פורסם

אגב, איך מבדילים בין יוטונג מהדגם הראשוני לבין הדגם המשופר?

בעיקר לפי קדמת האוטובוס.

לראשוני יש ״בלורית״ שחורה מעל השמשה הקדמית,למשופר אין.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אגב, באתר של סופרבוס מופיע אוטובוס בינעירוני של "גולדן דרגון" עם לוגו של סופרבוס.

אני מזהה את זה כי הסמל דומה לאוטובוסים העירוניים שלהם.

אני מדבר על הלוגו הזה:

http://www.superbus.co.il/images/img_page.png

פורסם

אם כבר באוטובוסים עסקינן, מה לגבי הסולאריס 12 של המפעיל ששכחתי איך קוראים, אי שם בצפון.

הרכבה פולנית, מנוע DAF גיר של VOITH - כנראה מגיעים מוגמרים הישר מפולין , יש תלונות?

פורסם

מידי פעם יוצא לי לסוע באוטובוס כזה, על קו 330 של אפיקים (יבנה-נתב"ג).

הנהג הקבוע של הבוקר - קיבל כזה ולא הפסיק להתלונן על כמה שהאוטובוס נוראי - לא נוח, מרגיש פחות יציב (מאוד גבוה) ועצלן. מספר שבועות לאחר מכן, הוא כבר חזר לעבוד על האוטובוס הקודם שלו (סקניה, אם איני טועה).

ד"א, תלונות דומות נשמעו גם מכיוון הנהג של הקו בערב, גם הוא דרש לחזור לאוטובוס הישן יותר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הנסיעה בהם בתור נוסע ממש לא נוח.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

אני כמעט בטוח שיש את האוטובוס הזה לאגד הסעים, ואם זכור לי נכון פעם הביאו את האוטובוס הזה

לקו 402 (ירושלים-בני ברק).

עמדתי השבוע מאחורי אוטובוס כזה ביציאה מכביש 22 לקריית ביאליק - צבע ירוק של אגד (או אחת מחברות הבת שלה). לפיכך לפחות אחד הגיע לצפון בתלבושת ירוקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
עמדתי השבוע מאחורי אוטובוס כזה ביציאה מכביש 22 לקריית ביאליק - צבע ירוק של אגד (או אחת מחברות הבת שלה). לפיכך לפחות אחד הגיע לצפון בתלבושת ירוקה.

לאגד היסעים יש כמה יחידות של יוטונג.

קו 402 היה בעבר של אגד ודן לסירוגין, כיום הוא של אפיקים.

פורסם

אז האוטובוס חרא ורק המחיר קורץ?

חשבתי שסין התקדמו קצת בכמה שנים.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

לא כל כך חרא,הוא ברמה של ההרכבה המקומית אבל יש להם עוד מה ללמוד כדי להגיע לרמה של Irizar.[h=3][/h]

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לפי הרשמים פה האוטובוס מקרקש.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.

• תוכן חדש...