Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי סובארו XV

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השאלה היא מי מהקונים הפוטנציאלים של רכבים מסגמנט זה מעניין יכולת השטח.

וה XV כן מבוסס על הB3 החדש גם בשילדה, גם במנוע, במביוחד הINTERIOR.

איך שלא נסתכל על זה הXV זה B3 מוגבהת לטוב ולרע.

מחיר של 160 לרכב בלי איבזור ו175 עם איבזור סביר זה כבר 15 אלף יותר מCX5 ברמת גימור הפשוטה אך המאובזרת מאוד מול הXV בדגם המאובזר.

במחיר הזה הXV צריכה להיות הרבה יותר טובה. XV צריכה לעלות לפי דעתי 135-140 לרמת גימור הפשוטה ועוד עשירייה למאובזרת.

ניב,

ה-XV אכן מבוסס על הדור הבאה של האימפרזה, אבל השוני בין האימפרזה לבין ה-XV גדול מאוד!

למרות שהשלדה דומה בסיס הגלגלים של האימפרזה החדשה וה-XV החדש אינו זהה כלל!

מה שמוכיח את השוני בין שני הרכבים.

אגב גם מערכת המתלים, מוטות המיצבים וסוג הצמיגים אינו דומה.

הטכנולוגיה של האימפרזה תצויד במנועים אחרים (1.6) בהנעה קדמית (לעומת כפולה במקרה של ה XV) במפרט אבזור ובטיחות שונה אשר גם הוא תורם לפער הטכנולוגי / אבזור / מראה בין השניים.

מערכת ההנעה הכפולה מעשירה משמעותית את יכולת המשיכה של הרכב בתוואי דרך עם מקדם אחיזה נמוך (כדוגמת נסיעה בתוואי השטח) ולכן מאפשרת ללקוחות שמחפשים רכבי פנאי שבאמת רוצים לנסוע בשטח, אם תשווה את גרסאות ההנעה הכפולה של המתחרות, אתה תגלה שה XV מוצעת במחיר סופר אטרקטיבי.

אייל מסובארו.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אייל שלום.

יכול להיות שהוא יפתיע לטובה ביכולת שלו, אבל הוא נראה כל-כך שברירי שגם אם יצליח לעבור מסלולים "קשים" המכלולים שלו לא ישרדו לאורך זמן ובטח שהפלסטיקים השברירים לא ישרדו בלי לדבר על מכלולי ההנעה, בולמים, היגוי שישברו במכה הראשונה. ולכן גם אם טכנולוגית לרכב יש יכולת הוא עדיין בעיני "לא מתאים".

כפי שסיימתי או התגובה הקודמת שלי וכפי שכתבו אחרים על מנת להפוך אותו לאטרקטיבי יותר המחיר חייב לרדת באופן משמעותי, היות ובמחיר הנוכחי הוא סובל מנחיתות מול המתחרות.

כמה אנשים כבר מוכנים לשלם על "כאילו יכולת שטח" לראיה כמה קשקאי/קולאוס/טוסון/X35 נמכרות היום בתצורת 4X4?

רובם נמכרות 4X2 כי אין להם יכולת או שהם לא באמת מתאימים לשטח.

מי שרוצה רכב שטח קונה גיפ אמיתי.

בתצורת "הכאילו" אין משמעות אמיתית ליכולת אלא להופעה ולמחיר ובשני אלו ה VX נופלת ממתחרותיה.

בלי להזכיר לרגע את הגימור הפשוט שמקבלים ב 160K

אל תבין אותי לא נכון אני חסיד של יפניות וסובארו בפרט. דעתי האישית שהיבואן או היצרן מפספסים כאן בנסיון לשווק ולמכור משהו שהוא לא.

לגבי יכולות השטח, אני מציע לך לצפות בכתבות הבאות:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000748885

http://cars.walla.co.il/?w=/4701/2532878

מומלץ לקרוא גם ב "ידיעות אחרונות" שם אחד הדגשים הבולטים של הרכב הייה מעטפת יכולות הנסיעה בשטח.

אגב, ה-XV מציע עוד שלל יתרונות לצד יכולות השטח, מבחינת מפרט הבטיחות היא מציעה 7 כריות אוויר, התראה על אי חגירה לכלל הנוסעים, התראה על בריחת אוויר, תאורת DRL, ניתוק אוטומטי של כרית הנוסע הקדמי בעת הושבת מושב תינוק ועוד שלל מאפייני בטיחות שלא תמצא באולמות התצוגה.

ה-XV גם קומפקטית וקלה יותר ביחס למתחרות שלה ולכן היכולת הנסיעה בעיר עדיפה. המשקל הנמוך לצד מערכת "עצור וסע" ייחודית מול המתחרות הישירות תתרום לתצרוכת דלק נמוכה (באופן יחסי למתחרות).

אייל מסובארו.

פורסם

השורה התחתונה- כמה xv יימכרו השנה.

כשהתקשרתי לפני שבוע בערך לשאול אם הרכב נמצא בתצוגה במודיעין או ת"א, נאמר לי כי אני חייב לקבוע פגישה בכדי להגיע לסוכנות בשל הצפה של לקוחות.

בהצלחה, אבוא אחרי ההצפה וללא קביעת תור.

ולי יש בבית forester ו b3.

נהנה מכל רגע.

פורסם
טעות בידך - רשמת את מחירה של הגירסה הידנית, כאשר אנחנו מדברים על האוטומט. יתרה על כן, אם תאבזר את הרכב בל טוב אשר נמצא בגרסה הישראלית - תגיע אף צפונה מ-30 K אירו. דהיינו דלק הצליחו לתת מחיר טוב לרכבם, כאשר יפאנאוטו הפעם נכשלו.

בדקנו את פערי המחיר בין ה-XV החדשה למאזדה XC-5 החדשה (רכב מצוין ומעולה לכל הדעות, כולל שלנו), בחרנו לבדוק את המחירים בבריטניה (בגלל האנגלית):

XV בנפח 1.6 (הנעה כפולה, גיר ידני) עולה בבריטניה 21,295 פאונד

XV בנפח 2.0 (הנעה כפולה, גיר ידני) עולה בבריטניה 24,295 פאונד

XV בנפח 2.0 (הנעה כפולה, גיר אוטומט – המפרט הטכני שמגיע לארץ) עולה בבריטניה 25,795 פאונד

הנה קישור לאתר היבואן הרשמי : http://subaru.co.uk/vehicles/xv/

מאזדה CX-5 בדגמי הבנזין שלה מצוידת בהנעה קדמית בלבד ותיבת הילוכים ידנית, מחיר גרסה זו עומד על 21,355 פאונד (זהה לדגם ה 1.6 ידני של ה-XV!)

הנה קישור לאתר היבואן הרשמי: http://www.mazda.co.uk/showroom/cx-5/specs/

אגב, את פערי המחיר תוכל למצוא גם בהשוואה לשאר המתחרות הישירות של הXV החדש.

אייל מסובארו.

פורסם
השורה התחתונה- כמה xv יימכרו השנה.

כשהתקשרתי לפני שבוע בערך לשאול אם הרכב נמצא בתצוגה במודיעין או ת"א, נאמר לי כי אני חייב לקבוע פגישה בכדי להגיע לסוכנות בשל הצפה של לקוחות.

בהצלחה, אבוא אחרי ההצפה וללא קביעת תור.

ולי יש בבית forester ו b3.

נהנה מכל רגע.

שלחתי לך הודעה פרטית כדי לבדוק את התגובה שקיבלת.

אייל מסובארו.

פורסם
חביבי, על תספר לי על רכבי. מקרר וגם מקרר. אומנם זה קורה בדגמי 2007 והלה ולא בשנת דגם 2006 שם ישנה הבעיה.

אנחנו שנינו מפלנטות שונות. אתה כנראה מפלנטת הסיוויק הייבריד ואילו אני מאינסייט/ג'אז הייבריד. לא מכיר את האוטו שלך וגם אם תספר לי שהוא יודע לטגן חביתות ברמזור, אני מאמין. אני כתבתי על האחרונות. שתי אלו ב 2006 לא היו כאן.

פורסם
גו רייד, אתה קורא את מה שאתה עצמך כותב?

הנקודה שלך מסתובבת סביב נתונים ומבחינתך אלה של מאזדה לא מדוייקים ואלה של סובארו הופכים אותה לעילוי בכל תחום.

תתעורר, סובארו הגביהו אימפרזה 2 ליטר, גם סוזוקי עשו את זה עם ה-sx4, ראית מה המחיר שם? בוא נגיד שעם 4x4 שלא נחוץ לרוב הקונים ומנוע גדול יותר היינו מגיעים ל-130 או 135 אלף שקל אז על מה סובארו גובים כל כך הרבה?

תיבה רציפה היא סוג של תיבת הילוכים בעלת פלוסים ומינוסים, ספיציפית ציוות של תיבה כזאת לרכב עם יומרות שטח הוא לא אידיאלי משום שהיא מתחממת דיי מהר במצבי קיצון בכביש שהם דרך התנהלות בשטח. תחושת ההאצה שלה לא נעימה לכולם ולרוב זה מרגיש כאילו המנוע קצת ״חנוק״.

כמו בשרשור הקודם, אני לא אומר שהרכב רע או גרוע כי לא התנסיתי בו, התלונות שלי הן נגד המחיר והמיצוב שמנסים לשוות לרכב הזה.

במאזדה עמלו על פיתוח דגם חדש ועיצוב ייחודי וסובארו הלכו על הפתרון הקל והפשוט יותר ולכל דבר יש מחיר.

לא כל כך מבין מה הקשר בין ה SX4 ומחירה לזה של ה XV. על פניו מדובר בשתי קטגוריות שונות לחלוטין ולהסיק ממחיר הראשונה על גובהו של מחיר האחרונה, פשוט לא לענין. ובכלל קצת מוזר להתנפל פה על אוטו שאף אחד לא באמת מכיר, ספק אם ראה אותו בעיניו וכבר הוא יודע שהמחיר שלו גבוה מדי. קצת סבלנות לא תזיק.

פורסם

בוא תסביר לי אתה מה ההבדל מלבד הגבהה והנעה כפולה?

2 משפחתיות קומפקטיות שהתחפשו לג'יפון, לכאורה מתחרות אחת בשניה אבל מיובאות לארץ בתצורות שונות. האם ההנעה הכפולה והגבהה בסוזוקי הייתה מצדיקה תוספת של 50 אלף שקלים למחירה?

בפעם המאה, אני לא הנתפלתי על האוטו וציינתי כבר שהוא יכול להיות רכב מעולה, לי יש בעיה עם התמחור והמיצוב.

פורסם

בוא נעשה את זה קל. לך תציץ בסובארו הזו לכשיזדמן לך, שב בפנים, תציץ ברשימת האיבזור ואם יהיה לך זמן תעשה סיבוב. אותו דבר ב SX4. אם אחר כך תחזיק בדעתך, אתנצל. ואיך זה אני מרגיש כל כך בטוח שאין מדובר בשום דבר דומה, ודאי תשאל, אז נורא קל, תציץ בנתונים של זה, של השני, יחידות ההנעה של זה, של השני, ופתאום יתחוור לך שעל פניו הסובארו הזו קרובה הרבה יותר לג'יפון החדש של מזדה או לזה המעט ישן יותר של יונדאי. ורק מההנחה שלך שמדובר בפרייבט מוגבה, עוד אי אפשר להשליך על כל הפרייבטים המוגבהים ולקבוע שכולם אותו דבר. ובכלל לקבוע שאוטו הוא יקר מדי, בלי להכיר אותו, נראה לי מעט לא רציני, אבל במחשבה שניה, נראה לי שמדובר כבר במסורת בפורום הזה וכנראה שאני החריג.

פורסם
אנחנו שנינו מפלנטות שונות. אתה כנראה מפלנטת הסיוויק הייבריד ואילו אני מאינסייט/ג'אז הייבריד. לא מכיר את האוטו שלך וגם אם תספר לי שהוא יודע לטגן חביתות ברמזור, אני מאמין. אני כתבתי על האחרונות. שתי אלו ב 2006 לא היו כאן.

לגז' ולאינסייט מנוע חשמלי הינו בעל 10 כ"ס (אם אינני טועה) ואילו בסיוויק - 20 כ"ס. לא בכדי היה גם המחיר לשלם - התעייפות הסוללות בסיוויקים מסוימים בטרם זמנם, ועדכוני תוכנה (מוצלחים פחות בארה"ב, מוצלחים יותר באירופה וישראל). אז אומנם בניגוד לגאז' ואינסייט הסיוויק יודע לקרר בעצור-סע, אך מאידך יש לדאוג לו לסוללה. אני למשל מכסה את רכבי בכל הזדמנות ע"מ בין היתר למנוע התחממות יתר של הסוללה הטעונה, דבר שמזיק לה. אצלי נורית ה-IMA טרם נדלקה, אך באקזמפלרים רבים מאותו שנתון זה כבר קרה.

אגב, את פערי המחיר תוכל למצוא גם בהשוואה לשאר המתחרות הישירות של הXV החדש.

אייל מסובארו.

אייל, ככול הנראה תוצאת ההשוואה מול המאזדה איננה לטובת סוברו כאשר במחירון הרשמי עסקינן. אך הרי ידוע שדלק היא החברה שאיננה הולכת לקראת הלקוח וזה הרי לא המקרה של יפאנוטו. כך שאני מאמין שבסוף יהיו VX-ים שירכשו במסגרת המבצעים כאלה ואחרים במחירים כדאיים ביותר.

ואם כבר דעתי האישית - כל הקטגוריה של ג'פונים חסרי יכולת שטח הינה מיותרת. בסכום הנ"ל הייתי מעדיף רכב מנהלים מהנה הרבה יותר. ואילו ב-VX בניגוד לרובם ישנו הטעם ולו בזכות יכולת השטח.

פורסם
אתה כותב שנתונים יש לקחת בערבון מוגבל אבל אתה משליך את זה רק על נתונים של המאזדה. מבחינתך לסובארו יש מרווח גחון של 22 ס"מ, וואו, מדהים, עילוי, אין ספק שבגלל זה כולם יקנו עכשיו אימפרזה, האם ידוע לך משהו על סדר המכלולים מתחתיו? ידוע לך אם מיכל הדלק ואגן השמן מוגנים מספיק ונמצאים מאחורי קורות בכדי להבטיח שלא יפגעו בנסיעות השטח המדהימות שאפשר לבצע עם האימפרזה (לדבריך כמובן).

אשמח אם תגלול אחורה ותביא את הציטוט המדויק שלי, שבו טענתי שיש לXV יכולות שטח "מדהימות".

עזוב, אני אחסוך לך.

כתבתי שלכל היותר אני מהמר שלXV יהיו יכולות שטח טובות, משום שהיא משתמשת בהנעה הכפולה של סובארו (שאותה אנחנו כבר מכירים הרבה זמן), יש לה מרווח גחון גדול מכל המתחרים, וזויות גישה טובות משל הפורסטר (שלו עצמו יש יכולות שטח טובות מאוד עבור ג'יפון). מבחני הדרכים האחרונים הוכיחו זאת.

סוזוקי יכלו באותה מידה להגביה את אותה SX4, בארצות הברית נמכרה מהדורה של ה-SX4 אאוטדור כמו שאנחנו מכירים כאן עם גחון מוגבה וצמיגי שטח. לסוזוקי בנוסף יש דגמי הנעה כפולה אז מה מונע ממנה להתחרות באימפרזה?

בעיקר העובדה שהיא לא מגיעה לארץ.

דגם האאוטדור שכן מגיע לארץ, מצויד במנוע 1.6 מיושן ומרווח גחון של 17.5 ס"מ, ואם זכרוני לא מטעני עם הנעה קדמית. זו לא מתחרה לXV.

חוץ מזה, שהSX4 היא מיושנת משמעותית מהאימפרזה.

אני עוד לא קראתי שהיא מציגה יכולת כביש ו/או שטח טובה מהמתחרות, טרם פורסמו מבחנים השוואתיים. ובניגוד אליך גם לא טענתי שיש רכבים טובים יותר או שהיא נופלת מהמתחרות.

גם אני לא טענתי את זה.

גם מאזדה היא יצרן קטן אבל כצרכן זה לא מעניין אותי, פיתוח משמעותי או לא מבחינתי לקחת אימפרזה ולהגביה אותה זה לא פיתוח משמעותי של הדגם ולא צריך להיות פער מחירים כזה גדול.

אין פער מחירים בין הCX לXV. הן מתומחרות כמעט זהה.

תיבות רציפות סובלות מהתחממות תחת מאמץ, תוכל לקרוא את זה במבחנים שנערכו למיצובישי אאוטלנדר בזמנו כשהושק, לניסאן קשקאי וגם לג'יפ פטריוט וקומפאס.

עם כל הכבוד, דין פטריוט אינו כדין XV.

תכף תספר לי שהתיבות הרציפות של אאודי גרועות, וההוכחה היא שתיבת הECVT הרציפה שבה סובארו השתמשה בג'אסטי לפני 30 שנה, הייתה גרועה.

צורת הפעולה של הגיר הרציף ידועה ומוכרת וגם התופעות שנלוות אליה בניהן לעיתים תחושת "מחסור באויר" מצד המנוע בתאוצות ארוכות למשל בעליות שבהן הגיר משאיר את המנוע תחת סל"ד גבוה באופן כמעט קבוע.

לא יודע מזה "תופעות מוכרות" (מוכרות למי?) ו"ידועות" (ידועות למי?). לתיבה רובוטית בתחילת הדרך הייתה בעיה של העברת הילוכים לא נינוחה תחת עומס. VW פתרו את זה ע"י הDSG. אז "ידוע" ו"מוכר" שתיבות רובוטיות בועטות תחת עומס. אבל לא כולן.

לכן אני מציע לך ללכת לנהוג בXV, טרם תספר מה ידוע ומוכר על אוטו שלא נהגת בו. מבחני הדרכים שנעשו לאוטו לא סיפרו שום דבר על התחממות.

מעבר לזה אני לא מבין מה ההתלהבות הגדולה מהגיר, ציינתי קודם 3 ג'יפונים שיש להם כבר גיר כזה ורצים על הכבישים כבר כמה שנים, לא ראיתי שזה עזר להם להשיג יתרון מיוחד.

אין התלהבות מהגיר.

עבור סובארו מדובר בפיתוח חדש. גם עבור העולם, כי התיבה הזו אומנם רציפה, אבל מתקדמת מהתיבות הקיימות בזמן תגובה.

פורסם

אני זוכר שאייל מסובארו גם רשם את המרווח הגחון (22 ס"מ) בשירשור אחר כיתרון ענק על פני רכבים שקיימים כבר בארץ.

לא מבין ממה כל ההתלהבות, לאאוטלנדר למשל יש מרווח גחון של 21.5, ואני בספק עם מישהו בכלל ממש יתעניין בנתונים האלו, או בהבדל של חצי סנטימטר ברכב שמיועד במקסימום לשבילי עפר.

פורסם
אין התלהבות מהגיר.

עבור סובארו מדובר בפיתוח חדש. גם עבור העולם, כי התיבה הזו אומנם רציפה, אבל מתקדמת מהתיבות הקיימות בזמן תגובה.

הנה שוב אתה "מהמר" שהתיבה של סובארו מתקדמת מהתיבות הקיימות בזמן תגובה.

עזוב, ויכוח אבוד, תהנה.

פורסם
אני זוכר שאייל מסובארו גם רשם את המרווח הגחון (22 ס"מ) בשירשור אחר כיתרון ענק על פני רכבים שקיימים כבר בארץ.

לא מבין ממה כל ההתלהבות, לאאוטלנדר למשל יש מרווח גחון של 21.5, ואני בספק עם מישהו בכלל ממש יתעניין בנתונים האלו, או בהבדל של חצי סנטימטר ברכב שמיועד במקסימום לשבילי עפר.

מרווח גחון גבוה תורם ומעשיר את יכולות הנסיעה בשטח.

מהבחינה הזאת, ככול שהנתון גבוה יותר, כך לרכב הפנאי יש יתרון.

ל-xv החדש יתרון בולט (תרתי משמע) מול המתחרות הישירות. נכונה העבודה שלחלק קטן מהמתחרות נתון קרוב לזה של ה-xv החדש.

אייל מסובארו.

• תוכן חדש...