Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה בנס הרים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לאחרונה לנסוע לשם כדי לקבל חווית נהיגה קצת יותר משודרגת מזו שאני חווה ביום- יום. העניין הוא שאין לי נסיון בנהיגה מתקדמת (לא עברתי קורס, אני מתכנן לעבור בעתיד) ושאין לי רכב ספורטיבי במיוחד (מאזדה 3 2.0 שנת 2013 [אחרי המתיחה]) רציתי לדעת אם יש משהו שאני צריך לדעת\ללמוד לפני שאני נוסע לשם ואיפה אוכל לקרוא קצת לגבי טכניקות שונות של שמירה על קווי פניה וכו'. האם יש עוד אנשים כאן שנהגו במסלולים מהסוג הזה ללא הכשרה מקצועית? האם יש מסלולים פחות קשים אבל עדיין מאתגרים שכדאי לנסות קודם באזור ירושלים? תודה לעוזרים!!

פורסם

נהיגה קשה ללמוד בהתכתבות. סע לשם, תנהג שם, לבד, לאט, תחזור על זה שוב ושוב, תלמד את הכביש, ולאט לאט תוכל להעלות את הקצב.

אל תיקח סיכונים מיותרים, אל תנתק בקרות, תתחיל רגוע ובהתאם לתנאים תעלה את הקצב.

קח בחשבון שמדובר בכביש ציבורי, עם רכבים, אופנועים ואופניים, היו שם לא מעט תאונות, כולל אופנוען שנהרג שם לפני מספר חודשים.

גם לא חסרות שם ניידות משטרה.

הכביש הזה ידוע לכל חובב נהיגה אז תיקח בחשבון שיכול להיות שלא רק שלא תהיה שם לבד עם רכבים רנדומליים, אלא תהיה עם עוד חובבי נהיגה שינהגו בצורה יותר אגרסיבית ממך.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אין לך מה לפחד או לחשוב שמדובר במסלול.

זה לא הנורברינג או משהו. זה כביש ציבורי רגיל, תנהג ותעלה את הקצב, רק תזהר.

פורסם

קודם כל תודה על התגובות. דבר שני אני יודע שקשה ללמוד דרך המחשב אבל השאלה שלי היא אם יש דברים בסיסיים שצריך לדעת כדי לשמור על קווי פניה, טכניקות שיקלו עליי בזה (סרטונים או הסברים כלליים) וכו'

פורסם

בשביל ללמוד טכניקה צריך מדריך. רוב מדריכי הנהיגה המקצועים בארץ מציעים סיבוב לימודי באזור נס-הרים. שפשוף קטן של הרכב שלך על מעקה בטיחות יעלה יותר מהדרכה כזו, שלא לדבר על נזק משמעותי יותר.

אם אתה נוסע לשם ללא הדרכה - אין להתעסק בקוים וכו' ברמה תאורטית, אתה לא מודד זמנים. הכי חשוב לשמור על ריכוז מירבי, לנסוע בשעות שהתאורה טובה והכביש יבש (למרות שאלה השעות שתהיה הכי הרבה תנועה בכביש - אין מה לעשות), כדאי לנתק את הטלפון הסלולרי ולכבות את הרדיו אם אתה באמת מנסה להעלות קצב, שמור על מהירות קבועה בפניה - אל תבלום מתוך לחץ בתוך פניה מהירה ואל תאיץ לפני שיש לך קו ראיה ליישורת שאחרי הפניה. אם אתה נתקל במישהו איטי ממך, שמור מרחק, אל תלחיץ ואל תעקוף גם במקום מותר בלי קו ראיה טוב להמשך והרבה טווח בטחון (בהרבה מכבישי האזור יש מעט מאוד הזדמנויות עקיפה לרכב שאינו מאוד חזק - האזר בסבלנות).

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
קודם כל תודה על התגובות. דבר שני אני יודע שקשה ללמוד דרך המחשב אבל השאלה שלי היא אם יש דברים בסיסיים שצריך לדעת כדי לשמור על קווי פניה, טכניקות שיקלו עליי בזה (סרטונים או הסברים כלליים) וכו'

אנחנו לא מאפשרים לימוד בהתכתבות דרך הפורום, כי זה עלול לטפח אשליית יידע ויכולת, כאשר אין למעשה אפשרות ללמוד מסרטונים. בכלל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...