Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למי יש מובילאיי ברכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עודד, עזוב כרגע כל פונקציה מלבד מדידת הרווח מהרכב מלפנים. גם הנהגים הכי טובים שפגשתי (ואני בטוח שגם אלו שאתה פגשת) לא תמיד ישמרו מרחק כמו שצריך אם לא יבדקו את עצמם ופשוט יספרו שניות.

אבל גם כשאני סופר שניות (ולמען הסר ספק אני באמת עושה זאת) הרכב ממול יכול להאט קצת והרווח שלי יהיה קטן יותר. אם המכשיר זה לא יכול לקרות, והמדידה היא רציפה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
מקבלים הנחה בביטוח אם מתקינים אותה? זה נשמע כמו איתורן מספר 2' date=' מהנחה והמלצה, בקרוב חברות הביטוח יכריחו את כולם לשים את המערכת הזאת.[/quote']

כן בחברות מסוימות מציעים לך הנחה כלשהי אם אתה מתקין.

לא בטוח אם זה רלוונטי גם לפרטיים, אצל אבא שלי זה רכב ציבורי (מונית).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לדוד שלי יש את המערכת באוטו וזה אחד הדברים הכי מציקים שיש. בחיתוך סיבובים בכביש ריק (ציר אלון מצומת מעלה מכמש לכיוון צומת כפר אדומים) היא מצפצפת בלי סוף. בכל כביש - בסיבוב אם אתה סוטה טיפה מהנתיב שלך - מצפצפת בלי סוף.

אתה מנסה לשים ראש - לא יכול, כי זה צפצוף מעצבן.

בשביל 300 שקל בביטוח לא הייתי שם את זה ברכב.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

למעט באג של סיבוב 270 ומעלה מעלות והולכי רגל על המדרכה בכיכרות אין למובילאיי התראות סתם.

תתחילו לנהוג כמו בני, אדם, לשמור על נתיב, לשמור מרחק כמו שצריך וגם לאותת והמערכת תשטוק.

אבל כשמזגזגים ונוהגים בסגנון "גייבר עם כלי קטן" המערכת מצפצפת ללא הרף.

הטענה שלי כלפיה שהיא לא רואה בלילה הולכי רגל לצד הכביש, ולפעמים בככרות מפחדת מהולכי רגל תמימים על המדרכה. אבל התועלת רבה על המטרד.

פורסם

בוא ננסח את זה ככה, המערכת הזאת (לפחות הפשוטה שאיתה נהגתי) מיותרת לחלוטין, ועל זה מעידה גם אחותי הגדולה שנוהגת כמו צב.

שקלתי אפילו לנתק לה את ה"עין" כי כיבוי מקומי בכל פעם שמתניעים פשוט מעצבן.

המקום היחידי שמערכת כזאת יכולה לעזור היא כשיש נהג רדום שלא שם לב, כשהנהג מסתכל על הכביש אני לא רואה שום אפקטיביות.

פורסם

האם לדעתך נהג שמסתכל על הכביש בהכרח ישמור את הרווח הדרוש מהרכב ממול בכל מצב? האם זה עניין של תשומת לב גרידא, או שזה עניין של ידע (כמה מרחק באמת צריך לשמור) ואומדן?

פורסם
לא מבין למה צריך את הזבל הזה ברכב...

מה קרה ללהסתכל על הכביש ולהתרכז בנהיגה?

לא מסכים אתך!

לי יש מערכת כזאת במזדה 3 והיא פשוט מעולה!יותר מ30 שנה אני נוהג,אני נהג רגוע ושומר על חוקי התנוע ורק עכשיו שמתי לב כמה פעמים אני סוטה מהנתיב שלי,במיוחד בגשם.זאת מערכת ביטיחותית מעולה שפשוט שומרת עליך ומתקנת אותך.

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם
האם לדעתך נהג שמסתכל על הכביש בהכרח ישמור את הרווח הדרוש מהרכב ממול בכל מצב? האם זה עניין של תשומת לב גרידא, או שזה עניין של ידע (כמה מרחק באמת צריך לשמור) ואומדן?

חן, נהיגה זה דבר דינמי, לא הכל הוא חישובים מתמטים שקובעים "רווח דרוש".

אם הנסיעה היא מונוטונית אתה צודק, אבל אם הנהג מרוכז בכביש, מודע לעצמו ולנהגים מסביבו, הוא יכול לנהוג בבטחה גם ברווח נמוך יותר.

הרבה פעמים אני נצמד למכונית בכוונת תחילה לעקיפה שלא מתאפשרת בצורה אחרת,

הרבה פעמים יש סימון שגוי על הכביש של הפרדת נתיב (נאמר באזורים שעוברים שיפוץ), אתה נאלץ לסוע על אמצע הקו ושוב המערכת משגעת אותך.

לפעמים בא לך לעבור נתיב בלי לאותת (אולי לא חוקי פרופר אבל אני מודה, לא תמיד יש לי סבלנות לאותת כשאני לבד על הכביש).

בכל פעם כזאת המערכת מבהילה, כן מבהילה אותך, הייתי אומר כמו שנוסע רואה משהו שאתה מודע אליו ונלחץ ובדרך מלחיץ אותך ללא סיבה.

מעבר לכך אם מישהו רוצה לישון באוטו זה בלתי אפשרי הוא נבהל והיסטרי בכל פעם שהמערכת מצפצפת.

אולי יש אנשים שזה מתאים להם, אותי זה משגע.

פורסם (נערך)
חן, נהיגה זה דבר דינמי, לא הכל הוא חישובים מתמטים שקובעים "רווח דרוש".

אם הנסיעה היא מונוטונית אתה צודק, אבל אם הנהג מרוכז בכביש, מודע לעצמו ולנהגים מסביבו, הוא יכול לנהוג בבטחה גם ברווח נמוך יותר.

קודם כל גילוי נאות: אין לי מכשיר כזה ומעולם לא היה לי. עם זאת, יש אותו לפחות לאחד מהמאמנים שלי (ערן אביבי) שזה כבר אומר דרשני.

כמו כן, אני לא רואה תועלת בפונקציות מסוימות במכשיר כמו שמירה על הנתיב (גם ערן, מסתבר) - מי שצריך מכשיר כדי לשמור על נתיב כנראה לא צריך לנהוג באותו רגע...

שמירת מרחק היא אמנם עניין דינמי, אך בכל מקרה עליה להיות גדולה משניה לפחות וגם זה רק ברגע שבו רכב אחר נדחף לפניך ולפני שהספקת להגדיל את הרווח למידה הנדרשת.

מרחק בטוח תמיד יהיה גדול משתי שניות ולא משנה כמה "הנהג מרוכז בכביש, מודע לעצמו ולנהגים מסביבו." גם ובעיקר לפני ובמהלך עקיפה עדיף לשמור רווח כדי לשמור על שדה ראיה לפנים.

הבעיה היא שגם הנהג הכי מרוכז בכביש ואף נהג שעבר הדרכות מעשיות כמוך, לא ישמור מרחק אם הוא לא יבדוק את עצמו וימדוד את המרחק בפועל מפקידה לפקידה, ובכך אני מתכוון למספר פעמים בכל נסיעה.

אבל גם נהג שבודק כך (כמוני!) עשוי לשגות במדידה, למשל כי הרכב ממול קצת האט, ולכן טוב אם יהיה מכשיר שיתריע על מרחק שקצר לפחות מן המרחק המינימלי הנדרש ויתן מדידה מדויקת.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

יש לי את המערכת כבר שש שנים, על שלוש מכוניות שונות.

היא עובדת מצוין, כמעט אין התרעות שווא, והיא הצילה אותי כמה פעמים מתאונה בגלל שהייתי עייף.

זה נכון שמי שנוהג לא לאותת ולא לשמור מרחק יקבל הרבה התרעות מעצבנות, אבל שיבין שזאת בדיוק הצורה ששאר הנהגים מסביבו רואים אותו - מעצבן, מפריע ומפתיע.

• תוכן חדש...